Ach baby .. mám už druhé dieťa a svokra sa chová ku mne akoby som bola úplne neschopná.
A nepadne ti ? Daj pozor ..ja jej to tiež môžem povedať ?nech sa zbadá ? Ďalej kojim ..reči ona kojila dlho a ešte kojiš?..🙈švagriná nekojila ..to bola ticho to je v pohode ale mňa tu ide spovedať.. aj moja mama ,to isté 😒 hrozne od nej som také nečakala.. a kedy mu budeš dávať jesť a stačí mu to ?
Mám 💯chuti povedať veď nemám prvé dieťa
Tak im to normálne povedz, veď si svojpravna dospelá žena, ak sa urazia tak ich problém o chvíľu ich to prejde. Ja tiež nemám rada takéto poučovať ist ja som na rovinu povedala, ja viem čo mám robiť aj ako mám robiť, ak nieco nebudem vedieť opýtam sa.
Jedným uchom dnu a druhým von. Mňa po roku dojčenia svokra so svagrinou zhučali, ze už by som mala prestať, lebo aj ony tak pred 100 rokmi dojčili chvíľu a pod. Chvalabohu som s nimi nežila 😅
Asi by stačilo nahlas povedať, že teší má váš záujem, ale uvedom si mama, babka, že od istého veku sú nevyžiadané rady nežiadúce😉Keď nebudem vedieť, či sa chcieť poradiť ja sa spýtam sama. Úsmev č.5😊
je smutne ze snahu o beznu komunikaciu zo strany rodiny beries ako obtazovanie a vnimas to ako tvoju urazku. dnesna doba je desna
Narovinu. Dieťa nevyšlo z ich maternice a nevisí na ich ,,cecku”. Nech sa starajú o seba, ony už svoje deti vychovali.
@kacena4 je hrozna doba veru
@andreakotesova ani ja s nimi nežijem no niekedy mi stačí pár minút
@kacena4 no neviem ako tebe ale teda takéto poucovanie mne nepríde ako bežná snaha o komunikáciu a naozaj je to otravné.
Ja som mojej mame na také iste poznámky povedala,že ona svoju možnosť vychovávať má za sebou,teraz vychovávam ja! A keď mi povedala,že som drzá ako ploštica,tak som jej pridala,že svoje decko tak vychovala ona a tým pádom je nekompetentná radiť mi,lebo ja chcem vychované dieťa! O 2minuty sme sa obe rehotali,ale pomohlo!😉
ja som na toto bola veľmi alergická, ale keď už môj otec každému rozprával aké mám dobré mlieko, lebo malý priberá. Prečo mu nedám ponožky, a kde má duduku, aby sa upokojil (nechcel ako drobec, tak 10 mesačnému mu už cumeľ naozaj dávať nebudem), pri každej návšteve riešil absenciu čajíka a študoval výživu, či mu ozaj bez cukru dávam, keď je to teda lepšie. Tak už som prestala riešiť. Najviac nás baví stále svokrina hláška manželovi - nestoj s malým vo dverách, lebo zárubňa .Neidem už písať to ako ženy riešili spánok, kojenie, oblečenie, všetko som robila zle podľa nich....na začiatku sa ma to veľmi dotýkalo, podkopávalo to moje sebavedomie, ale časom som prišla na to, že ja a manžel vieme najlepšie, čo náš syn potrebuje a to ma upokojilo..
Musis to Ignorovat casom ich to prestane bavit.pytat sa take blbosti . Ja som si ani nemohla sadnut so svokrou do auta bez toho zeby sa mà pytala ci mam nohy v nutri nech si nepricviknem nohu dverami ( Lebo to mi uz 365 nova narastla co som si vzdy odsekla dverami nohu 😂) Akoby som bola 5r nesikovna a pozadu. Pritom oci mala videla ze sedim normalne v aute . No ona si myslela ze tak sa prejavuje “ starostlivost.” Riesenim nezmyslov. Ked sa opytaju ci ti nespadne povedz ze Jasne ale nevadi Lebo uz ti padla sto x a odrazi sa od zeme ako skakava lopticka. Moja mama vravi na blbu otazku blbu odpoved.
Žienka, myslím že každá matka (z nás) to pozná.
Ja mám dve deti po 40.tke, som zdravotná sestra, s vyše 20 ročnou praxou a mne išla mama vysvetľovať a ukazovať, ako mám deťom slaninky utierať 🤣🤣🤣.
A najlepšia otázka bola (kojila som) : a máš ešte mlieko??? Nie, z nudy pcham dieťaťu prsník do úst 🤣🤣🤣
Asi by sme mali napísať knihu svokrám a mamám s názvom "Schopná nevesta".
A svokra stále kontrolovala, či sú dosť naobliekaní...omg. nie, mojím cieľom je skúšať, čo všetko moje deti znesú 🤪🤪
Asi by som jej narovinu povedala, že ťa to obťažuje, na začiatok jemnejšie, ako že cením si váš záujem, ale o svoje deti sa dokážem postarať. Druhý raz ostrejšie a ak by nepomohlo, asi by som ju začala slovne kontrolovať, či si večer umyla zuby, ráno dala čisté spodné prádlo a či nezabudla pred odchodom z domu vypnúť žehličku a plyn….
by som jej s úsmevom povedala že dám krk za to, že ako matka sa o svoje dieťa úrčite bojíš viac, ako ona, a že teda nemusí mať strach. Ohľadom kojenia stačí odpoveď dokedy pôjde, bodka. Odkedy začnes s príkrmami, by som povedala toľko, že chodíte na poradne a o takých záležitostiach sa radíš s kompetentnou doktorkou malej.
Su to manipulativne otazky s cielom vyzdvihnut seba, zneistit teva. Odpovede: Ano, Nie, Dobre, Takto mi to vyhovuje, Som s tym ok a podobne. Nerozvyjat vety nevysvetlivat, neobhajovat sa.
Ja mam 4 deti a svokra mi naposedy povedala ze nedavam detom dost jest ze su stale hladne :D... to je ako fakt jednym uchom dnu a druhym von.. svokra ma 120 kil no tak co narobime.. nepotesi uplne chapem... ja som neni taka ze by som na taketo odfajce sa vedela rychlo obranit a hasterit tak som ticho ale skre ma to vzdy potom rozmyslam co som mala alebo mohla povedat... .. moja mama detto... tiez vie zaperlit kadeco... ako vyssie pisali este ze s nimi nezijem ...
@vilma7 :D A keď náhodou skonštatovali, že sú dosť naobliekaní, nepadla otázKa : "A nie je im teplo? " :D Lebo to, čo píšeš, mi veľmi pripomína moju rodinu 🙂
a preconim to normalne nepovies? Dovtedy sa k tebe tak budu spravat, dokedy in to dovolis.
Každá žena je teraz vyčerpana a náladova . A toto proste nemusí počúvať. Ako im to povedať