Mám strach zo vzťahov

12. feb 2021

Ahojte, neviem ci je to normálne ale mam strašný strach zo vzťahov.Nikdy som nemala vzťah a aj by som v budúcnosti nejaky veľmi chcela, lebo nechcem skončiť sama.No neviem ako to opísať ale aj keď je nejaký chalan pekný tak sa proste bojím zblížiť.Mam z toho dosť úzkosti a nervozitu a bojím sa niekoho si k sebe pustiť bližšie.
Bojím sa,že sa takýmto spôsobom do nikoho ani nezalubim a každého budem len odháňať. Ale neviem ako sa mam toho strachu zbaviť.Lebo v mojej hlave je všetko pekne keď si to predstavujem a keď príde na realitu tak sa bojím,utekám,cítim sa chladná ku každému a ja taka nechcem byť.Aj pred kamarátmi sa niekedy cítim zle lebo keď riešia vzťahy a podobne cítim sa divná. Asi nie som vôbec normálna a obávam sa toho, že sa to nikdy nezmení.
A bolo by mi veľmi ľúto keby vzťah nezazijem.Viem, že je to strašne divne...veľmi ma to trápi a potom závidím ostatným dievčatám/ženám že takýto problém nemajú a v pohode nadväzujú vzťahy s chalanmi/mužmi. Dúfam,že nebudem celý život sama a snáď to nejak prejde či?

jaskolka
12. feb 2021

Koľko máš rokov? Ak 18, alebo plus mínus pár rokov, nic hrozne sa nedeje, len si ešte nestretla toho "pravého" Ak už cez 30 a viac, tak možno by bolo treba popracovať na svojom sebavedomi. Čoho sa obávas? Sklamania, "popálenia" vo vzťahu? Nuž bohužiaľ aj to k tomu patrí, nie každý hneď stretne osobu, s akou aj zostane navždy. Vždy riskujes, že to nevyjde. Ale minimálne sa pokúsiť..nie z každého rande bude aj vzťah, ale pokiaľ na to rande nepôjdeš, určite nič nebude.. .

anna_maria1
12. feb 2021

Neviem kolko mas rokov ale myslim si, ze casom zmenis nazor a budes sa vediet zoznamit aj s chlapom. Treba tomu nechat cas.

danica2711
12. feb 2021

podľa formulácie "... keď je nejaký chalan pekný..." usudzujem, že máš tak 15. Kľud, nič nesiľ, na vzťah dozreješ

zuzikak
12. feb 2021

a teraz to nemyslim zle alebo utocne ale s dobrou radou. Ak mas menej ako 20 - neries, ono to pride. Ak sa blizis k 25 alebo mas viac = smer psycholog. Pomoze ti prekonat tvoje vlastne zabrany.

andreatytler
13. feb 2021

Vela ludi ma takyto strach zo vztahova alebp zavazkov. Vobec to nie je divne alebo ojedinelle.
Da sa to prekonat tak ze proste "zavries oci" a urobis ten prvy krok a pojdes na rande a potom druhy krok a zacnes s niekym byvat atd... kazdy jeden krok ta bude asi desit na smrt ale po tom ako sa odhodlas, zistis ze to nie je az take hrozne... mam takeho muza.
Ak ta to trapi uz niekolko rokov a si pripravena zacat vztah, zajdi za psychologom. Urcite ti pomoze.