Mám strach, že čo bude ďalej

25. dec 2023

Ahojte potrebujem sa asi len vypisat.. som mlada neplanovane som otehotnela s priatelom. Babatko som sa rozhodla si nechat pretoze by som nedokazala si ho dat zobrat a pretoze nas vztah bol vtedy krasny proste nebol dovod ani uvazovat o tom nenechat si babo. Kamen urazu bol v tom ze pocas tehotenstva sa mi zacali otvarat oci a zacala som tak realne spoznavat svojho priatela ze vsetko to pekne na mna asi len hral. Po porode je to uz 7 mesiacov katastrofa nesprava sa ku mne pekne, je fakt zvlastny pri hadkach agresivny neda sa s nim ani z voza ani na voz, ziadny problem nedoriesime on sa sprava ako uplny psychopat otaca veci a slova tak ako sa mu hodia je to hrozne. Je strasne vybusny vytacaju ho malickosti a uz sa ho popravde zacinam bat. Potom su zase dni kedy je to krasne a je mi s nim skvelo a sprava sa pekne ku mne. Ked sme sa spoznali bol to ten najlepsi chlap na svete, bol napomocny, ustretovy, dobry, muzov co sa spravaju ako on teraz sa tvaril ze odsudzuje. Ja uz asi tusim ze toto takto dalej nepojde a budem musiet od neho odist len mi je to strasne luto ze som takto naletela takemu cloveku. Ze sa mi rozpadne rodina. Ze ostanem sama s dietatkom a budem sa musiet odstahovat. Ze uz si nikdy nenajdem normalneho chlapa (po tomto mojom prestavam verit ze existuju normalni muzi) Mam pocit ze som spravila vsetko uz co bolo v mojich silach aby som to zlepsila ale praveze sa to stale zhorsuje. Viem ze nechcem takto zit ale zaroven stale niekde v kutiku duse dufam ze by sa uvedomil a zacal si vazit ze ma rodinu. Viem ze moja rodina by mi pomohla a neobratili by sa mi chrbtom. Zaroven sa obavam ze odist od neho je strasne dolezite rozhodnutie a mohla by som to lutovat. Poradte mi boli ste niekto v takejto situacii?

f666
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aliaray1
25. dec 2023

Z toho co popisujes nevyplyva, ze sme kompetentne to dokladne posudit, jeho odsudit ani mu dat diagnozu toxickeho psychopata, ci ta naviest na rozchod.

Super, ze si tak skvela, ze vidis zmeny v jeho spravani a ze si uvedomujes vaznost rozhodnutia pred ktorym stojis. Dietatko vzdy zatrasie vztahom, je len otazka ci viac, ci menej a ako to vedia rodicia spolu vyriesit.
Vas vztah, laska, priatelstvo a sudrznost su narusene a ja si myslim, ze by bolo skvele ak by ste sa mohli v klude pocas dna sami (nie vecer) porozoravat niekde mimo domu na kave alebo na spolocnom obede. Mozno dospejete k nazoru, ze by bolo fajn mat nazor nestranneho odbornika, psychologa. Skuste sa pozhovarat a spravit kompromis.

eeffka
25. dec 2023

V tvojej situacii vidim 3 pozitivne veci, je to len priatel, mas kam ist, otvorili sa ti oci skoro. Ze sa zmeni k lepsiemu mozes tak dufat ale nie dlho. Do roka by som bola prec, lepsie pre teba a najma pre dieta, usetris si kopec starosti kym je dieta male a vnima prioritnw len teba.

gabika0825
25. dec 2023

A čo budeš ľutovať? Veď asi z nejakého dôvodu si sem napisala, trápi tá jeho správanie, nepáči sa ti ako sa chová k tebe a nevieme ako sa chová k vášmu dieťaťu. Keď máš podporu rodiny nie je nad čím premýšľať. Teda ak už si sa s ním vôbec rozprávala o tom čo sa ti nepáči vo vzťahu.

dannieja
25. dec 2023

,,V kutiku duse dufam ze by sa uvedomil a zacal si vazit ze ma rodinu." Toto on nedokáže, pretože na základe toho, čo píšeš má zrejme psychickú chorobu a žiadna choroba sa nedá vyliečiť len silou vôle.

kylie1983
25. dec 2023

Toto mi dnes poslala blízka dušička, ktorá sa s takýmto mužom rozvádza. Možno sa v tom najdes. Vyliec sa. Kvôli deťom, nezaslúžia si zlomenú verziu teba ❤️

autor
25. dec 2023

@aliaray1
@eeffka
@gabika0825
Ano kocky rozpravali sme sa velakrat ale vzdy sa to len nachvilu zmenilo alebo vobec nezmenilo akokeby vsetka energia co do toho rozhovoru dam sa uplne stratila. On je schopny vecer mi rozpravat ako ma miluje a zmeni sa a nebude uz taky a na druhy den rano zase pokracuje vo svojom zlom spravani. Narcis je to ano povedala mu to psychologicka uz davno predtym nez stretol mna a po case mi to len tak medzi recou spomenul len tak ,,zo srandy" takze ja som tomu neprikladala vtedy velky vyznam ani som do hlbky nevedela co to znamena😕 proste mam pocit ze som vo vsetkom zlyhala mrzi ma ze som nasemu dietatku vybrala takehoto oca a ze to teraz nedopadne dobre

autor
25. dec 2023

@kylie1983 ano potrebujem to. Potrebujem zacat aj vnimat ludi inak a nenechat sa zmanipulovat. Ach a to popritom podla mna nie som hlupa ja fakt nerozumiem preco sa mi toto stalo

vorkola
25. dec 2023

Nemas co lutovat, on bude este horsi a horsi ak budete manzelia ,alebo aj partneri.Toto poznam, Fakt.S takymito ludmi ani z voza, ani na voz, a nevies ,ci by si v kritickych situaciach mala un ho oporu.Ver domu, ze cca rok dva, by si bola rozvedena, a tohoto sa stran .Budes mat pre koho zit, v dnesnej dobe vychovavat dietatko sama, ak mas rodinu nie je problem .Pomoc mozes hladat aj centre pre osamele mamicky,Neboj ,zvladnes to ,lepsie sama ,ako s hentakym tiez trolom ,co ti este bude strepcovat zivot, A nikdy nebudes vediet, co ta s nim caka na druhy den

domkakvet
25. dec 2023

Treba od neho odist.

autor
25. dec 2023

@vorkola ano presne to su otazky ktore si poslednu dobu kladiem ze keby sa dostanem do tazkej situacie ci by ma podrzal ja uz unho nemam istotu v nicom citim sa z toho fakt zle :/ ja uz aj rozmyslam ci ja som ta mimo ci by som mala ist za dakym odbornikom, mozno by mi to bodlo lebo ja viem ze ak od neho odidem zas sa bude snazit aby som sa vratila a zas by som mu dala sancu a zas by sa to vratilo do starych kolaji.

janickacrazy
25. dec 2023

Určite choď k psychológovi, opis situáciu a on ťa už usmerní, či je tam nejaká šanca na nápravu alebo je lepšie ísť od seba. Ono narodenie dieťaťa je veľká zmena pre partnerov, aj pre ženu aj pre muža. My sme s mužom tiež mali krízu, ja unavená, nevyspata, nervózna, niekedy som naňho ozaj bola odporná. No našťastie sme to ustáli. Ale u vás to vyzerá skôr na rozchod.

autor
25. dec 2023

@janickacrazy no ved to nedokazem to dobre posudit mozno lebo som si este nepreskakala toho v zivote tolko ale mne to ako normalna kriza nepride on je proste sebecky, agresivny a povaha s ktorou ja nedokazem fungovat, respektive kebyze spolu mame ostat asi by ma to uplne znicilo psychicky. Skoda ze som to nezistila skor teraz je to otrasna situacia kvoli nasmu babatku🙁