Dobrý deň.Chcela by som sa opýtať...S manželom sa rozvadzame, náš vzťah je dlhodobo nefunkčný... Manžel to nevie zniesť..Včera sa mi priznal,že ma dáva sledovať,a keď zistí,že niekoho mám,tak ma zabije.Pracujem s ľuďmi,denne sa v mojej práci vystrieda milión zákazníkov a n každého sa pýta,kto to bol,či som mu urobila dobre,že nič iné neviem,iba si zarobiť pi.... Strašne ma to uráža,depta ma psychicky,slovne ma napadá, vyhráža sa... Minule som bola s kamarátmi na víne v meste a on ma čakal doma za dverami,keď som odomkla už to začalo... Nátlaky,s kým som mala sex,že som celá od semena,že som chudera,chodil okolo mňa,že strašne smrdím od alkoholu,že som cundra...Pritom ako absolútne som neprišla opitá,iba dobre naladená z príjemného stretnutia s priateľmi.Necitim sa bezpečne, mám z neho strach, verím,že je schopný ma napadnúť a možno aj niečo horšie... Sú to väčšinou slovné útoky, nepíše mi také správy, nemám žiadny dôkaz..Neviem čo mám robiť, máva taký nepríčetný výraz,že mám naozaj niekedy pocit,že ma zabije 😔 povedal,že je na mne závislý a že nikdy ma nenechá..Som z toho zúfalá 🙏
Nam to vysvetlovat nemusis.. Isto nie si od semena.
Povedala by som, aby si sa vystahovala, hoc aj k mame do detskej izby a potom prejde na utoly pisomne a dokazy budu. Alebo mat ozaj svedka, co to dosvedci a minimalne b som aj kazdy slovny utok zacala hlasit na policii..
Toto sa bude stupnovat, nexhapem, ze ludom vie takto prepnut..
Fuuu tak tam len zmiznut, najst byvanie v inom meste, mozno aj inu pracu, zmenit cislo. Ak nemas deti tak by sa to dalo.
nahravaj to a nahlas to na policii. S takym clovekom by som nemala zlutovanie. Ako keby si pisala o mojom ex. Podobny exot ako ten tvoj 🤦♀
a nemas moznost sa do rozvodu odstahovat ? Ku kamoske, k rodine....kym nevysporiadate majetok. Najdi si ine byvanie a nevrav mu o tom a pomaly, postupne si stahuj veci az kym neodides uplne. Stacia ti zakladne. Ak mas strach, neostavaj doma lebo ano, moze sa to vstupnovat. Ak sa ti nedari nahrat vyhrazky aspon kontaktuj policiu. Sice s tym bez dokazov nic nespravia ale aspon bude zaznam. Ak by sa nedajboze nieco horsie stalo - uz je tam historia. Vyzisti si informacie co treba spravit aby dostal zakaz priblizenia. Inak ozaj je potrebne sa do rozvodu odstahovat lebo urazat ta a slovne napadat bude stale. Ak mas peniaze, hoci aj do lacneho podnajmu. Silno drzim palce. Nepises ci mate deti. Ak nie, mas to jednoduchsie. Ak mas deti - treba vziat aj tie so sebou.
týchto scén sú svedkami aj vaše deti? To musí byť pre ne hotová trauma...
ja by som sa radšej odsťahovala a na polícii nahlásila sledovanie ....
Moze byt nebezpecny taky psychopat:(
Neprovokovat, nedat sa s nim do hadky a najlepsie odist a nebyt s nim v spolocnej domacnosti.
A, ked nic nepomoze ist na policiu to Ta zastrasuje, ze Ta dava sledovat.
Mozno sa tou policiou zlakne zavolaju ho na vysluch max dostane smiesnu pokutu, ale bude vediet, ze sa nebojis a myslis to vazne.A mala by si chodit k psychioogicke nech Ta nauci sa branit, alebo ako reagovat, nereagovat.Nejakeho brata, otca, ktory by mu pohrozil nemas?
odist zo spolocnej domacnosti, hned dnes, a zacat riesit rozvod a veci ohladne majetku. Nekomunikovat s nim, nebyt s nim nikdy sama v sukromi, toto sa bude len zhorsovat, az mu rupne v bedni
Odísť dnes a nahlásiť na polícii obťažovanie a strach..ak už budeš v tv správach ako pri/ zabitá bude neskoro.
Nemám kam odísť... Nemáme žiadny majetok,teda nehnuteľnosti.. Máme iba autá, ktoré zobral,aj keď jedno je moje a druhé kúpené v manželstve,no pre kľud som mu všetko odovzdala,zobral všetky úspory a nechal nás s deťmi o hlade ..Pomohla mi moja rodina,ale všetci sú mimo Slovenska,takže pomôcť vedia iba finančne,aj to málo... Nemám kam ísť,keby áno,už som tu neni.. Lenže tento prenájom mám od mojej známej,no bohužiaľ, tá je tiež v zahraničí,na opačnej strane zemegule a na zmluve sme vedení obaja,a novú zmluvu mi vie vystaviť až keď príde na SK , čiže za 4 mesiace...Je to strašné, neprispieva na deti, nedáva mi ani korunu, užíva moje veci,jedlo,kozmetiku a smeje sa mi do tváre... Nejaké správy na WhatsApp mám,ako mi píše že budem trpieť a skapem,ako mám vyjsť z izby a keď som sa ho do správy opýtala prečo,čo chce urobiť,tak odpísal,že to,čo mal urobiť už dávno,že mám vyjsť a uvidím... Osočovanie, aká som Ku..a, špina a podobne,to mám tiež v telefóne,ale neviem,či to bude stačiť..Vie o každom mojom kroku,neviem čo ďalej.. Áno, máme dve detičky a je mi to strašne ľúto..Nie kvôli sebe,ja už seba mám na háku,ale kvôli nim 😔😔😔😔
V takomto prípade by dom hľadala zariadenie pre matky s deťmi
Budeš v bezpečí počas rozvodu, pomôžu ti s výživným a aj ostatnými vecami
zdravím, už tu boli odkazy na azylové domy pre ženy presne v tomto prípade..nečakaj ani deň, vyhladaj kde by Vás ubytovali a ber deti a choď..skús si to dať do lupy a nájsť, alebo daj nový prispevok s nazvom pomoci nájst, odporučiť kam ist do azylového domu pre týrané ženy s deťmi
V prvom rade v pondelok chod na súd, podaj na neodkladne opatrenie na zverenie deti do tvojej opatery. Hneď daj aj žiadosť o určenie výživného, to nemusíš čakať na rozvod. Hľadaj si podnájom a od sťahuj sa. A samozrejme si zhromazdujndokazy. Vyhrážanie tým, že ťa zabije je trestný čin, a to treba riešiť na polícii alebo na prokuratúre. Podať trestné oznámenie. A zároveň žiadať súd o zajaz priblíženia. A keď chodí za tebou do roboty a tam obťažuje zákazníkov, tak tvoj zamestnávateľ má tiež prostriedky aby s ním spravil poriadok.
@viestta toto všetko čo píšeš je úplne super, ALE ona uvádza že sa ho boji. On nemá problém ju atakovať na verejnosti
Vieš si predstaviť jeho reakciu ak by mu prišlo neodkladko či zákaz?
On je evidentne schopný na ňu zaútočiť
Byt na jej mieste ako úplne PRVÚ vec riešim BEZPEČNOSŤ. Teda nejaké zariadenie pre ženy - matky a tam už všetko presne to čo si popisala Ty.
V zariadeniach sociálne a právnik s ním odkomunikuju to najdôležitejšie, ona tam dostane podporu a môže sa sústrediť na seba
Pozri na tvojom mieste keby som bola vezmem deti a aj keby som išla do krízového centra ale odišla by som nech si tam žije sám. Výživné sa dá vybaviť dodatočne či čakáš že ťa dobije alebo podreže ten psychopat pred detmi. TY toto dovolíš aby deti toto vydelí ako ich otec bije a týra ich matku. Keby som bola na tvojom mieste tak som už preč aj z detmi. Vždy je možnosť vždy sa niekto nájde pokiaľ sa pozbieraš. Iba samé výhovorky ja žiť takto tak sa v noci bojím. Ziarlivosť je veľmi nebezpečná vec. Peniaze majetok to urči rozdelenie majetku súd. To čo ste kúpili spolu alebo mate úspory to rozdeli súd. Výživne dostaneš na dve deti ON TI môže povedať nič nedostaneš takých hrdinov tu už bolo ako je ON a ako skončili. Ale mňe by nedala spať veta že ťa zabije pane bože to je nebezpečne výhražanie ohlas ho a ved deti to nepočuli. Ja by som sa vzala a išla s detmi preč už len kvôli strachu načo čakáš že dôjde k najhoršiemu.Ved to je psychopat na 3 dni ho môžu policajti vykazať z bytu zatiaľ sa zbališ a odideš s detmi.Keby toto mojej dcére robil zať tak aj keby som bola v USA idem domov a narobim s nim poriadky a ju od neho vezmem.Odid kým je čas.No a aby sa k tebe a deťom nepribližoval.To vyda súd opatrenie že sa bojiš o život.Koľko rokov majú deti.Vždy je možnosť odisť.Bude rozdelenie majetku čo ste kúpili v manželstve to TI musi s toho dať nie že je to jeho.Konaj hned neodkladaj nič na dalši deň.Taký TI môže s pomsty tak ubližiť že môžeš ostať invalidna a deti sa buud pozerať na chorú matku.Takeho šialenca nezastavi nič.Nedavno bolo tu v MT prípad chlap zo žiarlivosti v opitosti žene ubližil na zdraví z doživotnými následkami ju dorezal na tvári a rukách nožom.To je psychopat ON patri na psychiatriu to vyjadrovanie ON neberie nič žiadne drogy.Lebo normálny človek take blbosti netrepe.
Polícia, TČ nebezpečného vyhrážania.
Choď na políciu, čím skôr.
Autorka, odkiaľ si? Poznám jednu organizáciu, ktorá pomáha takým ako si ty. Pomôže ti v každom smere, aj s bývaním.
@hrabovo z Bratislavy
V BA máš v Petržalke Bránu do života, zariadenie na Vavilovovej, Repuls na Budatinskej, potom v Podunajskych je Dúha.
Okrem toho je tu organizácia, ktorá je asi topka na Slovensku
@ibrunova tých 14 dni je presne na to, aby ohrozená osoba stihla podať návrhy na neodkladko čo sa deti týka a aj na ochranu seba - zákaz priblíženia
Pripadne aby poriesila nejaký zdravotný problém a následne trestne oznámenie
Kedysi to bolo 48 hod., ale to nemali žiadny zmysel, obzvlášť ak to vyšlo na víkend
@pribinak ale jej môže dodať odvahu aj to, že spravila prvé ktoky aby sa od neho osamostatnila. Už am, strach je zlý pán, ale ten prvý krok treba spraviť. Dostala dosť rad, dúfam, pre jej dobro a dobro jej deti, že niekde začne. Je úplne jedno kde, ale všetko je len v jej rukách.
Nahrávaj vyhrážky, poprípade keď sa ti bude vyhrážať pred niekym, aby si mala dôkaz. A podaj trestné oznámenie.