Viem ze teraz je vsade len sama corona, ci v TV, na nete, vonku a mnohym to uz lezie na nervy, ale u mna je z nej kazdym dnom strach vacsi a vacsi. Dnes ma zopar krat chytil zachvat placu. Viem ze si to zhorsujem sama, tym ze citam vsetko okolo toho na roznych strankach, mozno su to aj hoaxy, ci konspiracie, ale kedze som takuto situaciu este nikdy nezazila tak sa snazim co najviac informovat aby som vedela o tom co najviac. Bojim sa strasne 😭....o rodicov, kedze su uz starsi, o manzela lebo patri k tym co mozu prist lahko k nakaze, o deti co s nimi bude, ak by sa nam nieco stalo, o surodencov, sesternice, kamosky, celu blizku ci vzdialenejsiu rodinu, ze niektorych z nich uz nikdy neuvidim ak podlahnu nakaze. Mam pocit ze vsetko je zbytocne....naco sa s detim ucit do skoly, ked tam mozno uz nikdy nepojdu, naco sadit kvety ked ich mozno neuvidim kvitnut, naco upratovat ked to o chvilku nebude vobec potrebne.... Bojim sa ze sa z toho zrutim....som nervozna na deti, placem, beham stale s dezinfekciou a cistim, citam a pozeram vsetko o virusoch. Viem ze mnoho ludi si z toho stale robi srandu, pripadne nedodrziava nariadenia, ze co ma prist tak to pride...ze aj tak je to biologicka vojna a nic sa s tym neda robit, treba trocha preriedit ludstvo....Aj ked si poviem ze nepustim spravy, nepozriem net a noviny a nebudem sa zbytocne stresovat,aj tak to nevydrzim. Teraz mi vsetky tie problemy co som mala doteraz pripadaju nepodstatne a malicherne, co tam po kilach navyse, sedivych vlasoch, vyrazkach ci vraskach? Co robit, az to zvladnem nasledujuce hodiny, dni, tyzdne? Ako to zvladate vy? Co robite az sa z toho nezblaznite?
Tiez mam z toho strach a je mi z toho do placu, ked vidim politikov, celebrity, beznych ludi ako chodia v ruškach na tvarach, kam sme sa to dostali 😭 ked si aj pustim hudbu veselu na naladu aj pri tom sa viem rozplakat, lebo si spomeniem ako veselo mi byvalo pri tych pesnickach a aka je teraz doba hrozna, clovek aby sa bal vyjst z domu. Samozrejme najvacsi strach mam o svojich blizkych. Ale asi je to normalne ze sa clovek boji nepoznaneho. Zajtra mi mama odchadza prec na dva tyzdne? mozno viac, aby nemusela cestovat kazdy den do prace a znizila mozne riziko nakazy pri cestovani, to som este zvedava ako to zvladnem, kedze byvame spolu, nechcem sa stretavat ani s priatelom kvoli virusu.. no takze tazke to he pre mna takisto, ja len verim a modlim sa, aby nas Pan Boh ochranoval a aby tato pliaga rychlo vypadla, zmyzla z povrchu zemskeho 😭🙏
Ja som správy nevidela už vyše 3r,keby mi to nepovedali blízki a ľudia neblaznili v obchodoch tak o ničom neviem.neries nič v hlave,vždy si užívaj s blízkymi každý jeden deň ako by mal posledný a bude to ok.
rob opatrenia, ktore treba robit a len ver,ze sa toto raz skonci a vsetko sa vrati do starych kolaji .. upratuj, var .. musime verit, ze toto je prechodne obdobie a ze to dopadne co najlepsie .. a hlavne sa izolujte ako sa len da ..
Je to len typ chripky.
Ked chytis chripku, nechytis paniku. Nasadis paralen na horucku, horuci bylinkovy caj, nieco na kasel, ak ho mas, zalezies si do postele a ides sa vypotit, lebo teplo je to, co virus zabije.
V nemocnici by ti aj tak nic ine nedali.
Ak dostanes lieky, tak len ak si do toho chytila este nieco bakterialne, lebo mas uz oslabeny organizmus bojom s virusom.
A pri tomto budes postupovat rovnako. Len teda tym, ze sa to siri rychlejsie ako chripka, tak je to take neprijemnejsie, ze to moze hned od vas chytit viac ludi. Preto izolacia. Ale nie je to priemerneho, inak zdraveho cloveka, smrtelne viac ako chripka.
A tej sa predsa nikto dnes neboji, aj ked vieme, ze moze tiez zabit a ze sa jej epidemia objavuje kazdy rok. Uz nas to netrapi.
A pritom napr. moze byt pri beznej chripke smrtelna kombinacia so zapalom pluc alebo neskorsie dozvuky v podobe poskodenia srdcoveho svalu, preto je hlupost ju prechodit.
A predsa to kolki ludia robia a este sa citia pri tom hrdinsky, ze nelezali ani tie tri obligatne dni v posteli. Alebo sa presviedcaju, ze na to nemali cas a vsak to predsa zvladli aj bez toho.
Tak pokoj. Ak to nahodou chytite, tak sa vyliecite. Nic viac, nic menej. Zvladnete to.
Naplanuj si pokojne, kam v zahradke vysadis ake kvety. 🙂
pozri sa. mne sa zrutil svet pred par tyzdnami, nechcem pisat preco ale vies si asi predstavit co to mohlo byt. takze taka korona ma sere len preto, ze musim trcat doma a nemozem ist ani na terapie aby som sa z tych sraciek dostala. inak v podstate pohoda co sa tyka samotnej choroby. hlavne teda nechodit kam netreba a chranit tych ktorych to moze ohrozit, nesirit nakazu aby sme zabranili nedostupnosti nemocnic a JIS pre tych co to budu potrebovat, nech radsej chori pribudaju pomalsie. horsie budu tie ekonomicko-politicko-socialne nasledky. potrva to zrejme par mesiacov nez to prehrmi, nasledky budu trvat dlhsie. blbostiam never, o moznosti ze zmutuju/preskocia virusy zo zvierata na cloveka veda hovori a obava sa uz davno. v podstate mame este stastie ze je umrtnost vcelku nizka oproti napr. ebole a pod.
Ostan doma modli sa a miluj var upratuj najlepšie ako sa da to je to najlepšie co mozes teraz pre svoju rodinu urobit nie robit paniku tvoj muz rodina a deti su tu s tebou tu a teraz tak si ich uzivaj kym to tak je zivot treba zit tu a teraz nie v strachu keby bolo keby...
Moja mami uz par dni cele dni pozera videa z Sk spravy o corona.. az mi to prislo depresivne. Ona mà 7aprila letiet domov a uz sa boji ze sa nakazi v lietadle. U nas je corona uz sva mesiace najprv to stupalo pomali pred par tyzdnami iba 13ludi pred tyzdnom 40 a uz sa to bliži k 200 . Z toho skoro polka v nasej provincii.-ktora je najludnatejšia v kanade. Zatial to nie je b nasej oblasti ale 3h autom od nas . No ocakavam ze o tyzden Po spring break to pride k nam ludia budu cestovat na dovolenky do USA hoci vlada upozornuje aby nesli nikam ak to Nie je nevyhnutne. Za ten cas z celeho poctu nakazenych zomrel 1 starsi clovek a len 12% je hospitalizovanych. Cize to Nie je zatial nic strasne ako v taliansku. Isla na mna uzkost kazdy mà strach o svojich milovanych. ( mama mà astmu) a mane doma este nie 2m babatko... ale treba sa tešit z kazdeho dna nemozes to nechat na teba tak negativne dolahnut. Treba sa venovat detom tvorit snimi pozriet si tv seriali odputat sa od myslienky na virus dookola. Tesit sa ze mas internet 😊elektrinu teplu vodu jedlo. A sadit kvety to je relax, nic sa nezmenilo vzdy sme boli aj budeme smrtelni, Ber to tak ze ak by Mal byt zajtra koniec sveta treba žit dnes tak aby to bol naj den.
@moonlight1210 NIE JE TO CHRIPKA, ani žiadny "typ chrípky" či "podobné chrípke"
Chceš vedieť konkrétnu liečbu?
Nie je žiadna!
Je LEN symptomatická.
tzn. Keď máš horúčku dáš si paralen, keď máš sopeľ dáš si kvapky, ležíš, spíš, ak máš dobrú imunitu prejde ti to 10-14 dní, si v karanténe!
Nejdeš von ani nikam! Ak neprejde, začneš mať problémy s dýchaním.
Horúčka neustupuje, dostaneš zapal pľúc.
Až potom ťa hospitalizuju, podajú ti antivirotika, to NIE JE to isté čo antibiotiká, ak to tvoje pľúca prestanú zvládať, intubuju ťa.
Napoja ťa na pľúcnu ventilaciu a ty sa budeš modliť, aby tvoje pľúca začali regenerovat, ak ani to nepomáha, telo na nedostatok kyslíka odchádza, odumierajú ti organy, ešte skúsia prehrať tvoju krv mimotelovo a tak ju okysličovať a vracať ti ju naspäť, to je posledná inštancia.
Ešte niečomu v liečbe nerozumieš? Preto je dôležitá prevencia a karanténa, bez výnimky, bez zlahčovania a posmeškov.
Koronavirus nie je chrípka, je to SARS! Buďme k sebe ohladuplní a ak máte príznaky, ostante prosím doma!
A este treba povedat ze antivirotika konkretne pre coronu nie su. Antibiotika nezaberaju na virus. A prístrojov na umelú plucnu ventiláciu nedostatok na svk aj v beznych dnoch niekedy. Takze je najdolezitejsia prevencia. Co si musime vsetci teraz uvedomit a snazit sa zabranit katastrofe. Ked uz vláda a hygienici zaspali na vavrinoch.. O Číne a Taliansku sa vie davno, mali dost času konať.. Ak sa slovac neumudri, bude scenár ako v Taliansku.
Inak lahko sa to povie ze nepustaj si tv,zatvor sa doma relaxuj a na nic nemysli.Ked ja ako zena co robi v potravinach na dve smeny v dedine som neustale v kontakte s ludmi.Stale pdniaze chytam obcas dojde niaky nevychovanec co zacne kaslat do eteru.A verte neni mi vsetko jedno.Ja chcem ostat zdrava aby som tu bola pre svoje dieta muza.Aj oni nech su zdravy.A to ani nehovorim ze rodicov a sestry mam na Slovensku 1400km daleko odomna.Stale na nich myslim.Ze mozno ich tak skoro ani neuvidim.....
Keď si zdravá osoba, nemáš nejaké chronické ťažkosti, keby to náhodou dostaneš, mala by si byť v pohode. My s mužom sledujeme každý večer, koľko chorých, mŕtvych pribudlo celosvetovo a v ktorých krajinách je aká situácia. Tu máš všetko pokope https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbcl....
Momentálne tam je cca 156 000 nakazených, cca 5000 mŕtvych a cca 70 000 vyliečených. Keď si to vezmeš globálne, NIE sú to nejaké brutálne čísla, že to kosí ľudí doradu! Takže chorob ako takej by som sa ja osobne až tak nebála. Problém je systém. Zdravotnícky systém to dokáže rozložiť za týždeň, proste kolaps. Toto sa deje v Taliansku, Špnielsku, Iráne a stane sa aj u nás, keď nebudeme sedieť doma na riti, lebo naše zdravotníctvo toto nezvládne.
Tam kde teraz majú problém, tam sa vykašľali na karanténu, nedodržiavali nariadenia atď. Treba rátať s tým, že keď tu máme oficiálne 44prípadov, reálne to je tak x30. Prenášajú aj ľudia BEZ PRÍZNAKOV, preto je tá karanténa najúčinejšia! Takže my sme sa ako rodina rozhodli, že sme všetci doma, muž robí z domu, ja som na MD, máme tri deti, tie sa môžu hrať s deťmi jedných susedov, s ktorými sme v kontakte stále, ale len vonku, nenavštevujeme sa, len si nechávame pred dverami, keď niečo. Bývame v domoch, takže vieme si vybehnúť na záhradu, s ostatnými susedmi si zakričíme, keď niečo alebo zakývame. Za domom les, tak chodíme tam. Áno, máme takmer ideálne podmienky a presne to využívame a snažíme sa neochorieť, aby sme nemuseli byť liečení a riešení, lebo roboty majú dosť aj bez nás. Nakupujeme raz za 10dní cca, alebo objednám dovoz domov. Mne trošku z toho šibká tiež, tak som si povedala, že telefón odložím a budem si celý deň vymýšľať činnosti alebo kukať s deťmi rozprávky a správy pozriem možno večer alebo skúsim obdeň. Prípadov bude teraz rapídne pribúdať, na to sa treba pripraviť a nastaviť. Medzi ľudí treba mať rúšku. A pokiaľ ide o biologickú zbraň, keby niekto chce preriediť ľudstvo, myslím, že skúsi nejakú inú chorobu, nie toto.
...aj ja sa bojim ☹ navyse nas to zasiahlo mimo domu, mimo sk, sme na ostrove odkazani len na lety, kt. nie su. Doma na SK vsetko a hlavne cela rodina. Mam tri male deti, no do smiechu mi moc nie je. Snazime sa uzit si to samy s detmi len cisto v prirode bez kontaktu s inymi ludmi, asponze ta priroda je tu ozaj krasna, to ze nonstop do toho prsi, mi uz ani nevadi. Bojim sa ze ked sa vratime, uz nenajdeme babku/babky, predsa su uz v rizikovej skupine, moja mamina ma uz 80 rokov, tesi sa na nas, boji sa o nas a takato vyhrotena situacia ☹ Ale dufame ze to bude dobre. kazdy jeden z nas musi nejak zapracovat/obmedzit sa na tom aby sa situacia zvladla co najlepsie a najrychlejsie. Karamatena mi nevadi. Takze davame to hoc aj s tazkym srdcom a hoc aj so strachom a s vedomim ze toto nie je posledne a jedine zlo co sa na ludstvo/europu hrnie. Vyhrotena je aj situacia s utecencami, momentalne Turecko/Grecko, jak sa sem hrnu, nekontrolovane, dokonca vazni z tureckych vaznic, ti najvyssi tomu nebrania, greci si samy brania krajinu ako mozu, ale moc toho nezmozu, v akej Europe to budeme zit? Tiez sa bojim na co sa sem momnetalne hrnie taka obrovska vojenska technika aj s vojakmi z USA, naco a naco prave teraz? Budu provokovat Rusko? Rozputaju vojnu ? Teraz ked Europa sleduje a bojuje len s coronavirusom? Kolko nebezpecenstva na nas ciha, nevidime do toho, nemame ani potuchy co sa deje poza nase chrbty, nevidime do planov top politiky, toho zla je strasne vela, clovek to nemoze vsetko riesit lebo by sa z toho zblaznil, z tej bezmocnosti ze s tym nemoze nic spravit ze nas svet a nasu buducnost maju v rukach ini ktorym su nase osudy a zivoty uplne lahostajne ☹ Nie si sama co sa boji o svoju rodinu a o buducnost deti ☹ Tak sa tes z kazdeho dna, vysad si kvietky, kontakt s hlinou je zazracny, uzivaj dni s detmi a mysli pozitivne. To ze corona virus zasiahol Europu sa tyka nas a nasich blizkych preto sme citlivejsi, ale na svete je tolko chorob na kt. sa vo velkom umiera, aj male deti, a tolko zla co sa pacha na ludoch dennodenne roky rokuce a sme voci tomu nevsimavi, len preto ze sa to nas netyka...
@yoxinka ...ohladne tej biologickej zbrane by som az tak odvazna nebola, nemusi ist az tak uplne o biologicku zbran s cielom znicit ludstvo, ale kludne len o odvratenie nasej pozornosti inym smerom? Pokus o ekonomicky kolaps v Europe? pokus o preriedenie obyvatelstva, ale zbavenie sa starych ludi kt su vlastne zatazou pre zdravotnictvo a celkovo ekonomiku,...? nasli sa vo viruse stopy HIV, aj preto sa tak dobre siri medzi ludmi ktore niekto pravdepodobne donho naockoval z dovodou xy...? kludne to moze byt zamerne sirena choroba, zacina sa okolo nej sirit velmi vela konspiracnych teorii, nevidime do toho, nie vsetko bude pravda jasne ze nie, su to teorie, mozno ani jedna pravdiva, ale ja osobne si myslim (len moj nazor, ked tak pozeram na situaciu vo svete, dlhodobo) ze to nie je vsetko uplne nahoda, aj ked moze byt, ved taketo choroby sa objavuju relativne casto (nemyslim tym kazdy rok)...
Inak to je zaujamave, ja cele dni citam o korone, samozrejme normalne zdroje a ma to upokojuje, ako informovana sa citim byt pripravena ako sa len da a nebojim sa, prijimam tuto situaciu. Inak odporucam vypnut aj MK, lebo tu je to tiez samy hoax 🙂 ja si myslim, ze nejaky strach si uz v sebe musela mat predtym a tato situacia to cele len vyplavila na povrch. Takze realne tvoj strach moze mat povod totalne inde ako v korone. To mi len tak napadlo. Vyuzi tieto volne chvile na nieco zmysluplnejsie, uprac si v dokumentoch, v spajzi, poriadne vyvetraj, pocuvaj spev vtacikov.. drzim palce
Si v skupine koronavirus na MK. Su tam nielen nove info, ale sa aj povzbudzujeme, sranda obcas.....ze sa bojis, je prirodzene, aj ja sa boji, aj kazdy, co ma rozum, sa boji...nic stym vska nespravime, rsp. snazime sa spravit maximum a ostatne je v rukach Bozich....su dni horsie a lepsie, dne srano napr. som s azobudila uplne zle, ale dajak som to prekonala...dolezity je aj vitamin D. aj na psychiku, denne sa nim dopujeme....hlavne ked u deti nastane ponorka, ma vie rozhodit...lebo u nas prisna karantena
Ja prave mam velke plany na zahradu, zeleninu, kvety, kedze vsetci cusime doma 😄 stres nikomu nepomoze
Vladimír Krčméry v Pod lampou
Odstup ľudí od seba, čerstvý vzduch (vírusy nemajú rady kyslík), podpora imunity, hygiena
Necitaj uz nic. Ja som taka nastvana na media ako nas zivia bludmi. Nic k veci ti nepovedia,len dookola to iste. Mna strach opantal na dva dni,lebo kolegyna v robote vystrajala akoby mal prist koniec sveta. Vsetky moje argumenty na jej ukludnenie zmietla este mi aj vynadala a hneva sa na mna,zeze to zlahcujem. Ale paradox je doteraz som ju nevidela umyvat si ruky az teraz,takze asi taki ludia sa klepu strachom. Netreba panikarit . Mna skor rozplakali prazdne ulice. Cestou z roboty som zaniesla rodicom vitaminy,podala pri dverach a isla prec. Toto mi je luto,ze sa nebudeme vidat,aby sme ich nahodou nenakazili.
@matapo vela ludi sa balo vojny ja som tiez mala obavy,ze uz dlho nebol konflikt,ocakavala som nieco. Ale toto by ma nenapadlo,ze nas ochromi virus. Ale koledovali sme si o to. Uz bolo neunosne ako priroda trpela,ekonomika v zavratnych vyskach. Neverim konspiraciam,ale stalo sa to,co sa stat malo.
Myslim, ze nie je na mieste sa az takto opustat. Verim, ze sa bojis a myslim, ze asi kazdy ma tak trochu respekt pred tym, co bude, ale opustit sa tak, ze niekolkokrat denne mas z toho zachvaty placu a pod, asi nie je ok.
A vies o tom, ze pokial nie je v pohode dusa, nie je ano telo? Stresom si neskutocne oslabujes imunitu, a to asi v tejto chvili nechces, ci? Okrem toho si myslim, ze tym, ako je z mamy kopka nestastia, trpi cela rodina. Tak sa snaz trosku pozviechat, nie je to az take zle, ako nam to prezentuju.
Korona je idealna tema pre media, konecne nejaka senzacia, ktoru kazdy hlta jednym dychom. Je fajn, ze media informuju, ale velmi manipuluju so strachom obyvatelstva. Skus sa zamerat skor na informacie o vypovediach vyliecenych ludi. Nase media o tom moc neinformuju, ale daju sa najst. Vacsina to naozaj popisuje ako dlhsie trvajucu chripku, niektori dokonca nemali priznaky takmer ziadne.
Ak si mlada a zdrava, tak sanca, ze skoncis zaintubovana v nemocnoci, ci nebodaj zomries, je naozaj miziva. Ak mas doma niekoho s oslabenou imunitou alebo starsieho cloveka, rozumiem, ze sa bojis viac, ale tiez to nie je dovod na zrutenie. Snaz sa spravat voci nemu zodpovedne, to je najviac, co mozes urobit.
volala som s exom v Anglicku ,u nich sú trochu iné čísla a nemajú takéto opatrenia , ten povedal , že je to ako obyčajná chrípka , tak som sa ho opýtala , že ako je možné , že ľudia umierajú . Že denne umrie 1000 ľudí na nejakú komplikáciu . Tí čo to neprežili už boli chorí a starší. Je to lekár , on nestresuje nikdy pri takýchto veciach
keď sme boli s mamou v Metre , rada pri každej pokladni asi kilometer , zrazu mi hovorí " cítim sa ako v 68. keď som trikrát stála v rade na chleba "
ja mam tiez velky strach, navyse som este tehotna
Treba zostat niekde uprostred, dodrziavat karantenu a zaroven nerobit paniku. Svet okolo nas je plny mikrobov, bakterii, virusov, vacsina je neskodnych, koexistujeme spolu, niekedy sa to narusi.
SARS (Covid-19) vtacia chripka, je mutovany druh SARS, nie je to ziadna ludska chripka, ma iba podobne symptomy. V roku 2003 ho (tiez v Cine) zastavili kvoli doslednej karantene. Tentoraz kvoli hlupym ludom sa to roznieslo po celom svete. Problem je, preco od roku 2003 dodnes nevynasli liek. Ale ani proti AIDS, rakovine,... stale nemame liek. Spolocne s chripkou ma len to, ze je to tiez virus. A to ze na vacsinu mladych ludi posobi iba ze sa citia horsie, maju teploty, prejde im to, ale nakazia oslabenych, starsich a tych to zabije. Cim viac sa roznesie, tym viac oslabenych to zabije. Casom moze virus zmutovat a napadat aj mladych a silnych. Spanielska chripka v 1918 bola specificka, ze zabijala prave mladych a silnych ludi, kvoli prehnanej reakcii imunitneho systemu. Zomreli rodicia, zostali deti siroty.
Jedina moznost, ako ho zastavit je neroznasat ho dalej a dufat, ze do leta (april/maj) nakaza postupne odznie. V krajinach s horucim pocasim sa nakaza siri priamym kontaktom ludi, co prisli z nakazenych krajin, ale nebude sa to sirit geometrickym radom.
Virusy sa prenasaju najma v zimnych, jarnych mesiacoch (do konca marca). Nad 20 stupnov sa odparuju kvapocky, vydychovane chorymi ludmi, cez ktore sa prenasaju. Nakaza sa zastavi, ked sa budu dosledne dodrziavat opatrenia, zostava len dufat, ze kvoli nezodpovednym ludom to nebudu prave nasi blizki, co na to zomru. Este raz, na SARS nie je liek, prejdu roky, kym nieco najdu, otestuju, jediny sposob je nerozsirovat to. Chodte do prirody, vyhybajte sa ludom, dodrziavajte hygienu, do obchodu chodte raz za tyzden, nechodte do restauracii, citajte knihy, ...
Podporujte imunitu (cesnak, zazvor,...), sprchujte sa studenou vodou kvoli imunite, virusy nemaju rady teplotu nad 37 stupnov, preto sa ich telo zbavuje zvysenymi teplotami. Ak mate doma saunu, saunujte sa, dajte si poriadne horuci kupel,... (to o saune berte s rezervou, celkovo ale zvysuje imunitu a ak virusy hynu nad 37 stupnov, tak preco nie...)
Malo by to byt do buducnosti skor ponaucenie, ako malo staci, ze sa nasa "prosperita" moze velmi rychlo zrutit, ak na nu nebudeme davat pozor. Ludia zabudli na epidemie, na vojny, lebo tu davno ziadne neboli. A ako vidime, staci chvilka a je po prosperite ... Z Covid-19 sa najskor smiali, teraz naopak vsetci behaju v panike. Ludia v hluposti volia nacisticke strany (Kotleba,...) a potom zase budu raz behat v panike, ked budu v uliciach pochodovat polovojenske skupiny a zabijat vsetkych nepohodlnych.
Tych co do toho miesaju USA a vojakov v Europe. Nesirte paniku ako s Coronou. Europa od roku 1945 nebola zatiahnuta do vojny iba preto, ze tu boli dve silovo vyvazene vojenske protistrany. USA a Rusko. Akonahle Rusi budu cvicit armadu a uvidia slabost NATO, rozputaju dalsiu destabilizaciu. Radsej tu clovek ma amikov, 40 rokov ruskej pritomnosti nam nic neprinieslo, iba politicke procesy, zaostalost a prazdne pobchody. Nemecko bolo znicene vojnou, obsadene USA od konca vojny a pozrite kde su, nedohonime ich ani o 500 rokov. Ak vo svete nebude silna vojensky policajt (USA,...) tak nas zaplavi islam, obsadia rusi,... vo svete pobehuje kopec psychopatov tuziacich po moci.
@almia Práveže tehotné a najmenšie deti to chytá len úplne minimálne. Ale samozrejme že obozretnosť je na mieste u každého.
"Zaujímavé je, že u detí do dvoch rokov a tehotných žien je zatiaľ veľmi málo prípadov. Pritom ony tiež majú oslabenú imunitu, ale nový koronavírus ich – zdá sa – zásadne neohrozuje." (epidemiológ Rastislav Maďar z Ostravskej univerzity)
@zuzanka.zuzu
Lenze vsetko, co si opisala, plati tiez pre chripku.
Chripka je tiez virusoveho povodu, nie bakterialneho. Na chripku je tiez len symptomaticka liecba.
Liecis horucku, tlmis kasel, mozno bolest, ak mas a zvysok musi urobit telo samo.
Je dobre nestlmit horucku uplne, lebo prave ta virus nici. O tom je to “vypotit sa”.
Ak to telo nezvlada, nasleduje +/- tebou opisany postup. Ak nezaberie, tak koniec.
@nikolka1986
Vy dve ste si nejak odvodili, ze hovorim, ze v pohode sa moze chodit von medzi ludi a stretavat sa a o nic nejde.
To som nepovedala.
Naopak, ze pri tejto chorobe je blbe to, ze sa rychlejsie siri, lebo ma dlhsiu inkubacnu dobu a nez niekto zisti, ze uz sa nakazil a teda je uz prenasac, moze ju preniest na kopec dalsich. A to je zle.
(Pri chripke sa to prejavi zvycajne do troch dni).
No chytit tento virus sa nerovna automaticky rozsudku smrti.
Ako niektori panikaria. Ze co ak prave oni umru.
A o tomto hovorim.
(Zomieraju hlavne starsi a oslabeni, ale tiez nie automaticky vsetci, aj ked to chytia.)
Zase netreba robit paniku, treba dodrziavat pravidla hygieny a aktualne aj pravidla pohybu na verejnosti a tie kvety do zahradky si moze naozaj naplanovat.
necitaj hoaxy, len overene info z mainstreamovych zdrojov. nic o ziadnej biologickej vojne preboha.
pozri si statistiky a "vedeckejsie" clanky o viruse. o pocte nakazenych, vyliecenych, o vekovych skupinach, ktore su ohrozene.
snaz sa robit maximum, ale nestresuj zbytocne, aj stres oslabuje imunitu (to som ta nepotesila, co?🙂)
toto pomaha mne, ja som taky analyticky typ, ktory musi mat vsetko nastudovane.