Mám strach urobiť zmenu

14. nov 2023

Chcem spraviť životnú zmenu ale mám obavu z finančnej stránky. Nakolko sa budem musieť presťahovať za prácou,povodne som chcela dochádzať ale nakolko sa začína zavčasu bolo by to vyčerpávajúce. Nájmy v danej oblasti nie sú lacné plus strava,vzdelávacie podujatia…
Ale obavám sa že nedokážem vyžiť s platu ktorý mi je ponúkaný čo je tak okolo 850e.
Mám skončenu VS no aj tak sa obavám že to neutiahnem.

bolarazjedna
14. nov 2023

Podľa mňa popiš si výdavky - nielen na nájom, ale aj koľko teraz miňas na stravu, kozmetiku, zábavu, cestovanie...
Možno nájdeš lacnejší nájom o 5 minút ďalej od práce (ja som začiatkom svojej kariéry denne 30-35minut chodila peši do práce z podnájmu).
Je celá zamestnaní, kde máš obedy za euro, resp dostávaš stravné lístky ešte navyše k výplate, potom už ranajky/večera a nejaké ovocie nie je tak veľká finančná položka...
Tak si popis tie výdavky a podla toho sa rozhodni, či sa ti to oplatí.

mane01
14. nov 2023

A co tak skusit si na zaciatok prenajat len izbu? Vyjde to lacnejsie a budes mat aspon spolocnost v novom meste.

syslik81
14. nov 2023

mas deti? rodinu? ak nie chod do jednej izbya uvidis ci v praci vydrzis..az budes poznat mesto najdes si lepsie platenu pracu ...

rebrambora
14. nov 2023

Studovat 5 rokov (mozno aj viac) a zarabat 850€? Ja Vas nechapem ludia, aky ma vyznam si robit vysku, resp. byt potom ochotny pracovat za taky peniaz...
Kazdopadne, ak mas isty karierny rast alebo vyhliadky na lepsie platenu pracu, tak presne by som sla do jednej izby a minimalne vyskusala.

anketkarka
14. nov 2023

Čo Ti táto životná zmena dá? Keď som skončila vysokú školu tak ako prvú ponuku som dostala niečo podobné ako riešiš Ty. Neprijala som to a počkala som si na niečo lepšie. Možno aj Teba čaká niečo lepšie.

autor
14. nov 2023

@anketkarka zasa tento plat je len "úvodny" a padli slova o zvysovaní a prehodnocovaní platu po prvých 3mesiacoch určite a takto postupne, môže ma to niekam posunúť ...ale tento plat je ozaj "pod cenu"

anketkarka
14. nov 2023

No presne ako cez kopír. Ja som si len predstavila, že budem prvé mesiace makať a aj tak mi budú musieť pomôcť zo začiatku rodičia,lebo výdavky by bolo vyššie ako môj príjem, tak som to odmietla. To už Ty musíš vedieť, či tá zmena stojí za to.

jennky13
15. nov 2023

urcite by som sla do toho na tvojom mieste. Nevyskusas a budes lutovat cely zivot. Ako ti radia, najdi si zatial len izbu a vyskusaj, ved vsetko je pred tebou. Pozeraj dalej ponuky v tom meste a mozno sa ti prtrafi aj cosi lepsie. Zostat doma a nasledne lutovat ta nikde neposunie.