Mám strach, či to myslí so mnou vážne

zofiak
12. jún 2014

Ahojte 🙂

Mám 1,3 ročný vzťah bývame od seba 20m. Sme spolu každý dnik, stará sa o mňa, vraví mi ,že som pre neho jediná a že ma miluje... no pred niekoľkými mesiacmi sme sa pohádali kvôli jeho bývalej. Tiež býva 20m od neho vlastne hneď oproti nemu . Boli spolu 11 rokov. No mám pocit, že nám to chce ona skaziť ... vždy si písali respektíve ona mu písala, volala ho na kávičku. cigaretku k nej domov. Keď ona mala problém tak to išiel riešiť i keď ja som bola už pri ňom . Dali sme sa spolu dokopy keď mali po rozchode 2,5 roka. Rozišli sa 2011 a my sme sa dali dokopy v 2013. Stále nám robila peklo , všetky hádky boli kvôli nej, písala mu ,že ho ľúbi ,chcela aby ju pretiahol a pod.... Predo mnou si vymazal jej číslo, musel aj FB pretože som mu dala ultimátum Buď ona alebo Ja nech sa navždy a zaraz rozhodne .. tak si vybral mňa,,,, no stále po toľkých rokoch nedá pokoj ani jemu ani jeho rodine ... pýtam sa na váš názor ako to mám brať ?... Chystáme svadbu ( áno požiadal ma o ruku) ale stále mám pocit, že to výhráva ona . Pretože ešte vždy má jej fotky na internete v albume, alebo v počítači ... Pretože sú to vraj spomienky ... ĎAKUJEM

mima4
12. jún 2014

@zofiak
tak obtazuje ho jeho exfrajerka alebo nie?
Pokial ano ako pises, da sa to riesit aj sudne...lebo realne ho obtazuje... a to nesmie. Skus to navrhnut svojemu praitelovi, lebo normalny zdravy clovek pochopi, ze ked je uz "po vsetkom", tak je po vsetkom a ten druhy ma pravo na iny vztah.
Mozno sa dozvedela aj to, ze si ta ide brat, no a ona s nim zabila 11 rokov ako druzka, nikde sa ich vztah neposunul a proste to cele skoncilo....

zofiak
autor
12. jún 2014

@mima4 ona ho k tomu ešte aj využívala na iné veci ako napr. stavanie chaty (zdarma - keďže on je živnostník)... on ju požiadal o ruku lenže ona mu prsteň vrátila .... proste neviem čo mám robiť s tým ako to riešiť ... Pretože ona mu pokoj nedala a neviem čo si mám myslieť o tých fotkách abo čo ....

warholette
12. jún 2014

@zofiak ked on byva kusok od teba a ona kusok od neho, nemozete sa vy dvaja prestahovat do spolocneho, najlepsie niekam daleko?

janickacrazy
12. jún 2014

@zofiak Asi sa dozvedela o vasej svadbe a mozno ju to zobralo, neviem sice preco sa vlastne rozisli, ked pises ze ona mu prsten vratila, tak co teraz otravuje? Ja by som to asi riesila odstahovanim, ako sa vravi zide z oci zide z mysle. Tie fotky nemusia znamenat vobec nic, ozaj len spomienky, ved aj ty mas mozno nejake s byvalym ci si vsetky zahodila? Ja mam kopu fotiek s mojim ex, zila som s nim 6 rokov, mali sme 3 deti, 1 moje, 2 jeho ked sme sa rozisli nevyhodila som ani jednu fotku, lebo je na nich moj syn. Moj manzel to chape, je to moja minulost, normalne si ich spolu pozerame. Ak ta miluje, ona aj tak nic nezmoze. Neboj.

arabela283
12. jún 2014

11 rokov byt spolu, to uz je znacna cast zivota. Myslim si,ze po takom case sa neda clovek uplne odstrihnut, zabudnut a neozvat sa k nemu.. Ja mam tiez plno fotiek s byvalym a casto si piseme, ked potrebujem v niecom poradit, v com sa on vyzna, alebo len tak pokecat, co nove a pri tom nas to uz k sebe netaha.. 🙂 Ale chapem, ze ti to vadi.. asi by to vadilo aj mne, ak by som prezivala to,co ty 🙂 ale kedze planuje s tebou buducnost, neber to tak tragicky 🙂 ved hadam nie je trdlo, ze si chce brat kazdu, s ktorou je vo vztahu, tak vie, co v tebe ma ! 🙂

daniela.ho
13. jún 2014

@zofiak určite by som tie fotky neriešila, ja mám tiež kopec fotiek s bývalým, veď sú to spomienky, priateľ o nich vie a ja tiež viem o jeho fotkách s bývalou 🙂 je to úplne normálne. Inak ja som tiež zažila niečo ako ty, ale u nás to bolo trochu naopak 🙂 rozišli sme sa s bývalým lebo si našiel milenku, lenže po čase ma žiadal o odpustenie a snažil sa doliezať....ale najlepšie na tom bolo, že on svojej frajerke ( s ktorou ma podviedol ) povedal že doliezam ja !!! vypisovala mi aby som ho neotravovala a ja som pozerala ako PUK 🙄 ale to asi nie je váš prípad 🙂 ja som to napísala len aby si vedela že chlap sa neprizná a vie si koľkokrát zmeniť pravdu na svoj prospech 🙂 akože ja nič, to ona ma otravuje 😀

bibika55
13. jún 2014

@zofiak Chlap, ktorý miluje svoju partnerku,nepotrebuje spomienky na predchádzajúci vzťah.To znamená,že to citové nemá na ňu ukončené!!!Sobáš je vážne rozhodnutie.On podľa mňa nemá ešte čistý stôl!!!.A tu by som sa zamyslela.Aby sa vám nestalo,že vás jedno ráno zobudí krutá pravda.Píšete,že on skončil.ALE ONA NIE!!!Ona je stále hrozba.Taká žena dokáže divy.

terezka1947
13. jún 2014

@zofiak hm..nezavidim ti taku situaciu...on mozno naozaj ma na nu spomienky-urcite aj pekne....ved spolu boli dost dlho...

ale ak mu jej pritomnost vadi, ak jej spoocnost nevyhladava, ak jej nedava ziadnu sancu, ak ju pred tebou neobranuje, ak mu tiez lezie na nervy jej vnucovanie=mas vyhrate....teda skoro,lebo ta jej dotieravost a mozno majetnicky postoj k nemu asi len tak neprejde

myslim,ze najdolezitejsie pre teba je pozorovat svojho priatela-jeho spravanie k tebe...k nej....a urcite sa snaz nebyt zbytocne ziarliva a podozrievava a skus sa na vsetko pozerat triezvo

ak ta ma rad...nebude riesit ju....a ak aj ano,tak urcite skor v negativnom smere

levica1313
13. jún 2014

Musíš mu proste verit,ved keby chcel predsa ju,neberie si teba....A tá fotka?Áno,verím tomu,že je to len spomienka...A taká dobrá rada,nežiarli príliš,pokús sa ju z vašich rozhovorov vynechat,aby ste sa opat nepohádali a bude to lepšie.Predsa nedovolíš,aby bývalka Váš vztah zničila,teda nie ona ale tvoja podla mna zbytočná žiarlivost.Dávaj si pozor,aby si nastávajúceho koli žiarleniu neodplašila,,,Dúfam,že som trochu poradila a prajem ti vela lásky...Drž sa,keby ta nelúbil,tak je dávno pri nej,ju po tolkých rokoch skor vníma ako kámošku,to mi ver..

niki928711
13. jún 2014

@zofiak mne to príde akokeby tá svadba mala byť len preto aby ex žiarlila...ale je to len môj názor 🙂
Ak to spolu myslíte vážne, vezmite sa a choďte preč bývať.
Čo sa týka tých jej fotiek, tak by som ho požiadala nech zapne pc, album kde to má a sama by som mu všetko vymazala. Lebo podľa toho, čo píšeš, tak on toho schopný nie je...fajn, spomienky sú, vždy boli a aj budú, ale nepatrí sa aby mal tie foto ak sa vy chcete brať.

moonlight1210
13. jún 2014

pokial budes kvôli byvalkam robit rozruch, dosiahnes len, ze aj z teba bude casom dalsia byvalka.
mozno potom pochopis, ze aj ked mu zavolas, ozves sa a on ti odpovie, tak to pre neho neznamena viac, ako priatelske gesto (a mozno len jeho vtedajsia ta bude riesit. ty ale budes vediet, ze sa trapi zbytocne, lebo on ta uz nechce).
niektore zeny maju take paradoxne myslenie.
ked uz su byvalky, tak fakt, ze ma novu zenu, je pre ne dokazom, ze cesta k nemu je navzdy zarubana. vidia tu zenu v silnej pozicii.
a kym su s nim, tak len premyslaju, ci nahodou nie su pre neho iba nahrada za byvalku (lebo sa byvalka obcas ozve). vidia seba v slabej pozicii. v silnejsej vidia tu ex.
na hlavu, nie?

prestan s ultimátami (dufam, ze to jedno menovane, bolo jedine).
jednak pre teba nemaju zasadny vyznam - aj tak mu stale nedoverujes (vymazal kontakty - pred tebou a ihned, len co si si dupla. a teraz zas si si nasla na riesenie fotky. co bude dalsie?) tak naco si ho vobec davala? lebo v tej chvili s tebou lomcovala ziarlivost?

jednak kazde ultimátum vyzera ako skvely napad, len kym aj on ma pocit, ze tym nieco ziskal (teraz si mysli, ze tvoju doveru. ze ti tak dal dokaz lasky.).
ale casom, ked vztah vhupne do behu vsednych dni a zacnu bezne problemy (kazdy vztah prejde aspon jednou krizou), kazde jedno ultimátum on zacne vidiet v inom svetle - ze si nim len skusala tocit podla svojej vole a vyhrazala sa. a ten negativny pocit z teba uz neovplyvnis. a kazdy dalsi rodinny problem sa k tomu uz len bude nabalovat ako na snehovu gulu (v tvoj neprospech).

a jednak nie si pripravena mu rovnako vyhoviet. ak si, tak maximalne na to, ze keby po tebe on toto chcel, tak by si to pre neho urobila (prerusila kontaky s exom). ibaze on po tebe moze na oplatku chciet cokolvek ine. nikdy nevies, co to bude. ale uz si si vytvorila priestor na zavazok, lebo on tvoje ultimátum dodrzal.
toto ta napadlo, ked si si dupkala, ze vymaz kontaky navzdy a zaraz, bud ja alebo ona?
asi nie.
tak dufaj, ze bude grand a nikdy po tebe oplatenie nebude chciet. ze on nie je ako ty.

uvedom si, ze to ty mas problem s jeho exkou.
a ty sama preto drzis vasmu vztahu na krku noz. nie exka.
ona len sedi a pozera, ako ty si pilis pod sebou konar. a ked sa jej zda, ze pilis akosi pomaly, tak posle sms, aby si pridala na rychlosti. a ty poslusne pridas.

ak uz sa tak byvalky obavas a nevies si pomoct, zacni aspon byt strategicka.
ovladni svoju nechut z nej, vytvor prostredie, kde on nebude mat problem sa doverne rozpravat s tebou aj o nej a budes mat priestor korigovat vsetko, co mu ona povedala. budes moct vyjadrit k tomu svoj nazor a poprípade ukazat mu niektore veci, co ona povie, v novom svetle.

ak toto nedokazes, vrat prsten a nevydavaj sa.
budes riesit exku tak dlho, kym sa nerozvediete.

a ak mu neveris, alebo mas intuiciu, alebo cokolvek, tiez vrat prsten. nema to zmysel riesit dalej. proste si usetri cakanie na x dokazov, ako si nahrada a chod hned teraz.

elena111
14. aug 2019

Nič netrvá navždy
Nikomu sa nedá veriť a veriť tomu že niekto bude s tebou do smrti je sebaklam
My ľudia sme zvláštne tvory, chceme si jedným papierom pripútať človeka do smrti.. Ze vraj láska .. navždy
Prepáčte ja len tak všeobecne nemám problém