Ahojte.Prišla som si pre radu.mam 18 rokov som študentka strednej školy.Mam problém z otcom som adoptovaná ale v tom asi problém nieje.Mam priateľa o 10 rokov staršieho rozumieme si perfektne aj rodičia ho pohode zobrali.Problem nastal keď sme spolu zostali už to budú 3 roky.Stale a neustále je namna otec nervózny stále vo všetkom vo mne hľadá chybu stále nemôžem nic povedať lebo mi vynadá.Mama si ma zastáva.Ale ja fakt netuším čo tak zle robím nerozprávam sa snim keď nemusím ale stále musí Do mňa rýpať až vznikne hádka.Z priateľom plánujeme dom chceme spolu začať onedlho bývať a stále dáva len úbohé vismešky že môžem snívať že kde by sme my šli ze nato nemáme.Pritom my vieme svoje a už sa to zariaďuje.
Veľmi ne agresívny pri všetkom no sú dni kedy sa snim da aj normálne no to je väčšinou vtedy keď niečo chce.
Poraďte mi prosím ako ďalej lebo psichyvky to už nezvladam keďže tu ešte musím nejaký čas bývať.
A este druha vec...kupa domu neni sranda. Ja na tvojom mieste by som dom nekupovala s prvym frajerom. Najskor by ste sa mali spoznat, chodte najskor do podnajmu ale dom by som urcite nekupovala s frajerom. Iba sa na tom popalis a privedies do poriadnych problemov
Prečo tam musíš bývať? Nemusíš. Máš 18, si plnoletá. Tvoj priateľ má 28, choď k nemu a nech ťa živí ak študuješ ešte. Ak riešiš dom, tak asi máš našetrených pár desiatok tisíc, tak prečo nežiješ s priateľom? Správanie tvojho otca nie je v poriadku, ale ani tvoja naivita.
@modrykolibrik plánujeme to už dlhšie lebo niekedy to psichycky už fakt nezvládam + mám aj tetaniu a stále nevie pochopiť že mi nebýva moc dobre..mama to chápe Stále mu dohovara ale proste on je nervak niekedy taký nebýval ale úplne sa zmenil..jemu vadí keď idem von z kamarátkou on že mám chlapa mám byt doma..to podľa mňa neni normálne..priateľ ma dobrú prácu má už vybratý dom on nevie nato pozerať len tak ako sa dosť trápim už roky
@autorka banka v dnesnej dobe neda peniaze ani zamestnanym s fakt dobrym prijmom a ty si myslis, ze tebe 18r babe s este nedostudovanou skolou da hypo? Sa prosim ta preber. Ak si priatel chce vziat hypo ok ale v dnesnej dobe su splatky za hypo tak vysoke, ze sa aj s prepacenim poseriete obaja. A dalsia vec dom bude jeho. Ty tam nebudes mat ziadne prava to Ti nevadi?
@melanta priateľ vybavuje dom.On povedal že sa omna postará lebo otcove správanie nieje v pohode..mám aj sestru a na tu nedá otec dopustiť to je jeho vlastná..ja som najivná neni trpim to už dlho…
@modrykolibrik prečo by mala čakať do 30? 🤨
@modrykolibrik hypo.davaju jemu už ju ma schválenú len niektoré veci povybavovat dlhé roky pracoval v zahranici peniaze sú neni problém u nás ja mám peniaze tiež pár tisíc € a prácu má veľmi dobrú cez to je vybavený dom aj hypotéka je stavbár.
@autorka ON planuje dom. Dom bude JEHO! NIE VAS! Tak pozor. A z coho ho chcete financovat? Dom zerie peniaze mas na to? Lebo byvat zadarmo tam asi nebudes
@modrykolibrik my sa poznáme veľmi dobre každý deň trávime spolu aj k sebe chodíme prespávať moc sa lubime na seba nedopustíme
Ale prečo neodídeš, prečo tam bývaš, ak ti tam je psychicky tak zle? Máš 18 a tvrdíš, že priateľ sa o teba postará. Tak prečo nebývaš u priateľa a neživí ťa on. Áno, si naivná, už len preto, že píšeš, že chceme dom, už to riešime. Rieši to tvoj priateľ, jeho dom to bude.
Dom bude aj na tvojom mene? Ak nie tak hocikedy ťa môže poslať kade ľahšie
@sisska96 ja nehovorim, ze ma cakat do 30. Ale nech uvazuje realne. Ma 18, predpokladam, ze studuje. Naco im preboha je dom? Nech si kupia zatial byt a ked to bude medzi nimi klapat mozu uvazovat o dome.
Tak, ak by som konšpirovala, tak možno je tam nejaká forma žiarlivosti. Nechaj otca otcom a osamostatni sa. Keďže stres je pre teba s terániou zlý, nešpekuluj prečo, začo, ale choď. To s tým domom neviem, ako máte vyriešené, ale postav sa hlavne na vlastné nohy.
No moja, ja len k tomu domu... Ten dom bude tvojho "priatela", aj dobry priatel sa moze zmenit na nieco ine, a nepotrebuje k tomu relevantny dovod. Tebe v tom dome oficialne nebude patrit ani stolicka, to len aby si pocitala s tym, ze moze byt, ze raz skoncis na ulici. To ta nechcem strasit, ale mas len 18, si este decko.... Moja 21-rocna dcera je tiez decko, a to ma IQ nad 150 a studuje na VS. Veci sa robia tak, ze najprv praca, potom svadba, potom spolocny dom (na oboch meno) a potom deti....
Asi sa o teba boji. Vezmi si on zarába kúpi dom. Bude hypotéka a dom písaný na neho. Keby sa náhodou rozidete tak si s.holou prdelou naspäť u rodičov
@30katrusa40 ja do domu peniaze dávam tiež mám pár tisíc € dom si rozdeľujeme
@tenerifka dom si rozdeľujeme ja € mám dom nebude iba jeho
@autorka boze dieta ty si strasne naivna. A z coho chces platit hypo? Pracujes?
Takže 18 ročná ide dávať peniaze do domu s dospelým chlapom. Niet viac čo dodať. Naivita najvyššieho levelu. Škoda míňať energiu na dievča. Ak rodičia v gramotnosti zlyhali, my to tu nenapravíme.
@melanta diskusia je o otcovi nie o tom Kde ako a čo ja budem bývať🙂
@autorka pises, ze hypo bude na priatela. Ten dom Ti nebude patrit ak nebudes na katastri ako spolumajitel. A ak hypo bude len na neho tak ty nemaz ziaden narok na ten dom. A banka ti neda ani ten zdrap papiera ani kataster, ze dom je tvoj. Chlapec je nahodou velmi dobre vychcany
Ja sa ani necudujem, ze tatko takto reaguje. Byt mojou dcerou Ti poviem ci si normalna tiez by som s tym absolutne nesuhlasila
diskusia je o otcovi nie o tom Kde ako a čo ja budem bývať🙂
Ale veď som sa 2 krát pýtala, prečo nebývaš u priateľa. Keďže si plnoletá, môžeš. A to by vyriešilo tvoj problém s otcom. Otázka je, akú verziu by sme počuli od tvojho otca. Pretože mať 18, bývať s rodičmi a dávať peniaze 28 ročnému na dom, keď sa ani len vyjadrovať nevieš - čo je to za výraz "dom si rozdeľujeme". To by žiadny rodič nebol nadšený.
@melanta ja osobne vidim, ze mlada ma vidinu, ze vypadne z domu tak jej jedno ako to spravi. Minie peniaxe na nieco co v zivote nebude ani jej.
@autorka ty si uvedomujes, ze ten dom nebide tvoj ani ked by ste sa vzali? Chlap dostane druhu pubertu a moze ta kedykolvek vyhodit z domu. Preco si nehladal seberovnu? Ma 28 ty 18 a ste spolu 3 roky. No to tiez vypoveda o tom hodne
@autorka a ako to riesite? Lebo v 18 kupovat dom neni sranda. Na to treba mat peniaze a nie kupit lebo chcem. Mi sme s muzom mali sen o dome ale velmi sme dlho hladali a zvazovali pre a proti ci ano alebo nie. Nakoniec sme sice kupili a nelutujem ale ja som od teba ovela starsia a aj zarabam. Ty predpokladam este do roboty nechodis.
Co sa tyka otca mala som to podobne. Tiez som adoptovana a dost casto som s otcom mala konflikt lebo si myslel, ze robim zle rozhodnutia. A vies co Ti poviem? Vo vela veciach mal pravdu. Otec hovori zo svojich skusenosti lebo ta lubi a nechce aby si ich spravila aj ty. Len vypocut a urobit si ako ty myslis ale niekedy je fakt lepsie aj jeho pocuvnut