Mám spáliť mosty?

8. júl 2020

Ahojte baby, ja už som sem raz písala ohľadom mojej mamy, ktorá má neustále aj v dospelosti kontroluje. Chce vidieť moje pracovné zmluvy aby verila, že pracujem, chce vedieť koľko peňazí mám nasporených, poistenie či si platím..
Minule ste mi poradili a ja som sa aj podľa toho zariadila, odhlásila som sa napríklad z trvalého pobytu, keďže mama tvrdila, že zmluvu chce preto, aby nemusela platiť za mňa smeti.
Jednoducho ona sa nezmení, je rovnaká a ja už fakt rozmýšľam, že s ňou preruším kontakt nadobro. Neviem ale, či je to dobrý nápad, stále bojujem s myšlienkou "je to mama".
Musím povedať, aj keď nerada, že sa bez nej, bez jej vplyvu cítim lepšie a slobodnejšie. Naopak, byť v kontakte s ňou ma veľmi stresuje.
Ako by ste sa rozhodli? Nie je to odo mňa nevďačnosť?

jaskolka
8. júl 2020

Nemusíš úplne seknut kontakt, ale obmedz ho, trebárs raz za čas zavolaj, ako sa ma, samozrejme nejaké oslavy, Vianoce, narodeniny, atd. Ale nedaj si ju už kecať do všetkých veci v živote.Daj rázne najavo, že skončil jej nadmerný vplyv na teba. Mam kamošku, čo ma svoj byt aj mama svoj a takmer vždy je mama u nej, pritom ony dve sa vedia povadit po 5 minútach spolu, keď už kamoška stratí nervy, tak ju zbali a pošle do jej bytu, mama potom lamentuje, že ju vyhodila, citovo ju vydiera, kamoška z toho nešťastná, ale aj tak stále spolu "fungujú"moj názor je, že ani rodič nie je oprávnený dospelemu dieťatu sa montovat extra do života
A už vôbec nie vydierat, vynucovat si pozornosť a podobne

limetka69
8. júl 2020

ale ved si to po sebe precitaj, potrebujes pri sebe takeho cloveka? podla mna nie, ani tvoja mama asi nie je uplne v pohode, nemusis palit mosty, len spust zavory :D aby si ich mohla dvihnut

autor
8. júl 2020

@limetka69 To už som urobila a nestačí to. Rýpe sa vo všetkom ďalej a všetko chce vedieť a vidieť.

silviazlat
8. júl 2020

Skúsila si sa s ňou o tom porozprávať?? Ako to vidí ona? Vieš s ňou prípadne zájsť ku psychologičke na spoločné sedenie, kde jej to skúsite vysvetliť ešte po dobrom? Prípadne jej daj na výber. Buď sa prestane do všetkého montovať, alebo končíte. Čo spravíš, keď prídu deti (nespomínaš, že máš) a začne ti kecať do nich? Mama nemama.... toto treba vyriešiť

lussyl5
8. júl 2020

Nemusíš hneď prerušiť kontakty,ona sa nezmení a čím bude staršia tým to bude horšie.Ty sa musíš zariadiť tak aby ti do ničoho nevidela a odkomunikovať to s ňou.Najprv pekne a keď to nepomôže tak sa musíš naučiť drzo a surovo jej povedať niečo ako :"nič ťa do toho nie je nemontuj sa mi do toho" Bude zúriť ale časom si zvykne.

limetka69
8. júl 2020

tak ja osobne by som ten most spalila, ale to som ja, ja selektujem ludi co mi vadia, nie to este takych co ma stresuju a nicia moje stastie, neviem ci to som tebe minule pisala, ale taku mamu ti fakt netreba,

simca06022011
8. júl 2020

no tak jej neukaz/nepovedz.. a ked chce, tak nech chce.. moze si aj nozickou dupat. Neukaz, nepovedz, nedaj... bud pochopi alebo nepochopi a spali tie mosty aj ona sama.

autor
8. júl 2020

@silviazlat Ona to vidí len svojou optikou, to ako to vidím ja ju nezaujíma, ona má svoju pravdu a svoju predstavu ako by som mala žiť svoj život, čo robiť. S takým človekom je ťažko sa porozprávať.

autor
8. júl 2020

@simca06022011 To už som urobila, nič jej už neukazujem a ona to berie tak, že niečo tajím, že nemám peniaze a nepracujem, veď prečo inak by som jej to neukázala, že? Ona nechápe pojem súkromie.

silviazlat
8. júl 2020

Tak potom jedine obmedziť kontakt na minimum, prípadne ako píšu baby, naučiť sa ju poslať slušne do r*ti odbitím, že ju to nemá čo zaujímať, alebo že si dospelá a je to tvoja vec. Tiež sa jej predpokladám nestaráš do účtov a jej vecí...

stela01
8. júl 2020

Tak skús aké požičaj take vráť ?!

autor
8. júl 2020

@lussyl5 Nemontuj sa do toho, nič ťa do toho nie je na ňu nezaberá. Ona je veľmi prísny človek, nezastaví sa a neprestane. Preto píšem, či úplne prerušiť kontakt.

autor
8. júl 2020

@silviazlat Toto na ňu vôbec neplatí. Ona sa stará aj keď ju pošlem do r..ti.

limetka69
8. júl 2020

a uz si jej do oci povedala, ze ju odstrihnes nadobro ak neprestane? ze to myslis vazne, a neuvidi, nie ze zmluvy, ale ani teba, natrvalo

airaw
8. júl 2020

vitaj spat, z minulej diskusie si si nic nevzala? skoda drat klavesnicu..

autor
8. júl 2020

@limetka69 Áno, to už som jej povedala a priamo do očí. Nazvala má hlupaňou, otec je na jej strane. Vraj ma vydedia. Povedala som im, že je to ich majetok a nech si s ním urobia ako uznajú za vhodné. Chcú skrátka kontrolovať každý aspekt môjho života, hlavne prácu a financie.

simca06022011
8. júl 2020

no tak povedz ze ano.. nepracujes a nemas peniaze a nech sa stara o seba a da sa liecit :D a vobec sa o tm s nou nebav.. moja mama takto do mna huci roky, kvoli inej veci samozrejme a ja jej nomrlane zlozim telefon. Rodicia moje polovicky, chceli rodny list dcery a doklady a vsetko.. som ich tiez musela poslat niekam. Proste nabavim sa o veciach... nebav sa ani ty. Odid.. nevolaj to spalenie mostov, proste zavoals, navstivis.. nech ta vydedia.. kludne.. nech si povedia co chcu.. ked uvidia ze sa mas dobre, hadam ich to casom prejde.. kludne aj rok sa im neukaz na oci ak to bude velmi gradovat..

limetka69
8. júl 2020

tak by som ich nechcela vidiet, fakt, inak u nas v dedine, takto rodicia dostali par mladencov do nie najlepsieho psychickeho stavu, normalne si zmagorili deti... nie ty si vadna, tvoji rodicia su mimo, uplne, nenechaj sa magorit a nicit si zivot, ked ti je lepsie bez nich tak bud bez nich, nerob si vyitky, skusila si, su nenapravitelni, dycha sa ti lepsie bez nich, sama tak pises, nebudes to lutovat...budes casom lutovat, ze si si nechala kecat do zivota pol zivota 🙂

autor
8. júl 2020

@simca06022011 Ja to presne tak robím, ale ona je neodbytná. Stále mi píše a volá a mne je blbé ju ignorovať. Dnes som bola prvý deň v práci a už mi písala aby som jej zmluvu mailom poslala.

limetka69
8. júl 2020

ja by som si spisala zmluvu na nejake eskort sluzby a poslala :D

tykat
8. júl 2020

A ty u nich azda byvas a chces ich peniaze? Proste "mami zmenme temu, o tomto sa a tebou nebudem rozpravat, mam sa dobre, to ti musi stacit"...ak znovu tlaci tak sa zdvihni na odchod...a pri dalsej navsteve znovu, a tak dokola a bud pochopi alebo budu navstevy kratke 🙂

autor
8. júl 2020

@limetka69 Asi to bude najlepšie, len mám výčitky svedomia, že ignorujem rodičov. Zase na druhej strane si hovorím, že takto žiť nechcem, nie som malé dieťa mám už 30 rokov a nechcú ma nechať na pokoji.

autor
8. júl 2020

@tykat To ale robím. Pohádame sa, ja ju ignorujem a ona mi píše, volá a ja nedvíham. Nechá to teda tak a neskôr mi napíše sms, že prečo sa neozývam, akoby sa nič nestalo. Ja už fakt neviem či je ona na hlavu a príde jej to normálne ma takto kontrolovať.
Živím sa sama.

ndrag
8. júl 2020

Ked spalis mosty a nebudes sa nikdy viac bavit s mamou, nebude ti to neskor luto, ked raz zomrie a viac tu nebude? Nemusis mi odpovedat, odpovedz si sama sebe a podla toho sa zariad.

dskjhfdlkdjhl
8. júl 2020

Nemusis ju uplne odstrihnut, nauc sa byt asertivna. Proste ak budes u nej a ona bude neustale vrtat, tak sa zbalis a pojdes prec. Bez hadky, s kludom.

autor
8. júl 2020

@ndrag Samozrejme, že svojim spôsobom ju rada mám, ale užila som si s ňou dosť v detstve a teraz tiež. Bez nej sa cítim lepšie, nepotrebujem ju k životu.

limetka69
8. júl 2020

ano bude, keby sa chceli polepsit ozvu sa, skusis, zistis ze po starom a povies si fuck off, pokracujeme ako doteraz, ak najdu mierku spravnu, budete sa bavit podla tvojho

autor
8. júl 2020

@dskjhfdlkdjhl Ona je typ človeka, ktorému aj keď to povieš akokoľvek, je to zbytočné, pôjde si ďalej svoje ako kolovrátok.

lucka_ke
8. júl 2020

myslím, že už si rozhodnutá, proste nedvíhaj, neodpisuj, nekomunikuj... raz za rok sa navštívte a ok

heidy222
8. júl 2020

Ja som Mamu odstrihla pred cca 2 rokmi kvoli zasahovaniu do vychovy deti a vyrabaniu rozbrojov v mojom manzelstve. Slusne som jej povedala Po poslednom incidente, ze si s nou nechcem telefonovat Ani navstevovat lebo ma to zranuje. Pomohlo, Po par mesiacoch sme si k sebe nasli cestu a uz sa naucila svoje spravanie kontrolovat.