Prosím vás aký je váš názor, lebo už si pripadám ako totálna stíhačka.
Manžel pracuje v zahraničí, na týždňovky. Máme dve deti. Príde v piatok, hodinu je s nami a ide na tréning. Hráva futbal. Príde večer, keď už spíme. V sobotu klasika, upratujeme, ideme na nákup a poobede hrava zápas. Zase pride až neskoro večer. V nedeľu ide k rodine pomáhať kosiť, alebo drevo pílit alebo čo je treba. Celý týždeň som na všetko sama a chyba mi, keď som sa chcela rozumne porozprávať ci by sa aspoň každý druhý víkend nemohol venovať nám ako rodine tak vypenil ci už si ani zašportovat nemôže alebo ci nemôže pomôcť rodičom. A takto to ma byt až do novembra. Potom zas futbal vymení za hokej a takto dookola.
Mam to nechať tak? Zvyknúť si?
Toto je bohuzial jeden zo side-effektov pracovania v zahranici a cestovania 'domov' len aby bolo. Pre mna nemyslitelne. Je prirodzene, ze si chce oddychnut, ale asi si zvykol byt bez vas.
Nie je to v poriadku,naozaj nie je s vami,urcite nie aktivne s vami to malo casu co ste spolu.Mne by to prekazalo.Sadla by som si s mim,povedala mu ako velmi tebe aj detom chyba a urobila dohodu ako budete travit vikendu.Kedy a kolko sa bude venovat zalubam a kedy a kolko bude s vami.Najlepsie by bolo pre vas oboch urobit si plany na vikend uz v tyzdni aby ste s tym mohli obaja pocitat ze tento cas travite spolu.Potom by nemal byt nikto sklamany.
futbal a hokej nech si hrava po veceroch tam kde pracuje. Vikend bude travit s detmi. nasral ma normalne
@rebrambora ved to... tiež mám taký pocit. Cez týždeň síce sme v kontakte aj nám vola a píše ako mu chybame a príde domov a uteká. Celá som z toho smutná. Mam pocit ze ho dusím keď chcem aby bol s nami a "obetoval" aspoň každý druhý víkend
@lija22 😂 si milá. Aj mňa už nasiera, ale on v tom nevidí nič zlé. Keď je s nami tých pár hodín, deťom sa venuje a tým mam pocit ze si to ako keby obhajuje. Ved sa venujem aj deťom, aj robím aj športujem 🤷♀️
Nemôže si nájsť prácu doma? Stojí tá praca v zahraničí za to?
@maminkadeticiek Skúsila som, naozaj. Chcela som sa rozumne dohodnúť aj som plánovala ale odpoveď bola vždy ale ved tréning, ale ved zápas...
@pribinak je to v pláne od nového roka. Ale neviem ako to bude, keď už teraz "uteká " od nás
Tak každý týždeň by ozaj nemusel pomáhať rodičom....a ty máš nejaký voľný čas pre seba....ak nie deti pošli s ním na tréning a ty si oddýchni....keby si ty chodila pomáhať rodičom on by bol s deťmi.... toto je otec len taký,že prinesie do rozpočtu peniaze,inak nič
Mne nepríde ako rodinný typ. Keby mu tak rodina chybala ako hovorí venoval by sa vám naplno celý víkend. On len hra chrumkavého a hovorí co chceš počuť. Skutky hovoria o inom.
O týždeň odchádza manžel. U nás dohoda bola jasná. Bude chodiť v nedeľu preč, príde o týždeň v stvrtok v noci. Budeme sa venovať sebe. Ale on nemá takéto hobby, on ma hobby dom. Rodičom nechodí pomáhať. Tak ako to máš ty by som to veru nedala. A potom Vianoce absolvujete určite návštevovací maratón, lebo ,,rodina,, a vlastne ani nebudete vôbec spolu. Mali sme to takto,že prišiel, chodili sme tam a tam lebo rodina chcela,ale nemali sme spoločne strávený čas. Že by sme sa porozprávali a aj to bolo vo vzťahu cítiť. Je smutné,že u vás to on nevidí a ani nechce zmeniť. Možno keby ho predbehnes, ráno vstanes a ideš preč, tak by si to uvedomil
Do nového roka je ďaleko.
No tak ak sa s nim naozaj neda dohodnut,vie ze ta to trapi a kasle na to,tak potom dalsia faza je terapia sokom.Zbal deti a odidte na vikend prec.Nebudte doma ked pride a vratte sa ked odide.A ked sa bude zaujimat kde ste,tak mu povedz,ze ste si sli urobit vylet a uzit vikend.Cez tyzden nie je cas a onaj tak s vami nema zaujem travit cas alebo niekde chodit,tak si si myslela ze mu to nebide vadit.
Asi sa s nim len opatovne porozpravat a poprosit ho o viac casu s vami, bez vycitiek, ale tak aby pochopil, ze je to pre teba nepohodlna situacia....to, ze pomaha rodicom je samozrejme vporiadku, ved tak to ma byt....sportuje doma, ma tam asi svoj tim, kamaratov, sportuje vela, s tym vela nespravis, v skorsich hodinach asi domov chodit nebude, ale mohol by...a pracu v zahranici vymenit za pracu doma, mozno by nieco fajn nasiel...hlavne by mal pochopit, ze ho lubis, ale potrebujes ho viac, lebo si citlivejsia, zenska dusa, mozno si i on uvedomi, ze je pre teba stale velmi dolezity a napokon bude rad....pisala si, ze ste sa o tom uz rozpravali, ale skus to opat, len inym sposobom...
Môj manžel tiež robí na týždňovky, ale cez víkend sa mi venuje a trávi so mnou takmer všetok čas. Je normálne mať aj hobby, ale nie že tam ide aj piatok, aj sobotu. Mal by sa viacej venovať tebe aj deťom. Porozprávala by som sa s ním o tom.
mna by zaujimalo, ze ked pomaha rodicom, ci aj doma tebe pomaha ? ale prid emi to blbe každy týžden chodit rodicom pomahat, mam 85 rocneho dedka a teda vsetko zvladne sam a co nezvlada to uz nerobi ako napr sadenie zemiakov(okrem dreva, to nema ma plyn, tam by mu chodili pomahat, kedze jeden clovek pilenie neda) . a ak ma manzel viac surodencov, mohli by sa striedat ak tak.
a ak chce aj spotrovat, tak nech po robote v zahranici ide, alebo ak nie, tak nech si robi nadcas ya moze si spravit potom volno uz v stvrtok a byt s vami a mat viac casu aj na seba
Tak by som povedala, že nie, nemôže 🤷. A zrátala by som mu, koľko reálne hodín sa venuje svojim deťom a tebe. A koľko hodín vám NEVENUJE. A potom by som sa ho opýtala, či na to si deti robil a na to sme spolu, aby sa nám venoval xy hodín týždenne, už hodín mesačne? A opýtala byť som sa, aký má podľa neho vlastne zmysel naše manželstvo? Lev napríklad viac času strávi na fubltbale alebo u rodičov, ako venovaniu sa vlastnej rodine? Ešte je tu možnosť, že upraceš v piatok, keď bude hrať futbal a namiesto varenia pôjdete niekam na rodinnú večeru alebo tak... prípadne pôjdete s ním k rodičom, kde mu pomôžeš, aby to bolo rýchlejšie a zas má viac času na vás... alebo raz za 2 týždne zaplatíš upratovačku a máte sobotu voľnejšie... Neviem. Sadnúť za stôl a hľadať možnosti, každopádne, nenechať ho v Tom, že sa s tebou poháda a problém solved.
@maminkadeticiek to je výborný nápad. Ale presne viem ako to dopadne. Urazí sa a ma ďalší víkend nepríde aby mi to dal pocítiť.
Ale už keď to takto píšem tak si uvedomujem ze je mi to celkom aj jedno...
Keď nechce tráviť čas on s nami tak nemusíme ani my s ním. A uvidíme ako ďaleko to až zájde
@madeline1 veľmi pekne si to napísala. Ja sa naozaj snažím o rozumnú komunikáciu a nájsť kompromis ale skončí to nakoniec hádku a výčitkami. Samozrejme ze mojimi, ja mam výčitky. Ved co chcem, pomáha mi v rámci možností, deťom sa venuje keď je doma,peniaze nosí a ja mu odopieram radosť zo športu
@madeline1 ale cítim sa strašne sama, cely tyzden a nie to ešte víkend keď ho tu mam tak povediac len jednou nohou
@mikadooo ja tam nechcem chodiť cez víkend k jeho rodine. Pracujem a chcem sa venovať svojej rodine a svojej domácnosti. A nie týždeň čo týždeň chodiť k jeho rodičom. Prv to tak aj bolo ale čím sú starší tak to potrebujú, hento potrebujú. Už len čakajú kedy príde víkend aby prišiel a porobil. Som už unavená z toho
Ved nech sa nastve a urazi.To je pointa.Mozno mu to docvakne.Asi aj sama citia,ze velmi nemas co stratit v tejto situacii.
v nedeľu chodí k rodine pomáhať...a rodina Vám pomáha? ak áno, tak ako? nie som proti aby deti pomáhali rodičom, ale každú nedeľu? svokrovci sú na vás závislí resp. nemá im kto iní pomôcť, sú na tom zdravotne tak zle? a musí to byť každú nedeĺu a celú nedeĺu? nestačilo by napr. 2 hodiny ?
Ja chcem vs. on chce. Sadnite si SPOLU, rozoberte všetky možnosti a scenáre a skúste nájsť jeden jediný, ktorý budete ochotní obaja akceptovať. Hľadajte KOMPROMIS - ok tak keď ty spravíš toto čo ja chcem, tak ja spravím toto čo ty chceš. Atď. 🤷. Či prišla si si sem potvrdiť, že tvoj muž je ten zlý a ty tá dobrá?
No ja by som si nezvykla. Si prakticky sama na všetko...
Toto co mate vy nie je rodinny zivot a cudujem sa kazdej zene ze na toto pristupi. Ved si ako slobodna matka akurat s financnym prispevkom. On uz si svoj zivit zariadil bez vas a podla vsetkeho mu to tak vyhovuje. Vazne by som sa s nim porozpravala ci vobec o rodinu stoji, ak ano, ocalavala by som, ze sa tak zacne spravat, teda ze budete spolu normalne byvat a minimalne 3 vecery a jeden cely den z vikendu sa vam bude venovat, ci uz si on najde pracu tu alebo pojdete vy za nim.
Naplanuj raz do mesiaca vikendovy pobyt, odchod v piatok vecer, navrat v nedelu poobede. "Zlatko idem to objednat, nech si trochu uzijeme leto ako rodina" nie? Ok tak idem ja s detmi.
A ci pride dalsi vikend domiv alebo nie je vcelku jedno, ved aj tak nie ste spolu.
Ale vies co by ma nasralo viac ako to ze by neprisiel? Kebyze ten vikend ked budes s deckami prec ostal doma, pivecko, kamosi, filmik, pospinkat si doobeda, potom skocit na menucko,zapas, pivecko a v nedelu zase pochrupkat niekde na kupku.
To by som potom kazdy druhy vikend objednala sebe wellness a jeho nechala s detmi, nech si ich poriadne uzije.
Nabal mu k svokrovcom deti a mas nedelu pre seba 😊
Nie je to "normálne" ani "side effect" pre chlapov čo pracujú v zahraničí cez týždeň ako tu niektoré hovoria. Môj chlap robí v Rakúsku od pondelka do štvrtku obeda , o 12tej ide domov takže okolo 16:00 je doma. A áno, má svoje koníčky ale veškerí čas trávi s nami. Raz za čas ide na 2-3 hodinky sa venovať svojmu koníčku ale nie každý víkend ale raz za čas a aj to vždy chce aby sme išli s ním lebo chce s nami tráviť všetok svoj čas. Je úžasný chlap a otec ktorý nás má vždy v každej situácii na prvom mieste. To isté môj ujo. Pracuje pondelok-piatok v Rakúsku už cez 30 rokov , majú so ženou 3 deti a tiež všetok voľný čas venoval deťom a žene. Poznáme veľa iných chlapov čo robia Rakúsko /Nemecko / Švajčiarsko a všetci to robia pre svoje rodiny a milujú tráviť svoj voľný čas s nimi takže je to o jeho povahe a nie o tom že robí v zahraničí
No to zalezi od teba. Ja by som si ani nezacala zvykat, nevidim v takom vztahu zmysel.