Mám si vo svojej situácii založiť rodinu?

kristoff
8. máj 2014

Na úvod by som vám rád opísal svoju situáciu. Som 23-ročný chalan, čiže už vo veku, kedy sa vážnejšie zamýšľam nad tým, ako si predstavujem svoj život v budúcnosti. Vlastne mám v tom jasno: chcel by som mať rodinku. Chcel by som mať ozajstný a úprimný vzťah s milým a pekným dievčaťom, mať s ňou kopec príjemných zážitkov a spomienok, ktorými sa zapíše do môjho srdca na celý život. Myslím, že som dosť usilovný a pracovitý človek. Momentálne študujem na vysokej škole a robím všetko preto, aby som v budúcnosti zarábal dostatok peňazí, pre nás oboch, aby sme si mohli postaviť pekný dom s veľkou záhradou, v ktorom budeme vychovávať naše 2 alebo 3 deti a žiť pekný život. To všetko by bolo fajn. Avšak, je tu jedno veľké ALE. Problém je ale v tom, že som ešte nikdy so žiadnym dievčaťom vážnejší vzťah nemal, ALE mám za sebou 2 vzťahy s mužom.
Nie som si istý, či sa to dá nazvať vzťahom, pretože z mojej strany to nebola v ani jednom z týchto prípadov láska. Bolo to síce príjemné fyzické uvoľnenie, no nebyť toho sexu, bolo by to úplne ako kamarátstvo. Nikdy som tých chalanov nevodil za nos a v tom "vzťahu" som im jasne povedal, že síce ich mám rád, no z mojej strany to nie je láska. Vlastne si ani neviem predstaviť, že by som ja dokázal mať vzťah a budovať v živote niečo s mužom. Vydržalo to v oboch prípadoch 4 mesiace a keďže som v tých vzťahoch s mužmi nevidel žiadnu perspektívu, ukončil som to. Veľa ľudí si myslí, že chlap, ktorý dokáže mať sex s iným chlapom je hneď homosexuál. Veľa som si o tom študoval a zistil som, že to nie je tak. Aj mnoho vedcov sa zhoduje v tom, že po sexuálnej stránke, by každý človek, či už muž alebo žena, mohol mať sexuálny kontakt s osobou rovnakého pohlavia bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu. Avšak, nie každý sa k tomu odhodlá a nie každý to aj skutočne vyskúša. Bez toho, aby som sa čokoľvek snažil potláčať alebo si niečo nahováral, necítim sa byť homosexuálom. Sex je síce príjemný, no neviem ho milovať.
So ženou som ešte nikdy žiaden vážnejší vzťah a ani žiaden sex nemal. Nemám rád ľahké dievčatá a také, ktoré je možné ľahko dostať do postele si nedokážem vážiť a ani ma veľmi nevzrušujú. Doteraz som sa riadil tým, že na dievča, ktoré sa mi skutočne páči výzorom aj povahou a s ktorým by som chcel mať úprimný vzťah a neskôr sa dopracovať aj k tým sexuálnym radovánkam, teraz nemám čas. Na strednej to bolo preto, že som som na sebe pracoval, patril som medzi najlepších a dostal som sa aj vďaka tomu na dobrú vysokú školu. Teraz si ale uvedomujem, že tak ako som žil doteraz (že budem vzťah stále odkladať a fyzické potreby budem uspokojovať s hocikým, hoci aj s nejakým chlapom) už žiť nemôžem a nechcem. Uvedomil som si, že povinnosti tu sú a budú stále, no nechcem, aby mi takto mladosť preplávala pomedzi prsty s tým, že si budem nahovárať, že na vzťah teraz ešte nemám čas a potreby sexuálnej blízkosti, ktorú má asi každý v mojom veku budem uspokojovať s ľuďmi, ku ktorým žiaden cit nemám. Ospravedlňujem sa, ak to čo píšem niekoho pohoršuje, alebo ak to pôsobí neokrôchane, no musím podotknúť, že análny sex som s mužmi nerobil, ani som ho nenechal robiť do seba. Tie úlety boli hlavne o chýbajúcom fyzickom kontakte (hlavne ruka a ústa). Problém ale je, že teraz, keď už viem, že "TO" s iným chlapom neni až také hrozné, ba naopak, je to celkom príjemné a zároveň je aj dosť ľahké zohnať nejakého chlapa na jednorázový úlet, neviem, či s tým dokážem prestať... Ak by som už mal mať vzťah s dievčaťom, po ktorom túžim, chcem aby bol otvorený a takúto vec by som si určite nechcel nechať pre seba. Hoci chcem k nej byť vo vzťahu úprimný a otvorený, na druhej strane sa bojím, že s tým, že sa jej s tým zdôverím sa jej zhnusím a odíjde odomňa.
Čo si o tom myslíte? Ako by ste reagovali vy, keby sa vám váš partner zdôveril s tým, čo ja? Čo by ste poradili mne? Ako by som mal ďalej postupovať?
Veľmi pekne vám ďakujem za to, že ste si to prečítali a ak máte ochotu pomôcť a poradiť mi bez toho, aby ste ma odsudzovali, budem veľmi rád.

mima4
8. máj 2014

@kristoff

nevyliecit sa z homosexualneho deviantneho myslenia znamena, ze nikdy nebudes moct mat plnohodnotny zivot so zenou, mat vlastnu rodinu, byt jej verny cely zivot a zastavat skutocnu ulohu muza (manzela) a otca v rodine.

Je super, ze uvazujes nad niecim inym, ale uvedom si, ze najprv sa potrebujes z tejto deviace dostat, pretoze pokial dobrovolne nebudes chciet, bude ta to drzat cely zivot a velmi ti ho narusat, vratane zivota pripadnej pani manzelky a deti. Ja ti odporucam stranit sa co len pomyslenia na sex, vztah s muzom, pripadne vyhladaj niekoho na pomoc v tejto oblasti. Su cirkvi, napr. apostolska, cirkev bratska, babtisti..kde sa hlbkovo venuju ludom, ktori padli do homosexuality (z akehokolvek dovodu) a kde sa velmi pomaha takymto ludom. Odporucam ti, hladaj ludi, ktori ti dokazu ocistit sa od tohto a zacat zit novy zivot. Ty ako clovek vela nezmozes, ale Boh zmoze vsetko.

Prajem ti oslobodenie.

stefka33
8. máj 2014

@kristoff Keby som toto zistila o mužovi, tak je koniec. Už by som sa ho nikdy nedotkla. Ak sa chceš ženiť, tak o týchto svojich úletoch radšej pomlč.

moonlight1210
8. máj 2014

Vyzeras ako fajn partner no na moj vkus prilis cielavedomy. Co je aj dobra vlastnost aj zla.

Mne sa natiska otazka, ze preco chlapi? Preco si len tak nemal vztah na par mesiacov s dievcatom? Rovnakeho razenia - ze to bude o sexe, ze nic zavazne a tak.
Mas problem sa priblizit dievcatam?

mariannan
8. máj 2014

Uff...pekny pribeh...skus najskor sex s babou ci ti to bude chutit,ci ta to uspokoji a naplni! Ak ano,tak potom Ok,uzil si si mladost mozes budovat buducnost,rodinu...ale ak ta to nenaplni,budes stale zvazovat ulet s chlapom a to moze by problem do buducna...mas len 23,nemusis sa s rodinou ponahlat,v prvom rade najdi samseba aby si na 100% vedel co od zivota,seba,inych chces...
Mozno neskor najdes aj taku babu,co jej tvoje ulety s chlapom nebudu vadit,mozno sa aj ona trojke potesi 🙂 kazdy ma doma za dverami nieco "skrite" a je len na tych dvoch ludoch ako to respektuju!
Drzim palcr

25daniela
8. máj 2014

@kristoff no, ja som tiez vo svojej podstate konzervartivna a velmi, urcite by som zdupkala z takeho vztahu, to predstava takeho niecoho vo mne vyvolava zle pocity, takze to uzamkni v sebe, pokial nemusis, nevytahuj to pre nikym, nemas sa cim chvalit. A hladas prave zenu, dobru, milu, dobrej povahy, nemyslim ze by take ziena vedelo spracovat manzelove chute na chlapa...

nely459
8. máj 2014

@mima4 preco hovoris o deviacii hned? ved iba skusal...nemusi byt hned zato homosexual ako uz pisal vyssie...

jahodka8
8. máj 2014

@kristoff Toto je stránka hlavne pre ženy a matky, tak asi tu dostaneš veľa odpovedí, ktoré ti moc nepomôžu nájsť si dievča. Ja by som bolo n aopak veľmi rada, keby sa mi muž pri zoznámení, na začiatku vzťahu priznal k tomuto všetkému, lebo začiatok postavený na lži a napretvárke, tak to nie je pre mňa. No ja si myslím, že tak ako píšeš, že tá telesná láska medzi mužmi je na odreagovanie dobrá, ked nie je ešte emocionálne muž - chlapec pripravený na vzťah so ženou. Tá psychika asi musí prísť do takého štádia, že chce byť so ženou a mať deti a rodinu. Voči análnemu sexu mám dosť výhrady, aj ked je to medzi mužmi a príde mi to zdravotne veľmi nevhodné. Je dobre, že si úprimný a hľadáš si partnerku, ktorá toto akceptuje a vyrovná sa s tým hned na začiatku.

moonlight1210
8. máj 2014

Su tu uz dve temy, kde sa rozobera, ze chlap prejavil chut na chlapa a co na to jeho manzelka/priatelka.
Precitaj si.

Btw, nebojs sa v tych vztahoch znasilnenia?

mima4
8. máj 2014

@nely459
pretoze podla mna homosexualne spravanie je nepridzene a ide o deviaciu. Uz to ze "skusal", moze rapidne ovplyvnit jeho buduci zivot, pretoze to v jeho mozgu zanechava stopy..to je ako ked je dieta vo veku 3 rokov sexualne zneuzite, bude si to niest v podvedomi aj ked bude mat 40.
Tieto "skusania" maju mega vplyv na buducnost cloveka, na jeho vztahy, manzelstvo, rodinu... podvedome ho ovplyvnuju...

jahodka8
8. máj 2014

@moonlight1210 On to už vyskúšal, už ho to nebaví, tak myslím, že už vo vzťahu so ženou by s tým vedel prestať. No myslím, že veľa mladých chlapcov toto vyskúša, len sa s tým nepriznávajú pred ženami. Aj v historii je veľa takých príkladov, že muži si to robia najskôr medzi sebou, tam ide len o to telesné, spoznávanie tela. Napr. ked kedysi chodili na vojnu, tak tam to bolo bežné.

libka1
8. máj 2014

@kristoff mne kebyze sa s takymto niecim priznas, okamzite by som to skoncila lebo by som sa bala ze ta taketo chutky chytia aj v buducnosti 😅 tak ale existuju v tomto smere aj ovela tolerantnejsie zeny, to som si ista 🙂
pokial si este nikdy nic s dievcatom nemal, tak tu ani nie je velmi o com diskutovat, najprv to skus a mozno zistit ze to nie je nic pre teba, v tom pripade by som si rodinu urcite nezakladala, lebo by to cele bolo zalozene na klamstve a ublizil by si vsetkym vratane seba 😔 a mozno fakt zistis, ze so zenou ti to viac vyhovuje, ale zatial nemas co porovnavat 😅 vyskusaj a uvidis...

tilda
8. máj 2014

Homosexualita nie je ziadna deviacia🙂))... bez na psychoterapiu,nech prides na to co a koho vlastne chces. Nic horsie ako sa nanutit do vztahu s babou v krasnom dome so zahradou,detmi a behat potajme za chlapki...super,ze to riesis uz teraz ;)

staronova
8. máj 2014

dnes je den pracovného pokoja.....žeby sa zasa niekto nudil?......vid tá zmätená z manžela.....?????????

moonlight1210
8. máj 2014

@jahodka8 pisal aj ze nevie ci s tym bude vediet prestat.

Ale ja tu vidim viac veci co mozu sposobit problem v manzelstve nez to ze ma skusenosti aj s muzmi. Len neviem ci aj on si ich vsima (je si ich vedomy), alebo ich len tak zle vyjadril.

sissy27
8. máj 2014

@kristoff priťahujú ťa vôbec ženy? lebo či sa ti to páči alebo nie, sex je v partnerskom živote dosť dôležitý nie len k splodeniu detí... ak si si dokázal nájsť čas na sexuálny úlet s chlapom, dokázal by si si ho nájsť aj na sex so ženou - otázka je, či si vôbec chcel, alebo ani veľmi nie a skryl si to za akési ambície v škole... väčšina z nás je tu starších ako ty, čiže tento vek máme za sebou, a teda nepoznám nikoho, kto by tak strašne drel na strednej škole, aby sa mu nestihli "zapaľovať lýtka", na to proste je čas vždy, resp. hormóny sa nepýtajú, či máš čas alebo nie 😅
ja by som ti odporučila psychoterapiu alebo možno aj sexuológa, aby ti pomohol prísť na to, čo vlastne chceš... lebo tvoje správanie sa mi nezdá prirodzené, skôr si myslím, že homosexualitu v sebe potláčaš, pretože kariéra, domček, reprezentatívna pani manželka a dve detičky sú taký nejaký životný štandard a nepatrí sa vytŕčať z davu...
osobne si myslím, že ak ťa raz priťahujú chlapi, hoci len na sex, tak nikdy nebudeš môcť žiť plnohodnotný rodinný život bez toho, aby v ňom niekto trpel... buď si budeš musieť odoprieť raz a navždy sexuálne radovánky s mužmi, ale chýbať ti to bude, alebo budeš svojej manželke zahýbať potajomky s chlapmi a zase len budeš v sebe niečo dusiť, resp. až ti manželka na to príde (a never tomu, že sa ti to podarí navždy utajiť, lebo to sa nepodarí, na to sa spoľahni), tak asi šťastnou ju to neurobí...
šanca, že nájdeš tak chápavú ženu, pri ktorej to nebudeš musieť tajiť a budeš si môcť podľa chuti užiť s iným chlapom, je asi takmer nulová, ale asi vyššia ako to, že by sa nikdy neprevalili tvoje úlety...

sissy27
8. máj 2014

@staronova za posledný týždeň tretia veľmi podobná téma... tiež mi je to divné... 😕

quixina
8. máj 2014

@mima4 ty si riadne mimo...

ajsenz
8. máj 2014

Skús vzťah so ženou a uvidíš na čom si. Mne nepríde sex chlapa s chlapom len tak v pohode . A KEBY sa mi kto mu prizná môj muž asi by som dlho zvažoval a zotrvanie vo vzťahu. ..

kristoff
autor
8. máj 2014

@moonlight1210 Ahoj. Počas strednej to bolo asi preto, že som mal dosť nízke sebavedomie, lebo som pochádzal z nie veľmi bohatej rodiny. Na diskotéky, kde sa takéto známosti dajú získať som ja vôbec nechodil. Hovoril som si, že teraz žiadna zábava a hlavne musím makať, aby som potom dobre zarábal. Keby som aj vtedy mal také dievča, s ktoré by som mal rád, bez peňazí by to bolo o ničom. Ako netvrdím, že boli všetky dievčatá zlatokopky, ale to je normálne, že keď človek má dievča, chce s ňou aj niekam ísť napr. na dovolenku, pozvať ju na večeru, kúpiť jej drink, atď. a ja som si nič z toho nemohol dovoliť, tak som vzťah odkladal skôr do času ako je napr. teraz, keď si tieto veci budem môcť dovoliť. Dievčatá som nechcel, aj preto, že ako neskúsený by som sa mohol veľmi ľahko a zbytočne namotať a zaľúbiť alebo skôr "namotať" sa na takú ženu, ktorú je možné tak ľahko dostať do postele som nechcel.

tilda
8. máj 2014

@kristoff psychoterapia kamarade,povinne;)

kristoff
autor
8. máj 2014

@mima4 uz len to, ze si mysliš, že ten kto je skutočným homosexuálom sa z toho môže vyliečiť je blbosť.

sono2
8. máj 2014

No mne to príde na 23ročného chlapca veľmi pekne napísané, presne., moc cieľavedomé. Už z prvých viet som mala zvláštny pocit. V tvojom veku sa chlapci, dievčatá pomaly vydávajú, ženia, nie ešte aby len začali uvažovať čo vlastne by chceli. Môžeš zarobiť kopec peňazí byť fešák, ale keby som si toto prečítala byť tvojou novou známosťou, bola by som zdesená. Možno máš pravdu o tej chvíľkovej orientácií, ale človek ktorý toto realizuje a ešte dvakrát mi nepríde normálne. Toto je nad moje chápanie. Určite by to potrebovalo odborníka nie tu baby čo chceme baby alebo sú matkami... Alebo, veľmi pekne od niekoho vykonštruované. Ženy zvyknú takto detailne písať. Muži neanalyzujú. Prepáč, ale keby som prečítala toto manželovi bol by si jasný b... Ja ti dávam šancu. Určite k odborníkovi a nikomu toto nehovoriť hlavne nie budúcej!!!

asimama
8. máj 2014

no neviem ako si to vnimal ty..ale ja som cca od svojich 14 rokov pokukovala po chalanoch..a potom zacali jednorazove bozkavacky s nimi..neni som ten tip cloveka,ze roztahuje nohy kade tade..vazim si seba samu.ale tak sme objavovali svoje tela.. 😉 pritahuju ma muzi..aj ked zo srandy koli stavke som sa bozkavala s babou 😀 ale absolutne nic proste na tom nebolo..len a len sranda..nic som necitila..ani nic..neviem teda akym sposobom si nadviazal vztahy s chlapmi..ale si myslim,ze prirodzenym sposobom,keby si nebol gay,tak nadavazujes vztahy s dievcatami..ver,ze toto by som od svojho parnera v buducnosti vazne nechcela pocut..ale zalozit si rodinu..a potom zistit,ze to neni to,co hladas..znicis viac,ako len jeden zivot..rozmyslaj dopredu..skor by som sa obratila na psychlogicku poradnu..vypocuje ta..a poradi..nebude ta odsudzovat toho sa urcite nemusis bat..ale ries to co najskor..za horuca 😒 drzim palce.. 😉

kikina84
8. máj 2014

@kristoff no ja osobne nemam proti homosexuálom nic,ale mam proti nim vela,pokial si takyto ludia chcu zakadat rodiny a pliesť do toho deti..premna je homosexualita urcity problem osobnosti a nikdy by som nedovolila takymto parom zakladat rodiny,uz len z toho pohladu,ze ludia na tuto temu este niesu zrelí,pravdepodobne ani nikdy nebudu a deti by len trpeli,odsudzovanim a výsmechom iných,napr.na školách .Pokial si so zenou nikdy nebol a uz si chces zakladat rodinu,je to nanajvys divne,pretoze nemas zrejme ani paru,ako to zo zenami chodí, a nieto rozmyslat este nad detmi....Pokial tuzis po zmene,tak si najprv vyskusaj nejake vztahy so zenami,fungovat s nimi a potom po nejakých poznatkoch zakladat rodinu.Si chlap,ty na deti este cas mas,zeny to maju svojim spôsobom omedzene,takze byt na tvojom mieste by som sa do nicoho nehrnula..

kristoff
autor
8. máj 2014

@mariannan Ďakujem za radu. Sex s babou by som vyskúšal. Dobrovoľníčky, ozvite sa! :D Ale nie. Žartujem. 🙂 Samozrejme, že by som to chcel vyskúšať aj s babou, no s takou "ľahkou korisťou" by ma to možno tiež na chvíľu fyzicky uspokojilo, no tiež by ma to dlhodobo psychicky neuspokojovalo. Ten sex by som chcel mať s dievčaťom, ktoré mám naozaj rád a ku ktorému niečo cítim a z takého dievčaťa si nechcem robiť pokusného zajaca pre zisťovanie svojich nezrovnalostí. Myslím, že by to bolo voči nej nefér a preto sa snažím zistiť ako ďalej skôr, než k tomu dôjde...

kristoff
autor
8. máj 2014

@25daniela
Danka, ďakujem za radu. No myslím si, že keď budem mať vzťah, chcem, aby to bol otvorený a úprimný vzťah, nie založený na tajomstve a klamstve. Myslím si, že ak by sa so mnou kvôli tomuto rozišla, potom ma asi nikdy nemala dosť rada...

kristoff
autor
8. máj 2014

@jahodka8
Ďakujem za milú reakciu. Som rád, že niekto má tiež taký názor ako ja. 🙂

kristoff
autor
8. máj 2014

@moonlight1210 ja viem, prave vďaka tým témam som objavil túto stránku. nebojím sa toho, ja som dosť silný chlap a keď mi niekto robí niečo čo nechcem, viem sa obrániť

sono2
8. máj 2014

@kristoff, kristofko lenže pocit, že možno ženu podvedieš myslím, chcem povedať, každý pár to môže zažiť, ale pocit tvojej ženy, že to môže byť aj niekedy muž to ti nestrávi žiadna žena!!!! Že dobrovoľníčky skoro som omdlela. A Každý chlap má rád pri sebe niekedy dračicu my sa pri tom s mužom vždy nasmejeme, myslím pri sexe. Keď sa hráme na masážny salón. A ty nemáš potrebu slobodný muž, mladý len tak ísť a zaloviť si, no neviem.

kristoff
autor
8. máj 2014

@staronova Myslím to naozaj vážne. Ale asi ti chýba dostatok empatie, keď si nevieš predstaviť, že niekto môže mať skutočne v živote aj iné problémy ako máš ty... ako napr. ten, ktorý mám ja.