Dobrý deň, idem k Vám po radu lebo sama si už neviem dat rady, čo urobiť. Mám kamaráta. Začiatkom minulého roka sme začali byť viac ako priatelia, teda tým myslím sex. Zo začiatku to bolo písanie si od rána do večera, chodila som k nemu,zoznámila sa s rodičmi ale len vrámci toho, že sme len kamaráti. V marci keď vypukla pandémia covid som musela odísť do Trenčína nakoľko pracujem ako záchranárka v prvej línii. Čiže sme sa malo videli len keď som prišla na par dni domov, samozrejme písal ako mu chybám a podobne veci. V septembri som sa vrátila nlebo ma preradili do nemocnice v našom okrese. Všetko bolo v pohode ale začalo to byť divné, písanie bolo len občasné aj to väčšinou som napísala ja tak odpísal niekedy po hodine niekedy po pár dňoch viem, ze nikoho nemá takže tam ten problém nebude. Už ma ani nevolá k sebe domov. A popravde trápi ma to dosť nakoľko k nemu cítim niečo viac ako len kamarátstvo. Chodíme von tak 2x za týždeň niekedy za dva. Proste viem že ma aj on nejaké problémy doma ale nerozumiem tomu prečo ten kontakt somnou tak minimalizoval správa sa ku mne milo dokonca mi kúpil aj darček na Vianoce co som vôbec nečakal, takže neviem co si myslieť, ktorým smerom sa vybrať. . Ďakujem za každú radu.
Vyber sa smerom, že sa s ním v kľude, bez emócii, bez výčitiek, bez nátlaku porozprávaj. Povedz mu čo si napísala nám, že nevieš čo si o tom myslieť, že ti chýba, že cítiš viac ako kamarátstvo. A uvidíš reakciu. Možno to pre neho bolo len kamarátstvo s výhodami, možno má problémy o ktorých nevieš, možno bude rád ak mu ukážeš že ho podporíš, a možno nie a možno možno možno... Základom každého vzťahu je komunikácia.
@pininka1 tu inú kamarátku určite nemá. On je typ človeka, ktorý keby to tak bolo povie to. Vždy sme boli k sebe nech išlo o čokoľvek uprimny. Nemali sme vzťah, čiže keby to tak bolo nemal by dôvod tajiť mi to, nakoľko vie že toto by som sa, rýchlo dozvedela. Neviem, podla mňa je v tom len strach, že by sa mohol znovu sklamať keďže vzťah z bývalou skončil ako skončil a možno preto sa snaží udržať si akoby odstup 🤔 neviem všetko mi už hlavou beha 🙄
@ivkazba mate pravdu, komunikácia je vždy základom ako nájsť riešenie alebo odpoveď. Problém je asi skôr, že sa bojím, že budem počuť to co nechcem... Ja si skôr hovorím, že radšej to budem dusiť v sebe a tak si udrzim človeka na ktorom mi záleží a ktorý mi toľko pomáhal a stal pri mne v ťažkých časoch.
@lele_lenka tak ten vztah udrzuj ako priatelsky, skus sa prilis do neho neangazovat, privela necakat (aj ked toto byva tazke).
A uvidis.
Aj ked ja takymto postupom nedavam vela sanci a ani by som sa osobne nejakeho takeho neinvestovala.
Ked to vyjde, ze zrazu sa ti konecne otvori a zacne byt naozaj uprimny a zacnete veci zdielat, tak vacsinou uz mas tolko zo seba investovane, ze cakas vela a si nasledne neskor sklamana.
Druha vec je, ze aj ten vztah znova zacne, tak on uz je nejak tak zvyknuty, ze sa to toci hlavne okolo neho a jeho pocitov. takze to stoji za figu. a zase si sklamana.
@lele_lenka píšeš, že "radšej to budem dusiť v sebe a tak si udrzim človeka". No podľa mňa neudržíš, aspoň nie dlho. Opýtam sa takto... ak by si mala dcéru, chcela by si, aby sa takto trápila s niekým, kto možno o ňu nejaví záujem. Alebo aby išla ďalej a našla si niekoho, s kým bude mať skutočný vzťah? Zariaď sa možno podľa odpovede.
@lele_lenka podľa mňa mu došlo, že k nemu cítiš viac než kamarátstvo a jemu to vyhovovalo tak ako to bolo, tak sa stiahol
Nuž podla toho, ako ste si dali vzťah. Ak len kamaráti s výhodami, je možné, že jeho to prestava bavit, lebo tým, že ste od seba, tak tie výhody nemôže čerpať. A bez len kamarátky zase chlap vydrží, veď to nie je priateľka. Alebo vycítil, že ty chceš viac a on nie, preto si dal odstup. Ale keď ste normálne vo vzťahu, tak je možné, že prave ta vzdialenosť vám neprospieva, málokto vie pestovať dlho vzťah na diaľku. Vy sa musite porozprávať, čo a ako. Ono aj tvoje tušenie, že sa dozvieš, čo nechceš, môže byť pravdivé.. Ale nikto okrem neho ti neodpovie, čo sa deje.
@lele_lenka ja si myslim, ze vo vasom vztahu nenasiel, co hladal. Tak ho udrzuje len v takej forme, aby ta uplne nestratil, alebo caka, ci nestretne medzitym tu pravu...
@lele_lenka ja už mám dosť rokov, a poviem ti, taký chlap kľudne má rozpracovaných pár kamarátiek, ale nikdy si nepáli cestu k tej, ktorá práve nie je na prvom mieste. A ani jedna z tých kamarátiek mu vacsinou nie je dost dobrá. Zintenzívi kontakt, keď nie je do coho pichnúť. Taky typ chlapa sa baví na rovinu o všetkom, len nie o tom, aký je jeho skutočný vztah k tebe. Ked sa spýtaš, zahrá to do autu, bude sa robit blbý. Buď bude preberať tak dlho, až preberie, alebo zrazu prijde so snubenicou, a bude vysmiaty, však žiadny závazok voči tebe nemá... Proste ruky preč.
@lele_lenka OTVORENY ROZHOVOR...TUNA KNIK NEPOMOZE
@lele_lenka nemusi mat inu, mozno si s inou len pise, teba ma v zalohe, mozno si pise s viacerymi. V kazdom pripade, keby mak o teba zaujem, tak neodpovie po par dnoch. Tym, ze budes nieco dusit v sebe, si ho neudrzis ani nahodou. Len oddialis koniec. Neklam sama seba, rozhod aj ty siete inde
@lele_lenka ten darcek , to nic neznamena, to zo slusnosti. Ak by to s tebou myslel vazne, stretnutia by boli cca 5, 4x tyzdenne. Takisto by sa ti ozyval aj za den, aj 3x.
Chce to ukoncit, ale vie, ze ti tym ublizi, tak caka, ze sa to spravi samo.. casom
Určite sa s ním normálne porozprávaj a povedz mu to čo si napísala nám...Možno budeš počuť to čo chceš a dáte sa dokopy alebo možno povie že nie nechce byť s tebou..Ale určite sa s ním porozprávaj.. Aspoň budeš vedieť na čom naozaj si a buď budeš potom šťastná alebo sa budeš musieť od neho odpútať🙂veľa šťastia😉😊
Je možné že on necíti k tebe viac, ako ty k nemu, že mu išlo len o to uspokojenie a kým si bola preč, tak si pomaly odvykol a zrejme to takto len s kamarátkou nemá v pláne ťahať do nekonečna a zažiadal sa mu vzťah- ale kým bude spávať s tebou, bude ho to brzdiť. Ostaňte kamarátmi, nič nesil. Keby má záujem o viac, určite by ti ho preukázal.
@lele_lenka Ahoj, len moja mala rada, daj si prec fotku z profilovky. Na forum chodia tisice ludi, nikdy nevies, kto ta spozna a bude tvoje problemy prepierat kade tade.
Nedrž niečo, niekoho nasilu. Daj mu čas, priestor. Nevnucuj sa mu, posuň sa ďalej a uvidíš či sa bude ozývať častejšie či nie. Ono treba odhadnúť kedy je OK napísať a kedy už je to také vnucovanie.
@lele_lenka tak bud ma toho dost doma a riesi teraz toto alebo uz ma inu kamaratku. Darmo je to taky akoby vztah na dialku a prenho to mohlo byt ozaj len kamaradstvo s vyhodami