Vždy som túžila po harmonickom manželstve a veľkej usporiadanej rodine. Ale neviem či má moje manželstvo ešte nejaký význam. Keď sme sa brali veľa, ale naozaj veľa, dlhé hodiny sme sa rozprávali o všetkom možnom, o spoločnej rodine, o deťoch, obaja sme chceli veľa detí a tešili sme sa na to.
Teraz je to už 6 rokov čo sme manželia a momentálna situácia je v skratke taká, že máme 1 dieťa (aj to sa podarilo len náhodou, manžel to stále odkladal) a takmer tichú domácnosť, občas spestrenú hádkami.
Keď som sa pokúsila o rozhovor o ďalšom dieťati, počúvala som tie isté výhovorky ako pri prvom. Raz sú problémom peniaze, inokedy naše hádky, alebo mi povie, že veď už mám tak čo ešte chcem. No vždy je všetko prednejšie ako rodina. Celkovo trávime ako rodina spolu minimum času. Vlastne nie som si istá, či pojem rodina pre neho ešte vôbec niečo znamená.
Je mi z toho ťažko, len donekonečna čakám či sa to všetko ešte napraví, ale roky idú, najvyšší čas na druhé dieťa, a to už asi ani nebudem môcť rozmýšľať nad ďalšími.... Proste vysnívaná veľká rodina je už asi nereálna.
Stále si kladiem otázku, či má význam vzdať sa detí kôli chlapovi, ktorý už pravdepodobne o mňa ani nestojí, ale vždy sa ku mne domov vráti, lebo vraj to tak chce.
Ach je veľa toho čo sa mi preháňa hlavou, a len sa v tom krútim a neviem ako ďalej.
@natas4 viem. Ani neviem kedy sa to takto pokazilo. Všetko čo poviem, alebo sa spýtam, je podľa neho len vyvolávanie hádky. Ale vlastne áno je, lebo keď položím citlivú otázku (napr. 2.dieťa), tak ostane ticho, neodpovie mi, mna následne tá jeho ignorácia vytočí, a je hádka na svete. A takto je to so všetkým. A tak sme ticho, on mi nemá čo povedať, alebo nemá potrebu mi čokoľvek povedať (teda sú aj výnimky, ale to musí mať slabú chvíľku), a ja už potom radšej nič nehovorím, aby som náhodou zase nevyvolala hádku. Strašne mi to chýba, o to viac, že som celé dni doma sama s malým dieťaťom a naozaj sa nemám s kým porozprávať.
@mamka01 tak ked vies, ze tym vyvolas hadku, tak to nerob...netlac na neho...naopak skus temu druheho dietata chvilu nechat tak...najskor musite zacat spolu normalne komunikovat, potom ma Vas vztah sancu...priprav dobru veceru, otvorte si vinko, a rozpravajte sa...na zaciatok nepreberajte tazke temy, ale zacnite zlahka...ked je Vas vztah takyto snad by si nechcela dalsie dieta
@natas4 ale veď ja viem, že by to v momentálnej situácii nebolo to najlepšie riešenie, ja som ochotná počkať, ale to by som musela vedieť, že ešte mám na čo čakať. Ja si pri ňom nemôžem byť istá ničím. Tak spoliehať sa, že sa to napraví, a čakať, ale dokedy?
Tých večerí a vínka a nových začiatkov už bolo toľko, a stále sme na tom rovnako ☹
Nechapem ako moze muz reagovat hadkou na druhe dieta...to som doma nezazila,aj ked sme sa o tom rozpravali,vzdy sme si to vysvetlili,ze co ako chceme aj do buducna.Mozno je chyba v Tebe.Mala by si byt viac ambicioznejsia,ja chapem,ze tuzis po druhom babatku,ale skus dat cas aj jemu,mozno sa este na to neciti,venuj sa aj svojim zalubam,praci teda ak mas taku,ktora Ta bavi a naplna,ja taku mam,a uz sa tesim,ked sa po materskej do nej vratim,mozno nemas v okoli priatelky ked pises,ze si furt sama,ale dietatko Vase problemy nevyriesi,tak pockaj este,netlac nanho,na dieta su predsa vzdy dvaja,potom places,ze si sama iba s detmi doma a muza nikde... A venuj sa aj jemu,zaujimaj sa o neho,daj mu pocitit,ze aj on je u Teba na prvom mieste,nie len to dietatko,ktore silou mocou chces,mozno aj on sa citi odstrceny... A neber to v zlom,je to iba moj pohlad ako to vidim ja 🙂
@michellinkalove problém je to, že u nás sa žiadna budúcnosť nepreberá. Nevie mi ani odpovedať na otázku či pôjdeme cez víkend k našim, nie ešte riešiť našu spoločnú budúcnosť. Potom kde mám mať istotu, že ju vôbec somnou plánuje. Teda plánuje je v jeho prípade silné slovo, v našom živote si nič neplánujeme, žijeme len zo dňa na deň, a to ma ubíja.
Ano máš pravdu, cíti sa odstrčený, veľa krát mi to vyčítal, ale hlavne v spojení, že už sa ani tak často nemilujeme. Z toho mi vychádza len jedno, nechýbam mu ja, ale sex. Ale ako môžem na to čo i len pomyslieť, keď na mňa nedokáže ani prehovoriť, ja sa neviem tváriť ze sa nič nedeje.
Ach,to mi je luto velmi,ze to medzi Vami takto je...;(Najhorsie,ked prestane clovek komunikovat a fakt preziva zo dna na den...ale co sa stalo,kedy to zacalo,kedy ostal takyto?Muselo to nieco spustit...hm...nenaliehala si mooc na neho s tym druhym babatkom?Alebo skuste si sadnut a narovinu mu vysyp,ze Ta to uz takto dalej nebavi,povedz ako sa citis,co sa stalo,ze uz takto dalej nechces zit,ked to medzi Vami zlyhava,a jasne kazdy chlap potrebuje sex,mozno sa dostava do veku,kedy aj on sam nevie co dalej,skuste to nejako ozivit,ja neviem ako by som Ti poradila tazko sa to hovori,kolko ma on rokov ak smiem vediet?
sny a realita su casto ine. Mas zarucene ze po rozvode si najdes milujuceho muza ihned s nim budes mat deti a vsetko bude podla tvojich predstav? Ty vlastne by si sa ani rozvadzat nechcela keby muz pristal na 2 dieta. nerozpravaj mu stale o dietati, zacni sa s nim milovat a mas vacsiu sancu ze otehotnies ako ked len o tom rozpravas.
@mamka01 velmi dobre chapem, co citis...sama som chcela velku rodinu, vzdy sme to s manzelom pred svadbou rozoberali, ale dohodli sme sa, ze pockame po svadbe...zoznamili sme sa, ked som mala 21, v 26 sme sa vzali, potom sme makali a setrili...ked som ho konecne presvedcila, ze uz by sa aj patrilo mat prve dieta, ja som mala 30 a on 35. S tym, ze som mu povedala, ze vsak budeme skusat, bude to sranda, ale otehotnela som hned v prvy mesiac, a on bol velmi sklamany, ze to islo tak skoro 😖 😖 😖 Narodila sa nam zdrava a krasna dcerka, vsetko bolo ok, a potom sme dostali znovu ponuku ist robit k nasmu byvalemu zamestanvatelovi, ale ja som manzela presviedcala, ze najprv poriesme druhe dieta. Nechcela som, aby medzi detmi bol velky vekovy rozdiel...zbytocne som mu vravela, ze pre mna a pre dieta je nebezpecne ci rizikove ho mat v 40tych rokoch....on presviedcal mna, aby sme tu ponuku vzali, ze dieta budeme riesit potom...suhlasila som s tou podmienkou, ze potom budeme mat hned dve deticky za sebou... suhlasil....lenze, ked prisiel ten cas, druhe babo nie a nie prist, a vlastne sme sa snazili vyse dvoch rokov, chodila som po vysetreniach, brala lieky... 😢 😢 😢 velmi som sa preto trapila, dcerka je uz starsia, stale sa vypytuje, kedy bude mat surodenca, ci nemam v brusku babo, a mne je z toho tak smutno, lebo uz ho nikdy nebude mat 😔 😔 😔 s manzelom mam teraz obrovsku krizu, zvazujem rozvod /pricinou je pokec, sexzoznamka, atd, kym som ja brala tie lieky a chodila po lekaroch, tak sa takto zabaval 😔 /....
Takze velmi dobre si viem predstavit, co citis, aka si sklamana. Tiez Ti radim poradnu, skus to nacrtnut, ak on odmietne, skus ist aj sama, mozno ho casom zlomis, ale aspon sama budes vediet, na com si a co vlastne od zivota a od svojho manzela mozes ocakavat...lebo podla opisu jeho spravania je to rovnaky *** ako ten moj a dietata sa tak skoro nedockas. A ak ano, tak to len este viac rozvrati vas vztah...
Ludia menia svoje nazory a priority, ak predtym chcel velku rodinu, mohol casom prist na to, ze rodinu vobec nechce 😒
neviem, nejako mi pride, ze on berie do uvahy len alternatyvi, ktore vyhovuju jemu, ako by sa vsetko malo tocit okolo toho, co che on, ale co chces ty? co chce vas jediny syn?
s mojim manzelom sme spolu chodili 6,5 roka, kym sme sa vzali, ked bol u nas doma (nepoviem nasich, nemam mamku) prvy krat, tak sa mojej mamy spytal, kolko z toho mnozstva deti, co pobehuju po dome, akoby ani na navsteve neboli je jej, ked mu ona so stoickym pokojom povedala: neplas sa jano, ja mam len pat deti, ostatni su ich kamarati (to je fakt, kym mama zila bol stale plny dom), na to mojmu manzelovi zabehlo🙂
dnes sa uz takmer dva roky pokusame o svoje prve dieta, mne je jasne, ze ich nestihneme pat, no pre mna je po tych rokoch dolezite to, aby sme raz, traja, styria ci piati boli stastni...........lebo v praci som sa stretla s tym, ze pre klientky bolo dolezite mat vela deti, a nie to, ci su ich deti stastne a spokojne,
ty by si si z mojho pohladu mala ujasnit co je pre teba dolezitejsie, to co chces ty, tvoje dieta, alebo tvoj manzel, vies, robim na pol uvazok aj v domove a tam mi casto babky povedia, ze niekedy, ked sa stale prisposobovali tomu, co chceli ich deti a muz.....dnes lutuju.................nechcem ta do nicoho nutit ani ti moj nazor vnucovat, ale skus si uvedomit, ci je pre teba dolezita tvoja spokojnost a stastie, alebo to, aby s tebou tvoj manzel mohol vecne manipulovat a organizovat tvoj zivot.....mozno jeho optikou je jedno dieta idealne..........len aby potom nerozhodoval aj o inych veciach a ty uz prestanes mat v tvojej rodine slovo uplne...........aky je to vzor pre dieta?
@mamka01 spavate spolu? , ak ano na drzovku by som vysadila antikoncepciu a neriesila nic...., netlacila by som na neho , ale proste oklamala ho, mozno je to drasticky sposob, ale ked mu nedochadza ako ty velmi po tom tuzis, a pritom ti med okolo ust motal, ze chce velku rodinu, tak by som tomu pomohla 🙂 , urcite sa s tym zmieri...
a ty budes stastna, drzim palce 🙂
@takyna nehnevaj sa, ale to co popisujes o vysadeni HAK su nic ine ako vydieracske praktiky!!! 😲
@mamka01 neviem, mam pocit, ze vy mate hlbsi problem. a mat dasie dieta s musom, s ktory si uz teraz nemate co povedat, resp. vzdy skoncite pri hadke, tak to by sa vam dalsie problemy iba viac a viac nabalovali. muzi su niekedy divne stvorenia... ale dieta proti jeho voli by som ako udobrovaciu taktiku urcite nezvolila.
@takyna je velmi zlé robiť z dieťaťa rukojemníka.je dosť možné,že práve ono dopadne najhoršie..
@mamka01
podla mna nema vyznam teraz riesit druhe dieta. To co by si mala riesit, je vztah so svojim manzelom. Ak mu obijas o usi denodenne druhe dieta, necudujem sa mu, ze sa ti uz vyhyba... V prvom rade, uplne odsun na urcity cas druhe dieta a zacni sa starat o svoje manzelstvo. Teda, pises ze si sama doma s dietatom... neviem z akych dovodov, ale ak uz nie je babatko, mozes ist do prace, taktiez sa venovat svojim konickom, priatelkam, tesit sa z kazdeho dna. A skus prejavovat lasku svojmu manzelovi denodenne. Pride z prace, objimi ho, pobozkaj, povedz mu, ze ti chybal... potes ho niecim, pohladkaj, usmej sa na neho.. ukaz mu, ze v tvojich ociach ma velmi dolezitu ulohu a ze ho lubis a chces pri nom stat. Prelinaj vztah tvojho dietatka s nim... ty ako zena by si mala vytvarat spojivo medzi dietatom a nim, ked on ma s tym asi vazny problem.
Hlavne netlac na nim s neviem kolkymi detmi, tie ti urobi hocijaky zmrd.. ale manzel je ten, kto ta miluje, nezabijaj vas vztah.
@jajka71 vcelku s TEbou suhlasim, ze ak sa rozhodne byt stastna v trojke, tak je to ok...ale ja napr.nechcem mat viacej deti len kvoli tomu pocitu, ze ich mam viac, ale kvoli tomu, aby dcerka mala v buducnosti o koho sa opriet. Z vlastnej skusenosti viem, ze kamarati zo skoly sa rozprchnu, skoncis pracu, prestanes sa s nimi stykat, ale sestry a bratia je nieco, co Ti ostane navzdy. Vo vacsine pripadoch...
@maca_p a z jeho strany to nie je hnusne, ze na zaciatku vztahu suhlasil s viacerymi detmi a teraz ani za svet viac nie??? Tiez nesuhlasim s tym, aby otehotnela potajme, ale ani pristup z jeho strany nie je ferovy... 🙄
@adri266 Som toho nazoru, ze zelany pocet deti moze povedat len ten, kto ma aspon jedno dieta a vie co to prinasa... podla mna skor pred vstupom do manzelstva by mali mat ludia vyjasnene, ci obaja vobec chcu deti (jedno, ci tri...to nema zmysel predtym riesit), to je podstatne.
@takyna tak toto moze sposobit iba to, ze sa iba viacej odcudzia.. vztah a jednanie by malo byt ferove... a dieta by vzdy malo byt rozhodnutim DVOCH ludi.
@mamka01 a máš prácu či si bez roboty? načo otrieskavaš mužovi dokolečka požiadavku na druhé dieťa, keď od seba bočíte? dieťa by malo byť počaté z lásky a nie z povinnosti, alebo nebodaj preto že čas beží. Nevracaj sa do minulosti, rieš prítomnosť, budúcnosť z nás nepozná nikto. Mám taký pocit, že robíš doma zbytočné dusno a potom sa nečuduj, že s tebou ani nikam nechce ísť /nieto ešte do postele/. Ak je to naozaj medzi vami zlé a nebude možnosť k sebe návratu, tak sa budeš pasovať s rozvodom.
@michellinkalove @takyna @mima4 @adri266 aby ste si to zle nevysvetlili, netlačím naňho s druhým dieťaťom, spomenula som to len pár krát, použila som svoje argumenty a snažila som sa aj zdôrazniť že by to bolo praktické. Vysvetlím. Ja po ukončení RD nemôžem nastúpiť naspäť k svojmu zamestnávateľovi a malú nám nezobrali do školky. Praktické sa mi zdalo pokračovať rovno dalsou materskou (mimochodom slušne platenou) a súcasne by bolo aj postarané o malú a vpohode by sme pockali kym ju do skolky zoberu. Teraz je to tak, ze ja ostanem o pol roka na urade prace a mala somnou doma (idealne riesenie podla mojho muza).
Druhe dieta nechcem nasilu, ani nejakou nestastnou náhodou, teda za kazdu cenu, priala by som si aby bolo chcene oboma. V tomto tak trosku zavidim snazilkam, snazia sa o dieta spolu.
To bola ta prakticka stranka a dalsia vec je, ze kto ostane nasej dcere ked my tu uz nebudeme? Ostane sama ako prst, bez surodenca? Teraz jej to nechyba, este je mala, ale coskoro jej zacne chybat niekto na hranie a blaznenie. Ja mam jedneho brata, je pravda, ze casto sme sa bili a robili si zle, ale neviem si predstavit ze by som ho nemala, cele detstvo sme sa spolu hrali.
Poznam par jedinacikov, ktori uprimne priznali ako velmi im surodenec chyba.
@michellinkalove nenaliehala som velmi. Vela krat som sa mu snazila povedat ako sa citim a ako to vnimam, raz to otocil na srandu, vysmial ma, inokedy sa zase nastval, ze s nicim niecom spokojna a z nicoho sa netesim atd. reakcia vzdy podla nalady... a mam pocit, ze ho ani nezaujima ako sa citim. Viac krat videl aj tie potoky slz, ked som uz nezvladla situaciu, ani to nim nepohne, maximalne tak, "co zase reves"
@mamka01 a spytala si sa ho, ci vobec chce druhe dieta? priama otazka - priama odpoved 🙂
A ake teraz ty vidis riesenie z tohto? Lebo mne sa zda, ze si si svoj sen polozila na piedestal a nevidis, ze tvoje manzuelstvo ide zlym smerom, ze vas vztah sa narusa.
Este je tu moznost rozviest sa a dat si od niekoho spravit deti, kolko uvladzes 😉 ... otazne je ci toto je to spravne a ci takto si predstavujes mozne naplnenie svojho sna.
@mamka01
spytaj sa ho to ale priamo, s tym, ze ta nezaujimaju vyhovorky, ale nech povie "ano, chcem niekedy este druhe dieta" (vtedy sa spytaj v akom casovom horizonte) alebo "nie, nechcem"
Povedz mu, ze ty sama musis mat utriedene v sebe, ci mas vobec pocitat alebo nie s dalsim dietatkom.
A poviem ti tak, to ze tvoja mala by zostala jedinacikom, neznamena ze by bola sama.
@mamka01 preco ste sa prestali rozpravat? vsetko je o komunikacii...tu je pes zakopany