Mám sa vydať?

karina123
10. sep 2012

ahoojte...chcem počuť len vaše rady, nazory, skúsenosti...dakujem
s priatelom sme spolu tri a pol roka...začalo to všetkym mojim tehu, kt.ale skončilo predčasne a potratila som..potom priatel, aby mi dokazal,že ma lubi a že chce byť somnou aj nadalej ma požiadal o roku, súhlasila som..po par mesiacoch som znovu otehotnela.. dohodli sme svadbu po maleho narodeninach, ale kym som bola v nemocnici (rizikové tehu) priatel ma chodil navštevovať, ale niečo sa mi nezdalo a mala som pravdu, vypisol si s nejakou babou, že sa lubia ... ked som mu to povedala,tak vravel,že to nebola pravda, že to boli klamlivé slova,že ju len namotaval a že s nou nikdy nemal nič..prestala som mu veriť a svadbu som zrušila...(teda mali sme iba rezervaciu v jednom cateringu)..v poslednej dobe je naš vzťah na bode mrazu..je to hrozne...stale sa, iba hadame, on si našiel zalubu s ktorou ja nesuhlasim, travi tam vačšinu času, ja som s malym sama...ked sa hadame tak ma vždy posiela k našim..povedal,že preto, že som zrušila svadbu...že si ma už nikdy nezoberie...teda možno si ma zoberie ak teraz ja jeho požiadam o ruku a zorganizujem svadbu..ja si ho chcem zobrať ale zoberieme sa a po mesiaci ma zase pošle preč...aa rozídeme sa... neviem čo robiť...

eeffka
10. sep 2012

NIE viac nepisem, naco....

bodka13
10. sep 2012

@karina123 a prečo si ho chceš vlastne zobrať 😕 keď už teraz neveríš ,že Váš vzťah má perspektívu , nedôveruješ partnerovi,pochybuješ o jeho vernosti 😉

lejla77
10. sep 2012

NIE

sisaha
10. sep 2012

@karina123 určite nie...Absolutne nezrely jedinec na manzelstvo a rodinu... Vykasli sa na neho. Dieta nie je dôvod, aby sa dvaja museli brat a z toho co si napisala mi vychadza iba jedine. Rad ta nema..a reci typu, ze ty mas poziadat o ruku jeho???? Ved by si ponizila iba seba...a mala by si to na tanieri kazdy vecer..
Nemam ospravedlnenie pre muza, ktoreho zena lezi v nemocnici a on nahana druhe... Proste toto nie!

radlinka
10. sep 2012

@karina123 podla mna ta len citovo vydiera, keby ste sa zobrali, tak sa aj rozidete, takze mysli na seba a na svojho syna a bud silna. Navrhovala by som rozchod a nie svadbu v takomto rozpolozeni to nema vobec vyznam a nemas mu co vracat spat, nato su ludia aby spolu planovali, dohodli sa na urcitych veciach a nie aby jeden organizoval a druhy sa len prizeral. Podla mna je tvoj partner uplny egoista a pokrytec, casom sa prejavi ako kus 'spiny', cim skor vypadnes tym lepsie pre teba a babatko, usetris vela nervov. 😉

sante81
10. sep 2012

Nie

traktor
10. sep 2012

...precitaj si s cim si tu prisla..a co si napisala..nasla si jeden dôvod, preco ano?

blumka
10. sep 2012

preco si ho vlasnte chces zobrat? chlap sa po svadbe nezmeni...ak sa vezmete, bude to rovnake, mozno horsie ako je to teraz...

cat
10. sep 2012

Nie. Tvoj priatel je podla toho čo píšeš ješitné, sebecké, nezrelé decko. A ešte mal tú drzosť ťa aj odr..vať,keď si vypisuje s inou a tebe povie, že klamlivé slová. To je k plaču. Toto normálny zrelý chlap neurobí nikdy. Ja by som sa za takého nevydala. Ale spísala by som žiadosť na súd o určenie výživného- to ako prvé.

karina123
autor
10. sep 2012

@cat @blumka @sisaha @bodka13 @radlinka ano sklamalo ma to,že si písal s inou...vraj ju iba namotaval...noo nechcela som všetko zahodiť len tak za hlavu, mali sme spolu vtedy male babatko tak som mu dala šancu... ma nas rad aj mna aj môjho drobca...keby chcel mohol by sa somnou rozísť už davno a s malym sa stretavať, alebo sa vykašlať na nas obidvoch...ale neurobil to, je s nami..viem,že svadbou by sa nič nezmenilo..kedže už teraz spol užijeme, tak by to bol fakt len papier...ked mu hovorím,že načo svadba, tak povie,že ma lubi, aby som mala jeho priezvisko a aby každý vedel, že sa lubime... aa zase na druhej strane nemôžem sa na neho sťažovať, nebije ma, nefajči, nepije..o maleho aj mna sa vie postarať, venuje sa maleme(ked je doma)...

bodka13
10. sep 2012

@karina123 ...ono je ťažko je ti radiť,keď to vidíš takto a vlastne sa chceš za neho vydať 😉 musíš sa rozhodnúť sama 🙂

PS: nechcem byť zlá ale to,že ostal s Vami nič neznamená - mnoho mužov si necháva otvorené zadné dvierka 😒 😉

sisaha
10. sep 2012

@karina123 teraz ho zase obhajujes. V uvodnom prispevku pises, ze vas vztah je na bode mrazu a stale sa hadate. Ak si presvedcena, ze vas lubi a nebude mat tendenciu vas klamat a nahanat ine sukne, tak si ho vezmi. No ja by som na tvojom mieste pockala. Meno sa da zmenit hocikedy, ale ziskat stratenu dôveru chvilu trva...

baryana
10. sep 2012

my vieme len to, co si nam v par riadkoch napisala a preto sa nam lahko radi. viem, ze pre teba to take jednoduche nie je. ze uz ste nieco pekne aj zazili. ale ta veta....väcsinu casu travi tam......pred svadbou to väcsinou byva tak, ze dvaja su spolu co najviac, lebo chcu, u vas je to podla tvojich slov tak, akoby ste spolu zili uz dvadsat rokov a v stereotype. a pritom by ste vlastne len na zaciatku. toto vobec nie je krasny vztah na sobas. s malickym mate urcite zaväzky, ale byt v takomto vztahu je pre maleho horsie. ved tvoj partner sa vobec nejavi, ze by o vas stal. takze moj nazor, nemate ziadnu stastnu buducnost pred sebou spolu. bud je tvoj partner este nezrely, alebo druha vec, ty nie si pre nho ta prava, lebo sa tak k tebe nechova. jeho trucovitost nie je na mieste v tomto pripade. prave naopak, bolo by lepsie, keby si to ukoncila co najskor. tvoje pochybnosti uz pred svadbou su odpovedou, ci si ho vziat, alebo nie. moj nazor....urcite ziadny sobas.

zuzka38
10. sep 2012

@karina123 dievca dievca... to sa ani komentovat neda.. ak mas trocha zdraveho rozumu, tak vies co robit.. NIE? nie a nie

baryana
10. sep 2012

@karina123 ty si lezala v nemocnici a on zatial IBA namotaval tu druhu? a tebe to nevadi????? nerozumiem. on neodisiel preto, lebo ma doma komfort. ale ked si spokojna s tym, ze ta nebije, ze nefajci, ze nepije a nepotrebujes jeho vernost, lasku a vedomie, ze ty si pre nho jedina, tak netusim, co si vlastne chcela od nas pocut. moj manzel fajci, obcas si vypije, ale viem, ze ma miluje a ze by ma poziadal o ruku aj 100x znova a znova. a casto mi hovori, ze co by bezo mna robil. kazda chceme od vztahu nieco ine. co k tomu dodat. drzim ti palce, aby si bola stastna, ci uz s nim, alebo bez neho.

terina25
10. sep 2012

tak ja by som si ho určite nezobrala.ty si mu porodila dieťa a on si písal s druhou?veď ty si mu dala ten najkrajší dokaz lásky - DIEŤA a on zatiaľ ,,IBA,, namotával druhú? a ešte že ty ho máš požiadať o ruku?to kde žije?on by sa mal snažiť dokázať tebe a vášmu dieťaťu,že vás ľúbi ,on urobil chybu ,nie ty.keď dokázal urobiť toto,keď si bola v porodnici,tak čo bude potom,keď si ho vezmeš.neviem,ale ja by som mu asi nedokázala ani odpustiť to,že ,,bol,, s druhou,,zatiaľ čo ty si ležala v porodnici.ja by som ho rovno kopla do riti a nie to ho ešte žiadať o ruku.utekaj od takého rýýýchloooooooooo.

nef2702
10. sep 2012

nie, preboha!!!

lentilka29
10. sep 2012

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

trish31
10. sep 2012

@karina123 hahaha

katkas1
10. sep 2012

ved si zober ked chces, ak sa chces rozvadzat

usiko
10. sep 2012

no, keby sme poznali aj jeho verziu, asi by sa nam radilo lepsie...ale nepozname ako si zijete, co k sebe citite a to, ze ti tu baby napisu skoro vsetky ze nie, neznamena ze nie je ta spravna volba...to znamena len tolko ze po tom, ako si ho opisala, je toto to najlogickejsie co ti mozeme poradit...ja mam tiez problemy, ale tu je proti nasej svadbe svokra krtora sa zahra na smrtelne choru zenu a povie mojmu muzovoi, ze ked si ma vezme, ju to zabije...no amoj hlupy muz jej uveri a predsa si nezabije matku, ze ano? citovo ho vydiera uz davno, ociernuje ma, neznasa ma, nechce ma vidiet....a co, mam sa s nim rozist? vies, to keby som ti porozpravala, tak 1000x by si mi povedala, ze mala si sa davno rozist..ale je tu kopec pozitiv z jeho strany, takze ono to nie je take jednoduche, pretoze ma lubi a lubi aj nasu dcerku aona jeho...je obetavy, zodpovedny, starostlivy a tak, laskavy...aj ked niekde vivnutri je to syn svojej matky, ze ano..........je to o prioritach, ake v zivote mas....my nevieme ako to bolo s tymi sms-kami,, vie to len on a ta zena.....ani ty to nevies....no proste, tazko radit.....

lucka1987
10. sep 2012

@karina123 uplne suhlasim s tym , co napisala @usiko .. nic nie je take jednoznacne... nedaj si jednoznacne radit malymi fotkami s nejakym nickom.. skor ti uz poradi niekto z tvojho okolia, kto vas pozna.. tu adekvatnu radu nenajdes, nezalezi nam na tvojom osude ( prepac za uprimnost, ale je to tak ) a tiez s tebou neame nic spolocne. zeny ti tu mozu len poradit na zaklade objektivnych informacii, ale to by ti poradilo takto aj 10 rocne dieta.. a ako vieme, zivot nie je len cierny alebo biely, vzdy je nieco medzi .. a to ho robi zlozitym. Stojime pred zlozitymi rozhodovaniami, a len my si nesieme nasledky.. Ty sama musis vediet aky v skutocnosti je tvoj priatel. Poznas ho a vies ako sa snim citis.. Je ti s nim dobre ? mate spolu pekne spomienky ? viete sa spolu uprimne zasmiat ? vie byt k tebe mily ? zalezi mu na tebe ? skus si odpovedat na podobne otazky a postupne sa prepracujes k odpovedi na tvoju zlozitu otazku ohladne svadby . drzim palce v spravnom rozhodnuti

luna22
10. sep 2012

@usiko 😉 že ju to zabije? No, schválne 😀 Zoberte sa potajomky, a syn uvidí ako bude stále svokra žiť. Odpadávam, čo su toto za svokry.

linddi
10. sep 2012

jasné že nie!, pobaľ kufre a odíď, ani sa nenechávaj od takého "blba" vyhadzovať a urážať 😠

luna22
10. sep 2012

@karina123 určite sa nehrň do svadby, načo. Sama uvidíš ako sa po čase úkaže váš vzťah. Skús ak sa dá, si niečo si aj bokom odkladať. To nikdy nie je na škodu.

lenka_b
10. sep 2012

Mam taky pocit, ze aj ty si presvedcena, ze NIE je najlepsia odpoved na tuto otazku, ale potrebujes podporu od nas... Svadbu nie, najprv si dajte do poriadku vztah - ak sa to da, ale ked ta uz teraz vyhadzuje, tak chod... 😖

skoricaxx
10. sep 2012

neporadi ti nik spravne - urob ako citiš, ale môžete žiť spolu aj bez svadby, (zobrať sa môžte aj o rok či dva ak budeš chcieť- nenáhlila by som ak by som nebola presvedčená o tom že je to správne) ak by ma priateľ poslal preč začala by som v tej minúte baliť - ale to je moja povaha ty máš inú, moj názor je lepšie sama s dieťaťom ako má dieťa počúvať hádky

alex31
10. sep 2012

@karina123 ... to je pre neho dolezity nejaky papier aby ta lubil a vedel s tebou zit v spolocnej domacnosti ??? .... prepac ale myslim si ze je to fakt dost ubohe .... mala by si sa ho na to opytat .... chlapi su niekedy dost nesitny a mozno si len ... podla neho ... "urazila" jeho muzske ego ked si svadbu zrusila a takto ti to v podstate "vracia" spet ... je to vsak od neho dost sebecke .... ak ta nedokaze akceptovat ako svoju partnerku a matku vasho dietata aj bez nejakeho papiera tak to podla mna nedokaze ani s nim .... skor mi to vyznie akoby si ta potreboval len niecim k sebe priputat viac ako doteraz a mat istotu ze sa stale ma kde vratit .... ale je to len moj nazor .... ty musis vediet ake to medzi vami skutocne je a ci si ochotna premenit vas vztah do manzelskeho zvezku a ziskat tak pre tvojho partnera ten "cenny" doklad o vasom vztahu ...

molly25
10. sep 2012

jednoznacne nie

mery.maja
10. sep 2012

urcite NIE pokazis si zivot a potom to budes lutovat,ale uz bude neskoro....