Mám sa rozviesť?

30. nov 2022

Sme spolu 7 rokov, manželia iba pol roka. Manžel začal dosť piť, je agresívny, zlý, psychicky to už nezvládam. Zaútočil na mňa aj fyzicky, prišli policajti. Každý deň vypije fľašu aj viac vodky alebo slivovice. Už som z neho na dne, už k nemu necítim nič. Len sa ľutuje. Je v insolvencii, vraj to ľutuje, že sa na to dal, že teraz každý vidí, že má dlhy. On sa chcel skrývať pred záväzkami ako doteraz. Obviňuje mňa, že to kvôli mne išiel do insolvencie, že som na neho tlačila. Že kým mal exekúcie, tak sa im úspešne vyhýbal a žil si dobre. Je nezodpovedný a nespoľahlivý.

autor
30. nov 2022

Prečo som si ho vzala? Ľúbila som ho. Až do toho napadnutia.

autor
30. nov 2022

Žijeme v zahraničí, premýšľam, že sa vrátim na Slovensko. Ale manželia sme krátko, neviem či tak krátke manželstvo súd rozvedie.

malacibulka
30. nov 2022

Staci ze raz prisli policajti. Rozvedie. Utekaj!

pbra40
30. nov 2022

Je to tvoj manzel, dlhy su aj tvoje.
Cim skor rozviest, lebo dlhy budu narastat a budes ich splacat.
Este k tomu alkoholz bitie, policajti a ty sa fakt pytas, ci sa mas rozviest?
Uz vcera bolo neskoro

autor
30. nov 2022

@pbra40 Nemáme BSM.

malacibulka
30. nov 2022

@pbra40 Neviem co caka, asi nejaku nabozensku fanaticku ktora jej povie, ze manzelstvo je v dobrom aj v zlom, aj ked zuby lietaju, a ze je skoda koli jednemu monoklicku zahodit 7 rokov.

babulkomale
30. nov 2022

Tu asi velmi ani niet inej rady 🤷

denisa353
30. nov 2022

Bude sa správať ešte horšie, a zničí Vás po psychickej stránke, ak ho nelúbite, tak odíďte a rozvedú Vás, viem aké je to keď niekto ubližuje a pije alkohol.

shee11
30. nov 2022

@malacibulka Prepáč, ale nepoznám jedného jediného kresťana (asi narážaš na nich), ktorý by radil zotrvať v manželstve, kde je násilie, alkohol, manipulácia a hocaké iné týranie. Vrátane kňazov a oficiálneho učenia. To vážne za každých okolností treba kopnúť do veriacich? Ale nechcem odbiehať od témy. Žiaľ lepšie to nebude, myslím, že autorka to sama cíti.

jane89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tosomja
30. nov 2022

🤔 7 rokov bol dobrý? Zrazu za pol roka si zistila, že k nemu nič necítiš? Za 7 rokov nepil a 7 rokov ti nevadilo že má dlhy? Gratulujem k výberu partnera. A teraz k otázke, asi sa rozveď.

mamulik10
30. nov 2022

Mate spolu deti? Ak nie bez debaty vas hned rozvodu

malacibulka
30. nov 2022

@shee11 kopem si do nabozenskych fanatikov. Nie do vsetkych veriacich. Pozor na vztahovacnost.

liljana
30. nov 2022

Rozvod nema byt univerzalnym liekom na problemy vo vztahu, ale co s zadlzenym ozranom, co kazdy den stiahne flasu vodky. Nechapem iba jedinu vec. Naco ste sa brali, ked teraz po pol roku chces rozvod? Ludska povaha sa nemeni za 6 mesiacov.
Podla mna si bola zaslepena svadbou, ze si ju proste chcela mat, cakala si na nu 6 rokov a potom si zistila, ze svadba nemeni absolutne nic, ak uz predtym tam bolo vela veci zle.

deti95060810
30. nov 2022

rozvedú ťa aj keby si bola vydatá len pár týždňov... 😉

dadka128
30. nov 2022

Aj keď nechápem prečo si si ho vzala, zo dna na deň určite nezačal piť, spomínaš exekúcie, prva facka.. príde druhá a tretia... A to teda nepíšeš to, nemáte spolu dieťa... Čiže utekaj co najrýchlejšie od neho preč. Zbal si len to najdôležitejšie, schovaj si pas OP keby nahodou by ti ho vzal ...

riyadh
30. nov 2022

@shee11 ano ale oficialne ich ten prenaramny knaz nerozvedie ak su zobrati v kostole.. Mohol by ju chlap aj pri zabit ale anulacia nehrozi, Lebo to nie je dovod na anulacia.. Moze mlatit podvadzt pit dlhy ale treba zostat, ze podla cirkvi

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
shee11
30. nov 2022

@malacibulka ale o tom, kto je fanatik rozhoduješ ty. pozor na neobjektívnosť 🙂
@riyadh nikdy ti nikto nebude radiť aby si ostala v takom vzťahu. naozaj netuším odkial to máte. Samozrejme, že treba odísť. Okrem toho, vôbec nemusia byť zobratí v kostole. Táto debata nie je o tom.

liljana
30. nov 2022

Nech je ten chlap aky je, vybrala si si ho sama. Ale co neznasaju chlapi, je ze 6 rokov ich tlaci zena do svadby. Potom sa to spravi, zaplati, kopec nervov, vybavovaciek,... a o par mesiacov mu ona povie, ze rozvod. 😲

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
svetlonos
30. nov 2022

@tosomja
stava sa. Aj moj ex zacal pit vo velkom po 8 mich rokoch. Pred tym na akciach prilezitostne ale potom dal aj flasu sluvovivˇce denne, ci piva, vino. Povedala som to jeho rodicom ako zacal pit, bol nasrany lebo mu vycistili zaludok. Dostal sa do nejakych divnych dlhov k tomu este. Nikdy na mna neziapal ani ruku nezdvihol. Ale aj keby sme ine problemy nemali, toto by stacilo. Vedel, ze chlastanie kazdy den u mna znamena moj odchod zo vztahu. Pre mna uz len chlastanie je no go. A bitka ? To by som sa aj s troma detmi rozviedla!
Autorka,
ak si chces dat nicit zivot nezodpovednym chlapom, ktory ma z teba este aj fackovacieho panaka - ostan.
Mna by uz v den bytky neuvidel. Do hotela, potom s policajtmi zbalit svoje veci a dovi dopo!

zmrzlinka2021
30. nov 2022

@malacibulka vieš čo znamená v dobrom aj zlom?

viestta
30. nov 2022

@zmrzlinka2021 cize ma ostat s alkoholikom a agresivnym chlapom, lebo slubila v dobrom aj v zlom?

bodka70
30. nov 2022

@zmrzlinka2021 pre mna v dobrom aj zlom znamená ostať s partnerom aj vtedy, ak ten partner sa nechtiac, nie vedome, dostane do problemov, ktore ale sa snaží riešiť. Ochorie, stane sa mu úraz, príde o prácu ci ho niekto oklame a príde o majetok a podobne. Dokonca aj keď niečo urobí vedome ale olutuje to a uprimne to chce napravit. Chlastanie bez ochoty dat sa liečiť, tyranie partnerky či detí, gamblerstvo, vedomé neustále klamanie a podvadzanie...toto je dôvod na odchod a takýto partner sám ničí vzťah, na ten vždy treba dvoch.

zmrzlinka2021
30. nov 2022

@viestta prečítaj si
@bodka70 čo je pre kresťana v zlom a kde niet cesty. Práveže kresťanska žena je dcérou veľkého Boha, preto musí sa aj tak správať a nedovolit, aby jej niekto ubližoval, lebo akceptovať a trpieť napr agresivity je hriech

bodka70
30. nov 2022

@zmrzlinka2021 , tak ani ja nestrpim, aby mi muž ublizoval a trápil ma, akurát že do toho netaham Boha a kresťanstvo.

viestta
30. nov 2022

@zmrzlinka2021 a ten chlap nie je boží syn, ktorému ta jeho viera zakazuje ubližovať iným? Neprisahal aj on v dobrom aj zlom? Prečo práve on žene, ktorej sľúbil lásku až kým ich smrť nerozdeli jej robí zo života peklo na zemi? Zas je žena ta, čo ma byt zodpovedná za to, aby sa jej zle nestalo. 🙄

zmrzlinka2021
30. nov 2022

@viestta prečo tom pises mne?