Mám sa pohnúť vpred?

zuza232
10. jan 2023

Ahojte som s priateľom 5 rokov pekného vzťahu bez hádok kúpili sme si spoločný byt i keď vždy som mala vo vzťahu pocit že či je on premna to práve orechové nakoľko kedysi som veľmi ľúbila jedného muža a u tohto taku silnú lásku nepociťujem ..ale prejdem na problém nedávno mi oznámil že ked bol na párty z priateľmi mal pomer z nejakou ženou tá žena má sním dieťa . Dieťa si splodil za nášho vzťahu čo nevedel nakolko boli opitý a ona udávala otca svojho priateľa . Ja som na križovatke a neviem sa pohnúť vpred deti spolu nemáme ale aj napriek tomu máme pekný vzťah no mňa to stále žgre a neviem to len tak pustiť z hlavy o ženu a dieťa sa nezaujíma keďže to bola jeho prvá a veľká chyba v jeho živote aj ked ten malý za to nemôže . Nechcem aby som ho opustila ale ja neviem či sa dokážem s tým zmieriť a žiť normálne alebo odist a hľadať lásku a šťastie niekde inde keď som o tom vzťahu pochybovala v minulosti ? Za reakcie ďakujem

miadi
10. jan 2023

Podviedol ta splodil dieta o ktore sa nezaujima.. a ty mas pocit ze cely cas mate pekny vztah . 🤦‍♀️

petulda333
10. jan 2023

@miadi tieto veci sa ale nevylucuju. Mozu mat pekny vztah aj napriek tomu. Resp,mali.

@zuza232 ja by som to nezvladla odpustit a zabudnut na to. Teraz sa nezaujima ale nevies co bude o rok ci viac. Mne by to vzdy behalo v hlave. A ked pochybujes,tak nie je nad cim premyslat.

moonlight1210
10. jan 2023

@zuza232 odpovedz si na otazku, ako budes vnimat, ked sa on o dieta zacne zaujimat.

Teraz ta to asi az tak neberie, lebo je to sice udalost, co sa ta dotyka, ale je kdesi mimo, tam, v minulosti a aktualne u tej zeny. Nezasahuje az tak priamo. Proste ma kdesi dieta.

Ale ked sa zacne zaujimat, chodit za nim (k jeho matke), pripadne si ho zacne bravat k vam, ako to budes vnimat?
Lebo toto sa moze stat.

Nehovoriac, ze otec typu “nezaujima ma moje dieta” nie je vyhra do zivota.

Vas pekny vztah by som nazvala skor pokojnym. Natolko miernym, ze on nemal problem v opitosti sa vyspat s inou (nemal v hlave tu stopku, ze ma predsa teba, necitil ju), a ani ty to nehodnotis ako velku lasku. Aj ty si cely cas vnimala pochybnosti. Je dost mozne, ze i on.

Teraz rozmyslas, ci ostat, ci nie a rozmyslas o tom z pohladu citov k nemu. Ci ho teda mas dost rada, nemas dost rada…
Tak este prihod predstavu, ze svoj postoj prehodnoti a zacne sa o to dieta zaujimat, starat sa a predstav si, ci toto by si zvladla znasat. Alebo vedela tiez to dieta prijat ako svoje kvazi-nevlastne a starat sa on v case, ked by bolo tych par dni u vas. Atd.

Mozno ti to pomoze lahsie rozhodnut sa.

amiaja
10. jan 2023

@zuza232 on ta podviedol a teraz ked uz vie o svojom dietati sa aj tak nezaujima. Ak je toto naozaj tak by to bola pre mna konecna.. okrem toho hovoris ze to nie je pre teba ten pravy. Ked si s nim spravis dieta a vezmete sa a objavi sa ten pravy tak toto uvidis ako mega problem a budes si trieskat hlavu ze si ho neopustila.
A on sa k tomu celemu stavia ako? Lutuje? Je mu jedno ze ma dieta?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
didi35
10. jan 2023

To vážne chceš pre svoje dosť takéhoto otca??? A navyše cítiš, že nie je ten pravý, lebo už vieš, že dokážeš ľúbiť aj viac…. Takze ano, pohni sa vpred, ale na tohto chlapa sa neviaž.

dadis
10. jan 2023

Ano, takyto muzi sa opustaju..

viestta
10. jan 2023

Chlap, ktory sa nezaujima o vlastne dieta, hoc aj nahodne spolodene je hajzel. Ci by som s takym hajzlom dokazala dalej zit a splodit svoje dieta neviem. Najskor nie

waggi
10. jan 2023

Chápem v celku, že máš také pochybnosti, no neospravedlňovala by som to, že to bola jeho 1 chyba. Koľko by ich akože mal mať, aby to bolo ešte stále v pohode. Nevieme aká je dohoda medzi ním a matkou dieťaťa takže obviňovanie ho z nezáujmu, tiež podľa mňa nie je nejak na mieste

simik22
10. jan 2023

Mňa by sralo najviac na tomto, že sa nezaujíma o dieťa. Aspoň finančne by prispievať mal, a na Tom by som, ak by pokračoval vzťah, trvala.

kristinapetronela
10. jan 2023

Dieťa keď bude mať 6,7 rokov a bude samostatnejší bez mamy tak bude ho bravat k vám ,na výlety ,stále budeš vidieť to ,že ťa podviedol ... Kašli radšej teraz naňho .fakt to to stojí všetko za tie nervy ? Veď áno prečo by ste sa doteraz hádali ,keď on mal tajomstvo ...ach ženy majte už uctu k sebe

rol76
10. jan 2023

@zuza232 Píšem ti pre to,lebo mi sme sa s manželkou o dieťa snažili 11 rokov,a nič.Nakoniec rozvod.Terajšia moja partnerka už má dospelú,samostatnú dcéru,dalšiu už nemôže mať.Sme spolu 4 roky,a jej dcéra ani raz tu u mňa,teda u nás nebola matku navšťíviť.Pritom som sa ťešil,že ju spoznám,a budeme vychádzať spolu super.Túžil som po tom.Ale poznám ju len cez fotky...Tvôj partner sa o svoje dieťa nezaujímá,čo ja neviem pochopiť...Máťe pekný vzťah,to je skvelé.Ty mu to nevieš odpustiť,trápíš sa.Ver mi,ak tvôj partner,ak má v sebe trochu ľudkosťi,aj on sa trápí.A ked nie,tak neviem či je ten pravý pre ťeba.Co ak budeťe mať spolu dieťa,teda ked sa rozhodneš ostať s ním,a ťiež mu vaše dieťa bude lahostajný? Ja mám 46 rokov,a viem že už dieťa nebudem mať.Som s toho nešťastný,ale čo už.Takéto príspevky,teda prípady ma dokážu rozhodiť,usmútiť...V živoťe by som nenechal svoje dieťa samú,samého,aj keby som bol v takej situácii,ako ste teraz vy.Keby som bol žena,pošlem ho,kade ľahšie.Lebo čo to je za človeka,že sa nezaujímá o svoje dieťa,aj ked to bol "len" prešlap,v opitosťi.Takémuto človekovy by som už neveril. Prepáč mi za moje tvrdé slová...

kacernakokse
10. jan 2023

@zuza232 je to charakter. Stane sa že niekto sa posmykne, nie je to hned dôvod na ukončenie vzťahu (nie pre každého) aj to že sa pri Tom posmyknuti stane nehoda. Ale najviac ma zarazilo to, že sa o to dieťa nestará a nezaujíma. To keď budete mať deti tak by som na tvojom mieste veľmi trpla či bude dobrý otec

vilma7
10. jan 2023

Tak ja na tvojom mieste sa určite pohnem vpred, opačným smerom ako tvoj priateľ.

miadi
10. jan 2023

@petulda333 ocividne si to len ona myslela ze mali pekny vztah . Takto sa milujuci chlap nechova. V peknom vztahu prekoti neznamu zenu a urobi jej dieta co by robil v tazkom obdoby? Bol by z neho Kollar? A to ze sa o dieta nezaujima neprispieva je len dalsi ukaz jeho charakteru.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petulda333
10. jan 2023

@miadi ja nepisem o nom,pisem,ze vztah mohli mat pekny aj tak

barborachors
10. jan 2023

@zuza232 zivot s takým nikdy. Ani keby to bol posledny chlap na Marse 🙈🙈🙈

zuza232
autor
11. jan 2023

@miadi otec dieťaťa naňho platí veľmi vysokou sumou ale nezaujíma sa oňho ako biologický otec nakoľko nemá k nemu citový vzťah keďže dieťatko vzniklo poskytnutím ...možno ma nechápete ale ľudia robia chyby a to že urobil túto jednu jedinú za celý vzťah nemôžem súdiť teraz celkové jeho správanie ku mne a k nám , naozaj veľmi pekný vzťah myslím tým že si nelezieme na nervy sme ako najlepši priatelia varíme spolu bavíme sa , riešime spoločne veci , je milí , ochotný pomôcť, nikdy by na mňa ruku nepoložil a ani krivé slovo by mi nepovedal je to dobrák bohužiaľ stala sa mu táto vec preto ho hneď nemusíte odsudzovať na nejakého hrozného človeka áno viem je to hnusné čo urobil ale treba sa na človeka pozerať z každého uhla nie len z toho najhoršieho ...každý máme svoje dobré stránky ale aj zle a aj svoje chyby ktoré sme v živote urobili , ale za váš názor ďakujem

zuza232
autor
11. jan 2023

otec dieťaťa naňho platí veľmi vysokou sumou ale nezaujíma sa oňho ako biologický otec nakoľko nemá k nemu citový vzťah keďže dieťatko vzniklo poskytnutím ...možno ma nechápete ale ľudia robia chyby a to že urobil túto jednu jedinú za celý vzťah nemôžem súdiť teraz celkové jeho správanie ku mne a k nám , naozaj veľmi pekný vzťah myslím tým že si nelezieme na nervy sme ako najlepši priatelia varíme spolu bavíme sa , riešime spoločne veci , je milí , ochotný pomôcť, nikdy by na mňa ruku nepoložil a ani krivé slovo by mi nepovedal je to dobrák bohužiaľ stala sa mu táto vec preto ho hneď nemusíte odsudzovať na nejakého hrozného človeka áno viem je to hnusné čo urobil ale treba sa na človeka pozerať z každého uhla nie len z toho najhoršieho ...každý máme svoje dobré stránky ale aj zle a aj svoje chyby ktoré sme v živote urobili ...aby som bola presná na dieťatko platí dokonca ja sa pýtam že či ho nezaujíma ako sa má a tak on sa z matkou nekontaktuje nakoľko si myslím že sa boji že o mňa príde a nemá záujem byť snou v kontakte len posielať peniaze a keď sa pýtam na stretnutie s tým malým tak nechce o Tom počuť ako keby si neuvedomoval že to dieťa je jeho z jednej strany to chápem nakoľko je to iné keď máte dieťa zo ženou s ktorou ste žijete a máte ju rád ako zo ženou ktorú vidíte raz v živote a po pár mesiacoch sa dozviete že ste vlastne otec takže taký šok pre neho samého ...nechcem ho obhajovať ale snazim sa dívať na vec z každého uhla ... ďakujem za vaše názory

dadis
11. jan 2023

@zuza232 Je to sebecke, ze si k nemu nevytvoril vztah. To dieta predsa nemoze za to, ze vzniklo z nahodneho sexu. Ziadne peniaze nenahradia lasku rodica..a kolko je teda vela penazi?

1fifinka1
11. jan 2023

Ja by som s nim ostala práveže vtedy, keby sa o to dieťa zaujímal. Muž, ktorý sa nezaujíma o svoje dieťa nestojí ani za tukanie do tejto klávesnice.

nicegirl369
11. jan 2023

@zuza232 clovek, ktory sa nezaujima o svoje dieta je prepac ale hnusny k…t. Nezvyknem sa takto vyjadrovat, ale s takym clovekom by som si ani kavu nedala nie to s nim byt vo vztahu. Fuj.