Mám rodinu kade tade po svete

6. jún 2024

Mám 22.. už dávno som zistila že Slovensko je o ničom a chcem sa uchytiť niekde inde… mám šťastie v tom že mám rodinu kade tade po svete… najbližšia rodina býva v Anglicku a Kanada
Potom ostatok Florida a Washington
Akurát ma zožiera otázka čo by som tam robila.. viem že by mi pomohli na začiatok so všetkým.. aktuálne pracujem v zdravotníctve .. čo by ste mi poradili? Úspory nejaké mám samozrejme..

majka36912
6. jún 2024

Kebyze mam rodinu v Kanade, uz mam davno zbalene kufre 😆 Poradim len tolko, ze si mladucka, ak tu nemas ziadne zavazky, tak ta nic nedrzi. Cize ak mas ambiciu vyskusat stastie v inej krajine, teraz mas tie najvhodnejsie podmienky.

portret7
7. jún 2024

Chod a vyskúšaj, využi to, že ti ma kto pomoct. Na začiatok vezmeš nejakú jednoduchšiu pracu, časom uvidis, čo ra bude baviť a možno budeš v zahraničí ešte aj študovať. Slovensko o ničom nie je. Ani v zahraničí nie je všetko ružové. Žila som v USA a vrátila sa na SK. V USA sa mi žilo dobre, ale žije sa mi dobre aj na SK. Šikovnému človeku bude všade dobre. Ideálna kombinácia je sikivny človek, rodina a priatelia blízko seba😉 jednoznačne chod, naberaj skusenosti, cestuj, uzivaj si a potom uvidis, kam ta zivot zaveje.

monika15
7. jún 2024

@majka36912 kanadu by som momentalne velmi rozmyslela ... jedine ak jej budu pomahat inak nie.

Skola nebude uznana jedine tak psw tu moze byt ale tiez treba kurz.

andreatytler
7. jún 2024

Neviem ako anglicko, ale do Kanady a USA nemozes len tak prist a pracovat tam. Iba ak ilegalne. To znie mozno ako dobry napad na urcity kratky cas, kedy si chces zarobit nejake peniaze a nieco zazit, ale nie je to dobry plan na zivot.

melanta
7. jún 2024

Máš 22 a už dávno si zistila, že Slovensko je o ničom. Moja zlatá, Slovensko je o tom, o čom si ty. Ak si o ničom ty, tak bude aj Slovensko. Aj na Slovensku sú ľudia spokojní, robia kariéru, zarábajú veľmi dobre. Ale je potrebné aj niečo vedieť. Takže čo vieš ty? Aké jazyky ovládaš na úrovni C1, teda máš alebo vieš si šmahom ruky urobiť ceritifkát C1? Aké vzdelanie a zručnosti máš? Vieš aké sú podmienky, aby si mohla ísť do Anglicka či Kanady? Ak nemáš ich pracovnému trhu ponúknuť niečo dobré a kvalifikované, tak ti rodina nepomôže. To nie sú krajiny Európskej únie, do ktorých môžeš ísť bez víz kedykoľvek a robiť tam čokoľvek. Takže skús napísať tie jazykové zručnosti (pod B2 nie je jazyková zručnosť) a zručnosti a prax. Robíš v zdravotníctve je široký pojem - čiže aké vzdelanie a čo konkrétne robíš? Potom ti možno radiť.

autor
7. jún 2024

@melanta tak to ti poviem jedno tajomstvo… jediný kto vedel jazyk max na úrovni B2 - angličtinu bola sesternica ktorá je v Londýne… ostatok nevedeli skoro nič naučili sa tam. Ale ja viem komunikovať po anglicky takže toto problém nebude .

vilma7
7. jún 2024

Ako zdravotná sestra máš šancu všade vo svete a dokonca aj bez rodiny. Jazyk sa naučíš v danej krajine, môžeš začať ako au pair, vhhodit do školy na kurz, drôt jazyk a za chvíľu môžeš pracovať vo svojom obore.

rorino
7. jún 2024

@melanta 👏👏

melanta
7. jún 2024

A ja ti tiež poviem tajomstvo. Voľakedy bolo Anglicko v Európskej únii. Čiže mohla si tam ísť bez toho, aby si žiadal o víza a mohla si si tam vybaviť robotu akú si chcela. Lenže Anglicko už nie je v Európskej únii a na to, aby si dostala pracovné víza potrebuješ splniť niekoľko podmienok. Stačí nesplniť jednu a vízum nedostaneš. Konrétne do Anglicka potrebuješ mať pracovnú ponuku na kvalifikovanú prácu (opakujem, kvalifikovanú), pracovná ponuka musí byť na určitú minimálnu mzdu a musíš dokladovať úroveň jazyka (nestačí povedať, že vieš) a s týmto môžeš žiadať o vízum, ktoré ti schvália alebo nie. Anglicko nie je v EÚ, takže už sa tam nedostaneš tak, že pôjdeš a niečo si nájdeš. Že tam žije tvoja sesternica je irelevantné pre splnenie podmienok na vízum.

andreatytler
7. jún 2024

@vilma7 Na pracu v zdravotnictve v Kanade treba mat skolu, alebo teda certifikat ktory ta skola dava. So slovenskou skolou a praxou v kanadskom zdravotnictve robit nebude moct.

vilma7
7. jún 2024

@andreatytler tam v mnohých štátoch bude musieť možno riešiť uznanie, ale to je to najmenej, keď sú tam už základy. To treba aj v UK, atď...ale vzdelanie má, stačí v danej krajine zistiť, čo potrebuje na uznanie vzdelania.

melanta
7. jún 2024

@vilma7 lenže ak má 22 rokov a robí v zdravotníctve, tak zdravotná sestra nie je, keďže na to by iba teraz končila bakalára. Ak má nižšie vzdelanie ako sestra, tak je veru otázne, čo by v Kanade s tým mohla. V zdravotníctve zrejme nič. V Anglicku možno áno, ale musí mať pracovnú ponuku, aby vôbec mohla žiadať o víza. Ľudia si vôbec neuvedomujú, že Anglicko už nie je v EU a teda nemá s nami voľný pracovný trh.

andreatytler
7. jún 2024

@vilma7 Kanada neuznava zahranicne vzdelanie. Ani zahranicnu prax.

monika15
8. jún 2024

@melanta ano tu nic v kanade zial . :( smutne.

monika15
8. jún 2024

@vilma7 neninto pravda musi do skoly .poznam tu vela ludi co sa natrapili kym spravili skoly, skusky. To je to ine