S partnerom bývame spolu a komunikujeme spolu normálne. Máme pekný vzťah. Avšak keď ide na celý deň do práce alebo aj na pracovnú cestu kde prespí naša komunikácia je na bode mrazu. Cca raz za 2 mesiace. On nerád telefonuje a vypisuje. Vždy mi povie, povieme si doma. Čo je aj pravda. Keď je preč, ráno nezavolá na dobre ránko, nenapíše. Veľakrát chodí aj do čiech alebo mimo SR a keď mu ja nezavolám a nespytam sa ako sa má či je v poriadku tak by sme sa spolu ani nerozprávali. Často mu to vyčítam že mi to chýba, že sa ani nezaujíma aký mám deň či som ok., Keď ma čaká niečo dôležité v práci ani sa nespýta. Že on chce aby sme sa porozprávali osobne keď budeme spolu. Keď je prec večer nenapíše na dobru noc. Akokeby bol samostatná jednotka a je sebecký. Vie o tom že mi to vadí, povedal že veď si všetko povieme doma nemá mi čo vadiť.. avšak s otcom alebo so známymi nemá problém volať. I keď s nimi nebýva často. Keď príde je ukecany , milý, láskavý. Veľakrát sa mu ústa nezavru. Len tá komunikácia mimo domov je takmer nulová. Už veľakrát som ho prosila že či to trošku nezmeníme povedal že preňho je dôležitá komunikácia doma a radšej osobne ako cez mobily. Už fakt niekedy neviem či mi to má vadiť. Vy s mužmi volavate cez deň?
To je individuálne. My s manželom potrebujeme kontakt min 1x/deň. On zo sluzobky nepíše, ale aspoň na minútku zavolá. Pre mňa je dôležité, ze viem, ze je v poriadku. Sme spolu 14r, bol aj na druhom konci sveta, ale aspoň krátka info bola vždy.
Keď sme na Slovensku, voláme si aj 2x za deň. Ale to sme my, tak nám to vyhovuje obom.
2 mesiace je podľa mne pridlho. Kompromis by možno bol 1 týždeň.
áno mne muž vola dva krát denne keď je v zahraničí. Kedysi píšeme sms . Myslím, že by tvojmu partnerovi nič z nosa neodhryzlo keby ti napísal sms , skôr ide o vyjadrenie citov , že si chýbate, myslite na seba atď. Doma sa už porozprávate o tom aký ste prežili deň alebo služobnú cestu
Muz chodi aj na niekolko dni, niekedy zavola raz niekedy 5x. Ja mu volam iba ak je nieco surne. Syn je chory a podobne. Po prichode sa nepytam nevyzvedam. Co povie viem co nepovie neriesim
Problem je, ze vie ze ti to vadi a ajtak na tom nic nemeni....cize ma u riti tvoje pocity. Prekonat sa na 1 telefonat svojej milovanej by nemal byt problem, nie?
Jasne ti povedal, ze preferuje komunikaciu z oci do oci. Ked ti chyba komunikacia s nim, tak mu zavolaj, necakaj, ze sa ozve. A robit sceny? To hadam ani nemyslis vazne. Ci?
Zle som to napísala on nie je preč celé 2 mesiace. Ide preč na 2 - 7 noci ako kedy vráti sa a potom zas až za 2 mesiace má sluzobku
Každý to ma inak. Mňa by porazilo keby som preč a musím písať sms "dobre ráno, dobrú noc" a ešte k tomu aj každý deň volať. 😬
a pomôže to k niečomu?
(keď budeš robiť scény)
už ste sa o tom bavili viackrát, vysvetlil ti to..
nemyslím si, že ho zmeníš 🤷🏻♀️
ja by som ho poprosila, aby mi aspoň poslal sms, že dorazil do cieľa, nech môžem pokojne spať 😉
Nie, nemas robit sceny. Sceny robua len hysterky a ziarlive furie. Jednoducho to nie je chlap co ma potrebu ta inforormovat ake skupenstvo ma jeho💩. Aj ja to mam tak. Nepotrebujem si najst kazde rano sms - dobre ranko a dobru nocku spolu s 10 ♥️ a💋.
Môj partner pracuje na tyzdnovkach v ČR,od pondelka do piatku,máme už dve deti a veru spolu denne nekomunikuje,fungujeme 100per samostatne,ja tu s deťmi a on tam.Ziadne ranné správy na dobré ráno ani nič podobné, komunikujeme spolu a zavoláme si,keď si potrebujeme povedať niečo dôležité,alebo mu zavoláme ,keď ho chcú deti vidieť,občas keď ma viac času zavolá cez deň.Ald neviem ,nám to celkom rýchlo ubehne,nie sme zavesení na sebe cez správy a volania.Je to o zvyku ..
Vôbec s manželom nevolam, iba v surnych prípadoch. Zvyčajne mu bez "ahoj" či bez "tutumutu" do messengeru napíšem nákupný zoznam, prípadne čo bolo s dcérou u lekárky, pošlem fotku, čo robíme/ako sa máme. Vo väčšine prípadov mi pošle palec hore 👍. Ja potrebujem, aby v práci pracoval a zarábal. Ak ide niekam na pracovnú cestu, alebo vianočný večierok či podobne, nepíšem mu vôbec. Nech si oddýchneme od seba 😂.
Keď niekam idem ja, tiež má nechá si vydýchnuť, oddýchnuť, realizovať sa a komunikovať aj s inými ľuďmi. Všetko u nás funguje, nehadame sa, je o nás príkladne postarané, ľúbime sa. My takéto sprostosti vôbec neriešime, úprimne, mňa by aj hlava bolela, ak by som mala taketo veci riešiť.
Scény? A prečo. Muž sa chová uplne v pohode. Nájdi si neaký článok o „institut odloučenosti“ od Mareka Hermana, ten človek to povedal a aj napísal uplne dokonale. NIe je to tak dávno kedy mobily neboli a úplne v poriadku sa fungovalo a nikto nerobil scény. Ja keď som chodila na služobky tak muž ostal doma s troma deťmi, zavolala som že som tam a že je všetko ok, zakývala som ces video deťom a potom som len napísala že ideme späť a vtedy a vtedy sa vrátim. Sme aj naďalej manželia a šťastná rodina. A otca alebo iných podla mňa zdvihne lebo oni možno nevedia že je práve mimo domu.
My sme s muzom taki isti, len u nas to obaja tak vmimame a prijimame. Ked ide prec .....aj na par dni tak neikedy si aj 2-3 napiseme len kratku spravu. Tera, ako mame dieta tak je to ine. Zaujima sa ako nam je doma. Ale predtym to bolo tiez nornalnr ze sme si nic nenapisali. Alr mne to nevadilo a jemu tiez nie. Cize to je asi len tvoje vninanie ze potrebujes aby ti oisal.
Ja keď som na týždeň z domu preč (bývam s rodičmi) tak som tiež schopná ozvať sa raz a to len či som docestovala v poriadku. Počas pobytu v tom nevidím zmysel, kým nemám problém. Potom keď prídem poviem kde som bola, čo som robila.
Dohodni sa s ním nech sa aspoň raz za dva dni ozve inak mu zavoláš ty. Ale určite nezačne viac komunikovať keď urobíš scénu. To by som sa neozvala vôbec.
Môj nerád používa mobil, uprednostňuje osobný kontakt, rozhovor. Keď vie, že ma čaká niečo náročné v práci, keď sa necítim dobre - zavolá. Inak až osobne. Nevidím dôvod si nejaký kontakt navyše vynucovať. Radšej sa od srdca a s radosťou doma porozprávať, ako si vypisovať.
Nie, nemáš robiť scény, to je trápne 🙂 Toto je taká "blbostička", zároveň ale úžasná príležitosť trénovať si kompromisy. Môžete sa dohodnúť napríklad tak, že ty po ňom nebudeš chcieť telefonáty každý deň a správy na dobré ráno a dobrú noc, ale on ti napíše každý deň jednu správu aspoň v znení "som ok, čau". Ak nie je ochotný ti takto na diaľku venovať ani tých pár sekúnd, hoci pre neho je to blbosť, bol by to pre mňa varovný prst a začala by som si všímať jeho schopnosť kompromisov v iných oblastiach. Nie je okej od neho chcieť rozsiahlu komunikáciu na diaľku, keď to nemá rád, zároveň ale nie je okej ignorovať to, že ty by si pre svoj kľud rada vedela, že je v poriadku. Môj manžel bol zrovna teraz 3 dni preč a napísal mi, keď docestoval, potom na ďalšie ráno sa mi pochválil, koľko hodín naspal a potom mi napísal predpokladaný čas príchodu, keď vyrážal na ďalší deň domov, takže každý deň jedna správa. Keď som mimo domu ja, píšem tiež len také stručné info 🙂
no to asi ozaj zalezi len na ludoch. niektore pary si na takej "prehnanej" komunikacii potrpia, inym zase staci vecerna sms na dobru noc. takisto sme nemali taky vztah, ze by sme kazdy den volavali 3 hodiny vkuse ci neustale si vypisovali. takze to fakt zalezi na tom, co vyhovuje vam a ako ste zvyknuti. kazdopadne scena nie je dobry napad.
hore mas od niekoho napisane, ze partner vie, ze ti vadi, ked ti nezavola a nenapise a napriek tomu to nerobi, takze kasle na tvoje pocity.. na druhej strane - ty tiez vies, ze mu nie je prijemne komunikovat telefonicky ci pisomne a napriek tomu to od neho stale ocakavas - ty teda nekasles na jeho pocity? bolo by to pre teba ok, keby ti napise "dobre ranko", aj ked vies, ze to tak neciti (teda nie, ze ti nepraje dobre rano, len nema potrebu ti to pisat) a pise ti to len preto, ze to vyzadujes? potesilo by ta take 'dobre ranko'?
podla mna je to malickost, vystacit si bez "dobreho ranka" v smske, ked inak ti osobne to dobre ranko popraje a v osobnej komunikacii vies, ze na tvoje pocity nekasle.. respektovala by som to a zaobisla by som sa bez tych sms a telefonatov.. ci je to pre teba fakt nezvladnutelne? potom si si mala vybrat ineho partnera.. lebo fakt donutit niekoho scenami k tomu, aby robil nieco, co je mu proti srsti, len preto, ze ja to chcem, to ozaj do dobrych vztahov nepatri
a este k tomu, ze inym nema problem zavolat, len tebe nie - no prave preto, ze s inymi nema tak osobny a blizky vztah a je to ine, takze to staci aj po telefone.. u teba mu to po telefone vadi, lebo tam nedokaze dat tu blizkost, ako prave v osobnom kontakte
nerobila by som scény, snažila by som sa nájsť nejaký kompromis, ktorý by sedel aj mne aj mužovi 🙂
scenou jednoznacne nic nevyriesis, to je proste pravidlo, ktoreho keby sa drzi kazda zena, tak je o dost problemov vo vztahoch menej :D ale tak zial, niekedy sa to asi neda uplne ovladnut a je to velakrat silnejsie nez my :D
a bolo to tak vzdy, alebo len v poslednej dobe?
My s muzom pracujeme spolu, sme spolu non stop+doma, a ked mozem ist niekam na tyzdeñ-10 dni prec, som rada, ze mam svaty pokoj, nepotrebujem sa "mojkat" cez telefon, lezie mi to na nervy. Lenze my sme spolu uz 25 rokov, a ten oddych od neho je pro mña ako wellnes😎
My presne opačne, muž keď ide mimo SK, každú chvíľu volá, pre mňa to je otravné,.3 krát za deň, ani nemám čo mu povedať novinky žiadne za takú chvíľku, len do kola to isté, vsetko ok, v práci ok deti ok a tak.😄😄😊
Ja neviem ale u nas sa pisea vola ked je problem. Inak napise max ze dorazil do hotela v poriadku. Inak neriesime.
Memam problem, si vyrobim😅🙈
Ja som bola nedavno na dlhej, vyse 3 tyzdnovej sluzobke v zahranici. A teda ti poviem, niekedy som si ani nespomenula, ze mam rodinu 😇 Mala som toho fakt vela, do toho casovy posun a este som aj dostala covid (nastastie slabucky). Kebyze mi rodina nevola sama, asi aj zabudnem zavolat. Ale teda denne som posielala fotky a kratke spravy cez Whatsapp, lebo to boli momentky, zatialco na telefonat treba cas a priestor.
Mne sa zda, ze si vyrabas problem tam, kde realne nie je. Nechaj ho pracovat a ked dopracuje, dychat.
sebecka si aj ty ked chces aby bol iny - podla tvojho obrazu .. tak raz taky nieje tak ho nechaj ak je dobry ako partner v inych veciach . to ze ty chces mat doma dokonalost neznamena ze ju budes mat - respektuj ho .. ked zavolas -zdvihne.. podvadzat nepodvadza snad tak na nom nebud zavisla
Neviem, tak niekedy proste ludia nepotrebuju taku komunikaciu. Moj muz tiez ked je mimo, ze ide na sluzobku alebo nieco nepise a neriesim. Napisem mu ci v pohode prisiel, sem tam si napiseme dobru noc alebo nieco a tam to hasne. Nemam rada nejake vypisovacky, on tiez nie, takze nerobim z toho vedu.