Ahojte,vie mi prosim vas niekto pomoct,poradit? Mam 3 a polrocnu dcerku,s jej otcom nezijem a mala je mne zverena do opatery. Byvala som s nou v zariadeni nudzoveho byvania,kedze som musela od priatela odist,pretoze sme mali medzi sebou konflikty,hadky a trpeli sme vlastne vsetci a v konecnom dosledku mala. Ja sama som trpela velmi dlho,kedze pocas hadok sa mi jej otec vyhrazal,ze ma o nu pripravi a ja skoncim bud na ulici,alebo na psychiatrii. Mam totiz psychicke problemy,trpim uz niekolko rokov depresiami,vlastne jeho rodina tvrdi,ze som ,,psychicky labilna",ja vsak viem,co vsetko moj stav zhorsovalo-prostredie v ktorom som zila,co bohuzial som nebola schopna ovplyvnit. :( Predtym ako som sa ocitla v ,,utulku" hrozilo,ze skoncim skutocne na psychiatrii a priatel s rodinou ma o malu pripravia,nabrala som silu a sla som ku psychiatrovi,prosila som ho o pomoc,povedal,ze musim odist z prostredia a riesenim bola hospitalizacia,lenze po porade so socialnou pracovnickou sa zhodli na tom,ze o malu tak mozem prist,kedze by som bola na lieceni a nemam kde byvat. Teraz mam priatela,odisla som z mesta,kde sme byvali a teraz byvame v dobrych podmienkach,ziadny utulok,ale domov-konecne🙂. Mam vsak strach,ze o dcerku pridem,lubim ju a rodine jej otca sa nepaci,ze sme sa odstahovali do 90km vzdialenej dediny. Poza moj chrbat boli na socialke kvoli tomu,volaju mi,aby som im ju dala,ale kedze tie vztahy a moja dovera k nim je mala,pretoze ma maju len za choreho neschopneho cloveka,ja nemam problem dat ju jej otcovi,ale on je teraz v zahranici,snazim sa s nim vo vsetkom dohodnut kvoli malej,lebo ju lubi a aj ona jeho,ale stale mam strach,myslim,ze snaha pripravit ma o nu,pojde skor so strany jeho sestry a matky.... prosim pomozte mi........
presne kto chce prava,ma aj povinnosti.
pises ze otec je v zahranici.ty nie si povinna riesit cokolvek s jeho matkou alebo sestrou.
a kym nema urceny styk, nedavala by som dieta nikomu.
tvoja ex svokra a jej dcera velmi dobre vedia ako ta dostat zase na psychycke dno,lenze ty im ukaz,ze uz nie si to co si bola volakedy.si silna a zdrava a svoju dceru nedas.nejlepsie je ich ignorovat a komunikovat len z otcom dietata a ak fakt nemate pravo a styk z malou tak mu ju nedavaj,vysvetli mu,ze kvoli jeho mame a sestre.ak sa aj oni ukludnia aj ty budes inak komunikovat s nim.druha vec,ak ak mate urceny styk ten styk plati pre otca a dceru,nie pre babku,tetu.ty sa nedaj,nemozu ti ju zobrat.nie si alkoholicka,narkomanka...oni ta len chcu zastrasit,pretoze vedia,ze mozu. 😠
......🙂 dakujem,velmi,velmi sa preto trapim,denodenne som v strachu,ci mi nezavola on a jeho rodina,stale sa ma pytaju na vsetko,chcu si vziat malu k sebe na tyzden a tak,ja neviem co im mam povedat,on ma prist domov zo zahranicia na trvalo a chce s malou travit cas,ja s tym problem nemam-davat mu ju,lebo mala ocka lubi,ale aj tak mam strach,on byva u rodicov a myslim,ze budu sledovat tie najmensie chyby,ktore robim pri starostlivosti o malu....on ma svoj rozum,ale ma aj sestru a matku,tore su schopne hocicoho,mme raz aj mala povedala ked prisla od jeho mamy,ci som chora.....bojim sa,snazim sa vyhladat odbornika na moj psychicky stav,aby som bola pod dohladom a ak by sa mi pohorsilo,aby i vedeli pomoct v mieste nasho noveho bydiska....nenavidim sa zato aka som...chcem byt normalna,ale som proste ,,labilna" bohuzial je to tak,viem vsak,ze malu lubim a bez nej by som nevedela zit,je mojou rodinou,maly kusok mna.....neviem ako v sebe najst silu,nikomu nechcem ublizit a tak sa vzdy necham zahnat do kuta..... ☹
neboj sa a hlavne hlavu hore, nie si na svete jediná, ktorá má depresie, možno by ti pomohlo, ak by si mrkla aj do tejto skupinky
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/depresia-2/
už si spravila prvý krok, odišla si z problémového prostredia. Nedaj sa zastrašiť, chyby vo výchove robí každý, ja teda isto na 100 % 😀 Ale dokonalé dieťa neexistuje.
Keď sa tvoj ex vráti, tak sa to vyrieši, ak sa ho bojíš, popros priateľa, aby chodil na stretnutia s tebou....a hlavne vždy mysli na to, že nmie si sama, že ťa priateľ podrží, je na tvojej strane a bude ti pomáhať. 😅 😅
Bohuzial o dcerku som prisla....Skoncila som v nemocnici na psychiatrii a jej otec to vyuzil...
Vratila som sa k otcovi malej, nejaky cas este predtym dcerka musela byvat u neho, asi mesiac, kym som si nenasla pracu a potom sme vzali podnajom. Zacala som robit v Pekarni ako pomocna pekarka do noci. Ked som chodila v noci domov, vzdy bol hore a pozeral kto ma doviezol z prace, vzdy mal narazky, chodil mi do mobilu, stale ma podozrieval. A vzdy ked sa mu nieco nepacilo, vzal malu a siel s nou ke jeho rodicom. Uz vtedy som citila, ze ma o nu pripravi, bola som unavena z nocnych prichodov z pekarne. Zacala som sa bat, ze mi ju vezme, zhorsil sa moj psychicky stav a jedneho dna ked vedel o tom uz niekolko dni, ze niesom v poriadku, ze mi je zle, prisiel s malou, trocha ma slovne vyprovokoval a ja som si porezala ruku..... Nezvladla som situaciu.. Podotykam, ze moj stav sa vzdy zhorsil ked som nemala malu nablizku. Skoncila som v nemocnici, ked ma pustili 2 tyzdne nato bol sud a sudkyna rozhodla v jeho prospech......
este chodis na konika ?ako sa mate?
hlavne si musíš verit, tvoja dcérka je pre teba to najdoležitejšie na svete a kvoli nej prekonáš všetky prekážky 🙂 Hlavne sa nenechaj zdeptat! Máš fajn bývanie , o malu sa staráš predpokladám vzorne, má ta rada a ty ju takže žiaden dovod na odobratie neexistuje 😉 😉 Držím palce!
az teraz vidim ze je to uz stara tema, takze mazem svoj prispevok
neviem veľa poradiť ale dieťa by som rozhodne nedala. Ak nie je súdom určený styk, tak ho nedaj, ináč by to použili proti tebe, Akože sa o dieťa nevieš postarať a dávaš im ho, aby si sa ho zbavila a podobné reči a tebe by sa ťažko dokazovalo, že opak je pravdou. Takže im povedz, nech otec požiada o určenie styku s dieťaťom a ak súd určí, tak len na čas určený súdom by si ju dala otcovi, nie starým rodičom, všetko rob len tak, ako určí súd 😉 A samozrejme, ak ti zatiaľ neplatí alimenty, tak ak on požiada o styk, obratom žiadam o alimenty, aby pochopil, že kto chce mať práva, musí mať aj povinnosti 😀