Ahojte. Mam sestru, s ktorou sme mali celý život super vzťah az kým sa jej nenarodila dcéra. Ja mam tiež syna o niečo mladšieho a ona začala byť odvtedy neskutočne nepríjemná, vždy keď sme sa stretli, štekala po mne ako po psovi, nedalo sa s ňou vydržať. Som mladšia a vždy som sa jej snažila vyhovieť, ale potom mi došli nervy. Napríklad som jej celá rada povedala, že môj syn je dobrý a skoro vôbec neplače a ona mi šplechla, že podľa nej to nie je normálne. Jej dcéra je strašne uplakana. Sestra je vkuse nervózna, nedarí sa jej finančné. začala byť podráždená keď som povedala zo srandy nejaké veci, zo srandy akú sme mali celé naše životy. Napr som pri jej plačúcej pár mesačnej dcére, ktorú nechala spat a išla do záhradky, povedala, že no kde je ta macocha co ta tu nechala. Ona sa neskutočne osopila, čo si to dovoľujem. Samozrejme nikdy by som to nepovedala pri dieťati, ktoré už rozumie slovám. Ale toto bola len sranda. Úplne sa zmenila. Spýtala som sa jej ci ma nejaké problémy a ona reagovala či by som si to želala. Nakoniec sa mi vysmiala za zdravotné problémy, jej priateľ, neskutočne drzý človek, vkuse sfajčeny z trávy sa ku mne dlhé roky správa ako debil, napr sa spýta ako sa mam lebo je slušné sa to opýtať. Som z toho sklamaná a od toho jej výsmecu sa s ňou už nebavím a nemyslím si, že to ešte niekedy dokážem. Nič zlé som jej neurobila ale už nemienim nechať ju skákať mi po hlave. Nerozprávame sa už pol roka, mali sme v rodine aj pohreb a ani sa mi tam nepozdravila. Som z toho smutná ale vinu necítim. Žiaľ ona asi tiež nie. Mam pocit, že celé je o to o tom, že ešte nedávno hovorila ze ona deti nechce z dôvodu, že už má svoj komfort, ale niekto sa o ňu postarať musí. Nakoniec to dieťa má a tvrdí že ma najšťastnejšie obdobie v živote, ale nevyzerá to tak. Dalsia vec, naši rodičia aj jej muž strašne chceli chlapca.. A mam ho ja. Som z toho celého smutná
@pribinak vieš celý život mi bola najbližšia ona. Vzhliadala som k nej.
Ale to je už preč. Teraz máte každá svoju rodinu.
ja mam so sestrou na hovno vztahy uz velmi davno...tiez som sa snazila silou mocou s nou vychadzat, nechala som si skakat po hlave len aby sme boli za dobre, tiez mi velakrat vulgarne vynadala a jej deti hucka proti mne a po tom co ku mne bol jej syn drzy a urazal ma a ona sa ho zastala a este mi do telefonu vynadala do psychickych teroristiek co tyranizuje celu jej rodinu, som sa na to vsetko vysrala a povedala si, ze moje stastie a stastie mojej rodiny je mi prednejsie ako vztahy s nou...takze sa uz vyse pol roka nebavime a mne je ovela lepsie ako predtym...pretoze som to prijala a pochopila, ze uz nikdy to nebude ok 🙂
Áno pomýlila ale prečítala som si ..netráp sa tým možno raz si uvedomí ako sa chovala
no ja neviem. zdá sa mi že ju niečo trápi, nedarí sa jej, je toho na ňu veľa, k tomu jej stále plače dieťa.... a miesto toho aby si jej bola oporou, riešiš hlúposti. skús sa s ňou normálne porozprávať, na neutrálnej pôde. mne sestra raz povedala, že všetko, s čím máme problém, závisí len od nášho uhla pohľadu, aby sme si to vedeli urobiť tak, aby to vyhovovalo nám. takže za mňa sa s ňou skús normálne porozprávať, neutrálne. a uvidíš. ak ťa má rada, pokúsi sa, aby sa váš vzťah zlepšil. je možné že závidí a trápi ju to. hlavne ju z ničoho neobviňuj. ak ten rozhovor nepomôže, nechaj to tak a ži si svoj život podľa seba. predsa len, jediný človek, ktorého si v živote vyberáš na celý život, je tvoj partner. chápem, že to u teba bola sestra, najbližší človek. ale pozeraj sa dopredu. ja mám takýto problém s jedným kamarátom, kt ma odpísal a snažím sa na to nemyslieť, lebo viem, že to nemá význam.
@marytesss snažila som sa, ale stále len viac útočila. Rozprávala som sa s 2 kamarátkami psychologičkami a tiež mi tvrdili, že sa trápi. Ale ja som jej nikdy nechcela zle a veľakrát som stratila dôstojnosť len aby som jej vyhovela. A teraz keď sme sa spolu mohli tešiť z detí, dopadne to takto.
žiaľ, veľakrát, najlepšia obrana je útok, čiže ti neverí, berie ťa ako hrozbu. to aj mne švagriná nakričala vulgarizmy a iba preto, že som ju poprosila, aby v aute nenechávala špaky po svojich cigaretách. 🙄 tak skús ju uistiť že pre ňu žiadna hrozba nie si, že ju počúvaš- kričia iba ľudia, ktorí majú podvedomý pocit, že ich nikto nepočúva.
a ešte jedna vec, nikdy nestrácaj svoju dôstojnosť ani nechoď na jej úroveň, vždy sa snaž zostať diplomatická. pretože inak nevyriešiš nič
Daj jej cas...pravdepodobne nie je spokojna a ty ano a zavidi ti, tak jasne, ze ti nebude este hovorit, ako sa trapi🙄
Nebud na nu nahnevana (hlavne to co si povedala o macochce moze byt pre depresivnu zenu strasna sol do rany), len jej daj cas aby sa sama ozvala.
@marytesss
@hederamonstera ja tu plačem ako sprostá. Ďakujem vám za milé slová
Nie je zaco. Naozaj to vyzera, ze je nestastna. Este mi napadlo, ze sa moze citit zle ako matka, kedze jej dieta furt place. Tvoje nie, preto je na teba taka. Ale to prejde 🙂
Ja ked som potratila, odvtedy som sa nevedela zhovarat s kamoskou a neterou, co porodili v termine ako ja...resp doteraz ma to skrie ale uz to zvladam s nimi v pohode 🙂 najviac ma ale bolelo ako sa vychvalovali s fotkami ich deti na soc.sietach pricom ja som si sla oci vyplakat a srdce som mala na tisic kuskov (bolo to cerstve). Ano, nie je nas problem ako sa druhy citi ale kto ma trosku viac emocionalnej inteligencie, sa bude krotit chvalenim sa so svojim stastim osobe, ktora trpi 🙂
Pises, ze svagor je blbec a kedze s nou ako jej muz a otec jej dieta travi vela casu, tak aj odtial mozno vietor fuka. Mozno ju doma nenapadne hucka proti tebe, a tym ze je sestra nestastna a mozno nezvlada svoje dieta, tak si do teba kopne, lebo ty si spokojna a pochvalujes si ake mas dobre dieta. Skus ju brat viac s rezervou, mozno ked jej dieta odrastie a ona sa vyspi, pripadne sa odtrhne od blbeho muza, tak sa aj vase vztahy zmenia k lepsiemu.
Vies co zi si svoj zivot a ju nechaj tak moja sestra sa so mnou uz nebavi roky ja by som aj chcela ale ked ona nechce kaslem na nu
fuu velmi smutne, poznam v inej farbe zo svojho zivota ale aj zo zivota inych, bohuzial menime sa, vyvijame sa, menia sa nase vztahy ☹ nastal cas aby ste sa so sestrou oddelili lebo sa k tebe chova nevhodne a neadekvatne. Je dobre ze si sa postavila, budes potrebovat nejaky cas kym sa s tym zmieris ale ver mi z osobnej skusenosti prevazuje 95 perc casu radosti a stastia, ze si nasla sebauctu a sebahodnotu a nenechas si skakat od niekoho po hlave i ked je to vlastna krv, a iba 5 perc bude smutok, ako to vsetko dopadlo a preco sa to skoncilo.
No nič proti tebe, ale je vidno, že si nikdy nemala urevane dieťa. Ja som také mala a poviem ti, že som bola takisto nervózna a podráždená ako tvoja sestra. Moja sestra mala v tom čase tiež bábo, ktoré ani plakať nevedelo. Keby mi povedala v tom čase takú poznámku ako ty, tak by som sa buď rozrevala alebo na ňu navrieskala. Pripadala by som si ako total neschopná. Nehnevaj sa, ale z takých vecí sa sranda nerobí. Mala by si jej skôr ponúknuť pomoc. Skúste si deti vymeniť na pol dňa, uvidíš že sranda to nie je. Nemyslím to v zlom.
@janickacrazy ja som sa týždeň starala o svoje a častokrát aj jej dieťa aby som jej pomohla, pokým ona mala pri sebe aj svojho muža a ja som bola sama. Vieš moja poznámka bola vtip ale ona mi povedala ze nemám normálne dieťa lebo malo plače
Tvoja poznamka nebola vtip! Bola to totalna drza netaktna neslusna neempaticka podrypavacna hlupa poznamka!
Sestra ma urevane dieta, je z nej ocividne na prasky, ide asi radsej do zahrady aby nevybuchla z vycerpania a ty namiesto pomoci ju nazves macochou? Ale jej frajer je debil, lebo sa ta zo slusnosti opyta, ako sa mas?ty sa pocuvas?
Tvoja poznamka nebola vtip! Bola to totalna drza netaktna neslusna neempaticka podrypavacna hlupa poznamka!
Sestra ma urevane dieta, je z nej ocividne na prasky, ide asi radsej do zahrady aby nevybuchla z vycerpania a ty namiesto pomoci ju nazves macochou? Ale jej frajer je debil, lebo sa ta zo slusnosti opyta, ako sa mas?ty sa pocuvas?
@taga ty si tupá. Píšem že som jej pomáhala.ona sa mi môže vysmiať že nemám normálne dieťa? Jej frajer mi vyslovene povedal "no ako sa máš lebo sa to sluší opýtať". To je slušnosť? To je vrchol drzosti
Jasne, tvoja sestra je macocha, ja som tupa, no daj dalsie male vtipky z tvojho sudka... lebo zatial si vsetky drzime branice, aka si vtipna. Si sebestredna, ani si si nevsimla, ze im proste svojim spravanim lezies na nervy, ale maju este aspon tolko slusnosti, ze ta neurazaju, ale sa opytaju ako sa mas...
@taga zjavne nečítaš ale nevadí. Chod prosím ťa obťažovať svojou existenciou iných ľudí, ďakujem.
Sorry, ale nerieš sestrin život. Tes sa z toho svojho. Príliš rozoberáš sestru, jej postoje.
Niekedy sú priatelia bližší ako pokrvna rodina.