Ahojte, chcela by som sa poradit s viacerymi ludmi, uz som zufala. Ale zacnem pekne po poriadku. S mojim priatelom sa pozname uz 10 rokov, vo februari sa ideme brat. Mame za sebou nelahke obdobie, ale snazime sa ist dalej. Teraz som tehotna a velmi sa z toho tesime. V lete tohto roku som sa dozvedela, ako o mne rozprava moj svokor od svagrinej, ktoru tiez poznam 10 rokov. Povedala mi to, lebo prislo na jeho oslave k nejakym konfliktom, ktore tam kypeli uz dlho a vynadali si kazdy. Neviem presne o co tam islo. Ale k veci. Moj svokor o mne narozpraval, ze som henofena, larva, a aj vulgarne. 10 rokov o mne takto rozpraval pred celou jeho rodinou a ja som o nicom nevedela. Vzdy sa ku mne spraval milo, ked sme tam prisli, tesil sa, ze sme tam, nikdy mi nic zle nepovedal, prave naopak. Fakt som ho mala rada. Ani vo sne by ma nenapadlo, ze toto sa dozviem. Az potom mi zacalo neskor vsetko dochadzat, ze preco sa priatelove sestry na mna tak pozeraju a maju odo mna odstup. Jedine jeho brat so zenou boli vzdy ku mne normalny. Nemam dovod svagrinej neverit, ona je velmi uprimny clovek a nechcela ma zranit, to isto nie, len povazovala za nutne, uz konecne celu pravdu povedat. nech kazdy vie, s kym mal tu cest. Mozno mi to mohla povedat aj skor, ale asi nechcela zbytocne robit rozbroje, na setko som sa jej pytala a ona mi len odpovedala, neprisla za mnou, ze vies co on hento na teba povedal atd.
Vo februari sa ideme teda brat a ja fakt neviem, vobec sa na tu svadbu netesim, som z toho znechutena, ja viem, musim ho ignorovat, ale ja neviem ci to dokazem. Ako sa budem citit, ako sa mu pozriem do oci, ked viem, co o mne narozpraval, mal to byt krasny den a ja som z toho len smutna, neviem, co robit :(
@sisaha Ja viem, ked som sa to dozvedela, bola som tak rozculena, ze som povedala priatelovi, ze ho ani na svadbe nechcem. Teraz lutujem, ze som to odvolala. Velmi ma mrzi, ze sa ma priatel nezastal. Isiel sice za nim, ale az 2 mesiace po a on mu povedal, ze nic z toho neni pravda. Co mam teraz robit? Povedat priatelovi ze ho tam nechcem? Je to jeho otec. Aj ked som neviem ako nasrata, viem ze mu to nemozem urobit. Mrzelo by ho to. Ale tiez si uvedomujem, ze zas ja som ta, co sa teraz musi prisposobit.
@leeenka26 a preco by si sa mala prisposobit??? je to tvoja svadba, tvoj den s priatelom. A co ked je to jeho otec? Cize ak tomu dobre rozumiem, tak svokor povedal, ze ta nikdy neohovaral? Ja by som si to sla s nim vydiskutovat osobne do oci - konfrontacia. A priatel by mal ist s tebou. Preco sa ta vtedy tvoj priatel nezastal? Ako by sa tvaril on, keby taketo veci na neho rozpraval tvoj otec, alebo mama? citil by sa fajn v spolocnosti takych ludi? mal by ta podporit...
@leeenka26 nemyslim to tak, ze mama pojde s tebou za ruku. Si tehotna, potrebujes psychicku pohodu. Ak tam budes s mamou, tak si mozno nedovoli co by si dovolil keby si tam bola sama, alebo iba s jeho synom. Tvoja mama sa tym urcite trapi a ked je na neho nasrana, nech mu to aj povie, ze si nezela ze sa bude o tebe takto vyjadrovat. A ak je priatel taky, ze mu nevadi, ze jeho otec kyda na jeho buducu zenu, tak k tomu sa ti vyjadrit neviem. Dalsia moznost je, zrusit svadbu, resp. odlozit.
@sisaha to by ma nenapadlo. Ja viem, ja som vies ako na pochybach a nestastna z toho, ako sa moj priatel zachoval? Je mi z toho do placu. Lenze ono je to asi aj o povahe. Podla mna on by chcel, len asi nevie ako. Svokor aj tak vsetko poprie. Tak to bolo aj ked tam dosiel priatel za nim. Takze sa to vlastne nevyriesilo. Uz sme sa kvoli tomu aj nahadali. Som z toho strasne nestastna. Nie som ten typ cloveka, ktory to prekusne a tvari sa ze nic. Keby neslo o moju svadbru, seriem na to, nech si zije aj nadalej v tej jeho zlosti a zatrpknutosti. Ale on si nic neuvedomuje, on si chybu neprizna. Ziadne ospravdelnenie nemozem cakat.
Rozmyslam, ze urobim to, ze sa premozem a pojdem s marekom za jeho otcom a poviem mu, ze si neprajem, aby chodil na nasu svadbu, ked som taka p..a ako o mne hlasa a ze nemusi prisíet ani centom. Je mi jasne, ze vsetko vyvrati, ale kaslat na to. Asi nemam inu moznost. Mozno to takto preveri moj vztah s marekom.
no tu ťažko radiť, tiež mám s niekým z rodiny takýto problém, takže dobre viem aké je to neprijemné .
podľa toho čo píšeš, svokor o tom diskutovať nechce, takže tade cesta nevedie...
s manželom si sa o tom rozprávala? čo ti povedal na to jeho správanie? ako to vníma on?
potom ostáva fakt len tá cesta, že sa mu budeš snažiť vyhýbať a ked sa aj stretnete, brať to tak, že je to otec tvojho manžela a snažiť sa cez tú situáciu nejako preniesť a neriešiť ho a netrápiť sa s tým.
svokra si neberieš, takže netreba sa s tým trápiť, trápiť by si sa mohla iba vtedy ak by bol tvoj drahý blbec a nechal sa nim ovplyvniť čo hádam nie je.
a s tou svadbou, ja by som urobila nejaký kompromis, napríklad že by bol len na obrade, potom už nie, ale zase tým sa bude asi on cítiť ukrivdený a teda počítaj s tým že to vaše vzťahy skôr zhorší. ale je to tvoj deň, ak by ti jeho prítomnosť naozaj veľmi prekážala, tak stojí za to urobiť ten krok aj za cenu že sa urazí.
ale každopádne ako som už písala, musíš si hlavne uvedomiť, že ti ten človek nestojí za to aby si sa kvôli nemu trápila a ak nastane nejaký problém, rozhodnite sa s manželom ako chcete, ale nech to tým rozhodnutím hasne a netráp sa kvôli jednej situácii niekoľko mesiacov. skús mať nad tým nadhľad a sústred sa hlavne na seba, budúceho manžela a do budúcnosti aj na rodinku ktorú si založíte.
@dada1212 Skusim, momentalne som na tom tak, ze neviem co urobit. Mozno to vyriesi aj cas. Ja by som velmi chela nech na obrad ide ale k svadobnemu stolu nie a jeho ukrivdenost ma samozrejme nemusi trapit, onho mi nejde, ide mi o to, ze je to mojho nastavajuceho otec. Moj respekt si sice nezasluzi, ale musim brat ohlad na jeho syna. Aj ked sa nanho hnevam a som dost sklamana, ze to neriesil razantnejsie s nim. Ja viem, ze ten clovek mi nestoji za to, aby som sa kvoli nemu trapila, ale zo zaciatku som plakavala pre to. Predstav si, ze 10 rokov ta niekto berie a hovori o tebe ako o dcere, leninka moja, ty patris do rodiny a podobne. Takze sa ma to dost dotklo. On sa uplne inak prezentuje. Je velky herec.
@dada1212 A este ti odpoviem na to, ako to vnima moj buduci manzel. Bol z toho dost prekvapeny a v soku (kydal aj nanho) ked sa to vsetko dozvedel, ale on je taka povaha, ze on vela nehovori. Isiel si to s nim vybavit az na moje naliehanie, po 2. mesiacoch. Potom aj sam uznal a lutoval ze nesiel skor. Ale trapi ma, ze sa dalej spolu bavia, akoby nic. ja chapem, ze je to jeho otec, ale ja neviem, mne sa to nezda v poriadku, aby tam za nimi chodil a tvaril sa, ze sa nic nestalo.
@leeenka26 asi by som mu to povedala a spytala sa ho, co ho k tomu vedie, ze taketo veci na teba rozprava. Otvorene sa ho spytat, ci si mu niekedy ublizila a ako...Myslim, ze ho tym zaskocis a uvidis ako sa k tomu postavi. Co sa tyka svadby....beries si manzela nie svokra. Ak mas z neho neprijemny pocit, nemusite ho na svadbu pozvat. Koniec koncov clovek, ktory na druheho nadava nema moralne pravo bavit sa na jeho svadbe a falosne sa usmievat.