Ahojte ženy 🙂. Už som tu raz pisala, skor. Mam problem s mojim manzelom. Mala som neraz chut sa s nim rozviest, nielen koli malej(15 mes.), ale aj koli mojej psychike, ktora to obcas uz nezvlada....Pred svadbou sme spolu chodili cca dva roky. Otehotnela som a vzali sme sa. Byvame sami. Zacnem tym, ze od svadby a narodenia nasej malej sa mi obratil zivot naruby. Manzel si nasiel pracu a ja som ostala doma na materskej, samozrejme....mm zacal byt lenivy, vyhovara sa neustale na pracu, aj kedd viem, ze sa tam nepretrhne (z jeho rozpravania)! Nechodime nikam, nikam do spolocnosti ma nevezme, aj ked velakrat som ho prehovarala (kino, bazen, obed, vecera atd...) som neustale doma, max.ideme k nasim rodicom. Som mlada 22 rocna zena, ale mam pocit, ze sme manzelia uz 20rokov! :( Citim sa na vsetko sama...manzel mi s malou pomoze len malo..hraje sa s nou chvilu a tak si lahne k telke a o nic sa nestara. Hadame sa koli fajceniu, neznasa to, pricom fajci aj ON!!! Vycita mi ze nezarabam (som na materskej) a preto nemam fajcit....neraz mi povedal, ze som pohodlna, pretoze som doma a nepracujem ( som totiz naa materskej) a byvam a jem zadarmo v byte v ktorom byvame. Citim sa sko žobrák, pričom sme manzelia!!! A nebavi ma pocuvat vety....si nula, nic si v zivote nedokazala, si nic!...atd...a nadavky ani nepisem, lebo mne samej je z nich zle :( ak mu poviem ze je lenivy tak mi povie...tvoja mater je leniva....napoledy mi nechcel dat cigu (pre nefajciarov to urcite nebude dovod na hadku) tak som mu ich potajme vzala z jeho skryse a povedala mu, ze si bude pytat cigy odo mna tak, ako ja musim neustale od neho...nechcela som mu ich po par hodinach vyhrazok vratit, tak ma chytil pod krk...tak som mu ich nakoniec dala....uz kor ssom chcela pomoct s obedom tak som ho poslala pre zemiaky...on ze nejde...tak som mu zacala hovorit...mam vela prace, ty pozeras film na nbku a ani mi nepomozes a mam co robit.....nakoniec mi vylepil facku, pretoze som ho nenechala pozerat film...polhodinu sa ospravedlnoval...okej...pesiel ma po case hnev...poradte mi, vydrzali by ste s takymto muzom? 😒
nevydrzala,poslala by som ho kade lahšie!
Nie, na zlepsenie neverim, ide o cit-necit, ktory k Tebe prechovava. Nevazi si Ta a neviem, co by sa muselo stat, aby si Ta vazil. Aj ked navonok sa moze zmenit, ak bude chcie, bez vnutornej lasky a respektu k Tebe to nepojde.
Chcela by som vedieť koľko má ten baran rokov. Podĺa toho čo tu píšeš je ešte nezrelý na manželstvo. kúp si niečo na ukľudnenie, aby si to zvládala.
Noo pri dietati som dospela...viem sa o nu postarat, navarit, upratat a taktiez zvladam vsetko okolo toho, tuu ide o manzela, ktory nema zaujem pomoct s niecim...vydeluje mi cigarety, peniaze a vulgarne nadava, ci fyzicky napada ( nemam modriny, skrabance ani nic podobne)...on by mal dospiet...
NIE!!!
@bonaqa2013 tabletkami to riesit nemusim, som kludna povaha a kazdi hovori, ze som nanho mila...uvedomujem si to..ale neviem co s tym...ma 24
@lara1993 Neviem ako pre teba ale pre mna dobry vztah zahrna lasku, doveru, podporovanie jeden druheho, zdielanie starosti aj radosti, zdielanie vlastnictva (tym nemyslim len BSM ale vseobecne - ucty su spolocne, jedlo je spolocne, financie su spolocne - ziadne ja zarabam a ty si LEN na materskej ...atd). Co podla mna do vztahu nepatri je prave ponizovanie, nadavanie, nasilie (ziadne "len ma chytil pod krkom, dal mi facku"...co cakas? kym ti nezlomi ruku?), neochota si pomohat a zdielat starosti aj radosti.
Mimochodom pokial spolu nikam nechodite tak to tiez o vztahu nieco hovori - a nic dobre to nie je.
Stale sa divim tym "oteckom" co si myslia aky su uzasny ale max na chvilu drzia v naruci dieta (samozrejme napapane, prebalene, vykupkane, cistucko oblecene....) a to je tak vsetko. Tomu ja hovorim mizerny otec. Voci tebe je zas mizerny manzel.
Za seba mozem povedat ze s takym clovekom by som neostala - viem si to porovnat so vztahom co maju nasi, co mam ja a niektore stastnejsie kamaratky. Takze mna by nikto nepresvedcil ze toto je vztah ktory za nieco stoji.
PS: zopakujem co som uz par krat napisala - mna by chlap udrel raz (facka ci past) a dostal by jednu naspat, je jedno ako velmi sa ospravedlnoval - standartne je chlap fyzicky zdatnejsi takze ak udrie zenu je to zbabelec a slaboch....a dovod preco tvoj dal tebe facku??? ako precitaj si to este raz......ved to je uplne chory dovod
@lara1993 to je mladý chlapčisko, ktorý mal ešte asi behať po discotékach, baroch, a pod. Ale nie si založiť rodinu a ženiť sa. Neviem či to s ním vydržíš do konca života - s takým blbom.
@mala_hobitka dakujem za tvoj nazor! Naozaj si ma tak trocha nakopla ... 🙂
😲 nevydržala by som, nikdy by som si takého nenašla. Sama to vieš, len proste bez príjmu s dieťaťom nemáš na výber 😖 a preboha prestaň počúvať keci o tom, že ty nezarábaš a si preto nula. Do pi... staráš sa o spoločné dieťa ktoré ti urobil on a ani ho porodiť nemusel. Bože čo za k0k0tov to behá po svete a akoto že to baby trpia?????? 😲
@lara1993
bolo to tu už písané tak sa nebudem opakovať...obaja ste nezrelí na vzťah, manželstvo a rodinu....z tvojho príspevku mám pocit že jediné čo ťa zaujíma je "ciga"...hádate sa kvôli fajčeniu, kvôli cige ťa chytil pod krk.... 😅
no, je mi ľúto tvojej dcéry že vyrastá v takom prostredí, plnom hádok a cigaretového dymu...
@amanda0405 nechápem prečo hned takto,za to že má dieťa rodičov fajčiarov,nemusí vyrastať v dyme..určite nie je jediná fajčiarka na mk.
@lara1993 tak mu skus malu nechat a nech sa stara sam....potom uvidi co je to starostlivost o dieta - navarit, nakupit, ist na prechadzku a tak...ja by som ho nechala nech pociti... a tie vyhrazky? to su len prazdne reci, skusa ta zastrasit....takých tu uz bolo co sa vyhrazali a nakoniec zislo zo vsetkeho....to pouziva na zastrasenie lebo inak bojovat nevie...
@lara1993 vieš, ak s tým nebudeš robiť nič, dopadneš podobne ako ja!
Mám 35r. - nie je neskoro odísť znova začať, no sú tu aj tri deti - a to už je ťažšie, ako s jedným. Tiež som na materskej, a stále sama s deťmi. Neviem, či tým chlapom preskakuje, alebo čo sa to deje....
Tým, že som už 14 rokov stále sama, a on WORKOHOLIC večne v kely, vybudovala som si k nemu už nenávisť. Už ho nemôžem cítiť, nespím s ním rok. A ako na potvoru, OBČAS sa začal zaujímať o nákupy, povysáva, sem tam zoberie niekam staršie deti.... Ale už sa mi to neráta. JE NESKORO! neznášam ho, a všetko čo urobí mi je ľahostajné.... Je toho veeeeľa, nedá sa to napísať!
Prvé roky píjaval, až sa zošťal aj pos..l. (stalo sa to tak tri krát v roku). Ale kým som to nejako strávila, čo mi trvalo tri štyri mesiace, zas. Do roboty chodil ráno, prichádzal večer - neskoro...
A teraz, keď aj urobí niečo dobré, mne to nič nehovorí, vráti sa mi všetko za tie roky...
Je mi ľúto všetkého, tých rokov a neviem, čo mám robiť! Alebo skôr viem, a bojím sa odísť. Toto nemá budúcnosť. Deti vyrastajú v strese, počujú hádky, staršia má depresie, mladšia poruchy s učením a malý? Keď mm vreští, uteká, alebo ma chytí okolo krku a bozká ma, stalo sa raz, že sa popiškal, keď mm začal kričať. Musím ešte napísať, že je veľký nervák, kričí skoro každý deň, pre blbosti typu: že žijeme ako prasatá, že radšej nech neuvarím ale upracem, a pod. Pritom: máme dvoch psov v dome, čiže už okolo nich musím denne upratať. Už rok popri materskej robím, ale mám pružnú dobu, čiže robím vtedy, keď sa dá, nakoľko malý už štvrtý mesiac nemôže kvôli chorobám chodiť do škôlky.
O deti sa zaujíma veeeľmi málo, či už o školu, o ich zdravý ani nehovorím. Radšej mi poslal kamaráta, nech idem na kontrolu s dcérou, on z roboty nemohol. (staršia mala za malička veľké zdravotné problémy)...
Ohhh, som sa rozpísala. Chcela som tým povedať, že stále to bude iba horšie. A pokiaľ sa uzavrieš do seba ako ja, prestanete komunikovať - a je koniec.
A neviem, kudy kam :(((
@lara1993 Ak máš možnosť odísť k rodičom, tak odíd a už sa nevracaj, naozaj ťa pri nom nič dobré nečaká, ked už teraz na teba fyzicky zaútočil a nie raz, bude sa to len zhoršovať. Ved ste spolu pomerne krátko a v podstate by ste mali byť ešte zamilovaní a to, čo píšeš, je skor katastrofa. On je mladý a nezvláda situáciu, tak sa vyvršuje na tebe. Ja stále tvrdím, že máloktorý muž je pripravený mať rodinu a dieťa pred 30tkou a vždy sa mi to potvrdzuje aj tu na MK. To, že sa ti vyhráža, že ti nedá malú je blbosť, len sa ťa snaží zastrašiť, ved čo by s nou robil, ved by sa o nu ani nedokázal poriadne postarať a okrem toho chodí do práce. Také malé dieťa aj tak súd zverí vždy matke, ak nie je nejaká narkomanka. Držím ti palce, aby si sa odhodlala odísť.
@amanda0405 Mne je luto, ze jedine co si si z obsahu vyvodila je CIGA! Fajvim na balkone max. 6 cigariet denne...pri malej si nezapalim, lebo sama sa nemozem divat na mamicky, ktore fajcia pri detoch! Dakujem aspon za prispevok...no aj ked mi nic nedal...ziadnu odpobed na moju otazku..pa
@kamilka1986
určite nie je jediná fajčiarka na MK, ale ak si prečítaš pozorne jej príspevok tak hádajú sa kvôli cigám, drží ju pod krkom kvôli cige, vyhrážky kvôli cige....no ja osobne by som sa na cigu vykašľala, skôr by som takto zbytočne vyhodené peniaze dala niekam inam...
je to tyran a bude sa to zhoršovať ak maš rodičov a kam isť odijd uvidiš bude sa to ešte stupňovať a nič z toho ked ťa dokazal udrieť, vyčita ti že ješ z jeho a byvaš zadarmo to su čo za moresy odkiaľ maš dieťa či si si ho urobila sama nič mu nieje dobre teraz a nebude ani potom ver mi ked ti dal jednu facku da ti aj druhu aj tretiu a potom ťa bude biť pravidelne nenechaj sa ponižovať si mlada baba chod k rodičom budeš mať lepšie a hlavne žiť a s nim sa nekontaktuj nedvihaj mu telefon iba ohľadom vyživneho a rozdelenia majetku aj je to on kto rozbije rodinu nie ty on svojim sebeckym a povyšeneckym spôsobom a maj na pämati ked by ťa prosil aj na kolena nevracaj sa k nemu chviľku by bolo dobre potom to iste po čase nedaj zo sebou manipulovať aj tak urobiš po svojom tak rozhodny sa tak aby to bolo spravne.
@lara1993 a co ty si nesvojpravna? Zober dieta a chod, hadam tu malu nepriviazal o radiator....
Nech sa vyhraza a dava podmienky kolko chce, kym si nechas skakat po hlave, tak sa tvoja situacia nezmeni, aspon nie k lepsiemu. Odist mozes, co by si nemohla, aj s dietatom - je tak isto tvoje, ako jeho. Samozrejme, ak mas kam... Velmi pravedepodobne ti bude chciet zneprijemnit zivot cez dceru, ale ty sa jednoducho nesmies nechat a zakazdym mu dat jasne najavo, ze nie si o nic menejcennejsia, ako on. A to nie na 5 minut, kym sa ti zase niecim nepovyhraza, ale stale.. a stat si za svojim.
@teenne Naozaj smutné čítanie, prečo preboha od neho neodídeš? Ked pracuješ, tak hádam by si to už zvládla. Radšej neskoro ako nikdy. Mysli na svoje deti, nestačí ti, že majú už teraz problémy?
@maslenka47 jedno velke Dakujem za super radu ;)
@janickacrazy nepracujem som na MD a mam jedno dieta 🙂
@lara1993 niet za co 🙂...kazdy sa v zivote moze pomylit pri vybere partnera ...a ako ti poniektore radia, si este mlada, mas casu na iny a krajsi zivot, a nie zivot v strese. preto ak mas rodicov a kam ist, tak treba dvihnut kotvy a ist. on nech si potom vycita kam to dospelo...ale on nie je normalny chalan...je to tyran... neboj, bude lepsie bez neho a dcerka bude vyrastat v pokojnom prostredi...dietatko potrebuje pokoj a lasku a nie krik, stres, vycitky...
správate sa akoby ste boli obaja v puberte...myslím, že obaja nie ste zrelý na vzťah a nie ešte na dieťa...odporúčam obom dospieť