Mám priateľa, ktorého som klamala

domcii69
2. dec 2021

Ahojte mám problém. Mám priateľa, ktorého som klamala a neviem z toho von pretože viem, že keď mu poviem pravdu, že o nho prídem. Už som zúfalá klamať ho nechcem ale vôbec neviem ako z tohto vyjsť von 😞viem ze jediná možnosť je mu to povedať ale tak strašne nechcem o nho prísť 😔 všetko to malo dôvod a nebolo nič úmyselné. Môže mi niekto napísať ss? Nemám sa s kým o tom ani porozprávať

0silvia0
2. dec 2021

@domcii69 ked ho mas rada, povies mu pravdu a on sa zariadi. To, ze o neho nechces prist znamena, ze rada mas vlastne len seba a si egoisticka a sebecka. Ide ti len o seba a o svoje blaho. Nezalezi ti, ze on ma fungovat vo vztahu s klamarkou. Ty by si chcela mat za frajera podvodnika a klamara?

domcii69
autor
2. dec 2021

@0silvia0 máš pravdu a strašne sa trápim egoistka niesom neoklamala som ho v zavaznej veci on je ale zásadový no ja som mu nemohla hneď povedať o čo ide je to v rodine a sme spolu len 8mesiaocov

0silvia0
2. dec 2021

@domcii69 ak si mu nechcela povedat pravdu, mala si povedat, ze mu to povedat nemozes, ze mozno neskor. Nie ho klamat. Tazko sa k tomu vyjadruje, ked nevieme o co ide. Ale zasadovemu chlapovi by klamstvo urcite vadilo.

ivkazba
2. dec 2021

@domcii69 neviem, koľko máš rokov, pôsobí to že asi nie veľa, resp. nie si príliš skúsená alebo vyzretá. Pretože si dosť odporuješ. Píšeš, že si mu klamala ale nebolo to úmyselné a malo to dôvod. Klamanie je vždy úmyselné a neexistuje žiadny dôvod, aby človek partnerovi klamal. To po prvé. A za druhé, ako píše Silvia, pojem "nechcem o neho prísť" je sebecké. Ak ho máš naozaj rada alebo dokonca ešte viac, tak mu povieš pravdu, pretože o tom vzťah je (mať úctu voči partnerovi) a necháš na ňom, ako s tým naloží. Rozhoduješ sa aj medzi tým, či máš alebo nemáš charakter.

domcii69
autor
2. dec 2021

@ivkazba vieš bola by som ina keby mi od začiatku nedá pocítiť že sa mu nemôžem otvoriť :(

ivkazba
2. dec 2021

@domcii69 ak od začiatku vzťahu ti partner dáva najavo, že nemôžeš byť voči nemu otvorená, tak s takým človekom nemáš byť. Lebo je to hlúposť. Môj partner je prvý človek, ktorému sa môžem so všetkým zdôveriť. Aj s tým, čo viem, že sa mu nebude páčiť. Viem, že aj v takom prípade ma vypočuje a nebude ma haniť.

dskjhfdlkdjhl
2. dec 2021

@domcii69 Ked sa pred partnerom nemozes otvorit, tak taky vztah nema velku perspektivu.

miadi
2. dec 2021

Ved napis konkretne o co ide. Mam pocit ze robis z komara somara a neviem ti inak poradit len to ze by si mu mala vediet povedat pravdu aj Keby si ho mala stratit. Nikoho si nezabila nepodviedla si ho.. a nieco rodinne co sa jeho netyka nieco trebars o tvojich rodicoch on predca nemusi vediet ich sukromne zalezitosti. A ked sa Ta pytal nieco na nich co nemas chut rozoberat nemusis mu klamat staci povedat ze sa o tom nechces bavit a on by to mal respektovat.

brembo
2. dec 2021

vo vztahu by žiadne tajomstvá byt nemali. Ked nejaké su,i tak sa na ne príde,skor či neskor. Je to na tebe,či mu vysvetlíš o čo ide alebo si to necháš pre seba,a jedného dna sa to dozvie. čo maslíš,ked sa to dozvie od niekoho iného alebo neskor bude ti ešte doverovat? Bude ti verit ? Dovera je základom každého vztahu,ked sa s niečím nedokážeš zdvoverit,povedt mu to,tak nie je o čom hovorit.

penelope11
2. dec 2021

Stresovat sa co urobi ked sa dozvie pravdu to je na nervy, ved s partnerom by si mala vediet, ze mozete byt k sebe otvoreni, vsetko sa da vykomunikovat, ale clovek musi mat snahu, musi chciet 🙂

janickacrazy
2. dec 2021

@domcii69 veď napíš o čo ide, alebo aspoň v akej oblasti, lebo takto ťažko radiť, keď nevieme, či to je nejaká banalita alebo niečo vážne