Mám preňho iba slabosť?

lenica11
23. máj 2017

Dobrý deň chcem sa opýtať či je možné mať voči človeku slabosť alebo sby vás priťahoval ale zároveň ho neľúbiť.
Sme dlho kamarátmi ale už viem že ho ľúbim i keď v minulosti to možno tak bolo ale už to tak nieje teda mam zo seba taky pocit. Pár krát sme sa spolu vyspali ale ja viem že ho nelubim ale chcela som sa opýtať či je možné mať k takémuto človeka slabosť a kvázi mu neodolať.

lenica11
autor
23. máj 2017

Pardon viem ze ho už nelubim

obsadenemeno
23. máj 2017

@lenica11 ako vies, ze ho "uz" nelubis?

Ono to totiz nie je take jednoduche....laska je velmi komplexny cit, meni sa jej intenzita a ma rozne fazy. Ak ta pritahuje, mas nanho slabost..... cit tam je. Mozes to nazyvat ako chces, ale cit tam je. Lebo v tebe vyvolava pocity, co ini muzi nie.
Takze si mozes nahovarat, ze ho "uz" nelubis, ale mozes ho milovat. Alebo mat rada. Alebo ta rajcuje. Provokuje. Vyvolava v tebe tuzbu. Zrychluje tep. Meni ta.

Podla mna slovo "laska" ma v dnesnej dome nadneseny vyznam. Laska sa totiz neanalyzuje. Laska sa zije.

sasa1983
23. máj 2017

@lenica11 jasné..Slovo chémia Ti nič nehovorí? Ak je to toto, tak jednoducho Ťa priťahuje, nie je to racionálne..buď to je/alebo nie je. Príde/odíde.

lenica11
autor
23. máj 2017

@sasa1983
Asi som velmi nepochopila tvoje ze príde alebo odíde ?

lenica11
autor
23. máj 2017

@obsadenemeno
Sno cit tam je určite to je jasne ale myslíš ze He to vporiadku ?

lenica11
autor
23. máj 2017

A myslite ze je to vporiadku ?

obsadenemeno
23. máj 2017

@lenica11 pride-das mu- odide......😉

Ale vazne..... myslela to tak, ze az si mozog zvykne na endorfiny, ktore v tebe jeho pritomnost teraz vyvolava, intenzita sa bude znizovat a potom jedneho dna zistis, ze ten cit/pocity uz zmizli.
Vsetko sa raz skonci, nic netrva vecne, ani laska k jednej slecne. Uzi si s nim, ak ta rajcuje, en prepanakrala, chran sa.

sasa1983
23. máj 2017

@lenica11 no, že je to iracionálne...Ja napr,som chodila vedľa muža, nie denno denne, ale často dlhú dobu a nič.Potom zrazu chémia, iskra..a aké to bolo aktívne..tak sa to nasýtilo a už je to preč..Ale možno to aj s ním ešte príde. Niekedy. Ale vzťah by som s ním mať nechcela.

obsadenemeno
23. máj 2017

@lenica11 ci je v poriadku co? Ak ste obaja nezadani a mate to medzi sebou vyjasnene, tak je to ok. Ak mate partnerov alebo jeden z vas caka viac, v poriadku to nie je.

lenica11
autor
23. máj 2017

@sasa1983 ak sa smiem spýtať prečo by si vzťah nechcela a vieš mne je s nim dobre takze i keď je to mozno iracionálne neviem či to chcem meniť i keď je to mozno ozaj hlúpe

lenica11
autor
23. máj 2017

@obsadenemeno takze si nemyslíš ze je to chyba ze si vpodstate iba užívam a chrániť ako pri styku či teraz v akom smere myslíš ?

lenica11
autor
23. máj 2017

@obsadenemeno
Partnerov nemáme ani jeden ale tak vyjasnene to mame tak pol na pol ale spolu byť nechceme ani nemôžme kedysi som chcela vzťah ale už viem ze to nieje možné a od teda ubehlo dosť času a moje city podľa mna ochladli a preto sme začali aspoň takto i keď to teraz vyznelo asi dosť zvláštne

sasa1983
23. máj 2017

@lenica11 lebo už som vzťah mala. Ďalej bez komentára. Ale zbytočne to nepitvaj, je ako je..samo sa veľa vecí vykryštalizuje dáko samo..Ale je pravda, že je to tenký ľad

lenica11
autor
23. máj 2017

@sasa1983 vporiadku a prečo myslíš tenký ľad ?

sasa1983
23. máj 2017

@lenica11 lebo už teraz sa v tom pitváš a analyzuješ to, tuto na fóre. Veď to nechaj tak,uvidíš.

lenica11
autor
23. máj 2017

@sasa1983 ďakujem

obsadenemeno
23. máj 2017

@lenica11 spolu byt nechcete ani nemozete? Tak bud chcete, ale nemozete, alebo chce len jeden z vas, alebo nemozete z akych dovodov? Byva na druhom konci zemegule? Ja to vidim tak, ze ty ho chces, ale on nechce vazny vztah, ale vyspat sa s tebou vyspi, sak preco nie..... takze sa sama sebe snazis nahovorit, ze ho uz " nelubis", lebo si chces zachovat tvar. Pred nim, aj pred sebou.

A ano, chranit som myslela aby ste si spolu pri tom uzivani nazarobili na dieta a potom tu budes vyplakavat, ze zrazu nema zajem.
Ja osobne by som v takom vztahu-nevztahu nebola, no ale zase chapem, ze ked je burka v gatkach, rozum ma dovolenku. Len mysli aj na to, ze jedneho dna stretnes chlapa, co s tebou bude chciet byt all inclusive, nielen na sex. Tak pouzi tu gulu co sedi na krku.

misscelaneous
23. máj 2017

No podla mna uz len to, ze na to myslis a ze to riesis samo o sebe vypoveda mnoho. Ak by si ho "nelubila", tak po tom vasom vyspati sa zdvihnes, oblecies a cestou domov a doma riesis uplne ine veci. Neanalyzovala by si vas "vztah", takto to vyzera, ze ho mas plnu hlavu. mam pocit, ze on povedal, ze vztah nechce alebo nemoze, a ty sa snazis samu seba presvedcit, ze to tak je a ze nechces ani ty. To je samozrejme ok, mohol by to byt obranny mechanizmus. Mne prides klasicky zalubena a poblaznena, myslis na neho, fyzicky ta pritahuje, neodolas mu (cize ked zavola alebo sa chce stretnut, dokazes kvoli nemu zmenit napriklad plan a odlozit ine veci aby ste boli spolu?). Laska ako taka, predstava, co je laska, je ina dimenzia. V zaciatkoch je to presne to co popisujes, casom napriklad u mna s manzelom, kde to zacalo rovnako ako pises, sa z toho vyvinulo kamaratstvo, dovera, rozumieme si a aj ked uz sme neni zo seba uplne mimo ako na zaciatku, nevieme si jeden bez druheho zivot predstavit. Tot moj nazor ;)

esther03
24. máj 2017

@lenica11 A co chces ty? Bez ohladu na to ci mozes, chces, nechces, on chce, nechce, nemoze a podobnych blbych kecov. Takze rada je lahka, zanalyzuj nie lasku, ale svoje pocity. A ked zanalyzujes a zistis, ze sa nezhoduju s tymi jeho, tak si zakyvajte na rozlucku, slubte si tu frazu, ze kamosi budete a hotovo. Vztahy nie su komplikovane, komplikovanymi si ich robime sami.

vondolina
24. máj 2017

keď nevieš ako je na tom on tak je ťažko radiť. ja som ako pubertiačka mala tiež takého chlapca, na ktorého som mala ako ty hovoríš slabosť ale bola to taká fyzická slabosť, proste tam bola taká iskra, ktorej som nedokázala odolať. neskôr som ale prišla na to, že chcem úplne niečo iné a aj keď sme si povedali, že sa ešte občas streneme tak sme časom prišli na to, že si nemám čo povedať a teraz už vôbec nie sme v kontakte

libawet
24. máj 2017

@lenica11 "Pár krát sme sa spolu vyspali ale ja viem že ho nelubim ale chcela som sa opýtať či je možné mať k takémuto človeka slabosť a kvázi mu neodolať. " - takže ho máš už len na sex, áno? Od samého začiatku to bol u Teba len " chtíč ", ten si ukojila, no láska to nie je, aj keď tento jav je skôr u mužov ako u žien, žena sa väčšinou aj do svojho objektu zamiluje....možno to chce ešte čas.

lenica11
autor
25. máj 2017

@obsadenemeno Ďakujem za názor. A vravím sama sa v sebe nevyznám ale naozaj si myslím že ho už neľúbim rada ho mám to je jasné ale láska to nieje alebo taký ten "normálny typ lásky" i keď neviem aký to je v dnešnej dobe

lenica11
autor
25. máj 2017

@esther03 áno ja si to komplikujem ja to viem my sme si aj tak povedali že už nejdeme nič riešiť on mal aj frajerku a rozišli sa a vtedy sme sa začali znova baviť ale iba ako kamaráti lebo pomedzi sa to nedalo lebo jeho ex to vadilo a neviem či po totmto dokážem racionálne myslieť a nejako si zosumarizovať to čo cítim a urobiť z toho jasný záver

lenica11
autor
25. máj 2017

@vondolina ja to úprimne ani nechápem on ani nieje nejaký idol s blond vlasmi modrými očami namakaný ani hokejový hráč prvej ligy ani nevime čo ma k nemu tak ťahá a to ma možno aj trochu desí. Je možné že ale my skončíme úplne rovnako ale keď sa bavíme tak sa zase máme o čom teda mne sa to tak zdá aspoň

lenica11
autor
25. máj 2017

@libawet čas na čo aby som sa znova zamilovala alebo ako ja ho enchem ľúbiť bolo by to zbytočné zložité a komplikované a to teraz vyznelo ako keby som bola nejaká ku*va ktorá s ním len ozaj spáva určite nie zo začiatku mi aj sám povedal že to nieje iba o tom že ma má naozaj rád len kvôli istým veciam by ten vzťah nefungoval až po dlhom čase čo som ho "chcela" sa medzi nami neičo stalo

lenica11
autor
25. máj 2017

@misscelaneous
Ja som sa vpodstate po tom zobrala a odišla ale aj napriek tomu si mozno nechcem niektoré veci pripustiť neviem ale kazdopadne ti ďakujem naozaj konečne žiadne odcudzovanie ďakujem 🙂

esther03
25. máj 2017

@lenica11 a čo chceš ty?

obsadenemeno
25. máj 2017

@lenica11 kto ti co odcudzil???

lenica11
autor
26. máj 2017

@obsadenemeno ako to myslíš asi nerozumiem tvojej otázke

lenica11
autor
26. máj 2017

@esther03 ja sama asi neviem keď sa nad tým zamyslím tak fakt sa necítim zamilovane ale cítim k nemu niečo, možno si to iba enchcem pripustiť že to v sebe kvôli tomu všetkému potláčam ale úprimne aj keď som rada s ním všetky tie lásky vo filmoch alebo čo som videla nikdy to nebolo vo mne rovnaké alebo som možno iba náročná vážne neviem ešte pred 2 mesiacmi by som s ním aj bola ale po tom všetkom čo mi spravil už si tým niesom teraz taká istá preto mi to viac možno menej vyhovuje ako je to takto teda skoro nijako keď to vezmem v globále