Ahojte..asi po roku som sa odvážila spýtať sa priateľa, prečo sa so svojou bývalou rozviedol. Povedal že sa to už nikdy nikdy nikdy nemám pýtať, že je to dosť osobné. Nechcem byť stíhačka ktorá zisťuje a ťahá minulosť do nášho vzťahu, ale myslím, že mám právo to vedieť, pokiaľ si plánujeme spoločnú budúcnosť. Alebo nie? Ako by ste to riešili vy? Nechať to tak? 🙄
Ďakujem
Tak moja sestra zila s muzom, ktory jej tiez tvrdil, ze dovodom rozvodu bola nevera, ...po roku az moja mama našla z hodou okolnosti jeho rozvodove papiere, kde navrhovateľom nebol on, ale jeho ex... Dovod, tyranie, fyzické, psychické. Mozno u vas je "to len banalita" ale mas pravo to vedieť. Ja by som s takym muzom nežila.
Rok je dlhá doba na to, aby medzi vami bola taká dôvera, že by aspoň niečo mohol povedať. Jeho reakcia je buď obranná, pretože zažil traumu nespracoval to, alebo vie, že by v tvojich očiach vyzeral zle....
Ber to ako varovný signál
mozes skusit svoju otazku odovodnit tak, ze by si sa chcela vyvarovat pripadnej podobnej chyby alebo podobneho vyvoja situacie, ktory bol dovodom rozvodu v predchadzajucom vztahu...
ono, aj o neprijemnych veciach sa da rozpravat diskretne alebo v naznakoch - takze nemusi povedat celu pravdu do bodky, ak je to nieco velmi citlive - ale ten druhy by nemal mat dojem, ze je to hrozne tajomstvo a ze je nepripustne do toho kafrat - to urcite nie je dobre pre doveru. teda ak o tom nechce rozpravat, mohol by mat tolko chochmesu, aby ti povedal, ze to skratka nevyslo, ze zistili, ze si nevyhovuju alebo nieco podobne. lebo ked sa vyjadri, ze "nikdy, nikdy, nikdy" sa ho na to nemas pytat, pride mi, ze to este nespracoval a mozno ani nespracuje.
@ecoli Jeho reakcia ti ukázala problém. Jeho ako osoby samotnej a jeho vzťahu k tebe. Problém treba riešiť, pretože sa môže zväčšiť, prejavovať sa aj v iných častiach vášho vzťahu, jeho chovania. Skús mu odkomunikovať tvoju potrebu porozprávať sa o tom. S citom a rešpektom. Videla som, že máš dieťa a určite si už opatrnejšia komu otvoríš svoje srdce.
Asi má dôvod na to aby ti to nepovedal. Podľa mňa takéto veci by mali byť vo vzťahu vypovedané, predsa len ak mám s niekým žiť, tak je prirodzené, že toto chcem proste vedieť!
Tu by mi začali blikať vsetky kontrolky. Co je to za vztah, ked ms pred tebou taketo tajnosti? Ved vo vztahu ma byt dôvera a toto je dost podstatná cast jeho minulosti.
Ved ak ma traumu z predchádzajúcej priateľky, tato by mu ju mala pomoct prekonať
No nic, neverila by som mu ani nos medzi ocami, ked ma po ročnom vztahu taketo tajnosti
Lebo plati: dôveruj, ale preveruj. Kludne to moze byt tak, ze on spravil nejaky pruser a to bolo dôvodom rozvodu
ze po roku si sa odvazila opytat? Taketo nieco by som chcela vediet hned na zaciatku
Keby mi odpovedal takto, to by moju zvedavosť teda ešte viac naštartovalo a postavilo by ma to do pozoru ... zisti to čím skôr, aby sa z neho nevykľul napr. nejaký násilník, ktorý exmanželku psychicky/fyzicky týral.
@ecoli
po takejto dopovedi by som uvažovala nad zmyslom nášho vzťahu... jednoducho povedané - už by som mu nedôverovala...
To je osobne? A k tebe ma aký vzťah? Neosobný? Pokiaľ nebol nejaký markantny dovod (závislosť, násilie), tak tých spoločensky akceptovatelnych dôvodov je veľa a nie je dôvod robiť z toho štátne tajomstvo. Takže je alebo veledulezity blbec alebo tam ten markantny dôvod bol. Ani jedno by som po svojom boku mat nechcela.
Ďakujem vám... Napísali ste presne to, čo som si aj myslela... Len on mi to podal tak, že som mala dokonca výčitky, že som si dovolila spýtať sa ho na to... Skúsim to ešte nejako vyargumentovať a uvidím či sa niečo dozviem... 🙄
@tehulka2011 možno aj preto ju tak razantne zahriakol ja by som to tiež chcela vedieť skor.
No , ak sa ho nespýtate, respektíve Vám to on sám nepovie, možno na ten dôvod prídete vtedy keď sa s ním rozvediete. Chcela by som to vedieť a myslím , že právo na to máte. Morálne....
Tak tomuto absolútne nerozumiem, prepáč, ale po roku si sa odvážila opýtať?? Toto by som zisťovala ešte počas randenia, skôr než by som s ním šla do vážneho vzťahu. Nechápem dnešnej dobe, dnešným vzťahom. Ako keď baba otehotnie s “priateľom” a nevie, či si ju vôbec bude chcieť zobrať a nevie, či sa vôbec môže na to opýtať. Celé mi to príde také prekrútené,
nechápem, nechcem zažiť. Toto je predsa vážna vec, v ktorej treba mať jasno od začiatku.
Tiež nechápem, prečo až po roku? To malo byť medzi prvými otázkami, ked ste sa začali stretávať, spoznávať...
Ja by som skusila sa opytat jeho byvalej manzelky, pripadne najst papiere/ ak s nim uz byvas/... a ked je to psychickeho dovodu, alebo horsie?
@jamimka tak odhliadnuc od toho, čo tvoja mama zistila, ma velice zaujíma, kde "zhodou okolností" našla jeho rozvodové papiere...
Pre upresnenie prečo som sa to opýtala až teraz: rok prešiel od rozvodu. Nie sme spolu rok... Síce sa poznáme dlhšie, ešte kým mal manželku, len nedávno sme sa začali stretávať... A on vždy nerád rozprával o rodine. Preňho veľmi osobná téma. Takže som si zvykla nepýtať sa na tieto veci... Okrem toho raz mi povedal že to, že sa mu rozpadla rodina, berie ako svoje osobné zlyhanie. Preto som radšej nerýpala otázkami. Až donedávna... Myslela som si, že je vhodný čas, ale asi nebol. (Mimochodom dieťa s ňou má, takže v tom problém nebol )
Jeho by som sa nepýtala,spýtala by som sa jeho manželky..veľmi slušným a veľmi jemným spôsobom,ale chcela by som toto vedieť...a že to tají je podozrivé.
Ísť za jeho exmanželkou mi príde nevhodné...ak by som bola niekoho ex a pride za mnou jeho nová známosť=pre mňa cudzia osoba, vôbec by som s ňou nepreberala svoje súkromie/rozvod.. vydiskutovať si to musia oni dvaja
@ecoli ak by si to zlyhanie ozaj vycital tak by skusal najst cestu spet k ex. a nie hladal novy vvztah. On je este citovo naviazany na ex. S takym cerstvo rozidenym je tazko povedat ci novy vztah ma z lasky alebo len koli egu. Nikdy by ti nemal zakazovat aby si sa pytala na vaznu vec hlavne ak ma s nou dieta, vas vztah stale budo o trojici.
@ecoli Partnerstvo a sex sú tiež osobné. Mám pocit , že tento chlapík ťa síce veľmi rád pustí k svojmu rozkroku ale do života veľmi nie. Samozrejme, že máš právo sa opýtať ak spolu randíte/chodíte. On má na druhú stranu právo si to nechať pre seba lenže on voči tebe reagoval akoby ste boli kolegovia alebo susedia. Ako cudzí ľudia. Nikdy nikdy sa nepýtaj? Akože vážne? Však si sa nepýtala či masturboval pri fotkách svojej sesternice ani nič šialené či drzé. Otvorenosť a dôvera vo vašom vzťahu evidentne nie su.
Pozri, buď sa z rozvodom ešte nevyrovnal, niečo ti tají alebo ťa berie len veľmi vlažne ako priateľku. Každopádne toto nie je chlap s ktorým môžeš mať zdravý a vyvážený vzťah. Radšej si nájdi niekoho kto s tebou bude zdieľať všetko len aby ti dal najavo ako vážne to s tebou berie.
@ecoli Podľa mna reagoval tak preto, lebo s tým rozvodom ešte vobec nie je vyrovnaný a tým pádom by ani nemal ísť do nového vzťahu, čo samozrejme chlapi málokedy dodržia. Ja by som to tiež chcela vedieť, aj ked možno by ti aj tak nepovedal pravý dovod rozvodu, lebo ono tie vzťahy sú komplikované, takže niekedy je aj ťažko povedať, prečo to vlastne bolo. Ja s mojím ex som sa rozišla pre asi milion dovodov, to by aj na knihu vydalo hádam. 🙊
@ecoli máš právo to vedieť, no aj on má právo nepovedat ti to. Ja by som nemohla žiť s mužom, ktorý by mal predo mnou tajnosti. To ako keby mi nedoveroval.