Mam problem,idem sa rozvadzat ,s manzelom som sa brala ked uz som bola tehotna s inym muzom,i napriek tomu si ma tento manzel zobral aj ked vedel ze deti dvojcata niesu jeho,je zapisany aj v rodnom liste,rozvadzame sa,mam pravo od neho ziadat vyzivne?Deti maju uz 8rokov.Dva roky uz spolu nezijeme,od januara t.roku mi zacal platit 66eur na obe,dovtedy nic.
@havedka tak to radšej nie, to máš pravdu , to je lepšie byť sama.
a on sa ako k tomu stavia, chce platit na deti alebo nie ? Ja neviem ale ja by som asi bola svina, kvôli deťom a to výživné by som požadovala. jednoducho ma možno ostatné mamičky tu budú kameňovať, som mama a pre mňa by bolo podstatné prežitie detí, všetko ostatné by išlo bokom.
Ich biologický otec vie že vôbec nejaké deti existujú ?
@havedka a ty maš to srdce pýtať od neho výživné, ked deti vieš ,že niesú jeho?
ja by som to nerobila, nieže nerobila , ja by som to ani nechcela - radšej sa poobzeraj po ich biologickom otcovi a nech sa stará ten. Vtedy bol dobrý, ked si ich osvojil a teraz nech platí ? Trošku blbé nemyslíš?
no neviem , to je len môj názor s ktorým nemusíš súhlasiť 😒
@aero blbé neblbé, raz je uvedený ako ich otec v rodnom liste tak po právnej stránke je ich otcom.
V podstate si ich adoptoval, súhlasil s ich zapísaním do rodného listu . To máš akokeby si sa druhýkrát vydala a tvoj muž si adoptuje tvoje dieťa. Po vašom rozvode musí aj naďalej platiť výživné.
Jednoducho deti treba živiť, bu%d ich právny otec alebo biologický, momentálne ten právny ťahá za kratší koniec
@aero "Vtedy bol dobrý, ked si ich osvojil a teraz nech platí ? Trošku blbé nemyslíš?
ale nikto mu pri hlave pištoľ nedržal, bola to jeho slobodná vôla, zobral na seba záväzok , vedel do čoho ide a mal si premysliet aj prípadné dôsledky.
Bol to veľmi vážny krok z jeho strany a nemožno sa ho len tak zbaviť.
Pre deti je to ich otec. Urcite ich navstevuje a oni ineho nepoznaju. Kde su prava - laska deti - su aj povinnosti - platenie na ne.
no neviem , aspoň ja mám takú povahu, že nič by som od neho nechcela
ani jeho smiešnych 66 eur 😲
Mile maminy,viem ze som mozno svina,ale naozaj on sam mna prosil aby sme si to nechali,lebo som chcela ist na interupciu,prosil ma ze mi bude pomahat,starat sa aby som si to nechala,sam suhlasil ako otec v rodnom liste,nik ho nenutil,nie deti nenavstevuje uz 2roky,kasle na ne.
Havedka, nechcem chytať za slovíčka, ale keď svoje vlastné deti nazývaš "to" tak mám pocit, že nestratili len biologického, adoptívneho otca ale aj matku 🤐
Odhliadnuc od všetkého si myslím, že (ak vôbec vieš, kto otec tvojich detí je) pre deti by bolo najlepšie ak by ich adoptívny otec alimenty platil.
Prajem tvojim deťom všetko dobré... nech sa im darí viac ako doteraz a nech im okrem financií nechýba ani láska 😔 a pokoj na zdravé vyrastanie. Zjavne si toho zažili už príliš veľa.
@sue 😨 "to" je ešte len embrio...plod-dieta je az od tretieho mesiaca a potom sa interupciu nerobia. Takze si myslim, ze havedka nenapisala nic zle. A že ked vobec vie, kto je otec jej deti??? 🤐 každá matka vie, kto je otcom jej deti, preco by to nemala vediet? To nevedia len také, ktoré ..... prvú ligu a namiesto toho, aby si jej poradila ju ides zhadzovat..
@havedka- deti si priznal, je v ich rodnom liste tak nech plati...je jedno kto je ich bio otec, ale platit musi ten, kto je v rodnom liste. Tak nech plati a na tvojom mieste-poriadne! 😉
@krasnulka každá milujúca matka vie, prečo som to tak napísala a nepoznám žiadnu, čo by o svojich deťoch vedela napíasť, že je to "to" ... preto som sa toho chytila...
@havedka nechcem ťa chytať za slovíčka, ale rodičia nedávajú deťom len lásku-... ale aj príklad, vzory - ako individuálne, tak aj vzory toho ako má vyzerať napr. vzťah medzi dvomi ľuďmi... preto slobodná mamička nech je akákoľvek fantastická, nikdy nedokáže deťom nahradiť fugujúcu rodinu, v ktorej je aj otec aj matka...
@havedka ak nepoprel ich odcovstvo tuším do troch rokov a je zapísaný ako otec , po právnej stránke by si mala mať nárok. Otázka je že či je to aj morálne.
A nešlo by to zas da´t nejako dohromady ? Musel ta mať veľmi rád keď si ta zobral s czudzími detmi . Možno za pokus by to stálo.