Ahojte, Čakáme dcérku a o chvíľu rodím svokrovci sa ma neustále vypytujú či malá bude kresťanka lebo zevraj keď nebude farár bude nahnevaný a podobne.ja osobne som ateistka ale rodicia ma nechali si vybrať a mňa neskutočne štve ze to je moje rozhodnutie a všetci sa pýtajú mňa ako keby tu manžel nebol .A že keď dám malú na etiku budú sa jej deti smiať. Nonsens chodila som na etiku a nikdo sa mi nesmial. A hlavne tam nikto nespochybňuje vieru . A ja nechápem prečo tak predbiehajú ja som v strese s pôrodu a ešte na mňa tlačia z krstom z vierovyznaním. A ja vážne neviem pre nich bolo neskutočne tažké
prijať svadbu na radnici a nie v kostole zevraj hanba ale to im manžel hneď vysvetlil.Oni nemajú v rodine žiadne dievčatá takže ti ze čakáme dcérku je pre nich wow a chcú pre ňu to najlepšie ale ja osobne chcem nech sa malá rozhodne sama ale svokrovci vážne veľmi chcú nech verí v Boha. Aký na to máte názor?
verit v Boha moze aj bez krstu. svokrovci skor chcu aby bola pokrstena cim sa "zmyje" dedicny hriech. ak ti je to jedno daj pokrstit, budes mat "pokoj". ak nechces tak vysvetli a dohodnite sa vy z muzom. predsa len radnicu prijali a ziju, tak prijmu aj nepokrstenie dietata a budu ju mat radi rovnako. drzim palceky ps: na nabozenstvo v skole mozes dat aj nepokrstene dieta, takze ak bude chciet neskor moze chodit a pokrstit sa
@virginnia kašli na nich, ale keď im chceš urobiť radosť tak ju daj pokrstiť, neviem kolko to teraz stojí, neviem ci tam netreba svatbu v kostole? Neviem tie podmienky
Normálne im treba povedať že malú krstiť dávať nechcete a necháte toto rozhodnutie neskôr na ňu.
To či bude chodiť na etiku alebo náboženstvo je úplne jedno (nikto to nebude riešiť). Ja som chodila na etiku so mnou ďalšia polovica detí (nevidím jediný dôvod prečo by sa niekto mal smiať). Čím vyšší ročník to bol tým viac nás chodilo na etiku (staršie deti si už doma normálne povedali kde chcú chodiť).
Myslím že aj farár to pochopí a nebude to riešiť, veď to nie je jeho vec (ak sa spýta normálne mu povedz že krstiť budete neskôr ak malá bude chcieť).
Snad je to tvoje dieta a mas vlastnu hlavu a nenechas sa ovplyvnit.. len aby pan farar nepovedali/nehnevali sa.. 🤦 nikto sa jej vysmievat nebude, urob podla seba, je to tvoje dieta, moze sa v buducnosti ked tak rozhodnut sama..
Podla mna je to jasne, ak si ty ateistka.
U dcery v triede chodi viac deti na etiku ako nabozenstvo,takze urcite sa jej smiat nebudu.A nejaky cudzi farar by mi bol ukradnuty.Ked o tom nie si ty presvedcena,nedavala by som krstit ani neskor na nabozenstvo.Svokrovci to preziju.
U nas muzova sa muzova babka vyjadrila,ze ked nebudeme mat svadbu v kostole,ani tam nepride.Na tuto poznamku sme nijako nereagovali a samozrejme,ze normalne prisla.
@virginnia ja si myslím že by si sa mala dohodnúť ty s mužom a následne by ich mal on poriesit veď sú to jeho rodičia
Pán farár bude nahnevaný? Bože toto je už len argument... vykašli sa na nich a sprav podľa seba, nikto sa jej smiať za etiku nebude
@lulu0123 jeziiiiis toto aj moja matka povedala že ak má byť svadba iba na úrade tak ona nepríde 😁
@virginnia chcela som ti napísať to, čo kacena4 - ak ti je to jedno, daj pokrstiť. Ale potom som si uvedomila,že tým by to u vás len začalo. Nedeľné návštevy kostola, náboženstvo v škole, prvé sväté prijímanie.... Podľa mňa to treba stopnúť hneď na začiatku, ideálne, ak by sa so svokrovcami porozprával manžel. Ešte lepšie, ak by to zobral na seba, že je to jeho rozhodnutie nedať pokrstiť, lebo určite posledné čo potrebuješ je to, aby do teba hučali celé tehotenstvo a najmä po pôrode.
A ty mas kolko rokov? Si svojpravna? Svadbu ste si vydupali na radnici a nevies si vydupat to, ze dceru nedas pokrstit?
@andrea2323 manžel povedal je to na tebe ja ta podporím v hocijakom rozhodnutí 🤷♀️
Ja som chodila na náboženstvo ako dieťa, urobila som si prijímanie aj svadbu v kostole. Muža pokrstili keď bol malý, ale on je neveriaci. Dcéry som dala pokrstiť, ale nechodíme ani do kostola ani na náboženstvo. Bohužiaľ u nás na dedine je to tak,že na náboženstvo chodia iba romovia. Moje deti sú veriace, samé sa tak rozhodli pretože sa doma o tom nerozprávame. Vedia že ja verím tak chcú v niečo veriť tiež
No a čo, že je to na tebe. Ešte o veľa veciach budeš musieť rozhodovať. Či nechceš byť zodpovedná za to, že dcérka nebude pokrstená? Ako ateistku ťa toto trápi? Veď uvažuješ správne, len sa nenechaj rozhádzať.
No ja som mala opačný problém. Svokra a manžel niesu veriaci ani jeho rodina. Ja som na svadbe v kostole netrvala ale chcela som aby bol malý pokrstený. To sme sa dohodli pred sobášom. Našťastie nikto nič nevravel mala som to bez komentára. Teda aspoň mne osobne😀. Malý je pokrstený sem tam nejaká diskusia o viere je. Ja na druhej strane nech ma malý krst a na etiku môže ísť. Keď si neveriaci na jednej strane ti môže byť jedno či je alebo nie. Ja to beriem tak. Ale musíš s tým byť ok ty s mužom. Ale na druhej strane neveriacia strana a majú krstného ktorého si vybrali a nie je nikde evidovaný. Len si tak vravia. Mne je to divné lebo krstný je pri krste čo oni nemali. Ale vždy to beriem tak že to akceptujem a aj oni. Držím palce do diskusie.
Rozhodni sa sama. Keď veľmi chcú môžu ju k náboženstvu priviesť oni a keď bude staršia sama si vyberie.
A dieťa si dokázala splodiť s manželom sama ? Alebo svokrovci stali pri posteli a navigovali vás ?
Prepac, ale argument, ze farar bude nahnevany 🙂 a ked bude, tak co? 🙂
Farár bude nahnevaný??? No odpadla som! Keby ešte povedali, že ONI budú nahnevaní, alebo sklamaní, alebo neviem čo. Ale farár?! 🤦🏻♀️
🙈🙈🙈 @virginnia to si z nas robis srandu???
Jeden den riesis, ci dat dietatu meno Christianna, christiannna, christiana, christianne, christiannnne...
A dalsi den riesis, ci dieta pokrstit?
To naozaj ti pri vybere mena zalezi len na pocte spoluhlasok "n" v menne?😀
Jednoducho rob podľa seba a podľa nich. Každopádne to je strasne he budú sa jej smiať, farár bude nahnevaný. To je psychické vydieranie normálne. Toto si ti praví kresťania?
@oliolijanka kedy som napísala Christiannna s tromi N prosím ta ukludni sa a keď máš problém nepíš nevidím nič zlé na to ze nechcem dat malej úplne obycajne meno.
Máš počúvať seba (a samozrejme dohodnúť sa aj s manželom) 🙂 lebo s urazeným pánom farárom žiť nebudeš ale so svojimi rozhodnutiami (ak s nimi nebudeš spokojná) tak s nimi hej 😊🙏🏼