ahojte kočky mam dve deti jedna ma 3 roky a 3 mesiace a druha ma 3 mesiace a citim sa hrozne dala som tu starsiu do skolky lebo uprimne mala som pocit ze sa doma nudi , a chybaju jej deticky a ja teraz sa neviem s nou tak pohrat ako pred tym mam doma malu zbaku ktorej sa musim tiez venovat, no mala som taky pocit ze ta starsia sa nudi doma tak je uz druhy den v skolke ale ja sa citim priserne mam vycitky aby si nemyslela ze som sa jej zbavila ,alebo aby si nemyslela ze ju nelubim . jej sa v skolke veeeelllllmi paci v čera bola nadcena a dnes tiez ma v triede najlepsiu kamosku .ale prečo sa citim tak hrozne a velmi je mi za nou smutno a doma plačem jak male dieta , ale asi je to tak lepsie že je v skolke aspon sa tam pohraje a nenudi sa ale prečo ten pocit?
ten pocit poznam ja som malu musela dat do skolky ako 2,5rocnu a ona tam nechcela byt ja az brucha polebia vzdy som mala ale rychlo si zvykla a teraz ked je volno tak je smutna lebo im to len dobre robi s inymi detmi sa hrat a oni sa tak aj vyvijaju dopredu...Nemusis sa citim kvoli tomu zle to je normalne my berieme odlucenie omnoho horsie ako oni ale ked sa jej paci tak nieje co riesit.... 😉 😉 😉
@viktoria12 prvy tyzden sme plakali asi vsetky 😉 je to zmena pre vas obe. neboj o dva tyzdne budes rada, ze tam je 😀
@viktoria12 ten pocit prejde. ja som prežívala niečo podobné aj ked som nemala hned druhu dcérku. bola si sňou doma tri roky a teraz sa niečo zmenilo treba si len zvyknúť. buď šťastná že sa malej v škôlke páči a nemáš problémy. ja som mala s malou 2 mesiace peklo kým si zvykla a adaptovala sa v škôlke. časom uvítaš že je mala v škôlke a ty si vieš troška viac oddýchnuť. Malej je v škôlke určite dobre a ona si nebude vôbec myslieť že si sa jej zbavila naopak dala si ju do kolektívu a nenudí sa 😵 😵 😵 držím palce nech ten pocit skoro pominie.
nie si zla mama..prejde tym kazda..a este pride taky ten pocit, ked pôjde do skoly, ked pridu prve lasky, ked sa ti tvoje dievcatko bude vydavat..este toho bude viac...je to normalna reakcia, boli ste stale spolu a naraz je mala uz niekde inde, uz to nie je ten krpcek, co ta potrebuje celucky den..
@viktoria12 ak je to tak ako popisujes tak jej je v skolke urcite lepsie...cize treba skusit nesebecky odburat svoje pocity a pozriet sa na situaciu jej ocami - myslim ze ti hned bude lepsie 😉
moja malinka bola s opatrovatelkou od 1.5 roka, od 2.5 v skolke a je to spokojne stastne dietatko... samozrejme teraz ked som zase doma tak ma niekedy take pripomienky zeby s nami zostala - ale ked je napr. tyzden chora a je doma, tak ja uz vidim ze jej skolka velmi chyba. Zacina spominat kamaratov, rozmyslat co sa tam deje etc. ... zaroven je to samozrejme este male dietatko, preto by bola najradsej , keby sme vsetci aj s malym aj tatinom s nou chodili do skolky - to by bol pre nu idealny stav 😀 fakt je, ze akonahle v skolke zbada kamosky tak ja alebo tato prestaneme pre nu existovat, detto poobede mam problem ju zo skolky dostat...
Deti od urciteho veku jednoducho potrebuju kolektiv inych deti aby sa zdravo vyvijali a rozvijali svoje schopnosti, tak ako mamam prospeje ked nesedia len s detmi doma ale sa venuju aj same sebe 😉
@viktoria12 absolútne súhlasím so všetkým, čo napísali ostatné maminy. A úplne chápem tvoje pocity. Ja som plakala tiež, malý mal 2,5 roka (vlastne od januára chodí do jaslí) a celkom som sa nezbavila zlého pocitu, že som ho tam dala 😢 Ťažšie si zvykal, stále vyjednáva, občas plače a stále nejaké choroby ☹ Už je to ale omnoho lepšie, ale je pochopiteľné, že nám chýbajú a my im tiež. Veď sme boli stále spolu, to je silné puto 🙂 Máš šťastie, že malá je tam spokojná, má zmysluplne vyplnený čas a ty nemusíš vynakladať niekedy až nadľudské sily, aby si ju hodnotne zabavila, aby si sa postarala o bábo, aby si upratala a navarila, aby si pritom bola usmiata a milá a chápavá atď...... 🙂
@viktoria12 -urcite nie si koli tomu zla mama...aj my sme si tym presli..ja som plakala ako male dieta a nasa dcerka bola uplne v pohode..a teraz je uz dobre 😎 ..ona sa do skolky tesi a ja sa tesim,ked si idem pre nu,ze co mi zase noveho porozprava.. 😀 😉
@viktoria12 mas uplne normalne pocity... Skor by bolo cudne, keby si mala presne opacne pocity. Nastal pre vas obe uplne iny rezim, pocity (u kazdej rozdielne - jedna sa tesi, druha je smutna). Neboj, postupom casu sa vyrovnas s tym, ze pomyselna pupocna snura je nacisto prestrihnuta a tvoje dievcatko je uvedene do zivota so vsetkymi nastrahami a skusenostami. Ber to tak, ze keby bola iba pri tvojej sukni, tak nenaberie rôzne skusenosti, ktore by nabrala iba v kolektive inych deti. Venuj sa jej, ked pride domov, budes mat na nu viac trpezlivosti, budete mat spolocne nove temy o tom co v skolke prezila. 😉
Tvoja má tri roky, moja rok a pol a chodí do jaslí 😉
Chcela som ju dávať len na pol dňa, ale ona sa každý deň teší, že môže spať s ostatnými detičkami a keby som pre ňu prišla skôr, tak by hneď spustila krik že nikam nejde 😅 Ona má rada deti, kolektívy, aj vonku na prechádzkach len hľadá miesta kde je čím viac ľudí.
A prvý týždeň som tiež len pozerala na mobil celé hodiny, či mi nezavolajú, že niečo s ňou je, že plače, udrela sa, nechce papať atď. A teraz ráno úplne zabudne dať pusu, celú cestu len uteká aby bola v jasliach čím skôr 😵
dakujem vam za vaše prispevky, tak hlasim ako bolo dnes v skolke malej sa tam pacilo aj dnes vobec neplakala a pekne spinkala , len je velmi ziva ucitelka komentovala ze je dost zive dieta a ze podla nej nema problem vobec zamnou neplače .tak dufam ze nebudem uz plakat ani ja , som rada ide vikend tak budeme spolu zajdeme niekam do centra a na nakup, ide s kupit nejake oblečko ,a v nedelu budeme piect spolu kolacik tak sa tesim ze bude zase somnou ,a v pondelok zase do skolky
@viktoria12 Ja som raz normálne nedala dcérku do škôlky lebo som chcela byť s nou stále,hrať sa a zmýšlať všeličo možné,no ona sa pýtala na škôlku kedy tam už pôjde tak som pochopila, že sa jej tam páči a doma je veeeelmi unudená i ked sa hráme a všeličo možné stvárame 🙂 Teraz bola 2 týždne doma idú prázdniny,normálne jej to chýba ☹
ahojte maly chodi do skolky a hryzie a stipe deti (robil to aj pred tym len mal menej prilezitosti vyskusali sme hadam uz vsetko a nic jeho utoky pokracuju prosim poradte ako ho to odnaucit
@viktoria12 aj moja je až príliš živá, tiež mi to v jasliach stále hovoria 😅
A ja s ňou chodím každé poobedie niekam do mesta, parku, do lesa, do obchodov. Nech si spolu užijeme kým pôjde spať 😉 Víkendy chodíme na návštevy, vyrábame spolu niečo a podobne.
To nie je o tom, že by si sa nestarala a odstrkovala ju... Ale čím bude staršia, tým bude potrebovať viac ľudí okolo seba, nie len maminku 😵
priznám sa, nečítala som príspevky. Ja som svoju dcéru dala do jasiel keď mala 7 mesiacov a do dnešného dňa neľutujem. Bola v kolektíverovesníkov, super sestričky.... Doma som s ňou bola popoludní a cez víkendy. A naše mamy nás ako vychovávali ? Koľko bola materská ? Dieťa sa určite cíti lepšie medzi rovesníkmi ako medzi starými ľuďmi (babky, dedkovia, susedy......) Neboj sa, je to len sila zvyku. Dieťa ťa bude mať rado stále.
@viktoria12 lebo si s nou bola doma tri roky aj ja som sa tak citila ked som dcerku davala do skolky....proste je to tvoje dieta kym si zvyknes na to ......aj mne trvalo dlhsie kym som si zvykla ...lepsie to znasala dcera ako ja 🙂