Zdravím, a vopred ďakujem z každú odpoveď.
Som 21 ročný chalan, pracujem... ktorý pociťuje problém s hazardom.
Snažím sa tomu predísť tým že ruším všetky možné online kasína. A to permanetne.
Avšak bojím sa že by to nemuselo pomôcť.
Rád by som počul nejaké rady ako s tým seknúť. Možno nejaké vaše príbehy (ak sa zveríte) mi pomôžu. Bojujem stým, snažím sa rozumne investovať, čítam aj knihy, cvičím ale hazard sa ku mne vždy vráti.
@lucker_123456789 nájsť si psychiatra ambulantne, a potom ist na liečenie. Zakym si si nenarobil ešte dlhy, tak chod čím skôr, pretože keď ta to vtiahne pokaziš zivot sebe a určite aj svojim blízkym. Drzim ti palce.
Ahoj poviem ty pravdu neviem aku máš povahu a ako dlho to robíš ale hazard to je také svinstvo že koniec viem čo je to pretože môj manžel je neskutočny hazardných automatar proste všetko viem aké to je pretože všetko zažívam snim a je to veľmi ťažké sám stým chce skoncovať ale veľmi ťažko niekoľko krát sa kvôli tomu chcel zabiť vihliadali sme aj odbornú pomoc ale márne nič nepomohlo a stále to robí a trápi sa pretože pracuje 17 hodín denne a aj keď nevládze na. Hazard si vždy nájde čas žijem snim už 4 roky a máme spolu dcérku milujem ho aj napriek. Tomu ale naše vzťahy sú samé hádky je mi ho ľúto ale snažila som sa mu pomoc a aj snažím keďže sa to zhoršovalo tak som všetky financie musela dať na seba aby mal len niečo na prežitie keďže nepracuje na SR tak výplaty chodia mne aj jeho aj moja a on ma na mesiac 200€ a keď to prehra tak je ohľade musela som nejako zakročit keďže opustiť ho nechcem .....z hazardu sa veľmi ťažko vyliečiš
@lucker_123456789 uplne najjednoduchsie riesenie je oslovit nejaku anonymnu skupinu poradenstva pre gamblerov a nechat si zablokovat OP. A potom mozes riesit svoju zavislost so psychologom.
Ked si problem uvedomujes, tak sa Ti da pomoct 🙂
Drzim palce.
Strasne silno ti drzim palce! Prosim ta, ries to! Nie je to ziadna hanba, prave naopak, si pre mna uzasny clovek, ze si si to uvedomil a chces s tym skoncit. Moj dedko si kvoli tomu vzal zivot, ver, ze neexistuje nic horsie a bolestivejsie ako pomyslenie, ze tu mohol este stale byt.
@mina0202 stojí ti taky clovek za to? Aj to trápenie všetko okolo toho? Co na nom miluješ? On chodí do roboty ako píšeš pracuje 17hodin, on si neváži tie zarobené peniaze, neváži si teba a ani vaše dieťa, myslíš ze je to v poriadku? Bol na liečení, neberie žiadne tabletky na doplnenie hormónu serotonin? To ze bude ohľade ho nepotrestas najväčším trestom by bolo pre neho odísť, aby si mohol uvedomiť určite hodnoty...
Neviem, čo na ňom miluješ, ale skus sa pozrieť do budúcna, či tti to všetko stojí za to, či stojí za to keď budeš mat dcéru väčšiu aby sa hanbila za svojho otca.. Ver mi, len pri hraní to neostane, mam skúsenosti s tým a ani sama nevieš v com si namocena a strašne ma to boli aj za teba. Aj tak ti držím palce, aby si začala uvažovať, v prvom rade miluj seba a vašu dcéru, on si to nezaslúži.
hmmm ako obdivujem ta, ze to s nim takto tahas. ako ja si aj tak myslim, ze ak by chcel, tak by s tym vedel zatocit. preco nenastupl na liecenie, take kde by bol proste zavrety. ono sa podla mna snazil malo a tebe sa proste cudujem, ze mas k tomu celemu takyto postoj
Ahoj neviem ako si s tým sekol ak vôbec no zaujímalo by ma ako to s tebou dopadlo… ďakujem
@lucker_123456789 bolo by vhodne navstivit odbornika v centre pre zavislosti. Nehanbi sa, v takych centrach sa liecia aj nelatkove zavislosti. Mozes chodit ambulantnou formou, porozpravat sa s odbornikom co dalej. Drzim palce.