Mám pocit, že som pozadu

5. jún 2024

Neviem ako sa s tým vyrovnať. Som normálny pracujúci 25 ročný človek s vysokoškolským vzdelaním a relatívne dobrou prácou. Neviem sa však zmieriť s tým, že sa cítim pozadu oproti mojim spolužiakom zo strednej školy. Všade vidím ako jazdia po drahých dovolenkách a prakticky nepracujú, podostávali byty a domy od rodičov a ja ako chumaj mám dve roboty a možno tak o 10 rokov si budem môcť dovoliť zobrať hypo na garzonku.

deti95060810
5. jún 2024

si ma pobavil... že podostávali od rodičov byty a domy... 😝v 25tke...🙄 možno tak niečo zdedia v 50tke. 😉

veklipo
5. jún 2024

Nie si pozadu. Je to závisť.

autor
5. jún 2024

@deti95060810 Nie. Myslím to vážne. Rodičia moji spolužiakov zo strednej školy sú úplne niekde inde. Reálne dostali byt alebo dom "za maturitu".

autor
5. jún 2024

@veklipo Áno je. Neviem sa s tým zmieriť.

veklipo
5. jún 2024

Nič si z toho nerob. Veľká časť Slovenska závidí. Je to naša národná vlastnosť. Preži zivot ako oni. Zazeranim, neprajnostou, ohováraním až sa z Teba stane nenávistný dochodca.

mimka1402
5. jún 2024

@deti95060810 Musím sa ho zastať, tiež poznám takéto prípady.😀 Ale mne to nenapadlo riešiť ako autor..
Autor ja pracujem za minimálnu, v podhodnotenom sektore, takže hypo v Bratislave nikdy nebudem môcť si vziať hoc mám vzdelanie a vychovávam ďalšie generácie. Aj taký je život.😀
Ale pozerať sa na iných by ma iba deprimovalo. Aj ty máš možnosti ako to zmeniť, odísť inam, zarobiť viac. Čo ti bráni? Ako muž máš omnoho viac šancí mat vyšší zárobok než ženy.

tttbb
5. jún 2024

No vyhrn si ruky a do prace.. Garzonky z neba nepadaju, bud budes plakat alebo si zariadis zivot..

hugger
5. jún 2024

Veci ktoré v živote dosiahneš vlastnou prácou a vlastným úsilím si budeš vážiť viac. Mužom sa nestávaš tým že ťa rodičia zabezpečia.

canany
5. jún 2024

Nechapem, co je na tom zavist a hned prirovnavanie, ze je to nasa narodna vlastnost. Su ludia, co sa jednoducho vedeli narodit.
Tiez som pozerala na druhych, ako sa maju dobre, chodia na dovolenky a ja splacam hypo, studujem popri zamestnani vysoku a nemam ani volnu dovolenku v praci, lebo vsetka isla na prednasky v piatok a skusky.
Pozri sa na to z inej stranky, mozno maju peniaze, ale mozno sa nemaju tak ruzovo ako to vyzera na fcbku ci insta a aj ked ti budu tvrdit, ze sa maju super, casom zistis, ze to bola len pretvarka. Mali sme stretavku po rokoch, vacsina porozvadzana, len par stastnych manzelstiev. Chlapi uplne zubozeni, premeneni, ze by som ich na ulici nespoznala.
Tiez som v dobe nudze snivala o dovolenkach pri mory, velkej zahrade, rodinnom dome a cim som starsia som rada, ze to nemam a dovolenky mi ani nechybaju. Setrit cely rok, aby som tyzden dva, bola niekde pri vode? Alebo si na to zobrat uver, aby som sa 2 tyzdne tvarila, ze na to mam a potom to rok splacat? Vyhodene peniaze, radsej si urobim radost inak.
Rodinny dom treba upratovat, starat sa, vysoke naklady na udrzbu, zahrada to tiez zozerie vela casu a potom nemas cas na seba a svoje konicky. Ano ma to plusy a minusy, ale v mojom veku uz vidim skor tie minusy mojich snov z mladosti.
Netrap sa tym, co nemozes hned zmenit, pracuj na svojich cieloch, bud stastn, teraz s tym co mas a zvysok pride neskor.

0silvia0
5. jún 2024

Bud rad, ze mas dobru pracu, tak si to vaz a neplac za tym, co nemas. Nech spoluziaci jazdia po drahych dovolenkach, byty a domy a prachati rodicia nie su narokovatelni. Kazdy to ma inak, niekto dostane, niekto nedostane. Prijmi to co nemas a funguj s tym, co mas. O tom je zivot

zuzinabila
5. jún 2024

uplne chapem tvoju frustraciu, pretože žijeme v krajine, ktora je na chvoste EU a politicka situacia hranici s diktaturou, a naozaj vela, vela robi to, do akej rodiny sa tu narodis, alebo ake mas stastie alebo aky si zlodej... mat tak tvoj vek, smerujem mimo SR🙂 to je asi jedina rada, ktoru ti viem dat ako štyridsiatnicka🙂

luccija
5. jún 2024

Nie všetci sme si rovní.Aj mojej dcéry spolužiak dostal auto, keď si spravil vodičský preukaz.Mas školu, prácu máš dosť musíš byť vdacny a pokorný za to, čo máš.A možno sa dobre ozenis😝toto porovnávanie a krivda je cesta do pekla

blonde_bella
5. jún 2024

Ahoj, očividne ťa tu nič neviaze. Vhrň si rukávy a choď do zahraničia. Tu nemáš šancu ako zamestnanec na niečo zarobiť.
Aké máš vzdelanie? Vieš jazyk? Zbal sa a choď.
A nepočúvaj kraviny, že nemáš závidieť. Kľudne môžeš závidieť a mať veľké sny. Závisť je najlepší hnací motor. Neboj sa snívať a neuspokojí sa s malom.

kshu21
5. jún 2024

Pekná blbosť... ja som od rodičov nikdy nič nedostala a mám auto a 2-izbovy byt samozrejme na hypotéku... a to nemám ani žiadnu prestížnu, dobre platenú prácu... robím normálne vo fabrike... ak máš dve práce nechápem ako to ze niesi schopny ušetriť na garsónku? Tiež si myslím ze problém je skôr v tebe

blonde_bella
5. jún 2024

@kshu21 možno preto, že v Bratislave je garsónka drahšia ako v Martine dvojizbak

svetlonos
5. jún 2024

Mas 25 rokov, hybaj niekde do zahranicia, 2-3 roky makaj, uskromniť sa a budeš mat na hypo aj ty. Možno aj dobrý pocit zo seba. Nie kazdy sa narodí so zlatou lyžicou a je to ok. Si mladý zdravy, co robíš ešte na SK. Zmizni, zarob, vráť sa a kúp byt.
A hlavne nebud fajnový a nechci mat hneď pracu vonku hodnú tvojej VS. Ak to pôjde, ôk, len dobre. Ak nie, chod do gastra, tam hľadajú stále.

kshu21
5. jún 2024

@blonde_bella dobre a co mu bráni ísť "do sveta"? Ak je v Bratislave taky zlý život ze si človek nemôže dovoliť ani vlastne bývanie tak by som tam nešla ani za 5000€ mesacne

januska12323
5. jún 2024

Nie si pozadu len sa vyskytuješ medzi bohatšími ľuďmi. Ja zo strednej nepoznám nikoho kto by len tak dostal dom alebo byt. Maximálne im rodičia zaplatili vodičak a vysokú školu.

blonde_bella
5. jún 2024

@kshu21 ja som ho poslala tiež. Horšie je, že takýmto spôsobom nám odíde veľa mladých ľudí ochotných pracovať a som zvedavá čo sa tu potom bude diať...

kshu21
5. jún 2024

@blonde_bella áno ved toto je dosť smutné na tom

katkaseiner
5. jún 2024

co ti k tomu povedat...
ja som skoncila vysku popri studiu a hned som isla do zahranicia aj s priatelom... Zarobili sme dost na dom (jedine pozemok bol po dedkovi aj to 100km od BA, cize ziadny Slavin).Postavili sme dom, a teraz uz len zijeme z tych penazi ktore zarobime... pretoze aj ked mame vs vzdelanie, nie je to ziadne terno.... nie su peniaze ktore sa nedaju minut.
Momentalne si sam, vies a rozhodnut ci pojdes/nepojdes do zahranicia... aj naklady na byvanie/stravu/zabavu si vies zadelit lahsie ako my co sme 2+2 a teda realne deti stoja tolko ako dospely na kazdej dovolenke, ale musime to zarobit my dvaja pracujuci.

vikusjk
5. jún 2024

Akoze nepovedz mi, ze ked vas bolo v triede 20, tak vsetci 19-ti dostali od rodicov k maturite dom, alebo byt. Neporovnavaj sa s tymi, ktori ho dostali, ale s tymi, ktori nie. A ak mas takuto motivaciu, mat nehnutelnost, tak namiesto lutovania sa, ako si pozadu a ako sa s tym nevies zmierit, sa radsej spamataj a sprav pre to nieco. Najdi si inu pracu, lepsie platenu, kde nebudes potrebovat dve, ale zarobis viac aj v jednej = viac casu na oddych, rozvoj, konicky.

ahhola
5. jún 2024

Mozes sa ozenit za taku, co dostala vsetko a vela😅

ahhola
5. jún 2024

@zuzinabila niekam do Berlina, kde kupaliska obohnali ostnatymi drotmi... 😅

janababana
5. jún 2024

Tak sa snaz, aby si rovnako svojim detom mohol dat za maturitu byt aj dom. A k 18ke auto, dont forget! Ked si si takych vybral ako svoju skupinu na porovnavanie sa…

buberova
5. jún 2024

Hej je to naprd.. a neznič si teraz mladosť a zdravie tým že budeš makať ešte viac, aj 2 roboty je až až... Pokús sa byť spokojný s predstavou že časom si aj ty niečo vydobiješ čo oni "nespravodlivo" len tak dostali

olimuc
5. jún 2024

Vypni IG a co ja viem co a venuj sa svojmu zivotu. Si
mlady chlap … chod makat na niekam do zahranicia a Kup si, co chces. Hovoris, ze ich rodicia su za vodou … no ti si to asi odmakali, nakradli alebo podedili tiez. Mas sancu byt v budusnosti ten rodic, co das dietatu byt k maturite

tundra
5. jún 2024

Pod do zahranicia,tu dostane kazdy slovak nove auto,byt a min.5000€ mesacne + kazdy rok dovolenka pri mori🤪.

mandzula
5. jún 2024

Neboj, si na tom velmi podobne ako vacsina Slovakov a mnohi to citia rovnako ako ty, len radsej cusia, lebo postazovat sa je nieco hrozne, radsej treba byt nasilu vysmiaty, v pohode a totalne easy, lebo inak si hned zavistliva hnida.

tttbb
5. jún 2024

Ja si zas nemyslim, ze ist do zahranicia je cesta. Na Slovensku poznas viac ludi = viac prilezitosti casom a predsalen "doma je doma".. Ak mas dobry zaklad (vacsinou vzdelanie) a ochotu makat a obetovat nieco pre buducnost tak to niekam dotiahnes. Ako zena sa este mozes dobre vydat , ako chlap takuto moznost nemas, ostava ti len makat 🙂 Zaciatky su tazke, ale da sa to ver mi ;)