S priatelom zhaname byt no mám pocit,že vsetko riesim len ja. Sledujem inzerát,obvolavam na obhliadky. Na obhliadkach sa pytam len já on neotvori ani ústa. Pytam sa a ked najdeme nieco vhodné tak: je to drahé, je to daleko, musíme popremyslat, kde zoberieme peniaze atd. Mna to už popravde nebaví. Stále mu nieco vadí. Našla som krásný 3 izbovy byt v cene je podkrovie, dve pivnice, 2 parkovacie miesta, pozemok a k tomu garáž a dielna s troma miestnostami. Být má balkon a 107m2, treba len dorobit kuchynu a kupelku. Pytaju zan 95 tisc co si myslím, že je super cena Lenze on: je to drahé, naco nám je tak velký byt atd. a já už začínám rezignovat. Už asi na to kaslem a on nech hlada. Já by som na to peniaze mala. Co si myslíte vy?
On mi hovori, že som moc hrrr ale zas má ist vsetko hore tak co mám sediet a čumet do steny?
Mala som to podobne s bývalým priateľom. Toto bola posledná kvapka, ktorá napokon rozhodla o našom definitívnom rozchode.
95000€ je veľa za 3 izbový byt v dnešnej dobe?
Nech sa mladý pán zobudí.
Ste partneri, manželia ako dlho ste spolu?
Ak krátko tak sa nečuduj, hľadá výhovorky.
@medda_beda on sa dá prerobit na 4 izbovy a podkrovie na další 4 izbovy byt. Nevýhody sú,že není tam voda musí sa to riesit studnou, nie je tam plyn a vedla je zeleznica a z druhej strany dialnica ale je tam odhlucnena stena
Napadlo by mi asi, či naozaj chce so mnou ísť do takéhoto záväzku…
1)vybavim si hypo sama
2)zbavim sa takeho priateľa
No podľa toho, ako si ten byt opísala, sa mi teda vôbec nezdá byť ideálny. Z jednej strany železnica, z druhej diaľnica, kopec vecí treba dobudovať... Tvoj priateľ sa asi na to pozerá reálne.
no, tie nevyhody su dost podstatne.... u mna by boli, cez vlastnu studnu nejde vlak.
kazda mame ine priority --- ak tebe vyhovuje, kup si ho. kludne aj bez priatela, ked je taky frflos.
@h2 len to by neargumentoval ze naco im bude tak velky byt...
ale suhlasim, tie vady by boli pre mna zasadne --- avsak 100 ludi, 100 chuti.
Idealny je Fakt Len s velkou fantaziou a dalsimi 150t do ruky AK nie viac od kupnej ceny.. tolko prace a chybajuce veci a Uz Len odhlucnene okna stoja majetok.. ziadna voda Ani plyn....o Tom,ze ich budes kvoli prachu z dialnice umyvat kazdych desat dni ani nehovorim. Keby mate nasetrene a date tu prerabku a upravy lavou zadnou a mozete zacat prenajimat, tak dajme tomu? Ale takto.. na co vam to,kym ste dvaja,akoze je...hladas len mesiac,hladaj dalej. O dalsie dva mesiace si povies,ze vdaka bohu som to vtedy nevzala...byvanie je zavazok na dlhe roky a nema sa robit unahlene.
No ale tie nevyhody čo si popísala sú dosť podstatné...plyn by mi ani tak nevadil ako dialnica a železnica...
Treba sa s priatelom porozpravat, zevteda čo dalej, ako si to vase byvanie predstavuje a treba hladat kompromis...
@kaktusik007 Možno to povedal na jej argument, že si môžu prerobiť podkrovie a mať tam ďalšie izby. Asi nikto nepovažuje trojizbový byt za prehnane veľký.
Neblazni,tak uz je jasne,preco taka nizka cena. Len hladajte dalej. Netreba sa splasit. Ja som 4 roky hladala pozemok a dom.
Mne ten byt ideálny nepríde. Ale je pre teba ideálny chod do toho aj bez neho
ideálny byt bez vody a v takej lokalite? Neblázni, počkaj a hľadaj ďalej - možno sa medzičasom vyjasní aj to, či sa tvoj priateľ naozaj chce s tebou nasťahovať do spoločného bytu, keď je taký pasívny
Aha, tak v takom prípade to je dosť keď tam nie sú základné veci.Môj muž by to tiež nezobral, ale neargumentoval by to tak, že načo taký veľký byt.
Ten by mal reálne argumenty prečo nie.
Ak máš na normálny 3izbák tak si vezmi hypo aj bez neho.
Ak nie tak by som šla do menšieho.Nemusí mať hneď každý 3izbák.
Tento byt nepride idealny ani mne.
"...Nevýhody sú,že není tam voda musí sa to riesit studnou, nie je tam plyn a vedla je zeleznica a z druhej strany dialnica..."
Ani ho nemusim vidiet a aj 60tis by bolo vela.
Uff, nečudujem sa mu,že do toho nechce ísť🤦
Mne teda príde že sa mu do toho vôbec nechce. Popremýšľaj nad zmenou partnera. Možno ti potom oznámi že už dlhšie nad rozchodom sám premýšľal a že s tebou nevidí budúcnosť.
@lenicka999 sme spolu rok a plánujeme svadbu
A je taky nemastny neslany aj v iných veciach keď je treba niečo vybaviť a zariadiť? Nebude ti to neskôr vadiť, že sa nemôže k ničomu rozhýbať? Keď bude všetko iba kritizovať tak sa nikde nepohnete a sama píšeš že on sám iniciatívny nie je, iba zkritizuje všetko čo ty nájdeš. Tak buď je proste taký typ, alebo je len taký pri tebe pretože sa mu do toho s tebou nechce ale pri inej by bol iný.
Z diaľnice nieje iba hluk, ale aj prach. Na takej záhrade nic jedle nevypestujes a aj prádlo ked dáš sušiť von budeš ho mať špinavé.
Tak isto s tou pitnou vodou môže byt problem. Veľa ľudí používa studnovu vodu, no podzemné vody môžu klesnúť, môžu byt znečistené. Pokiaľ nemáš vodovod na ktorý by si sa vedela napojiť môže to byt veľký pruser.
Nedaj sa oklamať cenou, kúpa nehnuteľnosti by mala byt aj investícia, takýto byt nepredas len tak ľahko. Situácia sa môže vzdy zmeniť, môže vám takéto bývanie časom prestať vyhovovať, môžete sa chcieť presťahovať a s takouto nehnuteľnosťou môže byt problem pri predaji
Baby, všetky komentujete nevýhody tej nehnuteľnosti (čo chápem a máte pravdu), ale tu ide o niečo úplne iné
Ide o to že priateľ nič sam nehľadá, obhliadku nedohodne, v banke sa po hypotékach nepýta a všetko čo mu autorka pod nos prinesie kritizuje. Hľadá iba problémy a nepokúša sa nájsť riešenia.
Byt hladam od minulého roka a toto je presne to co by som chcela