Ahojte, sme spolu 2 roky. Mám pocit,ze moj priatel akoby..ma nechce počuvať...moje nazory. Nepovie mi na to nič uražajuce ani nic..len povie že "dobre dobre chapem ta,mas pravdu"...aj ked viem že to tak nie je. Napriklad nedavno som sa stala vegetariankou a on nechápe že prečo...tak som mu dlho dlho rozpravala aky mam na to pohľad..a on sa ma iba snažil zastaviť nech už nerozpeavam..a zmeni temu na niečo ine. Citim sa strašne nevypočuto. Niesom jedna z tych hysteriek,ani podla mna moc nerozpravam -iba ak sa mam k comu vyjadrit tak vtedy.Vela ludi mi povedalo ze mam prijemny hlas a velmi rado by ma pocuvalo..ale moj priatel..ja neviem. Nepaci sa mi to na nom a povedala som mu to uz x krat..snazil sa ale zase sa to vratilo
Asi rozpravas vela.. na vykecanie sa si najdi kamosku. Chlapi nemaju radi kvakanie.
Kebyze zacnem svojmu chlapovi siahodlho vysvetlovat, preco som sa stala vegetariankou, tiez by na to reagoval podobne ako ten tvoj. Vlastne, keby si to vysvetlovala mne, asi aj ja by som reagovala podobne ako on.
Inak to mam podobne, ked mi on zacne hovorit o autach, motoroch, spojkach a neviem co. Jednoducho ma to nezaujima.
Nehovorim, ze sa nevieme porozpravat vobec, ale su temy, ktore jedneho zaujimaju a druheho nie. Tak tie temy preberame s inymi ludmi nie medzi sebou navzajom.
nic v zlom, ale mna po tretom riadku unavovalo citat co a ako pises, su to prkotiny..tak chudak chlap nechce pocuvat tvoj "dlhy dlhy" monolog o vegetarianstve🙉
..ja tiez idem dookola svoje a som rada ze muz kazdu polhodinu kyvne hlavou akoze pocuva, chces sa hodinu vykecavat o kapustnom liste? najdi si podobne nastavenu kamosku..chlapa si setri na prijemnejsie aktivity
Suhlasim s babami.. moj nadejny uz zosnuly svokor mi vzdy povedal - prosim ta, bez Balzaca.. a to radim aj tebe! 😉
s mojim manzelom sa tiez neda nejako diskutovat, nema na nic nazor, resp. nechce sa mu o tom hovorit. Uz som si zvykla, aj ked mi to obcas chyba, lebo ja som taky filozoficky typ..ale nasla som si kamosov na nete, ktorych zaujimaju rovnake temy a tak to viem s nimi rozoberat.
Ty si musis rozmysliet ako velmi ti na tom zalezi - nastastie moj manzel tuto pre mna negativnu vec vyvazuje mnozstvom inych pozitiv 🙂 a uz viem, ze dokonaly clovek neexistuje :D
1. rozhodla si sa = v ušiach muža definitívny skutok, nič na riešenie, berie na vedomie
2. mne keby niekto rozprával prečo sa stal vegetariánom, tak zastrelím seba alebo jeho 🙄 ten tvoj ťa vlastne ľúbi, keď to vydržal
Asi moc (a zbytocne) rozpravas, na to si najdi kamaratky. Muz potrebuje nieco robit, vzdelavat sa, zarabat, nie sediet a pocuvat cely den "radio" na temu, ktoru staci povedat 5 vetami. 🙂 Prilis kecov o zivote chrusta lezie vacsine muzov na nervy.
zeny su z Venuse, muzi z Marsu....ja kebyze nemam kamaratky a 3 dcery, tak ma picne. Nemam na mysli trepat kraviny, ale normalne sa rozpravat a diskutovat, co s mojim manzelom absolutne nehrozi, ak sa nejedna o jeho oblubene temy-jedlo, vino, Andaluzia...
Nuž, bohužiaľ nie všetky máme "šťastie" na chlapov, ktorý sú radi vŕbou alebo radi diskutujú o všetkom možnom. Niektorí proste potrebujú svoj kľud, svoju pohodu a doslova ich otravujeme tým, čo ich nezaujíma. Občas je fain urobiť to, čo chceme aj my od nich a to, vcítiť sa do ich kože. Pokiaľ je k tebe milý, prejavuje ti lásku a náklonnosť, tak si to užívaj a teš sa z toho, lebo aj toto je vec, ktoré mnohé ženy nedostávajú od mužov. Ja to vidím na mojom chlapovi, on sa zaujíma o všetko vo svete, najradšej by bol, keby bola na svete absolútna spravodlivosť no paradoxom je, že doma potrebuje mať kľud od všetkého. Naučila som sa ho nezaťažovať zbytočnosťami tak ako on mňa nezaťažuje tým, čo vie, že ma nezaujíma. Je to predsa iná osoba, vy nikdy nebudete ako jeden doslova dopismena. V určitých veciach áno, to je pekné, také dopĺňanie sa, ale chlapi - väčšina z nich, si myslia že na vypočutie máme kamošky. Viem si predstaviť, ako by reagoval keby mu povieš čo cítiš... Asi by to bolo niečo takéto: ale veď ja ťa počúvam....čo chceš odo mňa?.... Nuž... Príjemný hlas maj ako chceš, ale nechci od neho niečo proti jeho vôli. Nastav si zrkadlo a zamysli sa skôr nad tým, či je ozaj nutné hovoriť mu všetko. Tým ale neútočím na teba... Len z vlastnej skúsenosti čerpám, že som sa kedysy cítila podobne, vyčítala som, že prečo iným pomôže, prečo iných vypočuje.... Nakoniec som ho tak ocividne zdeptala, že sa vykašľal aj na ostatných. Potom som začala ja sama na sebe pracovať a trošku viacej si ho všímať a odvtedy sa nám aj vzťah zlepšil. Inokedy ani objatie nechcel, ani pusinkať sa a teraz koľkokrát sám od seba príde a pritúli si ma a vypusinkuje ma. Proste.... Ja som sa musela naučiť vnímať ho, popri tom som myslela, že to má byť opačne.
Tak za mňa asi toľko, že mňa mm nepočúva absolútne.... Nič, čo mu poviem, nepočúva, ak aj áno, nevníma a dokáže sa ma 8x spýtať na jednu a tu istú vec 😈
Tvoj priateľ je klasický muž, stačilo mu povedať, že od dnes si vegetariánka. On to nepotrebuje pitvat, že prečo. Možno má skôr obavy, že mu budeš variť šošovicu namiesto snicle a preto radšej zmenil tému. Na dlhé rozhovory si nájdi kamošky, tam sa vykecas a bude ti lepšie. Mnohí chlapi sú takí.
Ja už po 5 rokoch spolužitia viem, že je veľký úspech, keď mi muž aspoň každých pár minút zahmka alebo pokýva hlavou 😂
Ja ti nenapíšem, že to je v pohode, lebo chlapi sú takí...Nie, nie sú. Toto tvrdia ženy, ktoré rezignovali pri rovnako rezignovaných mužoch, kde sa nikto o nikoho skutočne nezaujíma a sú radšej ak je ten druhý ticho...sú spolu lebo rodina, deti, dom...atď. Skutočne naplnené a zrelé vzťahy, sú vzťahy dvoch ľudí, ktorí spolu vedia komunikovať a ktorí spolu majú o čom komunikovať. Z napísaného mám dojem, že tvoj priateľ sa nudí na smrť, keď mu niečo rozprávaš. Ľudia (nie len chlapi) všeobecne namjú radi prednášky namiesto rozhovorov. Možno ho tvoje vegetariánstvo vôbec nezaujíma, možno ho zaujímajú úplne iné témy a možno ste dvaja ľudia, ktorí si proste nemajú čo povedať.
Ty si filozof a on bude vecny,jasny typ cloveka. S takym necakaj siahodlhe debaty o nesmrtenosti chrusta. Mna doslova vytaca,ak niekto na moj vkus az prilis dlho rozobera nieco. Ale to neznamena,ze je ten clovek zly. Tvoj priatel sa nezmeni,bud ho ber takeho,aky je alebo hladaj ineho.
@alaguema Presne tak ,schvaľujem tvoj názor.A nie muži nie sú taki ,ako tu niekto píše .Aj v mojom vzťahu, dokážeme sa hodiny rozprávať a to takmer každý deň .Ked sa dvaja vo vztahu už nemajú o com rozprávať ,ak jeden z nich je radšej ak partner drží usta ,začala by som rozmýšľať nad vzťahom ,ci nám všetko funguje ,ako má ..a snažila by som sa na vzťahu popracovať .Napokon komunikácia je základ vzťahu .
To su chlapy,, vacsina znich nechce dlhe debaty a podrobne uvahy...zvlast ked ich tema nezaujima. Pockaj ked prijdu deti, to sa ani tebe nebude chciet pocuvat ani rozpravat 😁😁😁 Sto tisic krat denne sa citim ako ... no a najnovsie ked uz nevladzam ani reagovat slovkom "Ano" ked mi moj syn cosi premna nepodstatne hovori (4r.) a poviem len "uhm" tak ma buzeruje ze tak sa nehovorim ze mam povedat "Ano"
Vela ludi mi povedalo ze mam prijemny hlas a velmi rado by ma pocuvalo..ale moj priatel..ja neviem
Ja zas mam silne empaticke citenie, mnohkrat ludia nevedeli sa dodakovat,za rozhovor somnou ked sa mi zdoverili s trapenim,ze vzdy viem spravne reagovat,povedat tie spravne slova...a naivne som si myslela ake mam velke + pri nadvazovani vztahov s muzmi, nieco co je umna vynimocne...a aka som bola prekvapena a sklamana,ked som zistila ze mi to je pri chlapoch skor na skodu, v lepsom pripade knicomu...aj ked mam lasku uz 7rokov, vieme sa hlbsie porozpravat,ale ked ho nieco nezaujima tiez ma odbija (ale ja jeho tiez,ked mi vysvetluje napriklad technicke veci)
Lebo je duchom uplne inde, lebo ho to nezaujima atd atd. Prenho je to aspon, ze vobec tam sedi ked rozpravas a nejako ti kyve hlavou a pritakava. Alebo ma mozno aj iny nazor, nechce ist do konfliktu, tak pritakava.
S mojim sa rozpravame vela, ale o veciach, ktore nas zaujimaju oboch, to vnima, diskutuje. Ale ked mu chcem povedat nieco moje, tak rychlo, strucne, z bodu A do bodu B, aby nezabudol, o com hovorim 😀. Kedze ja som tiez schopna hovorit o konovi a spomenut celu zoo. Zo zaciatku ma upozornoval, ze teda kde je pointa, uz som sa naucila, ze sa nemam rokecavat a nevadi mi to. Potom sa znovu rozkevam s maminou, sestrou, svokrou a je mi dobre. Ja tiez vypinam zvuk, ked nieco napriklad opravuje a snazi sa mi vysetlit, ako to funguje. Tiez mu skocim do reci, ze nech mi oznami, ked to bude hotove a s ostatnym ma neotravuje.
Zhrn danú vec do jednej dvoch viet a počúvať bude, nie kazdy rad počúva romány....
Ja to tiež nemám rada... Po druhej vete automaticky vypínam.... Tiež odpovedám stručne.... Aj sms píšem štýlom... Prídem o 18.00 a nie štýlom som ešte tam, pôjdem tam aby som spravila zo a hento a okolo 18.00 môžem prísť.... Môj chlap presný opak....
Skús mu rozprávať o aute, ake by sa ti páčilo a prečo, zaručene budete viesť dialóg a nie ty monológ 😅
Ja vždy keď si uvedomím že rozprávam príliš dlho sama, skončím lebo viem že ho to nezaujíma.. ale tak isto to je opačne, takže žiaden stres - máme témy o kt.sa dokážeme porozprávať spoločne a dokonca vieme byť aj spolocne ticho a nie je nám to trapne..
presne toto mam aj ja na vážnu tému sa s nim jednoducho rozpravávať nedá on povie že mu je dobre tak ako je a hotovo ale ked niečo opravuje tie siahodlhe litánie hrôza. Ja som s toho niekedy na nervy a odbijem ho rázne
Proste on chce chápať moje činy...ale zaroveň ma nechce počuvať. Potom sa citim trapne..lebo si myslim že moc rozprávam a vnucujem mu akoby ten názor.