Mám pocit, že môj život nemá žiadny zmysel

5. aug 2024

Mám pocit že môj život nemá žiadny zmysel. Nemám priateľov, partnera, rodinu, nikoho komu by na mne naozaj záležalo. Som sama, neviem sa uvoľniť, zabaviť, stále sa cítim osamelo. Často bývam chorá, v nemocnici som na tom psychicky ešte horšie. Naozaj nemám pre koho žiť, ani pre seba samú. Tiež mám pocit že si to ani nezaslúžim, veď na čo tento svet potrebuje niekoho tak škaredého, hlúpeho a hlavne zbytočného? Len som tu na príťaž. Lenže samovražda sa mi hnusí, je to ako klesnúť ešte niekoľkokrát hlbšie. Na druhej strane, prečo mám okolie zbytočne zaťažovať? Nezaslúžia si to. Ja som tak neschopná že neviem ani len spraviť toto jediné rozhodnutie! Stále som zaseknutá niekde uprostred - ukončiť/ neukončiť? Až sa za to hanbím...za celé svoje nepodarené ja. Psychiatra ani nezvažujem,toho predsa potrebujú ľudia, ktorí sú na tom naozaj zle. To je zase ďalšia vec , ktorú si vyčítam, zatiaľ čo niekto sa naozaj trápi, ja sa tu budem sťažovať na niečo také! Skrátka si nemôžem pomôcť! Vlastne ani neviem, na čo sa chcem spýtať. Asi sa len vypísať

tina1549
5. aug 2024

skúste terapiu, tu na koníku Vám určite nikto nepomôže

ingridpisarova
5. aug 2024

určite smer psychiater, lieky by mali pomôcť

haley7897
5. aug 2024

Vieš, ono je to vec pohľadu. Taky Stephen Hawkins tiež nikdy nebol materiál prednú stránku fashion magazínu a zdravotnych problémov viac než dosť a mnohí by povedali, ze bol veľkým prínosom. Takže vzhľad a zdravie môžeš skrtnut ako definujúci parameter. Aj keď chápem, ze byť častokrát v nemocnici je prinajmenšom demotivujuce.
Mýliš sa aj v tom, ze samovražda utrpenie ukončí. Nekončí, len ho prenesieš na niekoho iného. Určite nezijes v úplnom vákuu, máš ľudí okolo seba o ktorých možno ani netušíš, ze by uvítali tvoju spoločnosť a veľmi by ich zasiahlo keby sa ti niečo stalo.

autor
5. aug 2024

Psychiatra a terapie chcem prenechať ľuďom ktorí to naozaj potrebujú, nie mne s takýmto malým problémom

7miriam77
5. aug 2024

Možno to šťastie nezazivas na mieste na ktorom práve si. Niekedy treba v živote nabrať odvahu a urobiť radikálnu zmenu. Šťastie na teba isto niekde čaká. A prečo nemáš kamarátky? Ani zo školy, z práce, z detstva? A neboj,isto to nie je s tebou až také čierne ako popisujes. Možno len zle životné obdobie....a to ma občas každý. So samotou ti môže pomôcť nejaký psik z útulku, dá ti lásku a radosť. No ak si naozaj často v nemocnici, tak v Tom prípade,radšej nie. Hlavu hore, aj tebe vyjde slniečko

haley7897
5. aug 2024

Najvážnejší problém je ten, ktorý nevieme vyriešiť sami. Poznala som 9 ročné dievča ktoré spachalo samovraždu zo strachu z vysvedčenia. Malo tam trojku. Taká nepodstatná vec. Pre niekoho by dlh 500 000e dôvod ukončiť to, iný by si ani nevšimol pohyb na účte ak by mu tá suma zmizla. Toto je tak individuálne ako my samy.
Ak máš problém s ktorým sa nevieš pohnúť sama z miesta, si v bode kedy je vhodné nájsť pomoc. Žiadny problém nieje príliš malý alebo veľký aby sa nedal riešiť.

mamina7070
5. aug 2024

potrebujes psychiatra a riadnu liecbu darmo si nahovaras ze nie

simona20201309
5. aug 2024

Psychiater je ti presne pre takých ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Neexistuje väčší problém a menší problém. Čokoľvek co núti človeka rozmýšľať nad samovraždou je vážny problém ktorý potrebuje pomoc. Ľudia chodia za psychológom aj pre strach z pavúkov, z lietania.... alebo aj také ženy ktoré nezvládnu mužovi neveru. Tak nad tým vôbec neuvazuj a chod.
Inak stále píšeš ze nikomu na tebe nezáleží. Je v okolí niekto, na kom záleží tebe?

bibina32
5. aug 2024

Mohla by si ísť skúsiť pomáhať do nejakej charity, alebo do útulku. Zistila by si, že si užitočná a že ťa potrebujú.

tina1549
5. aug 2024

neboj psychológov a psychiatrov je dosť, nezaberieš nikomu miesto. Určite by si to mala skúsiť

bublinka1426
5. aug 2024

co chces vlastne od nas pocut. ak nemas zaujem o psychiatricke vysetrenie.
tvoj prispevok nedava zmysel.
jedine co ti napisem, keby ti naozaj slo o zivot, zrazu by si pochopila, ake krasne je zit ( aj ked teraz ti to tak nepripada) asi si aj zjavne dost unudena zivotom,
kazdy den mozes daco zmenit.

lenkakravcova
5. aug 2024

Možno sa na to skús pozrieť z tohto uhla: pre niečo na tomto svete si. Neocitla si sa tu náhodne. Každý z nás je tu kvôli určitej skúške, ktorú má zložiť, kvôli niečomu čo má dokázať. Možno len prehliadaš zmysel toho pre čo si tu bola poslaná. 🙂 určite tvoj život má zmysel.

di1234
5. aug 2024

@autorka s malým problémom? Píšeš, že nemáš rodinu, priateľov, partnera, nemáš pre koho žiť, cítiš sa hlúpo, škaredo, nepotrebne. Ty máš problém. Veľký problém a ten problém určite treba riešiť. Na tomto fóre ti nepomôžeme, ale pomôžu ti odborníci. Neboj sa toho. Čím skôr, tým lepšie.

0silvia0
5. aug 2024

V akom si veku? Ako si doteraz zila, ked nemas ziadnych ludi okolo seba? A ako zijes? Napis nieco o sebe.

hylary
5. aug 2024

Koľko máš rokov?

milanemila
5. aug 2024

Psychiatra potrebujes, mas pravdepodobne depresiu a potrebujes antidepresiva. Takyto stav clovek nevie zvladnut sam. Kazdy mozem mat niekedy nejake horsie obdobie, ale ak sa tak ako pises citis dlhodobo, naozaj potrebujes odbornika. Nie je to ziadna hanba.

sashka22
5. aug 2024

Nemôže to byť len neskutočná nuda?

autor
5. aug 2024

@0silvia0 Mám 26r, mám okolo seba ľudí ale nie takých ktorí by ma mali radi. Robím kancelársku prácu ale ani tam nemám veľmi vzťahy. Mimo to ani nič také, v poslednej dobe sa mi nič nechce

hylary
5. aug 2024

Rodičov, súrodencov nemáš?

autor
5. aug 2024

@hylary Otec mi zomrel, súrodencov nemám a mamu mám, ale... skrátka, nikdy nebola takou tou milujúcou mamou

0silvia0
5. aug 2024

A ty mas ludi rada? Co robis preto, aby si sa k ludom priblizila? Ved si aj chodila do skoly, ziadni priatelia nezostali?

misicka31
5. aug 2024

Vás problém je dosť ,,veľký"...vyhľadajte odbornú pomoc...potrebujete ju,veľa síl želám 🙂

hendikep
5. aug 2024

a stavim sa ze to ze si zbytocna / nepouzitelna / neschopna atd. Ti vtlkala do hlavy mama vsak? smer terapia! Nik na svete nie je zbytocny, a vsetko na svete je o hlave … ak budes verit tomu ze si NIC budes tym pre ostatnych, ale ked objavis svoju hodnotu, uvidia ju aj ostatni 🤷🏼‍♀️ drzim palce !!!

autor
5. aug 2024

@0silvia0 začiatky tohto celého mám už z detstva, teda aj v škole som nevedela naviazať kontakt, takže odtiaľ veľmi priateľov nemám

0silvia0
5. aug 2024

A nejaku terapiu si skusala?

rorino
6. aug 2024

Ale ty to potrebuješ,skús pre seba urobiť aspoň tento jeden krok,že si nájdeš odborníka a na neho nechaj,nech posúdi,či ho potrebuješ .

bielykral
6. aug 2024

Toho psychiatra by si mala podla vsetkeho zvazit, mne sa podla toho co pises javis tak ze by si ho potrebovala

karolinakr
6. aug 2024

v prvom rade klameš samu seba, považovat sa za hlupeho, škaredeho, zbytočneho a zabit sa ako malilinky problem, nehodny riešit s psychopogom..tak predsa chodia ludia s ovela väčšími problemami - okrem sebazabitia a ukončenie životnej puti na tejto Zemi čo ty považuješ za " väčší" problem

autor
6. aug 2024

@0silvia0 len zopár sedení s psychologičkou, ale to teda vôbec nepomáhalo

sasula1333
22. aug 2024

Uplne ti rozumiem. Tieto pocity som zazivala aj ja....roky... A neboj, nebudes u psychiatra ani psychologa na obtiaz. Ja som sa pri liekoch konecne prestala tak trapit. A potom sa moj zivot aj zmenil. Ked si stale nestastna nikomu sa nechce s tebou travit cas a preto nemas ani kamaratov ani nikoho. Ludi to obtazuje pozerat sa na niekoho kto nechce zit. Ja som potom uz bola ok, dala som sa do kopy, mala aj kamaratov, nasla si aj manzela. Lieky uz davno nepotrebujem a necitim uz tieto pocity. Niekedy ma to este tak prepadne ale uz niesom sama. Takze za mna urcite nemysliet na to ze by si bola na obtiaz ale ist si po pomoc...