Mám pocit, že ma nikto nemá rád

b1997
12. dec 2021

Ahoj,

Neviem ako začať ale začnem asi tým že mám pocit, že ma nikto nemá rád. Som jedináčik, jediná téma s mojou mamou sú známky, záleží jej na mojich známkach, ale keď za ňou pridem s niečim tak na to nemá čas. Celkovo som s ňou nemal taký dobrý osobný vzťah. Horšia sa mi vzťahy s kamarátmi, začal som fajčiť a piť ale chcel som skusiť aj niečo tvrdšie. S nikym si nerozumiem, a niekedy mam aj take stavy že neviem prečo žijem a rozplačem sa z ničoho nič. Nič ma nebaví, celé dni sedim za pc alebo som na mobile na ktorom počúvam hudbu prevažne interpréta Protivu. Jediným unikom z tohto je previezť sa na mojej motorke. Nemam otca a aj keď to nechcem priznávať a robím si z toho srandu tak mi to je naozaj ľúto.

zuzikak
12. dec 2021

@b1997 Ahoj a pokusil si sa mame povedat ako sa citis ?Niekedy, ked ma chvilku cas, napr.pocas vecere alebo ranajok jej povedat, ze by si sa rad s nou porozpraval o tom co ta trapi alebo o comkolvek inom nez len o skole. Skus sa jej spytat ake ona mala detstvo, po com tuzila ked bola mala a nedostala to. Cim chcela byt...mozno to bude zaciatok temy na rozhovor. Prosim ta len neskusaj ziadne drogy a taketo kraviny, pretoze mozes do toho spadnut ani nevies ako a bude problem sa vyhrabat. Si mlady clovek a zivot mas pred sebou. To, ze mas stavy, ze sa len tak rozplaces a nevidis dovod zivota sa oznacuje ako depresia. Prosim bud povedz mame ako sa citis a ze to potrebujes riesit alebo si vyhladaj na nete telefonne cisla, kde ti poradia, nasmeruju ta na psychologa online. Prip. si dohodni v blizkosti konzultaciu co najskor. S tymto sa da pracovat. On ako nezaujaty clovek ti pomoze najst smer v zivote a to ti doda energiu prezivat veci pozitivnejsie. To ze nemas otca mi je luto. Verim, ze by ti potreboval niekoho s kym sa da tak "chlapsky" porozpravat. No ver tomu, ze aj s tym sa da vyrovnat. Prosim ta hlavne neutapaj sa v tom sam a vyhladaj pomoc. Uvidis, ze sa ti ulavi.

roja01
12. dec 2021

@b1997 skoda, ze ako deti odrastaju, tak rodicia zabudaju pohladit slovom a objat. Su zavaleni pracou a starostlivostou o domacnost. A pri tom vztahy su dolezitejsie, ako mat porobene (upratane, navarene...). Nehnevaj sa za to na svoju mamku a vedz, ze aj ona potrebuje pomoct v tomto (mozno aj ona trpi osamelostou), skus sa jej prihovorit. Daj jej precitat tvoj prispevok i s reakciami a aj keby opat "nemala cas", tak jej povedz, ze si to napisal ty. Potrebuje sa zastavit a zamysliet sa. A ty hlavne nehladaj unik z "tvojej reality" zufalymi cinmi. Zufale ciny prechadzaju do zufaleho zivota.

renab
12. dec 2021

Ja som sa s mojimi detmi najlepsie porozpravala pri spolocnej praci alebo pri spolocenskej hre. Mohol by si skusit ponuknut svoju pomoc pri vareni a popri tom jej povedat, ako sa citis. Drzim palce, verim, ze si pre mamu dolezity a ze jej nie su tvoje problemy lahostajne.

miadi
13. dec 2021

Problem je ze ty nemas rad Sam Seba. A hladas unik. Nie pred svetom ale sebou. Ano boli Ta ze nemas otca a s mamou nemas hlbsi vztah .. ale kazdy mà nieco co ho boli. Ty musis zacat mat rad Sam seba a okolie sa prida. Pozri sa na seba positivne a Bud sam sebe najlepsi kamarat. Nehladaj sa v uniku v drogach alkohole. Hladaj sa v tom co Ta bavi robit v zazitkoch v aktivitach hobby ., to ze mama chce aby si mal dobre znamky je jej sposob akym jej na tebe zalezi chce aby si mal dobre vzdelanie dobry zivot. Aj ked asi nevie stebou komunikovat na hlbsom levely. Dospievanie boli najdi si kamaratov. Ludi ktori Ta budu mat radi .( hladaj takych co Ta budu tahat hore nie dole. )

jaja20
13. dec 2021

@b1997 Ahoj,aj mne zostalo veľmi smutno z tvojho príspevku... 😢 Uplne ťa chápem,lebo niečo podobné som prežívala,keď som študovala na gymnáziu. Tiež som potrebovala cítiť lásku,ale po smrti starých rodičov som nemala nikoho blízkeho,ani dobré kamarátky. Boli sme 4 súrodenci,ale mama sa starala len o tých mladších,s mojím otcom boli rozvedení,on sa o mňa nezaujímal a s otčimom som si vôbec nerozumela.
Ja som sa vtedy upla na skupinu Nirvana,to bol celý môj svet. Keď Kurt spáchal samovraždu,vážne som rozmýšľala,že to tu tiež "zabalím"...
Ale práve vtedy som si akoby zázrakom našla frajera a láska ma z toho dostala. Neviem,či ti dokážem dobre poradiť,ale prosím ťa,vydrž toto ťažké a smutné obdobie a mysli na to,že aj po búrke vždy vyjde slnko 🙂
Si veľmi milý,sympatický,príjemný,pekný a citlivý mladý muž,zo ❤ ti prajem v živote len to najlepšie a najkrajšie 🙂

talikudelkova
13. dec 2021

@b1997 v prvom rade sa musíš mať rád ty . Nesmieš sa opúšťať na svete je vela ľudí čo ťa majú radi len každý to prejavuje nejako inak