Caute zeny, aj vy mate pocit, ze mate doma neustale bordel a ked zazvoni neohlasena navsteva, ste v strese? 😀
Kazdy den upratujem, uz sa citim ako otrok a aj tak nie som spokojna. Je pravda, ze mam tmavy nabytok a vidno na nom kazde zrnko prachu, cize ked neutriem prach kazdy den, vyzera to, akoby sa neutieral mesiac. Uz nikdy viac tmavy nabytok!!! 🙂
Ale to iste aj v kupelni, na umyvadle, vani, usadza sa vsade no uz proste neviem ci upratujem zle alebo je to normalka a len v mojej hlave tkvie predstava krasnej, cistej, nalestenej a hlavne nerealnej domacnosti.
Nie som v strese, na návštevu chodia ku mne rodina a priatelia a nie kontrola z hygieny
Ani ja u nikoho nekontrolujem koľko zrniek prachu je na poličke
Pokial nirmalne uoratujes, tak neveriiiiim že máš nejaký šialený bordel aby si musela mat stres
U nas od vchodovych dveri po celom dome hracky. Potom uz nik nepozera na prach 😁. Ale hej svokor prstom prechadza aj zarubne 🙄
Ja som celkovo maniak na poriadok, asi až chorobný 🙈
Keď niečo nieje na svojom mieste alebo sú dva poháre vyložené na stole tak mi to vadí. Rovnako keď nájdem vlasy na zemi tak už vysávač vyťahujem. A to umývadlo v kúpeľni riešim tak že ho zakaždým utieram do sucha 🙈🙈🙈
Nemám len ten pocit, vždy je u nás niekde neporiadok. Na návštevu k nám chodia ale ľudia, ktorí neriešia smeť na zemi, či fľak na gauči. A rovnako chodíme na návštevy my.
Treba zminimalizovat domácnosť, to znamená, že budeš mať len veci, ktoré sa používajú, žiadne pracholapace, sošky, sviečky (keď tak jednu), výtvory, zberateľské výtvory, nechať voľne plochy, poličky, stoly, v kúpeľni všetko schovať, čo sa nepoužíva vyhodiť, takisto na kuchynskej linke, ja prebehnem prach, podlahy a je stále upratané, každá vec musí mať svoje miesto, každú miestnosť dôkladne zminimalizovat
Ano, aj u nas je stale neporiadok. Ale je to taky "provozny neporadek", nie spina. Hrozne mi vadia napr. hracky na kazdom kroku, o ktore zakopavam. Inak kazdy druhy den prejdem byt narychlo vysavacom, priebezne utieram kuchynsku linku a tak, kupelnu a zachod pucujem raz tyzdenne (samozrejme, ked sa uspini, vycistime po sebe, ale vyslovene pucujem len v sobotu), prach tak isto..
Radsej si vychutnam vecer po prichode z prace kavu, nez mat druhu sichtu. Ked som bola na materskej, dbala som na poriadok viac.. teraz uz nemam tolko casu. Aj tak u nas doma poriadok nikto nikdy neocenil 🤷♀️
@nwnw čooooooo to fakt ? By som to vyskúšala u nich pred ním .čo má čo u teba chodiť palcom po zárubní či máš čisto
Pre mňa je výborným pomocníkom robotický vysávač, vstavaný nábytok, minimum plôch, kde sadá prach. Kuchynskú linku čistím denne podľa potreby a podľa používania (nevaríme každý deň). Batérie, umývadlá, vaňu čistím po každom jednom použití -minimálne ich prejdem suchým uterákom na to vyčleneným - takto tam nemám kvapky vody, pekne sa lesknú, žiadny vodný kameň (máme dosť tvrdú vodu). Podlahu na spodnom podlaží umývam každý druhý deň, niekedy menej (ak nie sme doma), niekedy aj každý deň (ak treba, lebo deti niečo vyliali, prišli zablatené...).
Ja keď vidím, čo dokážu mať ľudia na kuchynskej linke všetko (spotrebiče, ktoré nepoužívajú, kopec blbosti), tak sa tam nedá ani variť..ja mám linku ako v obchode vystavenú, prázdnu
Keďže som na chalupe a dokopy 3 deti a pes tak mám po dlážke dosť smetí takže ja zaspávam kolo 12 kým upracem
@nwnw svokor? nechala by som ho pred zamknutými dverami kým by som poutierala tie pos*até zárubne...😈
Kym som nemala dieta tiez som mala poriadok, teraz bude mat syn 3 roky a vzdala som to. 🤣 Odmietam upratovat kazdych 5 minit co rozhadze hracky, takze az vecer sa u nas spratuje a cez den mame vybuch sopky po dome 🙈🤣
Ale kes ma nahodou prist neohlasene navsteva vsetko ide niekde do skrin a suflikov ako vo filme 🙈🤷♀️😉
@choco6 keď má prísť? Neohlásená návšteva je tá, ktorá ti zvoní pri dverách 😅
Ja by som Tiež najradšej mala prázdnu linku ale kávovar,kanvicu,sodastream a chlebník nemám kam inam dat.
Keď sme zariaďovali dom, dala som si záležať na tom aby prach nebolo vidieť a aby bolo či najmenej poličiek s miest kde sa môže usádzať. Celkom sa to podarilo. No a batérie keďže mame tvrdú vodu musia pár dni vydržať. Celkovo sa upratuje poriadne 1 x do týždňa…… nie som otrok. Ak každý vie dat všetko tam kam patrí nie je s neporiadkom až tak problém.
My máme na kuchynskej linke jedlo a deti dočahujúce jedlo. 🤣 takže aj omrvinky, príbory, a tristo pohárov. To by som musela nonstop striehnuť za rohom a spratávať...🙈🙈🙈
@spadnutaslivka No ku nam vacsinou pride svagrina s detmi a vola mi z auta ze su na ceste a pridu za par minut 🙈😁
U nás je naozaj vždy bordel a je mi to úplne fuk. Evidentne aj návštevam. Chcela by som občas byť viac na poriadok, ale evidentne to neviem... 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
kde sa žije, tam je "neporiadok". Je rozdiel rozrobené veci, príp. rozhádzané hračky a je rozdiel špina. Jasné, že keď je nás doma viac a viacerí sme vlastne vkuse doma, tak je stále niečo rozhádzané a rozrobené. Nežijeme v katalógu. A minimalistický štýl je síce pekná vec, ale sú veci, ktoré si nerozhodneš. A aj deti už majú svoje záujmy. Nebudem im zakazovať každú pamiatku len preto, že potom majú plné police. Ale prach im tam neutieram
Je pravda, že je rozdiel bežný prevádzkový neporiadok a svincik ako zo zámeny manželiek 😂inak to neviem definovat.mna rozhadze aj to prvé,ale tak sama si za to môžem a sama si to aj upratujem, aby to bolo na 100%tip top tak, ako to chcem mat ja.ja sa necítim dobre keď vidím veci tam,kde byt nemajú.tak si to upracem,napravím a potom viem fungovať normalne…mea culpa 🤷♀️
Ja som minule vravela ze uz nikdy skrinky s rovnym vrchom...45 stupnovy uhol by to u nas chcelo. Lebo kde je volna rovna plocha vznikaju tzv. hniezda navrstvene roznorode veci 🙈 a ked ich chcem pretriedit tak bud ma chyti amok alebo sa pohadam so zbytkom rodiny lebo su tam same potrebne veci (zlavove karticky, blocky, ucty, vypisy, noviny, skolske papiere...) ja by som to tak migla do kosa len by zahucalo. Ale vzdy ked to urobim tak sa okamzite hlada nejake dolezite lajstro ktore som urcite vyhodila. Cez vikend som zufalo pozerala na kopku kde sa mimo ine nachadza keramicky tanierik a diplom za Salianskeho Matka ktore syn dostal ked bol tretiak. Syn ma coskoro 16r 🙈🙈🙈
No ani ku nam nechodia navstevy, co kontroluju poriadok, ale ja sama sa citim neprijemne, ked pred navstevou poriadne nepoupratujem, najlepsie tesne pred prichodom, aby to vydrzalo 😀
A spinu doma nemame, mozno kdesi pod prackou by sa naslo, ale len taky bezny neporiadok, prach, nepoukladane veci... Som sama na to, manzelovi ked dam prednasku o odkladani veci po sebe,tyzden mu to vydrzi a potom zas nechava vsetko tak, kym nepride dalsia prednaska... 😂
No a deti to neriesim, hracky klasika poroznasa, ale to aj spolu upratujeme pekne do izbicky potom.
Ked som dostala smart hodinky, manzel len tak kukal, ze kde som doobedu po trojizbovom byte akoze tolko krokov spravila, no clovek sa nakruti a nic za nim nevidno 😀
@zara1357 zabila by som ho, u nas sa vyzuva aj ked si len nieco zabudneme a potrebujeme rychlo prebehnut 😀
@tykat u nás je povolené mať takéto ,,veci na všetko" na jednom konkrétnom mieste, odkiaľ to putuje do pár dní tam, kde má. Každý má svoje úložné priestory, nevidím dôvod skladovať veci mimo toho po dome. Dokonca je to v peknom košíku, ktorý ladí so zvyškom zariadenia v miestnosti. Deti mám síce ešte malé, ale učím ich, že všetko má svoje miesto. Manželovi to ide ťažko, preto toto ,,miesto na všetko" 😀 Detské izby, pravdaže, nekomentujem. Keď majú rozhádzané hračky v rámci hry alebo (aktuálne) sú všade puzzle, lebo si už týždeň skladajú všetky, čo v dome našli, neriešim, zatvorím dvere a tvárim sa, že tie dve izby tam nie sú 😀
Ja mam presne taký istý pocit upratujem stale a stale je bordel, a vysavam kazdy boží den, mam dve malé deti, tiež sa cítim niekedy ako otrok