Mám pocit úplného vyhorenia. Môžem si dopriať dovolenku bez detí?

28. júl 2023

Ahojte. Máme s mužom tri deti (13,7,2) . Všetky sú vytúžené . Sme spolu 17 rokov . Postavili sme väčší dom ,kúpili auto . Kým prišli deti ,sme sporili peniaze na svadbu ,bývanie ... Na dovolenke sme boli len raz ako bezdetní ,tu na sk .Skôr sme behali na jednodňové turistiky a výlety .
S deťmi sa snažíme chodiť . Poľské pobrežie ,Grécko ostvory aj pevnina , Chorvátsko dva krát , čierna hora ,Albánsko ,Taliansko . Alpy máme prebicyklovane . Väčšinou sme chodili na 2 týždne , až si ozaj oddýchneme
Mimo jedného razu ,čo sme boli na Korfu ,všetko autom ,bývanie v apartmánoch a varenie bolo na mne .
Teraz je to s financiami horšie .boli sme s detmi začiatkom leta kempovat na juhu sk na 4 dni .inak chodíme výlety ako zoo , kúpalisko .
A teraz konečne k veci .
Na dovolenku pri mori ,alebo vlastne je jedno kde ,ale na takú riadnu dovolenku nie je dosť financií ,kôli väčším kúpam tento rok .

Ibaže ja už cítim vymakanejsi obrovsky tlak v sebe . Hrču v hrdle ,často plačem .včera som sa rozkricala po 2 ročnom , stále len varím ,upratujem .
Dokončím v komentári ,lebo už nevidím písaciu plochu 🫣

autor
28. júl 2023

Milujem naše deti ,ale je to občas až príliš .
Muž pracuje 4dni z tyzdna v zahraničí . Pomoc inú nemám .keď príde sa im venuje ,hoci stále je ešte dosť práce aj na dome . Ja mám kolotoč ,záhrada ,naša malá farma ,deti .a pomedzi to som mala raz týždenne na 6 hodín prácu .

Vždy som bola názoru ,že na dovolenku bez detí nepôjdem .ale teraz som mužovi s plačom , navrhla ,že keby sa to dá , kúpim na september nejakú týždňovú dovolenku len pre nás dvoch ,a odídeme .
A on že myslel na to isté ,keďže sú medzi nami to intímne prestava fungovať ,a obaja sme si toho vedomí a chceme to riešiť .
Moja mama je ochotná nám prísť k deťom ,býva na opačnej strane republiky , je na úrade práce ešte dva mesiace ,takže to celkom vyhovuje .

Áno neviem ,či som si sem prišla pýtať povolenie ,či skôr názor ...
Boli ste v takomto stave vyhorenia ,a pomohlo vám také vypnutie vo forme dovolenky ?

struhanka
28. júl 2023

Choďte spolu s mužom sami na dovolenku. Potrebujete ju, zaslúžite si ju. Babka to s deťmi zvládne tých pár dní. Navyše, najstaršie dieťa má už 13, takže vie byť babke v prípade potreby nápomocné.

rusalinka
28. júl 2023

Povolenie: ÁNO
Názor: ÁNO, určite choďte, oddýchni si, vypni a uži si konečne pár dní bez varenia, upratovania, detí a všetkého. Veľmi ti to prajem, zaslúžiš si 🌷

janulka1802
28. júl 2023

Keď Ti mama príde k deťom, neváhaj. Choďte, urobte si medové týždne a vôbec, ale vôbec nerieš, kto si čo o tom bude myslieť. Krásnu dovolenku želám!

aylinn
28. júl 2023

Ja som s mužom nezažila nič , hneď som otehotnela, prestali sme si rozumieť , dohnali sme to až k rozchodu , teraz sme síce spolu ale zas to ide dolu vodou, cely náš vzťah sa točí okolo malého a to mame len jedného takze neviem si predstaviť ako musíš vnútri “trpieť” ty.
My ale nemáme nikoho kto by bol s malým takze bohvie ako to dopadne zas 🤷🏻‍♀️
Určite choďte , jeden týždeň osamote za XY rokov si zaslúžite

cookie29
28. júl 2023

Ja uz som to tu kedysi davala, telefon by si vybit nechala... starat sa o seba nie je "luxus" ale zivotna potreba, a len ak Ty budes v pohode, mozes sa postarat o inych. A zaroven aj deti ucis tomu, aby sa v buducnosti vedeli postarat aj o seba... takze pokial taku moznost mate, tak ani nahodou nevahaj. A v ziadnom pripade si to nevycitaj, lebo to nerobis len pre seba, ale pre vas vsetkych

h2
28. júl 2023

Určite choďte, bude to super pre všetkých! Vy si oddýchnete, babka si užije deti a oni ju a trochu iný režim bez rodičov. Nemaj žiadne výčitky, s mužom si to užije po všetkých stránkach! 😉

juliet86
28. júl 2023

a preco vlastne zvazujes neist? citis vinu voci detom? pre deti je zakladom vztah vas dvochm ked ten sa rozpradne alebo ty skolabujes kto sa postara o deti???? princip kyslikovej masky. najprv sebe potom detom. ak mamine doverujes a v zalohe je este nejaka kamoska krstni ktokolvek sused tak chod. ved tie starsie su velke. ja ked som mala 13 bola som sama na mesiac v kanade.... akoz ev host family ale aj tak. a najma aj sa s muzom zhodnete tak chodte. a nabudu e radsej chodte ze do albanska ale all inclusice nech si oddychnes

autor
28. júl 2023

@struhanka
@janulka1802
@rusalinka
Dievčatá . Ďakujem .mne je tak do plaču akosi . Najstaršieho som sa spýtala ,že je pre mňa jeho názor dôležitý ,ako to vezme ,či mu to nebude ľúto .a on ,že nie ,že máme ísť aj na mesiac ,že on bol v mori tento rok už s tatom ( muž bol pracovne v španielsku ) a vzal najstaršieho ,tak si pár krát spolu zaplávali . Ani som nečakala takú podporu .
@aylinn to mi je ľúto . My sme si zažili aj smrť našho dieťatka , potraty , dosť zlého sa nám stalo .
Ale máme teraz viac ,než sme kedy snívali .a ja mám potom pocit ,že nemám právo si sťažovať .nechcem vyznieť rozmaznaní .ale naozaj túžim týždeň nevarit,a zažiť prechádzky s mužom ,aby som nenahala deti .a večer možno víno a aj tie intímnosti , Lebo sa nám nenasackuju deti do postele .
Niečo odložené bokom mám .v sept by to vyšlo na týždeň niekde v Egypte ,alebo neviem .vlastne mi je jedno kde .len nech tam svieti slnko ,až nás to aj nabije dobrou náladou .

Ďakujem vám .

h2
28. júl 2023

@h2 *užite (tam malo byť)

milanemila
28. júl 2023

Ani sekundu nerozmyslaj a chodte zasluzis si to ty ako mama a aj vy spolu ako manzelia, uvidis prides odtial ako vymenena a velmi vas to opat zblizi. Ked je babka ochotna prist k detom, tak naozaj nie je o com.

autor
28. júl 2023

@juliet86 áno ,ten pocit ,že deťom som to nedopriala ,a ja si budem užívať .
Bože znie to strašne ,keď to píšem .lebo som to mentálne dopracovala tam ,kde som si pred 15rokmi hovorila ,že nikdy nebudem .
Možno aj tým ,v akom okolí žijem . Keď som na dedinskom ihrisku povedala ,že obliečky na paplony zásadne nezehlim ,vyzerala som ,ako keby deti zanedbávam...
Ale susedy neriešim . Isto budú mať reči .. šlo mi o deti .a zrazu 13r.syn mi povie ,aby sme šli . Tak som to nečakala

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milanemila
28. júl 2023

Vies co ja zasadne nezehlim nic (jedine veci co vylozene treba ako kosele alebo niektore saty) a to ani 3,5 rocnej ani 3 mesacnemu a sme tu zijeme a som super mama :D radsej decka vezmem niekamvon alebo sa hrame ako stat pri zehliacej doske 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mandzula
28. júl 2023

Áno, áno, áno. 🙂

janka95
28. júl 2023

Určite choďte. My sme boli teraz v máji na Gran Canarii. Požičali sme si motorku, prejazdili sme to krizom krážom, a takú perfektnú dovolenku sme ešte nemali. Urcite pôjdeme aj budúci rok. Jeden týždeň v roku budeme mať pre seba. A synček má pekné prázdniny u babky s dedom. Bol spokojný a my tiež 🙂

kvetinka75
28. júl 2023

choďte a žiadne výčitky.

autor
28. júl 2023

@stvura no ja mám doma takú menšiu farmu ,chovam kúry ,králikov , kačky .... Psov . Ale o to by bolo postarané .to by mama neriešila . Stredný bude v predškolskej do 15.30 a najstarší je super pomocník . A vraj si teda trúfa . Najstarší je veľmi samostatný a zodpovedný .
No tak nejako mám hneď lepšiu náladu

hladamematku
28. júl 2023

prisla si si pre povolenie, suhlas. preto si vyhorena, nestojis za sebou, za svojim nazorom. cely prispevok si sa ospravedlnovala, vyvinovala, vysvetlovala....LUDOM NA MK????? Na co??? Rodinu tvoris s manzelom, s tym to pories

pukanec123
28. júl 2023

Z textu cítim medzi riadkami výčitky že by ste mali ísť na dovolenku sami bez deti. Nemaj výčitky, si 100% mama, deťom sa venujete pekne, ste zaopatrení, robite všetko pre rodinu…choďte určite vypnúť sami bez deti, keď máte možnosť ani netreba váhať. Normálne bez výčitiek treba vypnúť, venovať sa jeden druhému, deti potrebuju aj spokojných rodičov, potom aj oni budú spokojne 🙂 drzim palce, zaslúžene si oddýchnite 🍀

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cimage
28. júl 2023

Nemaj ziadne vycitky. Ved deti budu v dobrych rukach a vy si oddychnete, hlavne ty. Nemusis sa nahanat, varit, budes si len uzivat. Aj ked budes cele dni pri mori na lehatku s knizkou lezat. Aj ja ked som bola mala, tak sme s bratom boli u babky na prazdninach, alebo v tabore a nasi dovolenkovali, sice len na SVK, ale urcite im to dobre padlo. Vobec som to neriesila, lebo nam bolo tiez dobre.

lucia13022023
28. júl 2023

Určite choďte. Deťom sa vráti mamina nabitá energiou... Takže im nič neodopries, skôr tebe bude lepšie, budeš v lepšej nálade, oddýchnuta a to sa odzrkadlí aj na nich ☺️

lenka567899
28. júl 2023

A prečo by ste nešli? My chodíme každý rok s mužom sami bez výčitiek. My sa cítime dobre a deti sa cítia dobre so starými rodičmi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka567899
28. júl 2023

@lenka567899 musím k tomu dodať že posledné roky len na 3-4 dni keďže mame ešte 2 malé ale bolo aj keď sme boli 7-8 dní

zuzanka.zuzu
28. júl 2023

AAANO a kto povie nie len závidí váš pekný vzťah s mužom a celkovo, dobre sa to čítalo čo si pisala, taká normálna pekná rodina bez kadejakých modrokonikovych problémov 🙂 choďte. zaslúžite si to. nevar! celú dovolenku presexujte 😎

lucka_ke
28. júl 2023

určite áno, len dobrú antikoncepciu nech sa nevrátite so štvrtým 🙂 krásnu dovolenku prajem! 🍀

dankabetka
28. júl 2023

ahoj, urcite chodte... milujem dovolenku bez deti a to ich lubim a cestujeme vela a casto aj s nimi, ale chcem mat cas aj na MANZELA a MNA ... a nehovoriac o obrovskej vyhode cestovania bez deti..( zbalim sa do jednej tasky 😅 ) , ked ideme sami, staci nam 4-5 dni nemusi byt vobec dlha doba... len sa vypnut proste. Tento rok uz sme boli sami a este nas jedna tak dovca caka na jesen a vobec nemam vycitky ....😅