Asi sa potrebujem vypísať. Už dlhodobo mám ten pocit. Akoby som ostala na periférií. Druhi sa ozvú len ak niečo potrebujú. Inak nemám nikoho komu by som len tak mohla zavolať. Akoby som bola pre ľudí nezaujímavá. Ja musím byť vždy iniciátor ak chcem ísť s niekým von, ak si chcem zavolať. Vlastne už prestávam mať nádej že spriaznenú dušu v pošve skutočného kamarátstva stretnem. Bývalí spolužiaci majú vlastné životy a kamošky rodili a už nemajú čas. Vlastne má.boli že tie najbližšie sa do mnou prestali kontaktovať pretože si nasli iné niektorých som prestávala doslova baviť. Aj ex mi povedal že ho už nebavím. Mám pod 30 a cítim nenaplnenie vo vzťahoch. Áno bola som u psychologický s týmto. Nevedeli sme nájsť príčinu, iba sis to, že to neboli práve kamošky, ktoré sa má takto zriekli. Veľmi ťažko prežívam túto samotu keď vidím skupinky dievčat ako sa v meste smejú a ja som Happy keď mi aspoň jedna povie áno keď ju pozveme na kávu. Občas prezivam veľký smútok že mňa nikto okrem rodiny nestoji
Skoda, ze píšeš anonymne.. Mozno by sa ti nejaka spriaznena dusicka ozvala aspoň cez písmenká.... 🙂
Odpíšem ak napíšu sem
Detto dievca zlate toto je vyhorenie.. neboj hlavu hore ja takto fungujem uz pomaly rok a niekedy samota lieci a prospieva a kto chce sa ozve kto nie nech sa strci… venuj sa rodine
@jaruna123 neviem či vyhorenie keď sa mi to stáva od strednej školy, zopár kontaktov mám, avšak žiaden taký kde by sme boli v kontaktné často a telefonický už vôbec. Ľudia o mňa nemajú záujem, pritom som vždy rada pomohla.
Hmm, zažívam to isté. Zo strednej kontakty už zabudnuté, výšku som chodila do iného mesta, potom si našla robotu a tam mám o dosť staršie kolegyne.
A síce čakám teraz bábo, nemám s kým ísť na kávu, alebo pokecať o živote, proste nikde si neviem nájsť kamarátku, ktorej by som dala všetko. Mám manžela, ktorý mi je aj najlepší kamarát, ale všetci vieme že to je proste iné. Tiež som z toho smutná, a neviem ako to zmeniť.
Takže ak by si chcela, napíš mi 🙂 budem veľmi rada
No a nehovorím o tom ako keď vidím tie partie báb, ako mi to trhá srdce, lebo veď aj ja chcem byť s niekým takým...potom si tiež o sebe myslím že asi som nudná asi, a tak...no asi to poznáš, nemusím písať
Ahoj, najlepšie je rozanalizovat o čom sa bavis s tým s kým ideš na kávu, tiež čo robíš vo voľnom čase. Či si veselá a bavíš ľudí historkami alebo sa len stazujes ľuďom. Či sa zaujímas o to, čo sa deje v živote tvojich známych, či ich počúvaš keď sa chcú vyrozprávať..... Či si empatická k osobám s ktorými tráviš čas. A najlepšie je potom začať robiť niečo nové kde spoznala nových ľudí. Či už šport, alebo fitko alebo tanec a s tými ľuďmi si utvoriť nové kamarátske vzťahy.....
@martina1201 nesťažujem sa veľmi a sem tam aj niečo vtipné poviem ...ver mi že vypočuť viem.
Odkial si? 😃
Autorka ja nesudim, pýtam sa a analyzujem kde môže byť problém. Ak si ho rozobrala správa aj zľava s psychologičkou a neprišli ste na príčinu tak jediná možnosť je taká, že si obklopená povrchnymi ľuďmi, ktorý si myslia, že ich musia všetci kontaktovať a obletovat, aby mali pocit dôležitosti a nadradenosti pred inými....
Och no presne toto...Tiež už som to cele analyzovala a nezistila som prečo sa ľudia vždy na mňa vykašlú. Mám pocit, že vždy som ja ta ktorá nieco organizuje a vymýšľa. Áno je pravda že väčšinou sa ľudia pridajú. Ale prečo kurník nikto nikdy nikde nezavolá mňa? 🤦 A dnes som sa naštvala a povedala si, že kašlem na všetkých. Že sa už neozvem...
Tak toto veru prezivam aj ja. Najlepsia kamoska co mi bola naj 10 rokov ma velmi sklamala a uz to nikdy nebude ako predtym. Potom mam uz len jednu, ale s tou sa pre covid a vzdialenost vidime raz za pol roka. Predtym sme mali kontakt aspon raz za dva tyzdne, ale zacali sme pracovat v inych mestach... no a tam koncim. Teraz si pisem s bar babami zo sveta co maju rovnake zaujmy :D som z NR, tak ak by si aj ty nahodou...
A prečo sa tým vlastne tak trápiš?? 🤔🙄 Chápem, že je prirodzené chcieť niekam patriť, ale ty vidíš partiu báb, ako sa idú baviť, a závidíš im, asi chceš byť aj ty obľúbená? Pozri, ty si taká, aká si. Možno si jednoducho nemala vzťahy s kompatibilnými ľuďmi. To nie je len o tom, či si vyvolávate, vypisujete, chodíte na kávičky. Veľmi si zužuješ svoje možnosti a životnú cestu tým, že sa spoliehaš na náklonnosť druhých, a tak aj určuješ svoju hodnotu a na tom zakladáš svoje sebavedomie. Vidíš, že aj tu sú ženy, ktoré prežívajú to čo ty, majú záujem o priateľstvá, ktoré im chýbajú, tak možno hľadaj "spriaznené" duše na iných miestach. Ale ani dočasná samota by ti nemala škodiť, musíš sa naučiť žiť sama so sebou a vážiť si svoju rozdielnosť, už v čomkoľvek spočíva. Ja si napríklad tiež nevypisujem, nevyvolávam s kamoškami, niekedy neodpíšem aj niekoľko mesiacov 🤦♀️ hocikedy sa cítim osamelo, no u mňa práve rodina je základ. Keď o teba stoja, ako vravíš, tak to máš taktiež vynikajúci základ. Ja niekde som obľúbená, niekde nie, ja som taká zvláštna povaha a osobnosť, že prvoplánovo nezapadám, ale zmierila som sa s tým, že síce celkovo celkom obľúbená som, ale nie som ako stoeurovka a každý ma proste nemiluje 😃 a nevolá na kávičky, ale predsa TO JE V PORIADKU. Raz mi v jednej práci kolegyňa povedala, že "Nikto ťa tu nemá rád!", tak som jej odpovedala, že "No a??". Nepodstatní ľudia 😉 Ty určite nie si nudná a nezaujímavá, len nevyberáš si do vzťahov vhodné osoby, ako napríklad tie plytké a povrchné kamošky. Už máš pred 30, hľadaj svoju hodnotu a radosť v sebe a vo veciach, ktoré ťa budú napĺnať, bez ohľadu na názory iných 🙂
Mala som "kamošku" ktorej som 10x napísala či ideme niekam...A 10x nemohla (a nikdy nenavrhla alternatívu). Ona mne nikdy nenapísala prvá. Odvtedy ju nekontaktujem, už je to rok.
Som toho názoru, že keď ťa človek chce vidieť, čas si urobí. A mam len jeden život a nemienim ho premarnit trápením sa kvôli iným, ktorým ja za to ani nestojím...
Ľudia sa menia, vyvíjajú sa ich ciele, potreby, hodnoty, priority...zákonite aj ľudia okolo nich.
A daj si sama sebe otázku - si človekom, s ktorým by si rada trávila svoj čas? Ak áno - a prečo to nerobíš? 😉
Prihlas sa do jazykovej skoly, kde mavaju hodinu viackrat do tyzdna, pripadne na nejaky kurz. Ja som si nasla dobrych kamaratov aj ked som pracovala ako dobrovolnik cez Cerveny kriz. Bud pozitivna, nestazuj sa a hlavne ludom hned nehovor, ze aka si sama a nemas kamaratov.
Odkial si ja by som sla rada na kavu 🙂
@akirlu Hej, väčšinou to funguje lepšie keď človek nemá deti. Prip.je na materskej. Keď ma rodinu, prácu, dom, záhradku tak je to niečo iné. Ráno rozviesť deti, práca, o štvrtej sa pohrabat v zahradke, nejaký šport a je vecer. Veľa priestoru tam na nové vzťahy neostáva. Ale je to o prioritách. A základ je nesediet doma. Ale hovorím že s rodinou je to náročnejšie.
Ked som citala tie slova od autorky ,akoby som sa v tom sama videla.Od skolskych cias som to tiez nemala lahke,ziadne prave priatelstva,stale len vysmech a ani neviem preco.Po rokoch som sa videla a dostala do ineho mesta a aj kraja ,kde mam za svojho nejlepsieho kamosa len mojho milujuceho manzela,ktoremu som vdacna za vsetko co pre mna robi a citim ze som len pre neho to najlepsie co ho v zivote mohlo stretnut.S rodinou vztahy mam dobre,len tie kamosky mi chybaju ☹
Ďakujem za povzbudivé slová. Bývam v BA. Áno, kamošky chýbajú aj keď môj priateľ je môj super blízky kamoš tak by to chcelo tu ženskú spriaznenú dušu. Vidím, ze nie som sama. 🙂 Cítim sa počasí h slovách lepšie.
U mna v skrini caka darcekova taska. S LED lampasikom( zmysel kamaratstva), najlepsim slovenskym vinom, pozkazkou do knihkupectva a zivym kvetom, ktory dufam ze nezhynie, kym mi povie stretneme sa? Od jej narodenin su to uz tri mesiace. Kazdy den si piseme. Ma velku rodinu a vela kamaratiek, preto to chapem. Ja nemam ziadnu. Niekedy mam chut vsetko zahodit.
Ja Ti poradit neviem ale ver ze nie si sama.
@nicicka , ja mám opačný problém ja keď niekde miekoho zavolám napr na dovolenku tak odpoveď nemyslí si keď máš čas ty tak ho majú ostatný a to som plánoval sa ísť previesť aj do ameriky a to zas nik nemal záujem 😂 ja tomuto zas nechápem.
aj ja žijem takto, a covid plus vojna na Ukrajine tiež poriadne preosiala počet kontaktov, väčšina kamarátstiev je povrchných a falošných..
@makovnikova s tou vojnou na ukrajine to ako s tým súvisí ??názorovo ?
Kolk máš rokov?
@gloria31 u mňa sa okruh zmenšil keď som mala dieťa
@jozef11111111 áno, názorovo, ale začalo to covidom..
@gertrudaosem mám 53 rokov
Len som sa chcela vypísať aj keď viem že to na tej samote veľa nezmení. Možno od vás budem pocit aspoň pochopenie ktoré pohladí moju dušu. Ten pocit keď dávate a nakoniec ste aj tak sami... Opustení, nie preto, že by ste niekomu ublížili, ale preto, že ste ste možno nudni :(