Dobrý večer, som doma s 2,5 ročnými dvojičkami ktoré ešte dojcim. Ide o to že som sa uvedomila po 2,5 roka ktoré som strávila v núdzovom režime. Chyba mi cas pre seba. Kaderník kozmetika estetická dermatologia nákupy wellness. Všetko toto bolo kedysi moje “hobby”. Teraz zisťujem že mi tieto veci začínajú byt znova dôležité - Ale. Ale nemám cas. Mám peniaze mám auto ale nemám kedy. Muz chodí neskoro domov, babky nemáme a opatrovateľke neverím. Viem že si stojim z časti aj sama v ceste ale napr neverím že ženy len tak nechavaju deti s cudzími z pre mna egoistických dôvodov … neviem ako si poradit ďalej keďže deti odsávať nechcem 😕
V sobotu doobeda postupne...keď cez týždeň chodí muž neskoro
Mam ten isty problem, neviem si s nim poradit a to ma dcera 4 roky. Je casto chora a stale som s nou zavreta doma, no ine mi neostava. Ja sice nepotrebujem kozmetiku a wellness, ale mne strasne chyba si len tak v klude citat pri kave alebo ist cvicit. Ale aj ako aj tebe napr. nakupy alebo kadernicka. Muz je v robote cely den, niekedy pracuje aj cez vikendy. Ja som este donedavna robila na flexi home office, ale firmu zavreli, takze som momentalne bez prace.
Bud cez vikend alebo postavit chlapa pred hotovu vec - zlatko v pondelok si zober dovolenku ja si ju beriem tiez od deti :D zasluzis si oddych a den pre seba ;)
1. Vydrz kym pojdu do skolky
2. Ked ma manzel po praci alebo volno
Buď ti pomôže manžel, že ich postráži, proste sa do predu dohodnete a zoberie si voľno, alebo vydržíš kým pôjdu do škôlky a potom budeš mať čas aj pre seba 😉
A preco opatrovatelke neveris? Pohladaj niekoho, kludne cez agenturu, nech chodi mesiac ku vam, hrat sa s detmi, kym si doma, 2 krat do tyzdna na 2 hodinku, ty bud bud s nimi alebo si uprac, vypi kavu, po mesiaci ich nechaj raz tyzdenne s nou na hodinu, potom dvakrat..detom sa naozaj nic nestane. Uz to nie su 2 mesacne babatka.
A ano, treba byt aj egoista. Mysliet aj na seba. Ak tvoje deti nebudu s tebou 4 hodiny tyzdenne, nic sa im nestane.
Sú to veci bez ktorých sa dá žiť,deti nebudú večne malé,a potom bude čas na všetky koníčky,
Radsej sa posnaz volajako teraz pred skolkou. Bo ked budu vecne soplave ( nemusia, ale skor ano) tak uz duplom sa nikam nedostanes.
Áno, stojíš si sama sebe v ceste. Manžel sa o deti nestará cez víkend? Tak šup na wellness, kde je problém? A 2,5 ročne môžeš kľudne odstaviť od dojčenia. Za chvíľu pôjdu do škôlky. Okrem toho, opatrovateľka nie je žiadna príšera, normálne sa ti o deti postara. V škôlke tiež bude "cudzia" teta. To ti už nebude vadiť? Túto logiku trochu nechápem. Každá žena potrebuje aj čas pre seba bez detí.
Ale to nie sú egoisticke dôvody aj, keď vela žien to tak berie.Je to tvoja psychohygiena chlap také starosti a sebabicovanie nemá povie idem na futbal, do fitka ..ženy to príliš emočne prežívajú, že ",opustili" deti, lebo chcú ísť cvičiť, ku kozmeticke.
Choď a uži si to!ja vrátiť čas chodím oveľa viac a pravidelne
Ja by som opatrovatelke aj verila, ale malý nechcel s nikym ani za svet ostať.
Takze tiez som nikde nebola 3 roky. Dovolenku manzel vral, ked som potrebovala zubára (niekoľkokrát), preventivne prehliadky a ine vysetrenia u lekara.
Ja som taketo zalezitosti riesila v sobotu doobeda🙂
Tak asi ti to tak velmi nechýba, tak co vlastne riesis. Je to v poriadku ako to mas. Ak by si kozmetiku videl ako dôležitú, vuyzila by si aj opatrovatelku. Ale zjavne ta to netrapi. Kazda ame ina a tak je to dobre.
Objednaj si služby k sebe domov. 👍