Ahojte neviem už kde sa vyrozprávať mam panicku uskost od decembra mavam všelijaké stavy som z nich unavená v poslednej dobe viac ležím v posteli keď som doma samozrejme navarím a tak ale mužovy to nestačí bol zvyknutý na to ze frcim v domácnosti vysávam každý deň upratujem a pod. a teraz keď viac spím tak som za lenivu nadáva mi do zdochlin lenivých vraj čelí deň len ležím to ale není pravda mame dve deti o ktoré sa musím starať som s toho nešťastná vie o mojich psychických problémoch ale nechápe to u neho som za zdochlinu lenivu a hotovo vôbec ma psychicky nepodporuje
@teleskop ved som aj chcela ale on mi na to povedal do slova nech jeho tie picoviny nezaujímajú
to mi je luto ☹ , ze si si vzala takeho ignoranta, ktory nerespektuje tvoje medicinsky potvrdene stavy. Tu uz asi neplati "v zdravi i v chorobe..." a tak isto slova, ktorymi sa vyjadruje nie su uplne o.k - chyba v nich respekt. Prepac ale ked ti bude lepsie, je na case sa s nim otvorene porozpravat o tom, ze si nezelas aby sa takto staval k tvojmu problemu. Bud nech si to overi s tvojim lekarom (ze ho tam vezmes) alebo nech je ticho a respektuje a potichu sa zmieri s tvojim stavom. Mas momentalne problemy sama so sebou a on ti rozhodne nepridava. To tvoju uzkost moze este zhorsit, ked ti chyba podpora. Rozhodne zabojuj za seba. Manzel sa bude musiet naucit brat toto ako fakt. Ak by si nedajboze ochorela na nieco vaznejsie, co by sa stalo ? Keby si musela skutocne prelezat den ? Osobne by som nezniesla na svoju adresu slova o zdochlinach (a horsie). Zalovat sa na koniku ti nepomoze - prepac ale toto musis riesit okamzite s manzelom.
spytaj sa ho, ci je pripraveny na moznost, ze budes pri takomto pristupe hospitalizovana... ci si bude vediet poradit a zvladat vsetko. Pan manzel pracuje? Ma v domacnosti tiez nejake povinnosri? Venuje sa detom?
ups no tak to ti nezavidim, ukazal sa skutocny charakter, mala by si hladat oporu aspon u psychologa, ak nemozes odist, da sa aj online, ale urcite by som sa rozviedla s chlapom, ktorý ma takto podporuje v čase nejakej choroby
ty si zdochlina a on je koko+....co je horsie? mas krasnu podporu obzvlast ked vie ze mas problem....
Ooo, zbal sa a chod na tyzden k rodicom, ku kamaratke.... Jemu nechaj deti a nech sa o vsetko postara sa sam, ked je taky borec a nepodrzi ta.
Ty pozeraj na svoje zdravie a nemrhaj energiu vysvetlovanim... mudremu staci povedat raz a dilinovi nepomoze ani 100x...
dalsi mentalny atlet 🤦♀️
To je neskutocne...On ti tvoj stav iba zhorsi. Ak sa ti da, odid od neho🙏
Tak manžel ti veru ešte pridava na tvojom stave... strašné a smutné...
Nie nadarmo sa hovori ako si kto ustelie tak aj ma... Behala si s handrou od rana do vecera, vecera pod nos riady umyte a nohy roztiahnute ked sa mu zapacilo? Ukazala si mu, ze vsetko zvladas a teraz ked to na teba vsetko dolahlo vidis, ze to bol kreten cely cas, ale mal plne brucho a prazdne gule takze nepindal. Cize bud das drahemu najavo, ze tvoj stav je vazny a pojde s tebou k doktorovi na nejaku konzultaciu a vezme si to k srdcu alebo pojdete od seba... Neviem to chces toto pocuvat kym ti nezaberu nejake antidepresiva aby si opat zacala upratovat a obskakovat vsetko sama?
Je to ťažké. Tiež sa s tým lomim už pomaly 3 roky. Mne manžel takto nehovorí ale veľa krát ho vytáča že hrozne zabúdam a nevnímam keď mi niečo rozpráva a vtedy mi naloží. Ja som pochopila že ľudia ktorí si tým neprešli to nikdy nepochopia. A prestala som sa na neho za to hnevať. Mala som stavy že keď bolo zle tak som ležala no nič sa tým nevyriešilo a ešte dom mala blbý pocit že robota stojí. Tak čo mi bolo dobre alebo zle tak som robila to čo bolo treba. A bola som trocha spokojnejšia že aj keď mi je blbo, dokážem fungovať a tym sa aj vela úzkosti pominulo.
Myslím, že je čas, nastaviť mu hranice. Nie si handra do ktorej môže kopať. Myslím, že raz toto obdobie budeš hodnotiť ako veľmi požehnane, nauči to teba a aj manžela, že si dôležitá. Myslím, že si vyhorela a áno, bolo to tým, že si všetko musela zvládať . Ale stačí. Skús mu na to povedať, Prepáč, ale takto sa so mnou nebav!!! Chápem, ako ti je, zažila som panicku úzkosť, je to strašne nepríjemne .. a to som mala podporu manžela. Jedno je iste(veľa som o panickych atakoch čítala) URICTE TO SKONČÍ!! Neboj sa, prejde to. Zvládneš to a prestaneš sa báť, vráti sa ti istota .. pomaličky postupne to bude prechádzať. Ale neboj sa ukázať tvojmu manželovi, že všetko ma svoji hranicu a taketo správanie si vyprosis!! Nemá právo takto ti ubližovať .. Si úžasná mama a naozaj, prejde to.
ked mas tieto stavy kup si magnerot a guajacuran, postavi ta to na nohy
Ak si veriaca pomodli sa za svijho muža a za vašu rodinu úprimne !!!
Tak takto:
1.odhliadnuc od tvojho zdravotného stavu (či je žena zdravá či chorá), nemá sa čo takto vyjadrovať na tvoju adresu
2. Čo mu odpovieš ty na to, keď ti povie zdochlina lenivá (až sa mi to zle píše)..zrejme má pán manžel doma fullservis a akonáhle chýba niečo z jeho potrieb si na vine ty
3. Len raz by mi povedal zdochlina lenivá...ty sama seba si musíš vážiť, inak ti povie aj horšie za chvíľu...k tebe si dovolia ostatni len toľko, koľko im dovolíš
Ach, je mi to luto, ja mam tiez problemy, ale manzel stoji pri mne. Tvoj je necitlivy idiot. U nas ja som ta, co mam vycitky ze nezvladam, ze teraz aj deti vidia ked mi nie je dobre a ma to mrzi kvoli nim. A manzel mi nikdy nic hrozne nevycital, ale mi hovori veci z tej lepsej stranky. Obcas musi dat ale detom on veceru aj ich dat spat, ked mi je priserne zle.
Riesila by som aj psychologa, ze z coho tie uzkosti mas.
A mozno si chod oddychnut do nemocnice, hoci teraz je zly cas, a nech sa mesiac on stara o deti.
Inak pri mojej labilite a takom pristupe co ma tvoj, by som sa ja zbalila a odisla k rodicom, kamaratke.
Prvé čo mi napadlo či tie psychické stavy nemáš zo svojho muža. Lebo panické úzkosti vznikajú často ruka v ruke so spolužitím s toxickou osobou.
Plne súhlasím s katkami123.Ak žijeme s takou osobou ktorá nás ešte viac deprimuje svojími narážkami a dlhodobo uráža . Môžu nastať takéto následky ktoré môžu nastať. Ako si uviedla vo svojom príspevku.
@katkami123 určite, že to má z neho, ale ešte si to asi nedala do súvislosti, alebo vie a trpi
@anetakovacova57 áno ako hovoríš. Želám jej čím skôr si to uvedomiť .A hľadať riešenie.
manzela treba vziat lekarovi nech mu to vysvetli, bez srandy, pri psych. poruchach sa to tak robi