Mám ostať vo vzťahu?

30. dec 2022

S priateľom sme rovesníci 28r, stabilná práca, vlastne bývanie, sme spolu 4 roky, posledný rok už veľmi intenzívne pociťujem že sa potrebujem niekde vo vzťahu posunúť svadba/bábätko vždy sme sa otvorene bavili na tuto tému a vždy vravel ze áno aj on RAZ chce deti, len ešte nie lebo toto tamto a hento. Áno svadba RAZ áno ale ešte nie lebo...neviem v lete v hlave som si dala také ultimátum že ak sa do konca roka nerozhybe tak asi odchádzam. Včera som si tak uvedomila ze je koniec roka a vlastne stále nič, večer som sa rozplakala na gauči a ani nemala chuť s ním vravieť. Inak sa na neho nemôžem sťažovať, je dobrý, sikovny, rozumie si s mojou rodinou a ja jeho...ale momentálne sa cítim tak ako keby som Martina vlastný život bud sa posunie ďalej a budujeme rodinu alebo mam chuť ísť na diskotéku a užívať si život a ešte mladosť s kým príde...mam pocit ze budem čakať ešte ďalšie 4 roky a nebudem mat ani rodinu ani užite mladosť...som z toho veľmi smutná lebo inak si veľmi rozumieme len mam pocit ze keby bol o 2-4 roky starší asi by to lepšie sedelo do našich plánov oboch

zorkahorka
30. dec 2022

Je zamestnany? Ako dlho? Mate kde byvat? Cim odovodnuje svoje rozhodnutie?

elbartoslava
30. dec 2022

A co si este chces v 28ke uzivat zivot a chodit po diskotekach?
Uz si si mala davno spravit deti ked sa tu teda vypytujes

autor
30. dec 2022

@zorkahorka píšem hore, obaja stabilná práca aj vlastne bývanie

mikadooo
30. dec 2022

Povedz mu, že v budúcom roku chceš svadbu. Ak nebude, tak s ním končíš. Ak bude, tak potrebuješ s ním dohodnúť termín. Hneď TERAZ, prípadne v rámci budúceho týždňa-dvoch, lebo tá svadba sa neobjedná a nezariadi sama lusknutím prsta. Možno budeš prekvapená, že sa zamyslí a povie ok. Niektorí chlapi proste potrebujú jasné informácie a nie že partnerka čaká na nejakú romantiku a chlap si "domyslí" a kúpi prstienok a kľakne na kolená atď. Ak sa z toho začne vykrúcať alebo naťahovať to celé do stratena, takisto budeš vedieť na čom si. Toto vravím z vlastnej skúsenosti z blízkej rodiny. Obidva páry sa vzali a sú spolu, obaja už cez 10 rokov.

autor
30. dec 2022

@elbartoslava áno 5 rokov som bola na ťažkej vysokej škole a od stola som sa ani nepohla a počas štúdia som bola na diskotéke možno 4x a potom už som mala vzťah a nežiadalo sa mi

autor
30. dec 2022

@mikadooo takto som si to cele nepredstavovala 🥺 toľko príležitosti mal ,na jeseň sme mali výročie, kupovali nový byt, boli sme na pobyte v tatrách tak som čakala a nic

54tinka54
30. dec 2022

Asi mu to musíš vysvetliť po lopate.. normálne mu povedz ako to cítiš, že sa už potrebuješ vo vzťahu posunúť. Asi potrebuje nejaký konkrétny termín, lebo povedať ze áno, raz to príde, to ozaj môže byť v jeho ponímaní aj za 10 rokov 🙈

mikadooo
30. dec 2022

Evidentne sa mu ženiť nechce, keď nemusí... Ale keď bude musieť, tak tú obetu spraví, lebo naozaj s tebou chce byť. Alebo to nespraví a tým pádom si z nejakého dôvodu chce stále nechávať otvorené dvierka...

elbartoslava
30. dec 2022

v 28 chodit po diskotekach... tam behaju 18ky, ved tam budes ako dinosaurus medzi nimi
da sa robit VS aj popri detoch externe, aj ked je to urcite narocne
Tebe co teraz vlastne vadi ze nechodis na diskoteky alebo ze este nemas deti?

autor
30. dec 2022

@elbartoslava co akože s VŠ? Tu mam dávno našťastie hotovú, vypotila som krv a som rada ze to mam za sebou ďalšiu popri detoch rozhodne neplánujem....to bolo v tom zmysle ze bud ideme budovať rodinu alebo ja si odchádzam ešte užívať mladosť keďže popri vysokej som nestihla nic

dskjhfdlkdjhl
30. dec 2022

Ste dospeli, tak by ste sa o tom mali normalne porozpravat. Mladost ste si mohli (a stale mozete) uzivat spolocne a detmi sa tiez zivot nekonci. Inak, celkom by ma zaujimalo, co si to vystudovala, ze si si nestihala uzit studentsky zivot, lebo tiez som vystudovala dost narocnu VS, ale stihali sme vsetko.

veselalentilka
30. dec 2022

Posad si ho oproti sebe a povedz mu priamo ze chceš svadbu a babo. Tu a teraz nie o rok dva tri.. Ak by to náhodou bolo hrr povedz mu ze mu dáva týždeň na premyslenie a podla toho ucinis rozhodnutie odísť... Rozhodný muž zareaguje hneď a nebudeš musieť čakať až týždeň na odpoveď...

qwerty2
30. dec 2022

No mne to znie akoby si chalanko schválne nechával zadné dvierka otvorené. 4 roky čo ste spolu je dosť, to by podľa mňa normálny chlap už svadbu dávno chcel. Dávaj si pozor aby ťa chalanko iba nevydržiaval a o 2-3 roky ti nedal kopačky lebo veď on si uvedomí, že môže mať ešte nejakú mladšiu. A tebe ujdú roky a už budeš mať problém si niekoho nájsť. Na tvojom mieste by som ho rovno postavila pred hotovú vec - buď budete mať budúci rok svadbu alebo ideš od neho preč. Ak sa začne vykrúcať, tak budeš vedieť, že rozchod je aj tak najlepšie riešenie.

ja_mama
30. dec 2022

Tak mozno na deti sa este neciti - do tohto sa nutit naozaj neda. A tym padom sa mozno nehrnie ani do svadby. MOZNO, lebo ozajstnu odpoved ti da len on. Pises, ze ste kupovali novy byt - pre mna by bol aj toto milnik/posun vo vztahu, pokial ste ho kupovali spolu. Ja som sa tiez citila na babatko ovela skor ako moj priatel, ja som po nom tuzila uz v 25, u neho to bolo az po 30tke. Sme od seba 1,daco roka takze som sa co to nacakala kym sa potom realne aj podarilo. Nelutujem, lebo som vedela ze on je ten s ktorym chcem mat dietatko a keby som ho do toho nutila tak zrejme ideme od seba.

pandorra
30. dec 2022

@elbartoslava prečo si myslíš, že po diskotékach behajú len 18 - ky? Neviem ako u Vás, ale u nás chodili a hádam aj chodia na disco aj ženy po 30- ke.

caroline_
30. dec 2022

@pandorra ja som chodila na disko od 15 a vzdy tam boli zeny aj muzi aj 50+,neviem preco by mlada 28 rocna baba nemohla ist na diskoteku

aliaray1
31. dec 2022

Ahoj, nehanbi sa a netrucuj 😁.
Ked bude super atmosfera povedz mu to tak, ako si napisala sem ale v skratke a nerozoberaj...u chlapa plati, cim priamociarejsie a jednosuchsie, tym lepsie.

Povedala by som mu "kocurik" moj vies co? Mam ti taku osemetnu vec jednu. Uz dlhsie citim, ze mi akoby nieco chyba. Citim, ze sa potrebujem v zivote pohnut vpred, tuzim po rodine, detoch...vies. Mrzi ma, ze ty este nie, uplne ta chapem. Nechcem sa ale viac trapit a asi by bolo fajn dat si pauzu.

V hlave chlapa co asi pocuje: trapi sa, lebo chce deti a svadbu. Mysli si, ze ja nie a preto sa chce rozist.

Bud sa rozkyve a zacne konat, alebo zaradis spiatocku. Na diskoteke vacsinou moc stastia nenajdes. Ak neodides, s nim sa zrejme vpred nepohnes. Tak si das aspon sancu stretnut takeho ako ty, ktory tuzi mat rodinu.

andreatytler
31. dec 2022

Chcela by si chlapa, ktory by sa nevedel dockat dna ked ta poziada o ruku, ze?
Zial ten, ktoreho mas teraz tym chlapom nie je. Bud sa s tym vyrovas a das s nim velmi jasny rozhovor, kde mu das na rozmyslenie tyzden a ak po tyzdni nebude suhlasit so svadbou, zacni planovat rozchod. Ak nechces takto zacat spolocny zivot, rozid sa uz teraz a najdi si tkeho, ktory bude cely zhavy do svady. Sucasny priatel s nezmeni.

amelie2017
31. dec 2022

Mate 28, tento rok ste kupili byt. Neviem ci spolocny alebo kazdy zvlast, ale mozno pre neho bola ta kupa bytu uz posun vo vztahu.
Tu mladost si mozete uzivat aj spolocne, ale treba si vydiskutovat ciele. Ci naozaj planuje rodinu, ci si ta chce vziat. A ak ano, nech ti povie, ci sa na to bude citit o rok, 2, 5, alebo 10. Ake su jeho plany do buducnosti. A podla toho sa zariad. Ale nerobila by som to teraz na prelome roka. Pockaj mesiac..trraz je kazdy sentimentalny, prehodnocuje a aby si sa neuchvapila.

lucyluska
31. dec 2022

Ahoj, z mojej skúsenosti som musela môjmu mužovi trošku stupit na krk, stále bolo že nemáme peniaze, toto a hento.
Tak som sa po 6 rokoch naštvala, hovorím: asi to tak ďalej nejde, otvoris si vlastný bankový účet, dom predáme, podelíme majetok a každý pôjde svojou cestou. Ja som veľmi chcela svadbu v kostole, lebo keď sme sa už raz dali na duchovnú cestu spolu tak uz aj s požehnaním.
Ani neviem za ako dlho ma požiadal o ruku, a hovorím ale do roka a do dňa 😊
Tak sa aj stalo.
Všetko dobré želám 🙏

toiba
31. dec 2022

ahoj, tiez som si popri vyske neuzila velmi zivot, lebo bola tazka a ja nie som genius, co by po jednom precitani knihy vsetko vedel, pracne som si musela vsetko nastudovat.... to lrn tym zenam, co nechapu, aku tazku skolu si musela mat... zenynie kazdy dokaze napor skusok, vela ucenia dat lavou zadnou, ak to mate tak vy ok, ale nesudte ostatnych. k tomu posunutiu v zivote, ja som mojmu zo srandy po edala, co mi moj tato ppvedal, ze ak ma do 5 rokov si nevezme, ze ho mam poslat k vode 😀... potom som nenapakdo ale asi skor napadne zacala pozerat snubne prstene a dotahovali sme sa, ze sak rovnopravnodt, tak aj zena moze žiadať o ruku, co mne sa az tak nrpacilo, ale povedala som si ok, pockam a uvidim a ked mozno 😀... nakoniec ma poziadal o ruku a v tom obdobi som to vobec necakala. cize to ze ty mas nejake predstavy a on o nich ani netusi a si sklamana je bohuzial tvoja chyba. nic si mu nepovedala, ze do 4 rokov dajme tomu sa chces vydavat, ci mat dieta... mali by ste sa porozpravat. nemusi to byt vazna drbata, ale taka odlahcena... ale uvedom si, ze chlapi nevefia citat myslienky, treba im povedat veci. takze rada do zivota, aby si nebyvala takto casto sklamana je, aby si zacala viac komunikovat aneocakavala, ze muzi vitaju myslienky... ja som to zistila ziez az neskoro 😀.... vela stastia a neber to tak tragicky, ak vam vsetko vo vztahu klape, tak iba sa s nim o tom porozoravaj, ake mas predstavy o zivote, ultimatum by som hned nedavala, ale vyjadrila svoje potreby a plany 🙂

marianarem
31. dec 2022

Suhlasim s radami vyssie, treba jasne povedat, co chces a dokedy. Niektori chlapi su taki, ze vymyslaju, ako by romaticky zenu poziadali o ruku, ale niektori vobec. Aj u nas som to nakoniec na rovinu navrhla ja, manzel mi na rovinu vysvetlil, preco sa k tomu nemal a nakoniec sme sa zobrali a je to dobre.

vlado818
31. dec 2022

Ach jo. Vzdy sa clovek dobre zasmeje nad niektorimi radami. Nie kazdy chlap potrebuje svatbu a dieta k stastnemu zivotu. Nozor so zadnymi dvierkami...
Vsetko vam funguje ( mat svatbu nieje podstatna vec)... Dieta pride casom. Uzivajte si zivot. Len tak pre predstavu: rozidete sa co bude potom? Zoberiete si 1 ktory pride a spravi dieta? O rok bude mozno tema slobodna mamicka...

ivangeline
31. dec 2022

Bud alebo. Musis mu to vysvetlit polopatisticky. Chlapi ozaj vacsinou naznaky nechapu. :D Dohodnite sa na nejakom case,nech o tom porozmysla a da vediet,ze ako. Ozaj sa treba rozhybat.

marcellka32
31. dec 2022

@elbartoslava tak ja som potom riadny dinosaurus, keď ideme s babami na disko sa zabaviť a to sme všetky 40+ 🤣🤣

elam1234
31. dec 2022

Keď niekto chce chodiť na diskotéku v 28, nič na tom nie je , každý to cítime ináč , tiež som ako mlada nikam nechodila , lebo štúdium atď a začala som chodiť von až neskôr , lepšie sa vyburit v 28 ako sa snažiť potom niečo doháňať neskôr, keď už bude rodina, ale ani vtedy zájsť si von na diskotéku s kamarátkami nie je vôbec zlé. Sadni si s priateľom a porozprávaj sa s ním, že kedy si to tak predstavuje , že kľudne môžete naplánovať svadbu aj o 2-3roky, ale že aby si mala nejaký plán , aby si sa mala na čo tešiť a nebola v neistote, že ako to presne vidí on.

elam1234
31. dec 2022

Kebyže sa s ním rozides , myslíš, že nájdeš do roka chlapa či deti a svadbu chce a hneď si ho vezmeš ? Tiež to budú ďalšie roky , nájsť si niekoho vyhovujúce ho , čo je docela ťažké, spoznávanie sa, budovanie vzťahu atď atď

amiaja
31. dec 2022

Jednaj s nim narovinu, ziadne hadanky a naznacovanie. Povedz mu ze uz sa chces posunut.. s nim alebo bez neho.
Ze by sa ti pacila svadba dajmetomu v lete.. uvidis co ti povie a podla toho sa rozhodni

lujza123
31. dec 2022

O tomto sa naozaj treba úprimne porozprávať a doslova vyložiť karty na stôl.

Vieš chalanom sa oveľa ľahšie hovorí ze RAZ by chcel mať deti, jemu je to v podstate jedno ci to bude v 30tke, 40tke alebo dokonca v 50tke, jeho telo ani kariéru tento krok to tak zásadne neovplyvní ako ženinu.

Jasne ze dnes mávajú ženy deti aj neskor, ale byť "geriatrickou prvorodickou" (tak nazývajú ženy 35+ v pôrodnici) no nič moc, už sú tam komplikácie, vyššie riziko downovho syndrómu, ťažšie sa zhadzuju popôrodné kilá . Co mam kamošky takéto staršie prvorodicky všetky sú hrozne úzkostlive, tak nejak mi pripadá ze človek to prvé dieta akosi ľahšie zvláda ako mladší, nerieši tolko.
Podľa mňa je ten vek tesne pred 30 tkou tak akurát.

Len to treba objasniť aj chalanovi, ako to máš. Ze napríklad chceš svadbu a dieťa do 30 tky, žiadne RAZ. Lebo raz je také ani áno ani nie. Vypočuj si aj jeho dôvody, čo je za tým, možno ma len strach z vážneho kroku, ale to ma asi každý... Tak trochu

sense
31. dec 2022

Si sadnite a porozprávajte sa a kľudne mu povedz ze po 4 rokoch by sa mal vás vzťah posunúť a je na ňom ktorým smerom