Mám ostať v takom vzťahu?

rachel123
13. feb 2015

ahojte zienky /mamicky potrebujem vasu radu s manzelom mame 2 dcerky pracuje ako sefkuchar v jednej nemenovanej restauracii ja sa staram odomacnost o nakupy,upratovanie, o deti ,varim, periem, zehlim zijem na vychode nemam tu mojich rodicov nikoho kto by mi aspom trosku pomohol ajked len na chvilku s detmi mam toho za cely tyzden akurát tak dost co sa tyka deti nemam tu velmi ziadne kamaratky kedze som stale s detmi poradte mi co mam robit mam pobalit deti a odist za rodinou na zapadne slovensko ?alebo niake ine riesenie?dakujem vsetkym mamickam ktore sa pripoja k diskusii a pomozu mi ako dalej

daniela1978
13. feb 2015

@rachel123 základná otázka, prečo bývate tak ďaleko od rodiny? už tam bol predpoklad, že budeš na všetko sama...... zbaliť deti a odísť nie je žiaden riešenie. nebude deťom chýbať ich otec, tebe tvoj manžel?.....

nyusika
13. feb 2015

@rachel123 manzel tam tiez nema rodinu ? ak ano, mate dobry vztah ?
nemyskim si, ze je vhodne utekat, nenapisala si toho vela, ale z toho, co citanm, zas az taky problem nemate. akurát ty si bud unavena, alebi frustrovana zo samoty. ale to sa da vyriesit, len terba najst spolocnu rec s manzelom. neverim, ze je denno denne v praci od rana do noci.

blumchen
13. feb 2015

Chces odist od manzela preto, ze si na vsetko sama? Ako by na to reagoval manzel? Ak mate dobry vztah, nad takym radikalnym riesenim by si nemala uvazovat. Rodina zo zapadneho Slovenska moze prist ku vam, pomoct Ti s dcerkami. Pripadne Ty mozes ist obcas na zapad, na par dni, ale potom sa naspät vratit k manzelovi. Povedz muzovi, co Ta trapi, zaujimal by ma hlavne jeho nazor na Tvojom mieste.

krissy1
13. feb 2015

@rachel123 Otazka znie: kolko rokov maju deti?mozno by to chcelo nejake zamestnanie a zmenu stereotypu...

staronova
13. feb 2015

píšeš o vzťahu, ale v popise je niečo úplne iné....prečítaj si to a potom sa zamysli, kde vlastne ten problém skutočne je.....rodina na západe vaše problémy nevyrieši.....

zuzin78
13. feb 2015

@rachel123 zalezi ci si rozumies s manzelom alebo nie. Ak nie tak zbal si vecia chod kde ta to taha , lebo cely zivot byt niekde kde nie si spokojnala etvoj manzel je skokojny nie je riesenie . prestahujte sa spolocne ak mate dobry vztah na zapadne slovensko , ale ak manzel nechce odist od scojej maminky ( rodiny ) tak tam potom problem je . Vela si toho nenapisala takze tazko pisat ...

gretocka
13. feb 2015

no vies, ak vas vztah s manzelom stoji na pevnych nohach, tak to, ze ma vela prace vas nemoze rozdelit. Moj manzel je zivnostnik, ktory zarobi len to co odmaka, takze su cele tyzdne, kedy odchadza z domu skor ako deti vstanu a vracia sa ked sa ukladaju spat pripadne, ked uz spia.
Verim ti, ze mas toho vela, ale odporucam ti aby si si nasla nejake zaujmy aj s detmi. V lete chodte von na ihrisko, ver ze tam rychlo najdes kamaratky pre seba aj pre deti rychlo, pripadne nejaka kaviarnicka s detskym kutikom. Neviem ako velke mas deti, ci uz su vo veku skolky, alebo nie.
Hlavne je tvoje pozitivne nastavenie, skus sa prestat zameriavat na to ako si sama a ako mas toho vela, skor hladaj nejake moznosti ako poskytnut detom nejaku zabavu a pri nej by si si aj ty mohla trochu oddychnut.

Napr. ja s detmi obcas zvyknem vyrazit do obchodneho centra, prebehneme nejake zo dva hracie kutiky, prejdeme sa von, najeme sa v restike a mame vsetci radost.... aj ked viem ze na toto asi nema "nervy" kazda mamina - zavisi to od toho ako zvladaju deti posluchat a spolupracovat....

A to co ti tu baby radili ohladom rodiny - neviem ake mate vztahy s manzelovou rodinou ale to nevadi, ze tvoja rodina je daleko... tak sa zbalte a pocestujte vlakom k tvojej rodine, po novom Regio Jet ma aj detske kupe s hrackami, alebo nech dojdu tvoji rodicia na par dni k vam a spravte si z toho napr. pravidelny ritual, Napr. kazde dva mesiace na tyzden alebo tak nejak.....

A na zaver - hlavu hore, materska ti skonci a este ti aj bude luto za tym casom s detmi doma 🙂

mirkava
13. feb 2015

@rachel123 ahoj, nepises ze manzela nelubis, alebo ze mate nejaky iny vztahovy problem tak preco od neho odchadzat? Chod na vikend k vasim, alebo si zavolaj nejaku priatelku k sebe, pripadne rodicov a uvidis ked budu odchadzat budes rada ze mas zase svoj kľud 😉. Skus si najstpriatelov v tvojom terajsom bydlisku, v nejakom dedskom centre, alebo v parku nejaku mamicku. Verim ti ze mas toho vela, ale to vacsina z nas 😊

sasa1310
13. feb 2015

@rachel123 v takom vzťahu sme každá druhá, že manžel je v práci a všetko je na nás..taká je doba
Ale aby si brala deťom ich vlastného otca len preto, že nepomáha a na všetko si sama,,,tak sorry ale si egoistka

katarinamarkova
13. feb 2015

@rachel123 z tvojho textu vyplyva ze chces odist len preto, ze nic nestihas mas vela roboty okolo domacnosti a nemas tam rodinu a ziadne kamaratky.
tu nie je problem vo vztahu 🙂 tu je problem vo vasej organizacii, logistike atd, co sa domacnosti tyka. staci s manzelom komnikovat a zmenit system v domacnosti.
alebo......si opisala vsetko okolo a ten zakladny problem co ta nuti utekat si nam nenapisala.
ps: zavolaj mamku, tetu, babku, sestru, kamosku na vikend k vam
a najdi si kamosku.....mamiciek a zien v tvojom veku je veeeeela urcite aj tam

kiki68
13. feb 2015

tak ked tak sa dohodni s manzelom ze sem tam pocestujes tak na tyzden k svojej rodine, potom zase naspat a takto. Aby Ti to tak nechybalo. Nakoniec zistis, ze po tyzdni zase chces mat svoj klud s manzelom. A potom urcite chod do prace ked sa bude dat, aby si nebola prilis dlho doma...

grettka
13. feb 2015

@rachel123 z tvojich slov citit vykrik "som velmi osamela", ale nepises nic viac, len tolko, ze manzel je sefkuchar, ani to, kolko maju tvoje deti, ci mas vôbec nejaku rodinu (hoci aj z manzelovej strany) tam, kde zijes teraz. nepises, ci vôbec komunikujeme, ani aky mas vztah s muzom. S tym sa tazko nieco poradi.
Skus napsiat viac, je zrejme, ze to dusis v sebe uz dlho, ale nepohnes sa dalej.

nuvaring
13. feb 2015

nerozumiem tomuto "problému"....sú to tvoje deti????? či deti tvojej matky, babky, tetky, sesternice z 10 kolena?????????? kvôli čomu sa chceš sťahovať? aby si deti mohla niekomu zavesiť na nos? kvôli čomu pre pána? skutočne nerozumiem, načo máte deti, ked s nimi potrebujete pomoc, tak nesúložte, alebo si zadovážte antikoncepciu....čo si nemohúca? imobilná na posteli???? ked budeš, potom tvoju tému a "problém" pochopím 😎 trošku sa vzchop a neľutuj sa! nikdy by som kvôli tomu, že mi je smutno a som na všetko sama zbabelo neutekala matke pod sukňu. aj ona chce mať isto iste vlastný kľud a nie na krku teba s ďeťmi.....

palomka
13. feb 2015

myslim, ze by si si mala najst kamaratku s detmi a nie utekat od manzela. Detom bude lepsie hoci len cez vikend s otcom ako s ostatnou rodinou. Poprípade si urobte castejsie vylet vlakom za zapad, ked ti rodina chyba. Aj ja som daleko od rodiny a nemam nikoho na blizku, ale fakt odchadzat od manzela by ma nenapadlo 😀 Prepac

milacica22
13. feb 2015

Ahoj, podobný problém som mala aj ja. Síce mám len jedno dieťa. Ak ti môžem poradiť, určite od manžela neodchádzaj, to nie je riešenie. Ja viem, že vychovávať deti a byť s nimi celý deň sama nie je sranda. je to náročné pre každú jednu z nás. Na začiatok by bolo dobré nájsť si nejaké kamarátky s deťmi, a hlavne také kamarátky s ktorými budeš mať spoločnú reč. Tebe tiež dobre padne sa s niekým porozprávať, deti sa pohrajú s novými kamarátmi. Ja mám kamarátky od seba ďaleko, ale vo svojom okolí som si našla nejaké kamarátky a strávili sme spolu veľa dní aj s deťmi, kým boli naši chlapi v práci. Každej z nás to dobre padlo. A určite si urob aj nejaký ten deň len pre seba, bez detí a bez manžela, poprípade s kamarátkou. Trochu vypneš, zabudneš na každodenné starosti. Nemyslím celý deň, ale len časť zo dňa. Stačia aj 2-3 hodinky.Ja to tak robievam. Aj keď sa idem len poprechádzať do obchodného centra a nič nekúpim 🙂 pomôže mi to a uvoľním sa, som medzi ľuďmi. Alebo poviem manželovi ž idem na nákup do Tesca a som tam aj 2 hodiny, v kľude si nakúpim, popozerám handry a idem vysmiata a ukľudnená domov 🙂 Prajem Ti veľa síl a hlavne nech to všetko dobre dopadne 🙂

sunshineka
13. feb 2015

@rachel123 a kde je problem???ze si sama???prosim ta dnes je tolko moznosti,ze len tej co sa nechce nic vymysliet,hlada vyhovorky ako sa co neda.aj tu na konovi mas mnozstvo zien s malymi detmi,materske centra,ihriska.nevrav mi,ze si sama.ked uz sa ja s mojou tichou povahou dokazem hocikde zakecat,neverim,ze to nedokazes aj ty.treba len chciet a nie fnukat a utekat od vsetkeho.teraz ste rodina vy.ty a tvoj muz ste splodili deti,nesplodila si ich so svojimi rodicmi.ja som tiez cele dni sama na vsetko,nechodime na vylety,nikde.vsetko si musim sama organizovat.financii nazvys nemame,takze aj umne hospodarit musim.nikdy ma nenapadlo opustit chlapa a utiect za rodicmi.ved uz nie si male dievcatko,ktore sa bude skryvat za maminu suknu.

moonlight1210
13. feb 2015

@rachel123 ty odides, aby si sa citila konecne fajn a tvoj muz dostane pravo vam platit a ostat tam, kde je. ci?
alebo ako si predstavujes vas dalsi spolocny zivot?

lebo ci chces, ci nie, toto nie je len o tebe a tvojej frustracii z terajsej situacie.

minutka
13. feb 2015

a problem je aky? 😀

marcela2015
13. feb 2015

Ahoj,ak mozem poradit najdi si kamosku maminu trebars s konika s tvojho ololia-..budete si mat co povedat,pomoct a manzelstvo ostane...drzim palce...vzdy je nejake riesenie...

lenbea
13. feb 2015

@rachel123 najdi si kamaratky v podobnej situacii, varenie a dom. prace si čo najviac ulahči a ked sa da, chod na par tyždnov k Tvojej rodine. aj deťom aj TEbe prospeje zmena.ja som v podobnej situacii a to ešte byvam so svokrou v byte...takže aspon maš sukromie a klud, ako si spraviš, tak maš, nikto ta nekontroluje

zuzulik27
13. feb 2015

ja mam 4 deti, od 11mesiacov po 7 rokov, manzel robi v anglicku, chodi domov 4x do roka. byvam s rodicmi a sestrou. ano pomozu. ale 95% riesim s detmi vsetko ja. je to strasne tazke, ale jak sme si zariadili tak mame. takze pokial mas fungujuce manzelstvo tak ja z tvojho popisu nevidim absolutne ziaden problem u vas. popisala si situaciu kazdej druhej rodiny na slovensku.

romanovic
13. feb 2015

@rachel123 polovica zien na MD tak zije a nejdu kvoli tomu opustat muza. A su to zeny, ktorym muzi robia mimo SK a domov sa dostanu raz za mesiac/kvartal.
Mam 2 deti, 10 a 6 rocne, moj muz odchadza do prace rano o 7,30 spolu s nami a prichadza cca 21-22,00 KAZDY pracovny den. Je pravda, ze kym som bola na MD, tak mi z toho hrabalo, ale prave preto odporucam zenam ist do prace a realizovat sa tam.

ivett1
13. feb 2015

@rachel123 nechápem ako to myslíš?...zbaliť deti a odísť na pár dní za rodinou...a nerobíš to?... je jedno, či máš rodinu ďaleko alebo blízko, keď ich dlho nevidíš, tak ti chýbajú ...hlavne, keď máte dobré vzťahy ... ja som sa tiež vydala mimo rodné mesto, našťastie nie až na druhý koniec republiky, ale naši mi chýbali,tiež som tu nemala hneď kamošky a keď prišli detičky, bola som stále s nimi a mm bol v práci - celé dni ... tiež som sa cítila sama a vyťažená-deti dajú zabrať, nemá ti s nimi kto pomôcť...my sme to riešili počas materskej tak, že keď už som mala všetkého plné zuby , mm ma odviezol aj s drobcami k našim a bola som u nich týždeň, dva a mm chodil za nami ... 😉
PS: ak je za tým tvojím "rozhodnutím odísť za rodinou" aj nejaký váš manželský problém, tak ten treba riešiť a nie utekať ... alebo toto je už výsledok pokusu o riešenie nedorozumenia s manželom? ... ak si naozaj len unavená, tak mu na rovinu povedz, že sa potrebuješ zregenerovať u vašich , chceš pozrieť navštíviť celú rodinu a choď ... 🙂 veď to hádam pochopí...

nicicka
13. feb 2015

no ja som na tom opacne, zijeme na zapade a celu rodinu mam na vychode...tiez nemam pri kom nechat malu, ale vzdy sa to nejako zvladlo. Tiez obcas rozmyslam ci sa nezbalit a neodist, ale staci mi jeden vikend u nasich a som rada, ze sa zas mozem vratit domov a byt si sama sebe panom...