Ahojte, s muzom sme spolu uz 15 rokov z toho manzelmi 8. Nikdy sme neboli idealny par, vzdy sme mali nezhody, no napriek tomu sme sa vzali a mame 2 deti. 7 rocnu a rocneho. Problem je ze laska uz odisla a problemy ostali. My sa nezhodneme vobec nanicom, stale sa hadame. Vlastne posledny mesiac sa len ignorujeme a nebavi ma to.... Vlastne koho by aj...
Otazka ostat v tomto manzelstve?
Na jednej strane, si hovorim ze este nie som tak stara na novy zaciatok, najst lasku...
Na strane druhej, su tu deti, ktore maju vynikajuci vztah s otcom. Ono muz nie je zly, nepije, neflaka sa, asi ma nepodvadza, dobre zarobi, len nase povahy si nesedia.
A jasne ze tam je aj otazka pohodlia, ja na marerskej bez penazi, bez bohatej rodiny... Sama s dvomi detmi... Bojim sa toho a bojim sa co na to dcera, ta je hrozna nafixovana na otca a ked sme sem tam spomenula rozvod hrozne sa rozplakala. Vysvetlovali sme jej ze by mala dve izbicky, viac hraciek ze by sme sa nehadali len by sme spolu nebyvaki... No nepomohlo. Je belmi citliva a nechcem jej ublizit no ani tato napata situacia v rodine jej neprospieva.
A co teraz? 😥
Do vašich problémov ste zaplietli dieťa. To je zle. Vy rodičia ju máte chrániť a nie zatahovat do vašich dospelackych problémov.
Ja neviem, ale to sa fakt musíte rozísť? Nedá sa tie ju pracovať na problémoch?
Veď máte malé deti
@ivkazba mas pravdu nemali by sme sa pred nou o tom rozpravat, ani hadat... No nie vzdy sa vieme ovladnut...
A vlastne sme rozvod pred nou spomenuli len raz, uz sme toho mali dost a neviem co sme cakali asi sme si mysleli ze jej to vysvetlime a pochopi to a nebude jej to vadit... Ja viem hlupe 😥 teraz hocikedy sa hadame sa boji ze sa rozvedieme 😥 preto sa radsej ignorujeme
ke´d sa už skloňuje slovko rozvod tak to je už zle...
Neostala by som.
Prestaňte sa hádať... začnite žiť... začnite sa prispôsobovať... naučte sa dohodnúť v kľude bez hádok... veď ste ľudia... nie zvieratá...
Partnerstvo, manželstvo je o kompromisoch, o neriešení vlastného ega, o ústupkoch, o tom dopriať deťom oboch rodičov atď. ... keby si mala alkoholika, tyrana, povaľača, nič nepoviem, no ale toto mi príde fakt len vojna Tvojho a manželovho ega ... ak máš pocit, že Ti je zle, odíď ... no myslím, že vo vzťahoch sú horšie a tragickejšie momenty, kedy odchod je jediným riešením ... za mňa toto, čo popisuješ, určite nie.
Tak rozvod je teraz nerealny. To su len take reci z vasej strany. Kde by si asi isla s 2 detmi z ktorych je jedno rocne? Pochybujem ze by si sa uzivila s bytom, najmom a poplatkami. Byt tebou skludnim hormon a pokusim sa s manzelom najst spolocnu rec. Mate male dieta, teraz je tazka situacia tak to urcite pohode nepridava. Mala by si sa zamysliet nad smutkom svojej dcery. Ona je dieta, rozvod je pre nu katastrofalna predstava a ty jej tym sposobujes nocne mory. V jej malej hlave musi mat uplny des z toho ze pride o rodicov. Ak chces odist - v pohode, ale nie s tak malym dietatom. Skus namiesto investovania do vztahu a komunikacie riesit samu seba. Ries seba a deti, a uvidis.
Myslíš ze pri inom to nebude po čase o tom istom? Zamilovanosť vyprchá vždy keď sa prestanete snažiť - kedy ste si prejavili naposledy niečo pekné?
Nepije, nefajci, neflaka sa, mate dve krásne deti tak kde je potom chyba? O čom sa hadate? Nie je to len ponorkova choroba v tejto zavretej covid situácii? Nechceš sa pokúsiť o záchranu manželstva? Možno začať s tým ze sa aspoň trochu prestanete hádať, začnete diskutovať, možno sa pokúsite o pár hodín pohody?
Dnes sa ľudia velmi lahko vzdávajú... prispôsobte sa, robte kompromis... skúste jeden druhému porozumieť, vcítiť sa do druhého, snažte sa pochopiť, robte si radosť... skúste jeden druhého viac chváliť... píšeš, že nepije, neodvádza Ťa.... robte si spoločný program a porozmýšľaj , prečo si si ho vzala a ber za svoje rozhodnutie zodpovednosť
@adka176 hm keby to je take lahke. Skusame to 15 rokov a stale sme sa neprisposobili jeden druhemu
Takto, tiež by som Vášmu manželstvu ešte dopriala šancu, navštívte pokojne aj nejakého odborníka, skúste popracovať na vzťahu, ale inak, ak sa to nezlepší, neostávala by som v manželstve. Ste mladí ľudia, obaja si zaslužíte žiť v láskyplnom vzťahu a nie prežiť do konca života v manželstve, lebo veď ostali sme spolu kvôli deťom a domu, čo sme si postavili. Nie, takto to nefungujeme. Aj deťom sa dáva lepší príklad, ak sa rodičia rozídu slušne, v rámci možností v dobrom a ostanú stále najlepšími rodičmi svojich detí ako počúvať rodičov ako sa hádajú a navzájom si ubližijú. Deti vycítia, ak vzťah rodičov nefunguje.
Ano, ja si na jednej strane uvedomujem, ze v podstate nemame vazny problem. No uz sme na seba alergicky, hadame sa o vsetkom. Ja rada minam, on chce setrit. Ja si chcem uzivat zivot, dovolenky, chaty, lyzovacky... On setrit na horsie casy. Poriadok je dalsia tema. Upratujem len ja. Pri malom dietati, online skole, prvacke doma je tazke mat nonstop upratane. Tiez varim len ja, pomoc od rodiny ziadna... Tak sa stane ze dojde domov a su na chodbe rozhadzane topanky, bundy, neodpratany tanier zo stola. A jemu to strasne vadi. No ja nie som typ ze si to necha a uz je hadka ze ked chce nech uprace a uz to ide, ze on zaraba a bla bla...
Tiez mam pocit ze je na mna stale nahnevany kvoli tomu ze mame druhe dieta. On ho nechcel, ja som 3 roky o inom nerozpravala tak ustupil a hocikedy ked maly place, tak povie ze presne toto nechcel. Maleho lubi, hra sa s nim, lebo vie ze maly za nic nemoze. No mam pocit ze sa aj preto na mna hneva
Upratujes, varíš, staráš sa o deti ....čo robí on?teraz by som sa nerozvadzala pokým si na RD.
po 15 r je veľa manželstiev v tomto levely😂že už sú alergick na všetko.Skus nereagovať na jeho výčitky aj, keď mňa by roztrhalo😅asi ste boli vždy ako pes a mačka....aj muz by chcel ísť od seba, keď ste to dcére už hovorili?takú chybu už nikdy nerobte dieťa má z toho stres
Prečo najskôr neskúsite trochu na vztahu pracovať? Naplánovať welness cez leto len pre vás dvoch, dať deti rodicom a zažiť si trochu súkromia na víkend pre seba? Načo do toho pletiete deti a zbytocne ich deptat, keď ešte ani papiere na súde nemáš, si normalna? A manželskú poradňu ste skúšali? Však najskôr skúste všetky možnosti na záchranu manželstva až potom sa rozvadzajte. A co myslíš, ze s dvoma deťmi si nájdeš hneď ideálneho bezdetného? Spamataj sa.
Ta však si uvedom že keď si doma je tvoja jediná práca - deti a domácnosť. Ak vás živí, nosí peniaze, tak sa tiež snaž aby si si splnila svoju časť. Nie mat nepopratane a míňať co zarobí. To by naštvalo aj mňa keby ze mam takú ženu..
Moji rodičia nám vždy vraveli že su spolu kvoli nám (3 deti) a teda doteraz to nechápem, že jak kvôli nám. Nám ako deťom by bolo lepšie keby boli odseba. Ako rodičia nerobili nejaké cirkusy medzi sebou a neviem čo ale nebola medzi nimi taká ta láska. My sa s manželom doma stále
Objímame, bozkávame, syn miluje skupinové objatia s nami. Lebo vidí že my to robíme stále prirodzene.
Naši to nerobili, proste nebola tam láska. Celé zle.
Mamu to aj zničilo. Úplne. Neskor ľutovala že mala odísť skôr.
Nerozvadzala by som sa. Láska je ako oheň. Na začiatku vzplanie akosi sám, chvíľu horí sám a zhasne. Vzdy. Vždy, vždy. Ak nebudeš do toho ohňa prikladať. A ak si aj nájdeš iného chlapa, zasa sa stane to isté. A nájdeš si iného a stane sa to isté. Dokola.
Láska nie je o tom Ze automaticky to ide. Treba dennodenne prikladať do ohňa. Manžel potrebuje dennodenne tvoje dotyky, slová uznania atď. Ja B som to určiť nevzdala. Len by som nečakala, že sa dačo zmení samé, že manžel dačo zmení. Začala by som sama od seba, dala by som si záväzok, že budem manželovi prejavovať lásku napríklad 3x za deň rôznymi spôsobmi. Ani neuveríš, ako to dokáže pomôcť vrátiť to čaro vzťahu, to kúzlo, ten oheň co chyba.... Inak navrhujem Knihu 5 jazykov lásky, to je akoby úplne o vás kniha napísaná úplne. Hneď ma to napadlo, keď som čítala tvoj príspevok
Ak prichádza domov približne v robnakom čase. 20min. predtym prebehni chodbu, odprac hračky do detskej a privitaj ho s vysavačom v ruke 🙂
Každý deň skús hlavne keď slnko svieti dať prechádzku rezkou chôdzou hodinku. deti na bycikel a do kočíka alebo ako Ti vyhovuje a magnézium.
Nezvyšuj pri hádkach hlas a od nuža žiadaj striktne to isté.
Ako to bolo keď si pracovala aj ty medzi materskými? Podieľal sa na chode domácnosti?
prípadne tú vychádzku daj bez detí - nech manžel hodinku, dve postráži aspoň dvakrát do týždňa.
Skús si prečítať knihu - 5 jazykov lásky. Možno je každý z vás naučený hovoriť iným jazykom a potrebujete sa iba zosúladiť.
@lenkakravcova pisala som ze on neupratuje, nevari, neperie... Chodi len do prace a venuje sa hodinu denne detom....ja som ineho nazoru ak nestiham moze ten tanier odpratat aj on ak mu to prekaza
@leuska15leuska15 sranda tuto knihu mam uz dlho doma a este som ju necitala. Musim sa do toho pustit 😉 dakujem za pripomenutie
Tak mal by to viac pomáhať, tie deti sú aj jeho, nie iba tvoje, hodina denne s deťmi je malo. Hlavne cez víkend by och on mohol bravat na prechádzku.
@katkami123 wellnes, kino... Uz rok je vsetko zatvorene. Maly nepozna babky lebo sa nestretavame, nepostrazia mi deti. A vlastne ani nemozem dat maleho pre neho k cudzim ludom. Ozaj je to tazke v tejto dobe
@janage nechodi v rovnakom case, veru nikdy neviem kedy dojde ze by som predtym upratala a nejde len o poriadok...
@katkami123 cez vikend je viac s detmi a v tyzdni chodi okolo piatej domov. O osmej chodia deti spat a okolo siedmej ide cvicit... Tam nie je moc priestoru...
Ja sa vyjadrím len k tomu, že bol pred dcérou spomenutý rozvod. Načo? Načo dieťa stresovať niečím, čo ešte nenastalo a ani nie je jasné, či vôbec nastane. Ak sa rozhodnete odísť od seba, potom bude dosť priestoru riešiť to, ale nie dieťa zaťažovať niečím, čo ktovie kedy nastane. A predsa sa len vyjadrím ešte k niečomu. Ak už sa neviete na ničom zhodnúť a hádate sa, možno by ste sa mohli zhodnúť aspoň na tom, že sa nebudete hádať pred deťmi, aby tým netrpeli. Je zrejmé, že trpíte vy dvaja, nemusia aj deti. V každom prípade držím palce, nech už sa rozhodneš akokoľvek.