Mám ostať sama s dvoma deťmi, alebo mu dať šancu?

lejuska412
10. okt 2015

ahojte. chcem vám v krátkosti napísať môj problém a rada by som si prečítala vaše názory...Takže mam 34, 5 ročné dieťa čakam druhé dieťa s priateľom, ktorý je absolútne nemožný. Priateľ nie je otcom môjho prvého dieťaťa....Sme spolu rok a až vlastne teraz keď som s ním otehotnela sa ukazuje aký vlastne je. Predtým o inom nehovoril, len o rodine ako túži mať rodinu a druhé dieťatko. Keď sa tak stalo, asi si to začal všetko uvedomovať. začal cúvať. V úplných začiatkoch ma posielal na potrat, on aj jeho rodina. Vraj to bude lepšie lebo on finančne nie je na tom veľmi dobre , má prácu ale zarába veľmi malo a ešte platí hypoteku a na život mu zostava tak 50 eur, ked všetko poplatí. Ja som na interupciu nechcela ísť. Rozhodla som si dieťaťko nechať aj napriek neistote. Nežijeme a ani sme nežili v jednej domacnosti. Ako som otehotnela, čím dalej tým menej sa o nás zaujíma...zostala som aj bez prace kvôli tehotenstvu. Nezaujíma sa o vyšetrenia u lekarov, o to či si mam za čo kúpiť vitamíny, ktore teraz potrebujem, nezaujíma sa o nič...skôr dáva ruky od toho preč. Už mi povedal aj to , že si dá urobiť DNA, lebo už nevedel ako sa zbaviť zodpovednosti. všetko...to jeho správanie a nezaujem ma ubíja a trápi....zistila som, že už k nemu nič necítim, týmto správaním vo mne všetko zabil. a zistila som, že on by sa naozaj o nas ani finančne nevedel poriadne postarať. Občas má také chvíľky, že s nami chce byť ale to je len občas. Väčšinou hovorí o rozchode. Je úplne nezodpovedný, ked mu hovorím, že nech si nájde lepšie platenú prácu, tak len odvrkne,že si hlada a že to nie je lahke...ale hladá už pol roka. a nič. on ma len kopec rečí ale skutok žiadny. Ja momentalne žijem u rodičov, kde to tiež nie je dobré. Snažia sa moje prve dieťa vychovávať po svojom, do všetkého sa staraju a s týmto druhým tehotenstvom vôbec nesúhlasia a ani s mojím priateľom nie sú stotožnení....Neviem čo robiť...dakujem za názory...či už pozitívne alebo negatívne....

loginexistuje
10. okt 2015

@lejuska412 nuz zistila si to pomerne neskoro ze sa o vas nevie postarat .... a otehotnela si s nim pomerne skoro na to ze mas uz jedno dieta
a co robit no neviem ...
vybavit si vyzivne aj na druhe dieta /na prve dostavas od jeho otca?/
sklopit usi co sa tyka rodicov tak ako ti pomahaju to nie je vobec samozrejme.. treba si to vazit... a vydrzat a cim skor spat do prace a na vlastne nohy
s dalsim priatelom si ries antikoncepciu ... lebo raz sa stane ze si zena vyberie zleho chlapa ale druhy raz tak to uz sa treba nad sebou zamysliet ... ci niekde nerobim chybu vo vztahoch

pribinak
10. okt 2015

na to, ze mas 34 rokov, hm...... pises, ze je uplne nezodpovedny a ty?

co ti poradit, daj mu este sancu, pockaj ako zareaguje na dieta

lejuska412
autor
10. okt 2015

ano mam 34 a robim aj ja chyby ako každý človek, svoje som si už zaplatila za chyby a aj stale platím ale to tu nebudem rozoberať. viem si uznať chybu a viem, že ich nie je malo,ale ked som vo vzťahu , tak sa snažim tomu maximalne oddať a byť čo najlepšou partnerkou a tiež aj matkou, bohužial niekedy sa žena sekne, alebo urobí chybu a nie jednu...ale to nezname neznamená, že je nezodpovedná, svoje dieťa vychovavam zodpovedne, snažím sa mu poskytnúť najviac čo môžem a to isté urobím aj pre druhé.....

pribinak
10. okt 2015

nikto nikde nepise,,ze nie si dobra matka ci, ze sa nestaras o dieta, ale vyber otca a partnera je tiez dolezity a to akeho otca pre dieta vyberies ho moze v dovrom, ale aj v zlom ovplyvnit na cely zivot

jadelka
10. okt 2015

Podla mna tvoja chyba bola v tom, ze si prilis rychlo vhupla do noveho vztahu bez toho, aby si si zodpovedala na otazky, co od noveho vztahu vlastne ocakavas. Predpokladam, ze aj tvoj prvy partner nebol vyhovujuci, kedze uz nie ste spolu a zrejme si len chcela rychlo zaplatat dieru, co po nom ostala nevediac si zivot bez partnera predstavit. Chapem ta, lebo mam za sebou podobnu chybu. Co ti poradit...pokial vidis, ze partner sa nechyta a je fakt o nicom opustit ho a zacat zit sama, tentokrat s uz dvoma detmi a vziat si z toho ponaucenie, ze kym nenajdes samu seba a nevysporiadas si urcite veci sama so sebou, stale budes pritahovat nezrele tipy muzov, pretoze v istej oblasti si sama nezrela. tuto oblast treba poriesit, uvedomit si co hladam, pozerat sa na partnera z pozicie toho, ze ma byt moj partner,moja opora, ma mi pomoct zabezpecit rodinu po stranke materialnej, aj mi byt oporou dusevnou. Ak to pochopis, potom najdes skutocneho muza.

maciatkolulu
10. okt 2015

@lejuska412 myslis si, ze sa zmeni pj porode? Podla mna chlap, kt.sa takto zachova po zisteni tehotenstva a este aj takej reakcie aku mal on a jeho rodina, tak to nie je chlap s kt.by som ja chcela zit. Nechapem len jedno, mas 34, 5.rocne dieta, nezila si s nim, vedela si ako sa otehotnenie, to sinchcela druhe dieta do takehoto prostredia? Toto je nezodpovedne. A to, ze tvoji rodicia sa chovaju, alebo vychovavaju prve dieta podla seba, by som na tvojom mieste bola ticho ako mys. Mozes byt rada, ze sa ma kto o teba starat, asi mas rizikove, ale pn-ka by vas asi neuzivila. Dalej nechapem vobec na co sa pytas, to ty by si chcela byt s nim, ked na vas kasle a chce si dat robit testy? A kde by ste byvali? Tu hypo plati na svoj byt? Preco nebyvate spolu? Predsa ked ste sa rozhodli pre dieta, tak ste asi chceli byt spolu? Alebo to bola nahodicka, si si myslela, ze ked bude bejby, budete spolu? Najvacsia chyba zien. Aj mnoho manzeliek si mysli, ze ked sa rozpada vztah, tak chyyyytrooo na dalsie dieta a buuum, potom su tu temy, muz ma nechal tehotnú, s malym dietatom atd...

jadelka
10. okt 2015

sissy27
10. okt 2015

@lejuska412 fakt máš 34 rokov, za sebou jeden nevydarený vzťah a napriek tomu otehotnieš s chlapom, o ktorom absolútne nič nevieš, nepoznáš ho, nemáš s ním vyskúšanú spoločnú domácnosť, stačilo, že povedal, že chce dieťa?? k tomu ty ako bonus sama nezabezpečená... ale o ňom povieš, že je nezodpovedný a nevie sa postarať o rodinu... a ty si teda zodpovedná a vedela si sa doteraz postarať aspoň sama o seba a prvé dieťa? podľa mňa nie...
teraz veľa možností nemáš - asi len byť rodičom vďačná, že sa vôbec starajú, od partnera žiadať výživné na dieťa a aj preplatenie nákladov v súvislosti s tehotenstvom a pôrodom...

terezka1947
10. okt 2015

vies,ak mas aspon aku taku oporu v rodicoch,ostan pri nich s oboma detmi...navzajom si pomozete...a aj oni a aj ty budete navzajom obmedzovani,ale vzdy lepsie v tvojej situacii trosku sklonit hlavu a postarat sa o deti,kym trosku nevyrastu...najdes si pracu a bude opat lepsie a lahsie

aj muz raz pride...

toho,co mas nechaj odist...lebo uz tych starosti v zivote mas asi aj tak dost

co bolo,bolo..zivot nevratis a ked chces uz naozaj nastartovat zivot nanovo...snaz sa poucit a nekomplikovat si ho.

ak raz sa pochlapi,najde si vas....ked uz teraz streckuje a na testy DNA posiela,co bude potom?co a ako sa potom bude chovat k tomu prvemu dietatu?ked svoje si nevazi a nevazi si zenu,kt.mu ho nosi pod srdcom?
drzim ti palce...

lejuska412
autor
10. okt 2015

@jadelka ano súhlasim s tebou sú veci , v ktorých ešte asi nie som zrela, ale jedno viem určite , vždy som vedela čo chcem, vždy som túžila po rodine a to aj vtedy ked som deti ešte nemala. vždy som chcela kompletnú a šťastnú rodinu. ked som ostala s dieťaťom sama, tak som chcela pre neho dobrého otca aby vyrastal v kompletnej rodine a ano možno som sa unahlila, ale nebolo to zasa hned po rozchode s jeho otcom bolo to až neskôr tento vzťah....a tým ,že som chcela žiť svoj život(pretože u rodičov ho nežijem, prispôsobujem sa im) aj tým to bolo, tie únahlené rozhodnutia, z ktorých sa neskôr ukazala chyba. aj tým, že som chcela aby moje dieťa žilo v kompletnej rodine.

maciatkolulu
10. okt 2015

@lejuska412 a zilo tvoje dieta s tvojim terajsim "partnerom"niekedy v kompletnej rodine?

lejuska412
autor
10. okt 2015

@maciatkolulu prostredie predtým sa totiž ukazovalo priam ideálne aj jeho rodina , aký boli radi,že niekoho ma, prijali nas veľmi pekne , aj sa k nam tak správali, takže som si nemala prečo myslieť, že tam nie je dobre prostredie. Čo sa týka mojich rodičov , áno som rada, že mi pomáhajú, a že mame kde byť len si myslím, že aj tá pomoc by mala byť odtial potial...a respektovať ma ako matku v určitých veciach. a nie ešte zhadzovať pred dieťaťom. a nie nemyslím si, že sa po pôrode zmení, pretože už niekoľko mesiacov je rovnaký a nezmení ho ani dieťa pretože stale viac vidím,že on myslí len na seba.

maciatkolulu
10. okt 2015

@lejuska412 pytala som sa, ci ste spolu zili?

lejuska412
autor
10. okt 2015

@maciatkolulu boli sme spolu iba víkendy, nakoľko sme od seba 100 km vzdialení

terezka1947
10. okt 2015

@lejuska412 ostan pri rodicoch...zatial,kym neporodis,neodrastie druhe babatko...ptom s vacsimi detmi si poriesis pracu,osamostatnis
kasli teraz na hrdost matky a neurob si vacsie problemy a zivot tazsi ako je

lejuska412
autor
10. okt 2015

@terezka1947 dakujem....nad tým som aj uvažovala...že zostanem pri rodičoch, aj ked....dam si do poriadku život a ked bude aj to druhé trošku väčšie o rok dva pôjdem do prace a budem sa snažiť postaviť na svoje nohy

janinah
10. okt 2015

Rodičom sa klaňaj po zem,že sa starajú a pomáhajú..čo sa týka chlapa- počkaj kým sa dieťa narodí,ak sa ani potom nespamätá,tak sa ho zbav,tretie dieťa hoc dospelého veku vôbec nepotrebuješ 😒 ,ale veci po právnej stránke povybavuj/otcovstvo,alimenty.../.Potom čo najskôr choď do práce,deti do školky,odbremeniť rodičov a podľa možností a financií sa osamostatniť a žiť so svojimi deťmi.Ak sa objaví nejaký muž,tak nenaletieť,už sa ti to stalo 2x a stačilo.

terezka1947
10. okt 2015

@lejuska412 neboj,bude to vsetko O.K.....len uz nenalet priatelovi...ono,ked dospeje,tak si najde cestu k vam aj sam..tak sa utrapis a utrapis aj svoje deti
a ked nedospeje,chvalabohu,bude daleko...
je to smutne...a urcite nie je lahke zabudnut a zit akoby nic,ale mas deti...a deti si zasluzia zit uz v klude.
Tuzis im dat domov,rodinu....maju teba,to je teraz zaklad...maju starych rodicov...takze uz im davas=davate domov..a raz to moze byt aj ine,podla tvojich predstav

mima4
10. okt 2015

@lejuska412

uvazujem na aku sancu sa pytas, kedze on zjavne nema zaujem o vztah s tebou a asi nikdy ten zaujem tam ani nebol, ked ste fungovali tak ako fungovali a taktiez s tebou asi neplanoval buducnost (manzelstvo a deti), a tymto celym si mu jeho slobodu "naburala" a pravdaze sa brani... nechce prijat zodpovednost... a dieta nebere ako svoj zavazok, toboz nie na vztah s tebou...

Inu sancu ako sklonit hlavu a byt pri vasich nemas. Vas si takych rodicov, ktori su ti ochotni tak pomahat a pocuvaj čo ti hovoria, asi maju uz nejake zivotne poznanie a vedia poradit, pomoct.

A prosim, nerob si deti s priatelmi, viem, ze dnes je to v mode... ale ber ohlad asppon na tie deticky, ci potencialne deti...

vzdy najprv nech muz je normalny, nech je zodpovedny, nech prijme zavazok - manzelstvo vratane starostlivosti o manzelku a az potom deti!

jeannna
10. okt 2015

@lejuska412 Pises, ze ste od seba vzdialeni 100 km a vidavali ste sa len cez vikendy? Ako si ho spoznala, co si o nom vedela? Vikendove stretavky boli zrejme o relaxe, nemala si moznost spoznat ho, aky naozaj je. To o tych testoch DNA by ma asi dorazilo .... nie, ziadnu sancu by som mu nedala. Sorry, ale je to obycajny hnup. V tomto vztahu si bola zodpovedna len ty. Je mi to luto, ze si sa uz druhy raz popalila a poradila by som ti asi to iste, ako bolo uvedene v prvom prispevku. Drz sa!

lejuska412
autor
10. okt 2015

@jeannna ano ja viem, že vikendove stretavanie nie je bohviečo, ale inak sa nedalo. a ano mas pravdu cez vikendy sa človek spoznať neda, ale bohužial všetko som si to uvedomila neskoro a hlavne sa teraz začal "otecko" ukazovať....viem,že mi nič ine nezostáva len sklopiť uši , byť vďačna rodičom za pomoc a tešiť sa z detí....tak strašne som chcela kompletnú rodinu, až som si neuvodomovala niektoré veci a niektoré veci som nevidela asi "triezvim" rozumom.....čo už teraz...hlavne aby detičky boli zdravé, to si želam teraz najviac zo všetkého....

jeannna
10. okt 2015

@lejuska412 Ja ta naozaj nesudim a opakujem, ze mi je to luto ☹ Z tvojich prispevkov nemam pocit, ze by si bola nezodpovedna, alebo totalne vypatlana. Chcela si tomu dat sancu a verila si. Ale ako pises, hlavne, aby deticky boli zdrave a casom sa postavis na vlastne nohy.

maciatkolulu
10. okt 2015

@lejuska412 ach jaj a to si na zaklade víkendových stretavani sa rozhodla, ze to je ten pravy pre tvoje druhe dieta? A to ste sa stretavali kde? Na koho byt plati hypoteku?

jadelka
10. okt 2015

tazko to je baby sudit, kto nezazil, nepochopi, clovek chce verit, lebo tuzi po rodine,opore..niekedy proste to neodhadne ☹

maciatkolulu
10. okt 2015

@jadelka ja som zazila. Bola som sama s dvoma detmi a hold som si davala pozor s kym sa stretnem a ked uz, tak urcite nie zoznamovat s detmi a toboz si hned robit dalsie.... a to som bola presne vo veku zakladatelky. Proste som bola ostrazita a dobre som urobila, teraz mam najlepsieho manzela, dieta a normalnu rodinu.

slavicita
10. okt 2015

Komu chceš dať šancu?? Na čo šancu?? Aby ťa naďalej ignoroval a ponižoval?? Toto by som nemohla. Viem, že si momentálne v ťažkej situácii do ktorej si sa, povedzme si pravdu, dostala sama. Ale stalo sa. Máš jedno šťastie, že máš rodičov a máš kde bývať. Neviem síce ako je to u nich, vadí ti tam zasahovanie do tvojej výchovy ale hádam nejaký rozhovor s rodičmi by to poriešil. Alebo to robia náročky?? Možno si to ani neuvedomujú, že robia niečo čo ti vadí. Neopísala si v čom je problém, tak je ťažko vyjadrovať sa k tomu. Ale v terajšej situácii si nenavyberáš. Môžeš byť rada, že máš kde byť. Niektoré matky s deťmi také šťastie nemajú. Predstav si, že by si ich nemala...čo by si robila?? Išla pod most?? Alebo do krízových centier, ktoré sú preplnené??
K tomu magorovi sa určite nevracaj, vybav si výživné na dieťa a nejakú prácu na doma. Mladý pán chce testy DNA?? Nech sa páči. Myslím, že keď zistí, že ho to vyjde cca 500 eur, tak sklapne.
Sústreď sa teraz na tehotenstvo a pôrod..ostatné sa vyvŕbi časom...prajem všetko dobré...🙂

kamajka
10. okt 2015

@lejuska412 Ja osobne by som mu nedala sancu. Nieco podobne som si prezila, sancu som dala, a aj tak to nedopadlo dobre. Po narodeni dietata to bola este vacsia katastrofa... uz ti teraz zostava fakt len sklopit usi (co sa tyka tvojich rodicov) a ked to bude mozne, osamostatnit sa.. drzim palce, nech sa rozhodnes akokolvek.

jeennyv
10. okt 2015

@lejuska412 na co ti je chlap s ktorym nemas po prve pomaly nic spolocne orem dietata a nezapezpeci ta citovo ani financne ci nejak inak...nebyvali ste ani nebyvate spolu v jednej domacnosti, tak ani z vas nie je nejaka poriadna rodina.....ja by som nedavala sancu niecomu co ani nie je podla mna je tvoj priatel presne ten typ, ktory ma plne usta kecov, lebo sa lahsie vravi ako robi a ked pride k lamaniu chleba tak nic z toho....o dietati je uvazovat sice pekne, ale neskoro prisiel na to, ze to nie je len urobit, ale treba sa aj starat a financne podporovat.... u mna by taky clovek nemal sancu...

eri28
10. okt 2015

@lejuska412 ani nad nim nerozmyslaj, tvoja rodina je teraz stary rodicia.Moja mama by bola taka ista v tvojej situacii a este horsia.Pomaly sa osamostatnuj snivaj a ked sa bude naozaj dat tak sa odstahuj.Ale nie s muzom ktoreho budes este aj ty zivit.To snad chapes.Vela stastia.

adel222
10. okt 2015

Ahoj lejus, nejdem ta sudit lebo prave z tem tu na konovi je jasne, ze vela zien nespozna aky ich muz je ani po desiatich rokoch manzelstva. Takze tymto sa uz netrap. Chalana uz nemas preco riesit, naco sa vobec pytas? Vsak on vas nechce. Babatko sa narodi, ty ho vypiplas a potom sa chuj aj so svojimi prisprostymi rodicmi rozhodne ze uz chce vidavat potomka..
Medzitym zatni zuby, skus vychadzat s vasimi co najlepsie lebo bez nich by si bola uplne v prdeli.
Inac ja aj ked som nemala deti som sa s chlapmi co nevedia zarobit peniaze a maju holu rit ani nebavila, vyhybaj sa do buducna takym ozaj. To je cisto prakticka zalezitost, chlap bud vie zarobit alebo nic odpisany.
Drzim ti palce mas tazku situaciu a isto sa kadeco prihodi ale tes sa z deticiek, caka ta obdobie kedy by si skutocne mala stres eliminovat co najviac