Ahojte,rada by som pocula objektivny nazor na moj problem,aj ked neviem ci bude az taky objektivny,kedze nemate moznost vypocut druhu stranu.po rokoch hadok a ponizovania sa chcem s muzom rozist.mam uz toho dost.je pravda ze dobre zaraba,nepije,nikam nebeha...ale ja mam pri nom pocit ako slobodna matka,vlastne vsetko okrem penazi je na mojich pleciach,ale s tym by sa dalo zit,keby mi stale nevycital ze ma zivi,ze bez neho som nula,budeme jest suchy chlieb....jednu chvilu mi tvrdi ze ma miluje,ale o chvilu ked vidi,ze to so mnou nic nerobi mi skaredo nadava,ze som ku... a isto dakoho mam...ja som uz uplne citovo vychladnuta,ale on tvrdi,ze kvoli detom by sme mali spolu ostat,ja mam obrovske vycitky ze rozbijam rodinu,ale ak ostanem s nim,tak ma to vnutorne zlomi,citim ze ma obera o energiu,neviem sa smiat a potom to prenasam aj na deti...navonok sme dokonala rodina,on je fesak co sa o nas stara a vsetko,ale vo vnutri je to insk.mala hy som byt vdacna za pohodlny zivot ale nestaci mi yo... mame...
Každým dňom svojho života sme bližšie smrti. Ozaj si myslíš, že si na svete preto, aby si bola nešťastná a trápila sa? Čo ak zajtra zomrieš? Chceš takto prežiť život? Ak si nešťastná ty, sú smutné sj deti. K čomu to je?
Nadáva ti že si kurva, že bez neho si nič a jedla by si suchý chleba... povedzme si na rovinu, že muž ktorý by si ťa vážil, by sa takto nesprával. Ja by som takého chudáka ani len neoplula, nieto s ním ešte žila a deťom ukazovala do života že toto je normálny vzťah. Ak si vážiš samu seba a nechceš vychovávať deti v chorom prostredí, tak si už dávno mala byť preč.
A po tych rokoch ako mi nicil sebavedomie,vo mne vypestoval taky strach ze bez neho nic nedokazem,ze skoro uz tomu verim,a niekedy mam taky strach ze to sama nezvladnem...
podla mna si si tu odpovedala sama a vies, co je v tomto pripade spravne. ako ti moze hentak nadavat a cakat, ze to s tebou nebude nic robit? nie si handra, ako vyzeras tak, ze sa budes vediet o rodinu postarat aj bez neho
@katwenka tak ak je byť tvoj, tak urob ako som písala, daj mu týždeň na to aby si našiel iné bývanie. A potom vymeň zámky. A deriváty vtedy nechaj u mamy. A príprav sa na to, že keď k tomuto príde a zistí že ozaj to ukončuješ, tak bude prosiť že sa polepší a miluje ťa. Na to sa pripravuje aby si tomu odolala. Lebo ľudia sa nemenia. Len na chvíľku dokážu hrať divadlo.
@katwenka určite to nerieš tu. V podobných prípadoch je najlepšie navštíviť psychológa. S ním sa môžeš porozprávať úprimne a poradí ti ako ďalej. Ak ešte stále nebudeš vedieť ako ďalej, aspoň sa ti duševne uľaví.
@katwenka Určite si sa vydala aj preto, aby si v manželstve bola šťastná a nie ponižovaná a psychicky týraná. Peniaze a pohodlny zivot su len bonus a šťastie urcite neprinasaju a ani nezarucuju. V tvojom pripade by som rodinu radsej rozbila a bola svojim sposobom sebec, lebo tvoj muž ti za pokazeny a nestastny zivot aj tak nestoji. To radsej ziadny muž nez takyto. A reci typu: ved su aj ovela horsi, peniaze predsa domov nosi, mas strechu nad hlavou, mas čo do úst, atd., su pre mna len kecy a vyhovaracky. Uz mat len istotu, ze tvoj muž bude rozvodu pristupny (ak sa tak rozhodneš) a nezacne si na tebe "liečiť" svoje komplexy a "mastiť" svoje ego a nadradenost. Moja mama prezila tiez "zaujimavy" zivot s mojim otcom, vratane mňa so sestrou, vlastne ona ho tak dobrovolne žije dodnes a mne to dalo neuveritelne vela - viem, co chcem a co nechcem. Kazdy si je strojcom vlastneho stastia.
@oliolijanka ja si myslím, že v takomto vzťahu sa druhé šance nedávajú, na to je už neskoro. On sa nezmení.
@floretine Ano, ano. Nemyslela som tym druhu sancu, ale aby sa mu zbytocne nevyhrazala, alebo nehrotila situaciu.
Keby zacal hystericit, tak rozflaka dvere a bude jej robit v praci a u rodicov pred detmi neprijemnosti. Takto spusti chvost a bude sa snazit polepsit. Polepseny pride sam na to, ze uz to pokakal a neda sa to napravit.
pokial Vam otec kupil byt pocas manzelstva tak polovica je jeho :( ak pred tak kludne vymen zamok a nechaj mu veci pred dverami 🙂 ja som mala doma kus slabsi odvar jak mas ty opustila som ho, a presne tiez mi moj otec kupil byt ale nechal ho napisany na sebe... uz pocas manzelstva ho chcel na mna prepisat no ja uz som mala uz zly vnutorny pocit tak som nechcela... teraz som stastne rozvedena a stastne zadana a nelutujem ani jednu sekundu ktoru som si pri rozchode vytrpela...a byt otec na mna prepisal az po rozvode 🙂 ale my sme sa rozisli v podstate v dobrom... aj teraz vychadzame dobre kvoli malej...
@katwenka nemá ako ti robiť scény. Teda ak bol byt darovaný alebo si ho nadobudla pred manželstvom. Takže kľudne mu vysvetli, že nebyť tvojho bytu, museli by ste brať hypotéku a to by si už tak nevyskakoval. Takže pána dokonalého kľudne schlaď ladovou sprchou a vysťahuj ho. On si ťa neváži, váž si aspoň ty sama seba. Neboj, ak pracuješ + výživné by ti malo stačiť na kľudný život.
Dar nespadá do BSM ani dedičstvo. Ovšem ak dal peniaze a byt kúpila ona, tam by sa mohol súdiť. Ale ak vedia vydokladovať napr. prevodom z účtu, že peniaze boli dar od otca tak by ajtak asi neuspel. Ale toto už je od posúdenia priamo daného prípadu.
neviem, no ja napriklad nie som taky clovek, co by take spravanie proste len tak znasala. no s tym bytom je to smola, ale tak ako ja budem verit, ze sa to nejako zdarne vyriesi hlavne teda v tvoj prospech
Ja by som asi ukončila toto trápenie.
myslim, ze nemas nad cim vahat.... nechat si nadavat a ponizovat sa.... deti to pochopia, ked budu vacsie...
Dakujem za vsetky odpovede....len ma to uistije,ze to nie je vsetko moja vina,aj ked on vzdy tvrd,ze som drza,ale to uz tak nejak potom islo ako taka obrana....a ku tomu psychologovi by som sla,aj jeho som volala,ale on len o tom,ze ziadny debil mu radit nebude. ...
Moj nazor je taky, ze zakazdym je vina na oboch stranach, v akom pomere to uz je druha vec. No ide o to, ci ta vztah naplna, ci si v nom stastna, ak nie tak je na case sa posunut dalej 🙂
Ak nie si stastna, tak si si sama odpovedala, cim dlhsie to budes natahovat, tym horsie to bude. Ani ty, ani deti, ani on nebudete v pohode. Vlastna skusenost.