Mám ostať s manželkou, s ktorou sexuálne nežijeme alebo odísť?

nemazmysel
24. sep 2019

Pozdravujem,chcel by som poradiť. Mám dilemu či nechať svoju ženu ktorú mám rád ale sexuálne je to strašné z jej strany. Sme manželia 8 rokov ,máme spolu 2 deti. 4,5 ročnú a 18 mesiacov. Za posledných 5 rokov sme mali sex 5 krat, za každým totižto otehotnela a počas tehotenstva odmietla mať sex. Myslel som si že to zvládnem a nebude mi to chýbať, pomáhal som si sam. Sme spolu skoro 15 rokov ,predtým sex nebola žiadna výhra totižto bol som jej prvy,takže som sa snažil niečo ju naučiť. Nikdy nemala potrebu sexu ,tvrdý ze nikdy sa sama neuspokojovala ,stále som sa prosil...Myslel som si že to zvládne,keďže som bol zaneprázdnený svojou prácou a večer mi to až tak nechýbalo keďže som bol unavený...snazil som sa zabezpečiť do budúcnosti, dom,peniaze...hlavne pre deti...do času keď som spoznal priateľku s ktorou som znovu omladol a zistil co mi chýba v mojom vzťahu ...Mám 41 moja žena je v mojom veku.. teraz moja ex priatelka mala 35, nechala ma kvôli tomu že som neurobil žiadne kroky k rozvodu aj ked som to tak cítil a planoval urobit...teraz som späť doma akože dobrý manžel ale stále sa trápim ,že to nieje ono. Necítim sa dobre ,chcem byť s deťmi ale viem že sexuálne to už lepšie nebude s mojou manželkou a ja som ochotný po mojej skusenosti bežať za každou sukňou. Keď nie teraz potom uz nikdy...zabezpečil som celu rodinu,peňazí mame ako smetí, nechcem nič len nájsť pokoj v duši...Žena sa naozaj stará, keďže nepracuje, vsetko je v domacnosti super....ja som stratil zmysel pre prácu, peniaze,seba...môj zmysel života sú deti ....ja mám dilemu hľadať novú priateľku s ktorou to bude sexuálne ok a začať nový život alebo prestať nariekať sebe samému a zvyknúť si...

do buducna...

viera
24. sep 2019

@nemazmysel
Za posledných 5 rokov sme mali sex 5 krat, za každým totižto otehotnela ...A mate 2deti......???....
....,,do času keď som spoznal priateľku s ktorou som znovu omladol a zistil co mi chýba v mojom vzťahu ...Cize nevera?...Som rozvedena a muz ktory by ma nerobil stastnou by nepatril do mojho zivota....Zivot je velmi kratky....Myslim ze pri detoch si to mohol pochopit...Este jedna veta ma iritovala “ktorú mám rád ale sexuálne je to strašné z jej strany”....Hm mat rad si predstavim mat rad cokoladu...pivo ale chyba mi tam slovo MILUJEM...Myslim ze odpoved uz vies...Osobne byt tvojou zenou,tak sa k nam spat nevratis...

nemazmysel
autor
24. sep 2019

@viera asi rada pozeráš súdnu sieň, keďže máš rada súdiť a nie radiť, totižto preto 5 rokov lebo po prvom dieťati a mojom dlhom čakaní lebo mala cisársky rez ,otehotnela opäť a v 6 mesiaci potratila...kto tým prešiel vie o čom rozprávam a nikomu to neprajem ako ženám ani ako mužom ktory niečo cítia...takže to bolo ťažké...prepáč že som urazil tvoje ženské ego,asi som na zlom fóre...

pieksamaki
24. sep 2019

@nemazmysel

Asi by som sa riadila srdcom....
Nepozname tvoju manzelku....ale minca ma vzdy dve strany...
Skuste si to vy dvaja poriesit....40 rokov je zlomovy vek,clovek vseobecne prehodnocuje zivot.......podla mna sa k tomu nemame my tu co vyjadrovat.je to chulostiva vec...

andrea101112
24. sep 2019

@nemazmysel tu je asi kazda rada tazka.. Komunikacia s manzelkou? bavili ste sa o tom? aky je jej nazor?

juliana30
24. sep 2019

@nemazmysel rozvod nieje jednoduchá vec a jediný kto trpí sú deti.Odporúčam ti všetko si rozmyslieť na pár rokov dopredu.Nikto z nás nepozná ani tvoju manželku a ani teba,takže ťažko povedať,čo príde po rozvode.Co ak si tvoja manželka niekoho nájde a ten bude chcieť vychovávať tvoje deti,čo ak ti ich nebude chcieť dávať.Co ak si nájdeš priateľku ,s ktorou sex bude báječny ,ale napríklad bude žiarlivá na deti aj na Ex,alebo sa šialene zamiluješ a zabudneš na deti,budeš chcieť čo najmenej platiť a podobné veci.Ako sa zachová manželka,keď si budeš bravať deti a starať sa o ne s novou priateľkou.Rozchodí to?Aj my sme mali,dá sa povedať v pohode vzťah (15 rokov),a zrazu sa muž zamiloval a poviem ti,v živote ,ale v živote by som neverila,aký z neho zostal chrapúň a zabudol na deti.Nestacím sa čudovať.Ziaľ charakter sa ukáže ,až keď prídu problémy.Ja som za,aby si každý išiel za svojím šťastím,ale nepocítaj s tým,že stretneš ženu,s ktorou to bude úžasné navždy.(dnes nájsť vyzretého muža alebo ženu,je veľký problém)To sú len ošiale na prvé 2 roky a potom nasleduje stereotyp.Je to škoda,lebo detičky máte malé,a viem pochopiť,že starostlivosť o deti a domácnosť je vyčerpávajúca,ale teda sexu je úboho málo a je jasné,že aj to drží vzťah pokope.Možno by som to ešte prebrala s manželkou,či by ste zvládli rozvod rozumne,aby netrpeli deti.Ak ste normálny obaja,pôjde to,ak je jeden z vás debil (prepač za úprimnosť a výraz),tak to bude peklo pre všetkých.

nemazmysel
autor
24. sep 2019

@juliana30 som vďačný za každú názor a akceptujem ho,dakujem

monikatopolcany
24. sep 2019

@nemazmysel asi ma tu ukameňujú ale v tvojom prípade som za rozvod. Niektoré ženy sú tu proti rozvodu akoby to bol smrteľný hriech a potom tu nečítam nič iné len ako sú nešťastné, nedocenené... Poviem ti to z môjho pohľadu. Moja mama bola neskutočne nešťastná v manželstve. Otec ju nikdy nepoľúbil, nepoláskal, nepohladil, nikdy jej nepovedal, že ju ľúbi. Pokiaľ viem sex tiež nemali. A potom sme so súrodencami dospeli. Mama to cítila ako šancu oslobodiť sa. Vždy mi hovorila, že keď dospeje môj najmladší brat konečne sa rozvedie.. v tej dobe keď sa to malo stať som žila v Čechách. Mama za mnou prišla a pýtala sa či môže. Chápeš? Pýtala si dovolenie byť konečne šťastná. Povedala som, že som čakala kedy to príde, nech to urobí a zariadi si život tak ako chce. Že ju budem ľúbiť a podporovať. Tých pár dní u mňa bola veľmi šťastná ani sa nepamätám kedy taká bola naposledy.. no a potom išla s touto otázkou k mojej sestre. Na moje prekvapenie jej sestra povedala, že si to neželá, že nemá byť taká sebecká, že čo otec (rozumej moja sestra sa momentálne ide 2x rozvádzať, aká irónia že?). A otec? Ak by mal skutočne záujem mal pre ich vzťah niečo urobiť. On vedel, že mama nie je šťastná a bolo mu to jedno..a mu by sme to ako deti prežili tiež.. najsmutnejšie je, že mama umrela kvôli rakovine keď mala 44 rokov a umrela ako nešťastná žena. Poučila som sa z nej. Raz za čas sa spýtam sama seba, či keby som teraz umrela, či by som si mohla povedať, že som umrela ako šťastná.. a áno môžem to povedať 😉 ale aj pre to niečo robím.. nedrž sa iných, oni nežijú tvoj život. Máš ho len jeden.. ak tvoja žena nechce nič zmeniť a pritom vie, že si nešťastný choď.

simca06022011
24. sep 2019

Čo na to hovorí manželka? Povedal si jej, že ti takýto vzťah nevyhovuje? Nezáleží jej na tom, že zvazujes rozvod, lebo vám vo vzťahu niečo chyba? treba dať deti babke a vydiskutovať si to, robiť niečo spolu iné ako sa starať o deti, ísť von, wellness. Ja by som to vysypala zo seba doma a keď vidím, že druhá strana na to nič, proste by mu to bolo jedno, išla by som ďalej. A rozviedla sa. Niečím veľmi podobným prechádzame doma, šancí bolo milión a skončí to aj tak rozchodom. Život je krátky, dlhé roky pretrapene pri niekom... No, ešte budeme ľutovať, že sme nešli skôr ak sa polovičky nepreberu.

viera
24. sep 2019

@nemazmysel televiziu som nepozerala ani nepamatam...Ale ked ty spominas sudnu sien tak si ju asi ty pozeral alebo pozeras...Ja ta nesudim citaj s porozumenim,ja som dala vety ktore mi nedavali zmysel,alebo som v nich videla co ty nevidis a nevies citat medzi riadkami.....Takze tak to je nejak aj s vasim vztahom,radit ti mozu,ako aj ti niekto moze napisat svoj nazor,koniec koncov rozhodnutie je na tebe najlepsie vies ako to u Vas funguje.....

miskamia1
24. sep 2019

Ja si myslím, že každé manželstvo ak sa chce, tak sa dá zachrániť nech je akokoľvek rozbite. Ty si ublížil jej, že si si našiel milenku. Mysli nato... vie to? Ja kebyže mi toto urobí manzel, už dupľom by som nechcela s ním spat. Ale to som ja... určite ma dôvody prečo to tak je, možno preto že ste prišli o bábätko... sama som o neho prišla, a keby manzel pri mne nestal, tak možno ani ja s ním nespím dodnes. Ale najdôležitejšia je psychická opora od manžela, ked to manželka potrebuje a opačne. Máte tu byt jeden pre druhého, ak jedného niečo trápi, tak tu máš jediný pri nej stať a mat otvorenú náruč a vypočuť ju. Možno to je to, čo potrebuje. Vidieť, že ti na nej zalezi a že tomu dávaš novú šancu. Píšeš, že deti sú zmysel tvojho života. Spomeň si, čo je zmysel života pre tvoje deti. Mama a otec. Ktorý sú šťastní, spolu a vytvárajú harmonickú rodinu a prostredie pre ne. Nechcú určite rozvedených rodičov kt. Si ich budú napríklad striedať.
Urobil si dobre, že si sa rozišiel s frajerkou. Neurobil si dobre, že si si ju vôbec našiel. Ale nevadi.... teraz sa povenuj prosim manželke, skús to, prelvap ju, urob večeru, sviečky, dajte deti svokre, mame, a buďte sami.
Porozprávajte sa otvorene o tom. Veľa sa rozprávajte, aj ked za deň 5 minút, nech vidí, že sa chces rozprávať a chces to riešiť. Prosim, urob to tak, ocenia to najmä vaše deti, uvidis ako budú šťastne, ked budú väčšie a budú mat rodičov spolu 🙂 držím ti palce. Určite je to ťažké, mne sa ľahko píše ked v manželstve nemám sexuálne ani iné problémy (som v 9. Mesiaci tehotenstva a spíme spolu cca každý druhý deň, a to odmieta manzel nie ja) 😀 ale uvidis, porozprávate sa, vysvetlite si to a môže to byt u vás omnoho lepšie. Len s kľudom. Trpezlivosť je strašne dôležitá. Nezabúdaj, že ak vie o tvojej nevere, tak to bude ťažké.... ja by som čokoľvek v manželstve tolerovala, ale neveru nie. Držím palce 🙂

vendulka80
24. sep 2019

Ono je to o komunikácii s manželkou. Nie hned utekat za druhou kvoli sexu. Spýtal si sa jej, ci aj ona nie je vyčerpaná? Ma možnosť sama bez deti vypadnúť z domu a ist sa pomotat niekam do mesta?Trochu si oddýchnuť? Boli ste niekde sami bez deti? Nemyslim si, ze je len ona na vine. Ty si konal pudovo primitívne, hned si si našiel náhradu. Ale nemyslim, ze vies skutočný dôvod, preco zena s tebou odmieta sex. Mozno ani ty nie si pre nu taky borec a sex s tebou jej neprináša potešenie. A ak sa dozvie o nevere tak mas po chlebe uz navždy. Ale to nie je jej vina, iba tvoja.

ladyvi
24. sep 2019

Myslim, ze tvoja manzelka sa zmobilizuje ked zisti na co pomyslas. Ak jej to teda nie je jedno. Potom to ozaj nema zmysel. Otazka je ci pred detmi bolo vsetko okej.
Deti vela veci zmenia, u nas je to takmer identicke ako u vas. Co sa tyka sexualneho zivota. Tu mnoho zien povie,ze sexuju vkuse aj pri detoch. Verim, ze je mnoho aj takych. Ale mnoho zien sa neozve a ziju v celibate kym deti nemaju aspon 2 roky a neprespia konecne uz aj noc. Myslim, ze tvoja zena ma.okrem toho , ze sa kruti cele dni okolo deti aj zranenu dusu smrtou babatka. To nie je potrat v 5.tom tyzdni, ale porod mrtveho babatka. Navyse ak koji, libido u mnohych zien ide rapidne dole. Poviem ti za seba, ja kym sa dieta odo mna neodstrihlo (neprestala som kojit) som sa necitila byt pritazliva. Mlieko kade tade. Prsia citelne zmenene. A zenske organy vyprahnute 😂 zial tak to je, vplyv hormonov,psychiky. Navyse ak nemate pomoc k detom, cize o partnerskych vyjazdoch mozete pri malych detoch snivat, tak sa toho kopi a kopi. Pockaj este chvilku. Ak to bolo pred detmi fajn, ono sa to zlepsi, ale musite zacat hovorit uprimne,travit spolu cas, randit a vrati sa aj sexualny zivot. Vyzeras byt fajn chlap. Nezahodila by som manzelstvo, pre 5 rokov v ciastocnom celibate. Ak by si mal choru zenu, tiez by si si nezasexoval mozno. Cim nechcem povedat ze zlahcujem dolezitost intimneho zivota, iba podotykam, ze ak je sanca na zmenu, tak vydrz este par mesiacov. Ale zene povedz nad cim uvazujes.

moonlight1210
24. sep 2019

@nemazmysel odhliadnuc od jej frustrujuceho nezaujmu o sex (a to, ze bud vedome ignoruje alebo si ani neuvedomuje existenciu tvojich potrieb, resp su jej fuk), nakolko je tvoja zena rozumny clovek, zeby sa s nou dalo dohodnut na dalsom fungovani ako rodicov, keby ste sa odlucili?

A prv ako toto zvazis - bavil si sa vobec s nou o sexe? Skusali ste najst riesenie?
A bolo vysledkom, ze ona to nepotrebuje a tvoj problem ju nezaujima?

ladyvi
24. sep 2019

@nemazmysel teraz som si vsimla, ze pises, ze pred detmi to tiez nebola slava. Tak to potom neviem, je mozne, ze tvoja zena sexualne potreby naozaj nema. A ani neviem, co v takom pripade poradit. Ale zil si 10 rokov pred detmi tiez s nie bohvieakym sexualnym zivotom. Zariadis sa aj tak nakoniec podla okolnosti. Bud ta prevalcuje chtic, zalubis sa, alebo odide od teba zena po zisteni nevery. Mozes to rozanalyzovat z 10tich stran, aj tak ti riesenie podhodi zivot sam...

kvetinka75
24. sep 2019

hm, ťažko radiť keďže si napísal iba názor jednej strany. Z vlastnej skúsenosti viem, že nie vždy čo jeden tvrdí je úplne tak. Porozprávaj sa s manželkou, iné ti poradiť neviem. Tuší ona vôbec čo máš za problém?

janinah
24. sep 2019

Chýba mi info,čo si urobil preto,aby sa manželka v sex. oblasti zmenila.Poradňa,sexuolog,pomocnica v domácnosti,ak je príliš unavená.....alebo manželka ani nevie o tom,že váš sex. život je pre teba taký problém?

nistika
24. sep 2019

ono ťažko radiť keď my nevieme čo všetko si už za tých 5 rokov pre ten lepší sex spravil. veď napíš niečo viac ako vyzerajú tie rozhovory jej postoj. spýtaj sa jej ako by si to predstavovala ona aby sa jej to viac páčilo skúste vymyslieť niečo zábavné v posteli, vysvetli jej svoju pozíciu (asiže ten sex je k životu potrebný) no a keď nič tak si myslím že je ozaj čas nájsť si milenku....ale rozvod by som neriešila kvôli deťom

galioska
24. sep 2019

@nemazmysel a nebude chýba aj v tebe keď odmieta sex? Ty si si našiel inú a s tou ktorá ti,, len,, dala deti žiješ naďalej a tváris sa že všetko ok. No fasa, nečuduj sa že po tomto s tebou už vôbec nič nechce mať,....tak pekne spolu pri deťoch, sex nieje všetko i ty prídeš do obdobia ,keď sa sa ti ešte postaví ale ďalej nič, deti potrebujú otca pri sebe a keď sa staráš ,duplom a tiež môžeš niečo pre opätovné vzplanutie urobiť, ....akoze matka v domácnosti, všetko čisté upratané a ona denne obzerá 4 steny, na výlety ju berieš?, Chodíte von? Sami bez detí? Pustas ju von s kamarátkami? Veď jej musí šibať....a dôvod prečo je doma sú malé deti alebo ty nechceš aby pracovala?

lyci
24. sep 2019

@nemazmysel je frigidna alebo ma nejaky realny dovod na odmietanie sexu? ak je frigidna, tak sex sa nezlepsi, ale mozno sa s nou dohodnes na nejakom kompromise. ak ma len daky psychicky blok, tak na tom by sa dalo popracovat. mozno ten sex s tebou nebol pre nu moc pozitok a teraz si mysli, ze nie je o co stat a nechyba jej. jednoznacne sa s nou musis o tom.porozpravat. ale dako citlivo

rainbow82
24. sep 2019

@monikatopolcany Ma pravdu.

hipuska
24. sep 2019

Tazko poradit a podla mna ani odpoved na ziadnom fore nenajdes. Jedine uprimny rozhovor a poradna. To je uz nad vase sily zvladnut toto. Ale ak si myslis, ze rozvod vsetko vyriesi, tak sa mylis. Po rozvode urcite nenajdes pokoj v dusi. Vela veci sa tym iba spusti....aj ked budes mat novy vztah, ten stary proste nezmizne

kvetinka75
24. sep 2019

@rainbow82 lenže mi nevieme ako je to z jej strany, prečo odmieta sex a či vôbec o tom vie, že on je nešťastný. Nedá sa radiť iba na základe výpovede jednej strany.

tykat
24. sep 2019

@nemazmysel Zena co na to? Vie o tvojej nevere? Ako to vidi ona? Mozno je s tebou z rozumu, deti este male, ona doma, bez prijmu...mozno tiez rozmysla ze RAZ ked budu deti vacsie, bude mat prijem tak sa zariadi inak. Mali by ste sa porozpravat. Mozno ju nepritahujes (ako vyzeras?staras sa o seba?dodrziavas hygienu?vazis si ju?poznas co ma rada?robis jej radost?pomozes s detmi, s domacnostou?...), a mozno si ju nikdy nepritahoval, ale videla ze si sikovny, ako otec jej deti vhodny tak do toho sla. A popravde mozno aj priatelka isla do toho s vidinou penazi ked pises ze ich mate ako smeti.

pininka1
24. sep 2019

Je veľmi ťažké takto žiť a podľa mňa ak ste sa o tom doma bavili a k ničomu to neviedlo, nebude ten vzťah trvať dlho. Poznám.viacerych mužov, ktorí to majú takto doma a viem že u ich žien to nieje spôsobené žiadnym zdravotným problémom, ale proste sex nechcú. Ak si to ona nevie uvedomiť, že je súčasť manželského života, tak potom ten vzťah nemá zmysel. Mnohé ženy často vyplakavaju na rôznych fórach ako ich muž podvádza, ako nevedia otehotnieť a pod, a sama som zažila, že sa priznali že majú sex raz do mesiaca a menej. Tak tam je už ozaj ťažko radiť. Samozrejme to nechcem zovšeobecňovať, ale veľmi často je problém v tomto.

marikost
24. sep 2019

Daj jej precitat, to co si napisal na uvod a cakaj, co povie. Musis s pravdou von. Chodte do sexuol. poradne. Mozno sa za tym skryva zdrav.problem, pokles libida.

dovozadokoca
24. sep 2019

Ja neviem, či som z Marsu, ale keď existuje niečo, čo mi vadí od začiatku, tak nemôžem čakať, že sa to zmení. Toto je úplne základný problém snáď všade - nájdem si chlapa v krčme a potom plačem, že chodí do krčmy. Nájdem si chlapa, čo hrá futbal a potom plačem, že chodí na tréningy a zápasy... Nájdem si ženu, čo nemá rada sex a čakám, že sa to nejako zmení.

Môže sa to stať, ale pozrite sa okolo seba, zvyčajne sa nezmenilo nikde nič, svokra pindá 30 rokov na to isté, babka 50, ja 7... :D

marikost
24. sep 2019

Neviem, ci by som chcela este manzela, ktory ma podviedol...asi by stratil u mna hodnotu. Musel by si znovu ziskat doveru, lasku.

nistika
24. sep 2019

@marikost nieje nevera ako nevera....myslím že na jeho mieste by to málokto ustál aj z nás žien.

hettinka
24. sep 2019

@nemazmysel asi budem súdiť, ale chlap, ktorý uprednostni sex pred deťmi je za mna chrapún.

Vedel si, aká je tvoja žena, NAČO si si s ňou robil deti??? Alebo aspoň to 2. dieťa.
Načo si mal s ňou deti, keď ju podvádzaš, nevyhovuje ti, nie si šťastný???

Nevera je nevera. Bodka.

via88
24. sep 2019

@viera fuh, trochu od veci nie? Ona si neplni manzelsku povinnost, kvoli niecomu sa to tak vola.