Mám opustiť partnera pre hazardné hry?

pp99
7. máj 2014

som tu pod inym nickom, nejdem ani tak po radu, len to skor potrebujem prediskutovať, som s priatelom uz vyse roka, ale zacina mi to prerastat cez hlavu,odisla som k nemu od manzela alkoholika, ale tusim som presla z blata do kaluze.na zaciatku bol veelmi mily, recami by mi bol zniesol modre z neba, aj bol pozorny, upratoval, pomahal, venoval sa mi, malej sa venoval, co sa casom neako uplne otocilo. v kuse sme sa tahali po baroch, diskotekach, proste kazdy vikend od piatku do nedele a este parkrat cez tyzden s partiou vonku, co sa mne zdalo vela, islo to do penazi a nehovorim o tom, ze som sa v kuse dostavala z opice a potom znova a znova. dalsia vec, ktora ma uplne dostala bolo, ze som zistila, ze si hra automaty, ked tam hodil 2500e som ho vyhodila, to bolo asi po pol roku ako sme boli spolu, dovtedy nechodil hrat ako sme boli spolu, potom ma ukecal, boli to jeho peniaze, tak som si povedala ze ok, lenze potom zacal chodit na poker, kvoli comu bola tiez hadka, to skoncilo, zasa automaty, dokonca ma tak vytocil, ze som mu povedala, ze ok, vyberme posledne prachy a prehrajme ich, chcela som mu dat priucku, lenze sme vyhrali, potom zas zacal chodit do stavkovej, kazdy den, to az tolko penazi nebolo, ale vytacal ma uz vsetkym.dalsia vec, ze zacal neako casto piť, aj to som mu zbalila veci, potom sa to neako utriaslo, von chodime uz menej, za posledne 3 mesiace sme pili asi 4x. nechodi na poker, ani do stavkovej. dalsia vec ze sme sa par krat pochytili dost, raz do mna dokonca skocil , zavolala som policajtov, este sa to riesi, druhykrat dokonca do mojej kamosky. samozrejme som ho vyrazila, na druhy den mi cely den vyklopaval na dver, volal a plakal , nech ho vezmem späť a sluby a sluby. tak sme sa neak dali dokopy, len som bola stale nervozna ked som si na to vsetko pomyslela, zo 2 tyzdne som po nom hučala, ale znasal to, ale vcera ma uplne nasral, to uz nie je ze ani nasral, ale mala som poslednu 20 do piatku doma, a on ju vecer zobral a prehral ... proste sme sa o tom dlho do noci bavili, chcela som to uz skoncit, pre mna to uz ani nema zmysel, ale stale prosi, tak som mu povedala ze posledna sanca, ak proste pojde hrat, bude koniec, bez neakych debat, ze to uz proste bude vedieť, nebudeme sa o tom ani bavit, proste skoncime, co som sa citila ako chudera, ze mu musim davat taketo ultimata a na druhej strane, mam 26 rokov, tak viem, ze pojde hrat,proste vsetko je uz ok, len toto nedokaze. a pre mna to je vec, ktoru nemienim tolerovať, sama sa cudujem, ze co vlastne s nim robim, dnes siel do roboty, hned mi rano volal, ze mi vecer da peniaze a kecy, uz sa trase, ale ja uz to mam v podstate asi uzavrete, len pockam teda na tu chvilu ked pojde hrat, a bude to koniec, len druha vec je , ze on nema kam ist, tak ani vlastne neviem ako sa ho zbavim.
proste nikdy som toto nezazila, dokaze vobec takyto clovek s tym prestat???
inak ked to kukam, u nas ti mladi chalani hraju asi vsetci, normalne blazni a ti co maju tie mlade nasť rocne frajerky ich este zbozne podporuju, si vzdy myslim, sak vy dievcatka uvidite ...
proste je mi luto , ze ked sme sa uz neako konecne naucili spolu fungovat a presli sme tolko vecami, kvoli takejto veci to padne. ja proste nvm, on ma brata starsieho a mne sa zda ze ho proste napodobnuje, on je tiez iny pripad , jemu to frajerka toleruje uz 12 rokov, co ja urcite nemienim takto žiť, to budem teda radsej sama

anatalia77
7. máj 2014

@pp99 No,uz si davno mala byt sama..
Len ma udivuje,ze ste si spolu vlastne rozumeli,samy bar a opicky..a ty zrazu zmenis nazor,a uz nechces.Chyba na samom zaciatku.Ak si chcela seriozneho chlapa,tak si ho mala stopnut hned na zaciatku,a nie sa s nim plavit na jednej lodi,a potom si to rozmysliet.
Vysielas zmiesane signaly voci priatelovi

mata1001
7. máj 2014

Nic ine ma nenapada len ze lutujem tvoju dceru. Mať taku matku ako ty tak si to hodim ...mozes sa hanbit. ...pit 4x do tyzdna a vyspavat, z opice. ..no pekne ....

bosoriak
7. máj 2014

@pp99 Odpoved na otazku v nadpise je ano. Gamblerstvo je zavislost a kym SAMOTNY zavisly nevyhlada odbornu pomoc, tak je takmer nulova sanca, ze sa nieco zmeni. A tiez nechapem, kvoli comu ste vlastne spolu, ale do toho ma nic. Akurat teda ja by som necakala, kym skoci v slabej chvilke napr. aj do dietata. Ale ty si uvaz, co si schopna zniest a za aku cenu.

Kazdopadne to, ze nema kam ist nie je tvoj problem, to je jeho problem.

anatalia77
7. máj 2014

@pp99 a este nieco:
Zobral ti poslednu 20 eurovku,a isiel ju stopit..a ty chces este cakat,kym nepojde hrat,aby si mu to oplieskala o hlavu..
Ja som takto striehla na deti,ked som ich chcela poucit,alebo im dokazat,ze ja mam pravdu.
Nevdacna uloha..v mojom pripade potrebna.
A co ty? Co ta k tomu motivuje?

ammellia
7. máj 2014

Utekaj co najdalej od neho.

kiki68
7. máj 2014

utekat kade lahsie, gamblera som mala frajera, ne stacilo raz, on to nazyval zarabanim penazi, hrava dodnes..stavkuje,poker,ruletu,atd. Prehral uz asi 50tis EUR, tie je dlzny rodine a znamym. To je to,co viem, kde zhana prachy teraz ani nechcem vediet...

sansulinka
7. máj 2014

@pp99 ver mi,ze taky clovek sa nezmeni.on v podstate asi nema dovod prestat,dieta nezivi akurat seba a tebou manipuluje. Mas 26,zdravu dceru pre ktoru musis zit a nie pre chlapa. Mne osobne by ziadny na svete nestal zato aby som odsuvala dceru . Prepac tak mi to pride.. Ved neni jediny na svete.

kveta
7. máj 2014

@pp99 Rozchod.

tilda
7. máj 2014

@pp99 no najvyssi cas,ze si sa spamatala..bacha mozno aj na taketo prispevky a socialku,svet je maly...vsak ty v bare a mala kde?...

sansulinka
7. máj 2014

@pp99 mozno by sa dalo nieco riesit a zachranovat ak by bol tvoj manzel a mala bola jeho (ver mi ze viem preco to hovorim) ale naozaj takto podla mna neni absolutne co riesit

macamac
7. máj 2014

@pp99 😅 to ako myslíš vážne?
ty si odišla od ALKOHOLIKA a sama si lietala po baroch a diskotékach a prespávala opicu?
a kde bola vtedy tvoja malá? 😕
vy si nemáte čo vyčítať
jeden ako druhý - nezrelí a zrejme vy ste tí "malí" 😝
ak nemá kde bývať - býva u teba? nebodaj ste u tvojich rodičov?
celé zle
malé nevyzreté nevyžité deti sa hrajú na dospelých 😝
a ešte majú deti 😝

v_alika12
7. máj 2014

A to ako naco mu davas stale sancu??? Nechapem. Ze nema kde byvat? No a? Co si ty charita? Ak by aj byt mal,tak by ho prehral. Takychto ja nelutujem. Btw vravis,ze u vas mladi chalani hraju asi vsetci. Sorry,ale to v akej spolocnosti sa pohybujes? To musi byt ina uroven... Nechcem ta urazat,ale to,ze chodis po diskotekach,baroch,pijes a mas uz dieta, svedci aj o tvojom charaktere. Cize na zaver asi len tolko, ze "vrana k vrane sada, rovny rovneho si hlada"

sissy27
7. máj 2014

@pp99 mne asi niečo uniklo... píšeš, že na začiatku super, dokonca aj malej sa venoval - to trvalo kolko, týždeň?? a sorry, nehovorím že som sa neopila odkedy som matkou, že som nebola na žúrke, že len sedím doma a nič iné ako rodina a domácnosť nepoznám, ale aby ma dcéra videla vyspávať opicu, tak to veru nie... neviem aké veľké dieťa máš, ale naozaj máš pocit, že potrebuje žiť medzi vašimi opicami a hádkami?? sa zase raz tak sprosto opýtam - vytrtkal ti rozum z hlavy alebo si takáto od prírody, keď sa pýtaš, či máš existovať s takýmto človekom? ľudia sa vraj najlepšie učia na vlastných chybách, ale tebe očividne jeden vzťah s alkoholikom nestačil... a neviem kde žiješ, keď každý okolo teba nemá inej roboty len hádzať € do automatov...
inak gamblerstvo je normálna diagnóza, dá sa liečiť, ale to musí chcieť on a hlavne výsledok je neistý, hlavne teda pokiaľ ostáva žiť v prostredí, kde ako všetci hovoríš, v tom lietajú vo veľkom...

anatalia77
7. máj 2014

@pp99 Jeden za 18 druhy bez 2 za dvadsat...

arabela283
7. máj 2014

...cista katastrofa... jeho zbal, ak je co, alebo ty sa zbal, ak je kam a zacni so svojim zivotom nieco robit...

maja031
7. máj 2014

utekaj a poriadne rychlo a daleko. kym si mlada a mas sancu este na normalny zivot. poznam jednu rodinku ale tak z dialky kde bol tatko gambler. vlieklo sa to dost dlho, tatko hral na city, zatajoval vydieral co bolo kedy vyhodnejsie a aj tak sa rozisli. akurat ze manzelke nechal dlhy, rozpredal co islo a ona s dvomi malymi demi byva u rodicov. gambler sa nevylieci, iba sa docasne spamata.

pp99
autor
7. máj 2014

@anatalia77 moze ma ospravedlnit zamilovanost???asi nie ?? mne sa zo zaciatku pacilo chodit kade tade, dlho som nikde nechodila ... teraz ma to uz preslo

pp99
autor
7. máj 2014

@mata1001 no bolo toho dost teda
@bosoriak ja neviem tiez ze preco som s nim, mozno nemam odvahu byt sama
@anatalia77 fuu, tak to teda nvm, zeby som si nechcela priznat pravdu??

pp99
autor
7. máj 2014

@tilda mala bola u nasich
@macamac a vlastne je tam skoro kazdy vikend, to neriesim, ona ma nasich rada, starali sa o nu od babatka, vzdy ked ma volno, tam chce ist
a nie mam vlastny dom , nebyvam u nasich, sme uplne sami
nemyslim ze som nevyzreta, myslim, si ze ist do baru nie je zlocin, len mi to prislo dost casto

pp99
autor
7. máj 2014

@v_alika12 aha, zeny co maju deti, nechodia do barov???

anatalia77
7. máj 2014

@pp99 kedze dnes vecer asi neurobis razantny krok,tak si aspon naprav obrazok,lebo zmiesane signaly vysielas aj voci nam..
Ak si transka tak ok.

pp99
autor
7. máj 2014

@sissy27 mala nas videla sa hadat jediny raz
ja viem ze je to diagnoza , len je mi to strasne luto

pp99
autor
7. máj 2014

vam sa to hovori takto strasne lahko, to je ako ked ja poviem ze keby ma chlap podviedol nebudem s nim a hovori si to asi kazdy a kolko ludi napriek nevere je spolu
len mne toto pride este horsie ako nevera

anatalia77
7. máj 2014

@pp99 pozri sa,tu su len dve cesty:
Rozid sa s nim
Ostante spolu
Ostatne obkecavacky okolo su zbytocnym plytvanim energie a casu.

pp99
autor
7. máj 2014

@anatalia77 ale houby, len som tu mala zareg.tento link uz dlho, tak som sa teraz cez neho prihlasila, ci ti to pride vymyslene???

pp99
autor
7. máj 2014

@anatalia77 len ta druha moznost ma este variantu ze dokedy ??
skor ma zaujimaly nazory zien ktore to prezili, nie len teoria , teorie mam aj ja plnu hlavu

anatalia77
7. máj 2014

@pp99 joooj
Tak debatovat mozme aj do rana,preco nie 😀 ,akurat to nie je vhodna tema na filozofovanie.V takychto pripadoch treba konat.
Ak rada debatujes o nesmrtelnosti chrusta,tak si najdi nejaku temu a uplatnis sa.
V tvojom pripade su len 2 cesty.

v_alika12
7. máj 2014

@pp99 ja deti nemam,no moja mama nechodila, ked som bola mala a to ma tesi, lebo mat doma "opicu" by nebolo nic extra. Navyse zabavit sa da aj inym sposobom, vhodnym veku a postaveniu MATKY (kava, grilovacka, rodinny vylet al chata ...). Moj nazor.

sansulinka
7. máj 2014

@pp99 je uplne zbytocne radit odist alebo zostat v takomto pripade,aj tak si kazda spravime podla seba. A viem podla seba,ze keby islo o nejaku znamu alebo zenu tu na MK urcite by som sa radila naco v takom vztahu byt a urcite odist. Ale realita...nepomoze plac,vyhrazky a ako pises ani ze ho vystahujes ked na druhy den pride klopat. Tak to je vzdy, oni sa vratia po noci stravenej v herni a stale dokola. Drz sa, nech sa rozhodnes akokolvek

heltacek
7. máj 2014

@pp99 Vyhodiť, zabudnúť a nikdy viac