Mám odpustiť neveru?

motylik216
4. júl 2017

Ahojte, viem, ze take temy tu uz su. Ja by som napriek tomu chcela vediet Vas nazor na moju situaciu, popripade poradit z osobnej skusenosti. S manzelom sme spolu 8rokov, posledne tri roky sme svojpomocne stavali, manzel dostal vyssiu poziciu, ja som sa liecila na depresiu a uzkosti, slovom, posledny rok a pol sme zili vedla seba, hoc i sme sa velmi miloval, akosi sme sa stratili..Potom sa nam nedarilo otehotniet a mojou jedinou prioritou bolo mat sex pocas ovulacie a v pripade neuspechu hadzat manzelovi na oci, ze mi nevie spravit dieta...Hrozne,viem...Moje uzkosti sa zhorsili a mna vyradili na par mesiscov zo zivota. Napokon som sa s manzelom rozhodla bojovat, velmi mi pomahal dostat sa z toho, vratit mi chut do zivota...znovu sme sa do seba zalubili a v decembri sa nam z tej lasky podarilo otehotniet. Nadhera, manzel aj ja sne boli nesmierne stastni, plakali sme...Az nedavno, pred mesiacom, mi prisla sprava od manzelovej milenky-jeho kolegyne...Ze ho miluje...Zrutil sa mi svet, v 7.mesiaci tehotenstva a zistila som, ze muz, ktoreho milujem,ma podviedol. Bolo to minuly rok v septembri, ked som bola mimo z uzkosti, bolo to raz a vraj manzel fyzicky zlyhal a nedokazal to dokoncit, ak viete,co myslim...No ona sa mu odvtedy sama ponukala, ponukala mu sex, potom lasku, potom aspon oralny sex a ked ju manzel ignoroval, zacala sa vyhrazat. Nacas to utichlo, no ked sa dozvedela, ze som tehotna, pretoze sa tym manzel chvalil v praci a velmi sa tesil, napisala mu, ze vie, ze ho nikdy nebude mat, ze vie, ze miluje mna, ale ze ak s nou nebude spavat, napise mi o tom, co sa stalo pred rokom...No a kedze nedosiahla svoje, napisala mi...Manzel teraz place, prosi, snazi sa mi dokazat svoju lasku, vraj radsej zomrie, nez by mal zit bezo mna a dcerky...A ja neviem, co robit. Prosim, skuste mi poradit, zomriem od zufalstva. Velmi ho milujem, aj on mna, ale tak velmi ma ta jeho zrada boli, ze mam chut ho opustit...

libawet
4. júl 2017

@motylik216 nuž, to je ťažká odpoveď. Tá ženská je evidentne švihnutá a nestojí za to, aby vás od seba dostala a nemalo by jej to vyjsť. Tým by som sa ani nezaoberala. Horšie je, že manžel, ak má problém, uteká za inou a nevie to inak riešiť, napr. sa s Tebou o tom porozprávať. Proste si spolu sadnite, povedzte si, čo je pre vás v danej chvíli najdôležitejšie, čo jeden pre druhého znamenáte, obzvlášť teraz, keď čakáte spolu vysnívané dieťatko, rozoberte, čo sa stalo a prečo a skúste za tým urobiť hrubú čiaru a už to nikdy nespomínať. Nehovorím, že sa zabudne, na to sa nezabúda, dá sa len odpustiť...paradoxne, váš vzťah, " vďaka " nevere partnera môže byť lepší a viac sa utuží, záleží to len od vás dvoch. Ak dáš totiž partnerovi šancu, a on si to bude vážiť, už to nemusí nikdy viac urobiť a bude to brať ako poučenie do ďalšieho života a môže byť lepším, záleží na jeho osobnosti. Držím vám obom palce, aby ste to zvládli, nie je to ľahké, je to vaša veľká životná skúška.

sissy27
4. júl 2017

@motylik216 smer manželská poradňa, odborník, psychológ... aj vzhľadom k tvojim predchádzajúcim zdravotným problémom bude lepšie, ak vám s riešením pomôže empatický odborník, než cudzie ženy na mk... zrejme sa ti tu dostane aj nie celkom príjemných reakcií, ktoré ti narobia viac problémov ako úžitku...
Mne sa ľahko napíše "odpusti mu" ale to sa nedá takto na povel, to ty musíš vnútri v sebe odpustiť a byť ochotná ísť ďalej, znova mu začať veriť... Môj názor je, že jedna vec je jednorazová nevera - tá sa odpustiť dá, niečo iné je paralelný vzťah, ktorý rodinu oberá o čas, peniaze, energiu...
A potom je tu praktická stránka - máš chuť ho opustiť - ale realita? Ty s novorodencom bez príjmu, neviem aké máš možnosti bývania, súd o starostlivosť o dieťa, výživné, rozvod, delenie majetku... dáš to ľavou zadnou? Si na to pripravená?
Skúste sa obrátiť na odborníkov, spolu. Držím palce, podľa mňa máte ešte šancu, nehádzala by som v tomto prípade všetko za hlavu.

motylik216
autor
4. júl 2017

@libawet Dakujem ti za odpoved. Ano, mam rovnaky nazor, pytala som sa ho, preco to neriesil so mnou, ale utekal k inej. No typicky chlap, vraj mu chybala pozornost, citil sa pre mna neatraktivny, kedze som sa s nim nemilovala..No a potom prisla ona, lichotila mu, nukala sa mu..az raz, ked zostali spolu sami, zacala ho vraj bozkavat a hoci sa teds snazila, nakoniec sa to nedalo dokoncit...Bola som manzelova prva a doteraz jedina zena...O to viac ma to zasiahlo ako blesk z jasneho neba...

juliet86
4. júl 2017

@motylik216 ja byt tebou manzelovi odpustim. Tuto konkretnu situaciu prehryzte spolu a vzidite z toho este silnejsi ako par co zvladol krizu. Par sedeni u dobrych psychologov manzelskych poradcov. To date!!!!

motylik216
autor
4. júl 2017

@sissy27 Mas pravdu, sme objednani na terapiu, prave vzhladom na moj predchadzajuci zdravotny stav. Velmi tomu chcem dat sancu a odpustit, hoci to boli. Mozno, keby som necakala dcerku, riesila by som to radikalnejsie, nakolko som az prilis hrda...Lenze teraz. Manzel na mna prepisuje cely nas dom a ucty, vraj aby sme s malou mali vsetko, nech sa rozhodnem akokolvek...

libawet
4. júl 2017

@motylik216 takže vlastne ani k naplneniu nevery neprišlo....naozaj to spolu rozoberte z každej strany a určite by som mu povedala, že ak mu chýba sex ( podľa toho, čo píšeš, šlo z jeho strany len o to ), nech príde najskôr za Tebou 🙂...rozhodne tuná rozvod nie je na mieste, on to ani len nezačal, a už vôbec v tom nepokračoval, priznal sa a ver mi, že odteraz bude " strúhať dobrotu ". Tú ženskú " zastreľte ", to je bláznivá osoba, nestojí ani za reč.

stanno
4. júl 2017

nezahadzuj vzťah.. prežili ste si extrémne ťažké obdobie. Ako bolo ťažké pre Teba, bolo určite aj pre muža. Pre muža je najväčší stres frustrácia.. frustrácia z neuspokojenia partnerkynej túžby po dieťati a pod. Je to extrémny stres... Taktiež stavať dom svojpomocne je masaker na n-tú.

Je potrebné sa upokojiť, vysvetliť si veci. Nestojí za to rozbíjať vzťah a rodinu, zvlášť, ak partner deklaruje, že Ťa miluje a teší sa na dieťa. To je môj názor.

kk77
4. júl 2017

Podla toho co pises, by som mu urcite odpustila a dala sancu.

kiwi3
4. júl 2017

tieto prispevky maju vzdy spolocne to, ze vy dvaja sa velmi milujete, ale zla zena sa postavila medzi vas. neviem, ci je to taketo jednoduche. osobne nepoznam ziadnu zenu, ktora by sa takto ponukala, obvykle nieco take vychadza od muza. hlavne, ked sa do neho zamilovala, mi to skor pride, ze jej motal hlavu. akoze bolo by to super, ale asi to nebude uplne, ako sa ti tvoj muz snazi nahovorit. inak poznam skoro uplne rovnaky pripad. a este musim povedat, ze muzi, ktori najviac podvadzaju, to vedia aj najlepsie hrat na obidve strany.

motylik216
autor
4. júl 2017

@juliet86 Julietka, dakujem. Az mam slzy v ociach, ked citam vase prispevky. Nemam sa s kym o tom porozpravat, nakolko do toho nechcem nikoho z mojich blizkych tahat, takze to vlastne preberam len s manzelom a on potom vzdy place, hovori, ze sa nenavidi a ze by najradsej nebol...uz nas nechcem trapit, ale velmi potrebujem, aby ma nirkto vypocul. Velmi dufam, ze psycholog pomoze...

adrika25
4. júl 2017

hm chudák muž, nechcela a musel...🙂 nuž tu by bolo dobré poznať príbeh aj druhej strany ...

pininka
4. júl 2017

Nechcem si tvojho muza zadtavat, ale tak 80% muzov by od svojej zeny odislo keby mala take stavy, alebo by ju minimalne viackrat podviedli, je to smutne,ale je to tak. To je realita. Myslim si,ze od tvojho muza to bolo ozaj len zlyhanie zo zufalstva, a to ze s nou uz nic nemal,ani nechce mat, hoci sa mu ponuka a evidentne chce zlikvidovat vaz vztah je jasne ze chce ostat s tebou. Najlepsim liekom pre vas oboch bude vytuzene babatko. Ak sa vsak rozhodnes mu odpustit nemozes mu to potom zakazdym vyhadzovat na oci, lebo to potom bude onicom. Sama musis vediet ci si schopna potlacit to a zabojovat aj ty za vas vztah. Moja mama sa vzdy chvalila,ze odpustila otcovi neveru, ale len my so sestrou vieme,ze mu to denne vyhadzovala na oco, v kuse ho kontrolovala a ja si nepamatam jeden den z detstva bez cirkusu. Tak si musis rozmysliet ci chces take detstvo pre svoju dcerku.

ivec16
4. júl 2017

Tazko sa radi musi to vyjst z tvojho vnutra ale za mna by bola skoda nedat druhu sancu... ak sa chces aj jej pomstit tak najlepsie tak ze s muzom ostanes.... miluje teba a preto aj s tebou je... bolo to zlyhanie v tazkych casoch... velmi ta tym ranil, chapem... ma teraz vela rokov ti to vynahrat ak mu das sancu.... avsak najdolezitejsie je si to ujasnit vo svojom vnutri ci ano alebo nie, uzavriet to... a ak sa rozhodnes odpustit tak to bude tazke, ale nesmies to uz vytahovat, ani ked sa budete hadat.... lebo to vas moze znicit... drzim ti palce nech sa rozhodnes akokolvek

marika39
4. júl 2017

daj Vám šancu❤

libawet
4. júl 2017

@kiwi3 tá tretia tam, tá ženská, je švihnutá, sú také ženy, ktoré, keď chlapa nemôžu mať, urobia všetko pre to, aby ho mať mohli, inak to berú ako svoju prehru...takže skôr na ňu by som si tu dala pozor, ale keďže oni dvaja sa mi zdajú ako pevný pár, nemala by im uškodiť.

petulda333
4. júl 2017

@kiwi3 ja take zeny poznam a nie je ich malo,nemaju ziadnu uctu k sebe a nukaju sa chlapom. Mlade,stare.. Hroza

@motylik216 ja by som odpustila. Lahko sa pise viem,ale nezahadzujte vas vztah pre hlupost kt sa nakoniec ani nestala. Smer poradna,to je pre vas to najlepsie riesenie

motylik216
autor
4. júl 2017

@kiwi3 suhlasim, nie som naivka. Citala som ich konverzacie, videla tie spravy a vyhrazky. Pravdaze nie je svaty, to by ma nepodviedol. Dokonca som sa znizila tak, ze som s nou volala. Sama priznala, ze to bolo raz, ze vie, ze ma moj muz miluje a podobne...iste mi hlavou behaju rozne pochybnosti....

libawet
4. júl 2017

@motylik216 toto nech zostane len medzi vami s mužom, určite to nikomu z príbuzenstva na nos nevešaj, to by mohlo uškodiť vám obom, pozor na to! To sú len vaše najintímnejšie záležitosti.

peter9595
4. júl 2017

Život to vie veľmi zamotať. Najprv treba rozobrať čo ťa čaká ďalej bez manžela. Ak sa rozídete čas zahojí. Budeš sama s dcérkou. Odopriete je obaja spoločnú rodinu maminu aj ocina. Súrodenca už asi nebude mať, teda možno, ale nevlastného. Ak sa nerozídete, čas to zahojí tiež. Dcérka bude mať doma maminu a ocina. Keď budeš unavená, manžel zoberie kočík s dcérkou a pôjde hrdo na prechádzku. Keď bude dcérka plakať v noci, budeš taká unavená, že to budeš ignorovať a vtedy manžel vstane prebalí ju, utíši. Ak bude mať teploty bude jej robiť studené zábaly, pretože tebe sa to bude zdať hrozne kruté. Vzťah otca a dcéry je hlavná kostra jej formovania, ako vzťah maminy a syna. Život nám hádže polená pod kolená neustále a vždy bude. Nikdy to nebude podľa našich predstáv. Treba si rozmyslieť čo ťa čaká. Už nebudeš sama, daruješ niekomu život, kus svojho akoby tela. To čo nude bolieť tvoje deto bude bolieť aj teba. V každom prípade či sa rozhodneš tak, či onak, vždy ťa čakajú úskalia života. Z môjho pohľadu. Za 8 rokov musíš poznať svojho manžela. Každý robíme chyby, niekto ubližuje napr. rečami, ohováraním, viac ako si myslí. Ak ťa ozaj miluje, aj keď si možno nezaslúži šancu, treba to podľa mňa skúsiť. Možno sa bude čakať krásny spoločný život. Ďalšie detičky, spoločné prechádzky, dovolenky, učenie s deťmi, je veľa toho čo vie priniesť spoločný život. Možno je to cesta ako sa ku tomu všetkému dostať. Držím palce, hlavu hore. Nie každý deň máme slniečko. 🙂

libawet
4. júl 2017

@motylik216 aj z toho je vidieť, že ťa manžel miluje, chce, aby si bola hlavne šťastná...

motylik216
autor
4. júl 2017

A urcite chcel svojim sposobom aj on, ved ho neznasilnila, to mi je jasne 😀 ked sa to vsak uz stalo, nestalo sa to nikdy viac. Poznam teda aj druhu stranu, vravela, ze sa jednoducho zalubila, a ked ho zviedla, myslela si, ze ho ma...Lenze on uz viac nechcel, sama mi povedala, ze sa ponukala, ze mal milion prilezitosti a nevyuzil to...

motylik216
autor
4. júl 2017

@libawet naozaj je svihnuta, videla som tie spravy od nej. Normalne sa mu ponukala sama. Vraj nech pride k nim domov (dom s frajerom dokoncili minuly rok, tak ze kolaudacia). Kedze ju moj ignoroval, napisala mu, ok, ako chces, stale ma ignorujes, tak dam svojmu...potom mu pisala, ze ho lubi, potom zase, ze nie, ze lubi svojho frajera, ale ze teda nech maju spolu sex, ked ani to nie, zacali chodit prve vyhrazky, co ak sa to tvoja dozvie...no a raz si v praci vypocula, ze som tehotna a odvtedy isla jedna vyhrazna sprava za druhou...a este dodam, ze sa medzitym v praci vyspala s dalsimi dvomi muzmi...

sissy27
4. júl 2017

@motylik216 ja by som len tvojho muža poprosila, nech neplače a nerozpráva sprostosti ako sa nenávidí a ako by najradšej nebol... myslím, že tebe takéto správanie, kde ešte vlastne ty jeho máš ľutovať a ochraňovať, nepomáha...lebo znie to z jeho strany ako citové vydieranie. Spravil chybu, stáva sa, ale nech preboha zostane chlapom, nech on tebe poskytuje pevné rameno, ochranu, istotu. Tým ti pomôže najviac a tak si ho budeš môcť znova vážiť.

stanno
4. júl 2017

@motylik216 sama vidíš, že nemáš čo riešiť.. tá žena po ňom aktívne išla..a nie len po ňom. Zahoď to za hlavu a teš sa z bábätka a z muža, ktorý odolal a miluje Ťa napriek tvojim zdr. ťažkostiam.

bashka80
4. júl 2017

@motylik216 veľmi, veľmi ľutujem, čo sa ti stalo a je veľmi ťažko radiť v tejto situácii, hlavne keď čakáte bábätko. Ale skús si predstaviť, čo by sa stalo, keby ti to tá kolegyňa nepovedala. Ty by si strávila život s neverníkom a ani by si to netušila! Ja viem, že pri nevere majú muži pravidlo "zapierať, zapierať, zapierať" ale ja by som skôr odpustila mužovi, ktorý sa priznal sám, ako takému, čo plánoval žiť celý život v pretvárke, len mu to nevyšlo. Ale súhlasím s babami, že najdôležitejšia je teraz asi tá manželská poradňa a možno by si mu naozaj mala dať druhú šancu.

libawet
4. júl 2017

@motylik216 tá žena nestojí za to, aby ste sa obaja kvôli nej trápili. A je to aj poučenie pre Tvojho muža, že pozor na takéto ženské...

motylik216
autor
4. júl 2017

@sissy27 presne to som mu povedala aj ja 😀

motylik216
autor
4. júl 2017

@bashka80 ano, aj nad tymto som premyslala. Myslim, ze by sa mi nepriznal, a hoci sa hanbim za to, co napisem, ak to bolo jednorazove, radsej by som sa to ani nedozvedela, teda urcite nie v tehotenstve...

dominika6
4. júl 2017

@motylik216 zdvihni sa a chod za kolegynou..nieje nič horšie ako si riešiť poblémy cez soc. siete či telefon..

sissy27
4. júl 2017

@bashka80 podľa mňa nevera je presne tá situácia, kde priznanie nie je poľahčujúcou okolnosťou - lebo priznaním sa neverník zbaví svojho bremena, je to vonku, hotovo, už je to problém toho, kto bol podvedený... lebo ten zrazu musí riešiť čo a ako sa zachovať, ako sa s tým vysporiadať, aký "trest" udeliť, či vziať na milosť, zvážiť všetky alternatívy a znova hľadať stratenú dôveru, ten podvedený je ten, ktorý sa v noci strháva zo sna, kto pri každom zazvonení telefónu spozornie, kto pri meškaní toho druhého z práce premýšľa čo sa deje, podvedený je ten, čo ostáva v neistote... takže súhlasím s @motylik216, že niekedy je lepšie nevedieť... ale samozrejme je rozdiel nevedieť o takejto jednorazovke ako nevedieť o dvojitom živote toho druhého...