Ahojte, ani neviem kde zacat. Sme mladi rodicia a nie sme prvi ani posledni co to nezvladaju. Problemy mame uz dlhsie, korenom problemu je partnerova prelietavost. Zacalo to minuly rok, ked som bola v praci volal nejakej slecne ktoru vraj videl na jarmoku, kde sme boli spolu, ze sa chcel len spytat ci to bola ona a ako sa ma😂Chcel sa to spytat o polnoci po 2 pivach🙃Tesne po tomto incidente som zistila ze som tehotna, v case ked jej volal vedel ze planuje rodinu so mnou. Nechala som to tak, neriesila som. Potom mu volali nejake baby ze si pisali na omegle (??), vraj to ex mu robi napriek, uverila som, lebo jeden cas ma stalkovala na socialnych sietach tak mi to prislo aj realne. Pocas tehotenstva sme spavali spolu minimalne, vraj sa boji a vyhovorky. Ok, respektovala som. Zacal sa vsak spravat inak, nervozne, podrazdene, vela krat som nechapala co sa deje a cele noci som preplakala, on o tom vedel a nechal ma tak s tym ze je unaveny a potrebuje sa vyspat. Asi mesiac po porode som zistila ze bol na badoo - vraj bol len zvedavy bola to chyba a blabla. Zaplatil si tam aj kredity na rozhovory ale vraj to vymazal. Ale bol tam aj tinder takze asi taka chyba to bola. Zistila som ze na tindri bol aj cca o 3 dni neskor. Vraj som bola stale podrazdena a nadavala som mu - aj som mala za co, bola som po 2-dnovom porode kde sme skoncili akutnou sekciou. Male neprebalil v tom case ani raz, neokupal, neprezliekol. Vstaval so mnou sice a chystal mlieko ale to co by mi pomohlo najviac ulavit od tej bolesti tak nespravil. Vela krat ked plakala tak sa tvaril ze nepocuje a cakal kym vstanem ja. Az kym som mu to nevykricala potom sa ako tak spamatal. Co ma trapi najviac, je ze nevie poskytnut ziadnu emocnu oporu lebo sam je ako dieta. Povedal mi ze on je vo vztahu spokojny a nechce nic menit. Ja nepoznam co to je porozpravat sa, zasmiat a podobne. Sprava sa ako male decko, dokonca ked sme boli v porodnici tak si isiel umyvat auto a za nami prisiel na polhodinu. Po porode som sa tiez naplakala, sama som si prechadzala poporodnou depresiou aj som mu to vela krat hovorila ze nie som ok, dieta mi extremne liezlo na nervy, realne som rozmyslala ze sa zabijem. Potom som sa ako tak dala dokopy, male si uzivam a milujem najviac na svete ale jemu neviem zabudnut tieto podpasovky. Do toho mi do zivota vosiel niekto z minulosti, rozisli sme sa kvoli chybe oboch, a trapilo to oboch. Povedal mi, ze mu vobec neprekaza ze mam dieta. Som zufala, zmätena a neviem co mam robit. Aby som bola konkretnejsia o mojom muzovi, je to s nim tazke. Vyhyba sa konfrontacii, obvinuje ma z toho ze si vymyslam a klamem, myslim si ze ide o narcizmus. Povie vela krat nieco hnusne, potom sa hada ze som si to vymyslela a on to vobec nepovedal. Ked som mu nasla to badoo, sedel s prekrizenymi rukami a nevykazoval ZIADNE emocie aj ked som plakala a povedala som mu ze mi zlomil srdce. On ma normalne ignoroval az ma to vyprovokovalo a hodila som donho ten telefon, z coho ma samozrejme potom obvinil ze som agresivna. Toto momentalne vystriedal love bombing - nosi mi kvety, vraj ma pre mna darcek (zabudol dokonca aj na moje narodeniny, kedze som bola teho a plieskali mnou hormony tak som si to riadne vyplakala, okrem neho nemam ziadnu rodinu ani nikoho, necakala som ze na mna zabudne a hlavne ze mu to bude jedno), stale sa chce rozpravat a vyhladava fyzicky kontakt ale to len preto lebo vedel ze sa mi ozval ten clovek z minulosti, aj ked nevie toto co mi napisal, ale vie ze sa ozval a pravdepodobne citi ohrozenie. Kludne mi nalozte, ale potrebujem vediet viacej nazorov. Vacsinou som sama doma s dietatom a uz fakt sama neviem co je pravda a co nie. Dakujem❤️
@koniarova teoreticky ano, horsie je ze pred narodenim sme sa stihli zobrat a teda financie su spolocne, aj ked su na mojom ucte a setrila som ich ja.. plus mi vela krat vykrikoval ze ked sa mi nepaci tak si mam odist ale dieta ze mu necham, aj ked si myslim ze to boli len reci .. realne neviem co si mam o nom mysliet a coho je schopny, niekedy mi pride ako keby nemal ziadne emocie, az z toho ide strach.. ten muz ktoreho som spomenula je ochotny mi pomoct po kazdej stranke, ale ja som tak zmatena ze neviem ani usudit ci toho ako sa on sprava je naozaj toxicke alebo ja mu krivdim
Zvláštne, máte malé bábätko, muž rieši zoznamky, žena bývalý vzťah, pritom pri tak malom dieťati na takéto pomimo veci nemá byť vôbec čas. Ja osobne by som s takým chlapom nebola, hnusil by sa mi. A už vôbec by som neriešila iného muža.
Áno, je to maximálne toxické. Cítiš to správne. A nespadni prosím do toho, že "on sa zmení".Pár varovných signálov si pri ňom mala, aspoň sa poučíš dobudúcna. Najviac ma rozosmejú tie výkriky, že ty choď, ale dieťa ostane😁To je typický manipulátor, ktorý Ti chce ublížiť a cez dieťa to u matky funguje najlepšie. Žiadny sudca na SK nevezme starostlivej matke malé bábätko, lebo nejaký záletník a nevyzretý jedinec chce vytrestať partnerku. Ak máš kam odísť, tak...
Prosím ťa odíď. Toto čo si napísala nie je ani náhodou normálne, nenechaj so sebou zametať ako s handrou. Dieťa aj keď je malé to cíti, čím skôr sa zoberieš a odídeš tým lepšie pre teba aj dieťa. Nič dobré ťa s nim nečaká a skôr či neskôr by aj tak k tomu prišlo. Nový vzťah ale teraz nerieš aby si sa nezamotala ešte viac. Uži si čas s dieťaťom a ak ti pomôže rodina tak nie je problém. Držím palce...
@viky2612 Rodina mi praveze nema ako pomoct, skoro ziadnu nemam, musela by som si najst pracu a nejako to vyriesit. Novy vztah neriesim, tento muz o ktorom som pisala ma pozna asi v kazdej rovine, pozname sa velmi dlho a sam mi povedal ze mi chce len pomoct.
@petronela1985 Neriesim byvaly vztah, len to ze je to niekto kto je ochotny mi pomoct, nic viac. Dovolim si povedat ze mame velmi dobre babatko uz od narodenia a nevidim dovod na to preco by som si nemala najst cas na to aby som riesila nefunkcny vztah, kde som ponizovana, manipulovana a zanedbavana.
Mám pocit, že ty aj tak vieš čo chces.
Len si sa prišla nejako vyrozprávať...
Mala si to divoké. Si mladá ..
Rob ako uznas za vhodne.. len hlavne mysli na to, aby si mala kde s bábätkom bývať. Pokiaľ máš základné otázky prežitia vysporiadané, tak rob tak, ako cítiš
Sú tam znaky narcizmu. A tvoj muž/ priatel je fakt chorý🤦♀️ jemu totiž ide len o to aby si ťa udržal lebo si zrejme veľká Dobráčka a vie, že sa stále ma kam vrátiť. Za seba ti hovorím, ja by som to ukončila čo najskôr. A keď máš malé babatko, no, žiaľ, práve on je ten ktorý ťa ťahá dole. Život máš len jeden tak si ho nekaz takým idiotom ;)
2 deti si spravili deti..a trpiet bude len to babatko..
A s tymto "manzelom" si bola ako dlho pred otehotnenim?
Hlavne ak budeš riešiť nový vzťah...
Tak nezabudni na antikoncepciu...
Kopec kamosiek otehotnelo aj keď kojili..
Nič radšej neriskuj
To čo je dobré alebo nie, vieš asi ozaj len ty.
Najlepšie by bolo, keby ti pomohli rodičia.
autorka, ak ti ten muž ponúka pomoc, odíď. ale daj si pozor, aby si si nepomotala hlavu. netušíš, aký je v skutočnosti a čo ho vedie k tomu, že ti pomôcť chce. možno ťa má úprimne rád a možno je ešte horšia sviňa ako ten tvoj a týmto spôsobom ťa namotáva, aby si podľahla. ak by si časom mala záujem o sex a on tiež, jednoznačne nasaď HAK alebo trvaj na kondóme (ktorý budeš mať pri sebe ty). nedopusť, aby si náhodou otehotnela. toto píšem len preto, lebo už bolo príbehov aj na MK....
Otazka- nemas rodicov, surodencov,jednu kamaratku? Myslim si,ze si skor namotana na byvaleho. Ale mudrejsie bude byt bez muza,mozno sa spamata a zajdete aj do poradne…ak to bude mat efekt. Zas, preco by si ty mala zdrhat z bytu, ked mas dieta a je napoly? Nech ide on…
Uteč! Je to manipilátorská egoistická narcistická sviňa. Ak máš kam ísť (kamarátka, centrum pre ženy s deťmi), tak choď... S bývalým sa moc nezamotávaj, Max ako bútľavú vŕbu. Ak máš vlastný bankový účet, na ktorý Ti chodia peniaze, tak dobre pre Teba. Ak nemáš, tak si to vyrieš, aby ten hajzel nežil z peňazí pre matku a dieťa zo socialkyy. Keď bude mimo domu, zbaliť svoje veci a bábo, nechaj odkaz na stole, ako Ti ublížil a práskni dverami. Pre istotu si odfoť jeho konverzácie na zoznamkách a pod., aby si mala dôkaz pri rozvode.
Muža ber ako spolubývajúceho a zatiaľ sa daj dokopy.
@marcelka49 Poradnu odmietol, skusala som uz aj toto. Povedal ze on nema ziaden problem a nechape CO STALE riesim🤣
Viacere vas pohorsila situacia s byvalym, tak aby som to uviedla na pravu mieru nejde o byvaleho v pravom slovazmysle, 99,9 % casu sme boli kamarati. Neponukol mi byvanie unho, ponukol mi iba pomoc pri rieseni noveho byvania. Nestahujem sa ku nemu ani nezacinam ziaden novy vztah. A HAK mam davno nasadenu.
Dakujem vsetkym za odpovede a reakcie
@amelie2017 nemam pocit ze by moje babatko trpelo🙂
@kitycat 3 roky, v spolocnom byvani
No v prvom rade si daj DANU, este lepsie Mirenu (6 rokov pokoj). Potom uvidis, kam si sa posunula s tym trdlom, zavislym na zoznamkach, pripadne s kamosom. Nechces rozoberat svoju rodinu, tak z akej je tvoj muz, co su zac? Nevedeli by ho este dat do laty?
Ziadnu antiku,,su to jedy,vsak ked odides bud bez chlapa, nevies ci druhy nebude horsi
Zi tak,aby si bola stastna🙂)) stastna matka,stastne dieta…s muzom ci bez…drzime palce!!!!
Mas dieta so sebeckym deckom co sa akoze hra na chlapa. A nie, nezmeni sa to, bude to len horsie. Ziaden druhy vztah vsak nezacinaj pokial tento nemas dorieseny.
Ahoj, poviem to napriamo - bokovky, klamstvá, manipulácie, nedostatok empatie, prenášanie viny na frajerku, krutosť a následný lovebombing keď zistí že mu začína prihárať - 7 zo siedmych znakov narcisa. Keď potrebuješ v týchto veciach poradiť, pokojne mi napíš správu, robím ohľadom toxických vzťahov a narcizmu online mentoring za dobrovoľný príspevok. Pošleš mi koľko chceš a pomôžem ti 😉
Ja len otázka. Máš kam odísť?