Mám nízke sebavedomie a pocity menejcennosti

dievcazdedinyy
26. sep 2020

Ahojte. Mám problém, ktorý ma trápi už dlhé roky. Je toho viacej a rada by som sa vykecala aspon tu, mozno najdem niekoho s podobnym problemom. Ide vlastne o to, že sa v podstate nemám rada.. Vzdy som bola tichy typ, absolutne nie som spolocenska.. nemam ani vela kamarátov a mrzi ma to.. stretavam sa s jednou kamoskou ale aj ta uz ma svoju rodinu takze to nieje take ako byvalo.. nikdy som nevyhladavala spolocnost, bolo to skor za trest..v praci ma maju skorej za take teliatko .. neviem sa s ludni rozpravat .. iba ak fakt jeden zo 100 ludi mi padne a viem si dobre pokecat a zasrandovat .. sama sebou som len doma .. ked som mimo domu necitim sa dobre a spravam sa uplne inac a potom ma tak ludia aj beru ..nemam vlastny nazor a vsetkrho sa bojim..mam uz 27 rokov a proste nechvem aby som takato .. nepaci sa mi ako vyzeram .. ako sa spravam .. potom som zo vsetkeho nerrvozna lebo sa neviem zaradit do spolocnosti .. stale ma vsetko brzdi a mam bloky v hlave.. uz neviem co robit

kittykat22
26. sep 2020

@dievcazdedinyy musis sa zapojit medzi ludi. Sport velmi zblizuje, alebo tanec. Potom jazykove kurzy, foto kurzy - hocico kde su ludia. Ja som bola uplne mimo par rokov spat, a ked som zacala intenzivne vyhladavat spolocnost tak sa to zmenilo. A prekvapivo to islo celkom lahko. Ked si to dnes pozriem spatne, tak som sa bala uplne zbytocne.

pribinak
26. sep 2020

Kup si psíka. Pri venčeni sa zoznámis s inými psickarmi, budete mat spoločnú tému na ktorú sa ľahko konverzuje.
Spoznas ľahko ľudí a nebudeš nútená umelo spoznávať ľudí a hľadať si priateľov.

miadi
26. sep 2020

Znies akoby si mala o 10r menej. Nevyzeta nedospela do štadia ked clovek prijme Seba sameho a mà sa rad aky je. Mas problem najst sa. No tak niekomu to dlhsie trva . Zacni tym jednoduchšim -vyzorom. Chod ku kadernicke daj sa namalovat zmen šatnik. A potom zacni znutra aj nosata zena mà šmrnc ak mà sebavedomie. Vonkajšia krasa je nudna bez ducha charizmi. Kazda mà svoje caro.Sustred sa na to co sa ti na sebe paci namiesto toho co sa ti nepaci a zvyrazni to. ( oci usta prsia atd)Nemusis byt super model ale mozes byt najlacnejsia verzia samej Seba, Ked sa nemas rada si nervozna nemas rada ludi je to vidno. Stretla som tisicky ludi rozne po svete a tiez sa mi pacilo Tak 1 zo 100 😄na tom nic nie je. Ale hlavne aby si nepremeškala objavit toho 1 co za to stoji. Cize by bolo fajn nemat problem prihovorit sa pokecat si s hocikym. Neboj sa byt sama sebou a neboj sa ukazat svetu. Maj sa rada to je to najlepsie co pre seba mozes urobit. Bud sama sebe tou naj kamoškou. Mas jeden zivot jedno telo uživaj si ho.

lintu
26. sep 2020

Zacni pracovat na drobnostiach, na zmenu ktorych nepotrebujes inych. Ak nie si spokojna so svojim vzhladom, tak ho zmen. Navstiv kadernicku, kozmeticku, zacni cvicit, kup si nove saty,... Najdi si zaluby. Nebudes mat tolko casu rozmyslat ako si na nic. Duchovne trochu narasties. A mozno popritom stretnes aj nejakych novych ludi.
Ludia ta nebudu mat radi, ak sa nebudes mat ty sama rada. Nepriamo na tebe pravdepodobne vidiet, ako sa vnutorne citis. Mas 27. Mozno je najvyssi cas prestat so sebou bojovat, chciet byt za kazdu cenu niekym inym a jednoducho prijat sa takou, akou si. No tak si ticha a nespolocenska. A? Introvertov chodi po svete na mraky. Na vsetkom sa da najst aj nieco dobre. Ide o tvoj pristup. Vediet trebars urobit si srandu zo svojich blbych vlastnosti.

lintu
26. sep 2020

@miadi ok, vidim, ze dnes si skoro kopirujeme myslienku :D

miadi
26. sep 2020

@lintu tak vies co sa hovori great minds think alike 😉

miadi
26. sep 2020

@lintu ach kukam ze autocorrect mi zmenil najlepšia na najlacnejsia 😂moj phone stale nema rad SJ 😂jedno slovo mi zmenil na “nohavičky” to som zbadala a opravila ..

andreatytler
27. sep 2020

@miadi 😀dva krat som precitala to "najlacnejsia" ze ci to dobre citam, lebo mi to nesedelo. Teraz vidim preco.

andreatytler
27. sep 2020

@dievcazdedinyy Mne to pride ze ty si jednoducho introvert. Vsetko co si opisala by na to sedelo. Toto je zopar zakladnych znakov introvertov: Spolocnost inych lud ich vycerpava, su radi s ludmi ale cim dlhsie tym viac su unaveni a zle naladeni, cerpaju energiu a pocit rovnovahy zo samoty, napriklad pri knihe, pocuvani hudby, prechadzke, maju velmi malo priatelov, ludia ich povazuju za mlcanlivych, nevedia ako s nimi rozpravat a nechapu ich, vela rozmyslaju o sebe a sustredia sa na svoju osobu.... toto je skoro to iste co si o sebe napisala. Skus si o tom viac nastudovat. Mozno sa tam najdes. Ja sama som trochu introvert a tiez som mala z toho mindraky v mladosti. Spolocnost dost odsudzuje introvertov lebo ich nechape.

1sally12
27. sep 2020

Akokeby si o mne písala❤úplne celá ja❤hlavne sa maj rada aká si, kvôli nikomu sa nemeň, ľuďom sa aj tak nezavďačíš

juliet86
27. sep 2020

psychoterapia

kvetinka945
27. sep 2020

Ja mám ten istý problém ..

lululucy
27. sep 2020

Aj na mna to sedi,ale ja rada idem medzi ludi. Mam manzela co je uplny opak mna a to mi velmi pomaha 😄 a neznasam ked mi niekto hovori ze som ticha, prisaham ze to pocuvam cely zivot. Hovoria mi to aj ludia, s ktorymi si viem (podla mna)v pohode pokecat 😆 tak ja uz neviem. Inak som taky 90% introvert

miadi
27. sep 2020

@andreatytler najlepsie je ked mi pre zmeni na prd. 🤨a v strede vety mi to da velke pismeno 🤨uz to neriesim

barborkabar
27. sep 2020

na človeku vidieť ako sa vníma on, takže ak chceš aby si ťa vnímali dobre iní ľudia, tak musíš sama seba mať rada 🙂

jany149
27. sep 2020

@lululucy fuuu uplne ta chapem... ani ja neznááášam "že som tichá"....
Ja som dokonca zažila aj rozchod pre tento dovod..zo dňa na deň ....cez SMS, nemal "gule" mi to povedať do očí....že bude lepšie ,keď ostaneme kamaráti....ešte ten vikend mal meniny..ja darček nachystaný.....keďže jeho sesternica mi bola kolegyňa; od nej som sa dozvedela, že "pravý" dovod bol, že som moc tichá...

majkeel
28. sep 2020

@jany149 Treba si najst takeho, kto mal byvalku uvrieskanu, urozpravanu, hadavu, ... Bude ta tichu na rukach nosit. ;) :D

jany149
28. sep 2020

@majkeel už som si našla😉......

majkeel
28. sep 2020

@jany149 Tak este napis postup autorke ;)