Mám nízke sebavedomie

syk1122
15. máj 2022

Ahojte neviem ako mám začať , už dosť dlho má trapy nízke sebavedomie hanbím sa za svoj vzhľad ako vyzerám do tvary od kedy sa nemusia nosiť rúška tak sa hanbím ešte viac 😕 ešte nikdy som si ho v škole nedala úplne dole aj keď mi pani učiteľka povie že daj si ho dole tak jej poviem že nie a vždy dostanem veľký stres , pretože sa hanbím sa svoju tvár ako vyzerám znie to divné ale áno mali sme sa v škole minulé fotiť neprišla som do školy pretože by sa mi všetci v škole smiali ako vyzerám raz mi dokonca povedal spolužiak že vyzerám ako potkan ja by som mu rada povedala niečo ale potom mi vidno zuby kde mám fakt malinkú medzierku to si tiež pomyslím že každý sa na mňa bude pozerať . Ale práveže niesom ani tučná práveže mám peknú postavu (cvičím) moderné sa obliekam v triede niesom najškaredšia baba . Všetci mi vravia že vyzerám pekne aj spolužiačky keď som s nimi vonku tak si kľudne urobím aj cop ktorý nosím iba doma a keď ideme niekde preč v škole sa ho hanbím nosiť lebo mi vidno uši ale práveže mi neodstávaju mám ich pekne , len keď si pomyslím na to že každý sa na mňa bude v triede pozerať že po 2 rokoch som si zobrala cop. 🙁Hanbím sa aj na obede jesť lebo mi vidno tvár v škole som tichá , keď som mala čítať pred celou triedou tak sa strašne kokcem 😕 alebo keď ma učiteľka vyvolá rada by som sa aj na hodinách prihlásila ale hanbím sa a nechcem ani ísť do školy keď si na to pomyslím .

solange7
15. máj 2022

@syk1122 neboj sa, niesi skareda. Ze ta spoluziak takto urazil len svedci o jeho inteligencii. Mozem ti zarucit, ze neskor si budes hovorit aka si bola slepa ked si si myslela, ze si skareda.

zmrzlinka2021
15. máj 2022

@syk1122 A co tak psychologicka? Lebo toto je na viacero sedeni s odbornikom. Pravdepodobne su u teba niekde korene tvojho vnimania sebahodnoty, a to chce dlhe a dlhe rozhovory s niekym, kto ta bude viest k vyrieseniu tohto problemu.

solange7
15. máj 2022

@syk1122 este doplnim, ze ja som si na strednej myslela ze som tucna a ze mam priserny nos. Teraz by som si za to dala facku. Bola som uplne chuda a nos mam uplne nornalny. Nechapem ako som si take nieco mohla o sebe mysliet.

syk1122
autor
15. máj 2022

@zmrzlinka2021 chodila som dávnejšie ku psychologičke ale už som prestala 😕

marsmykkok
15. máj 2022

@syk1122 koľko máš rokov? Rodičia sú tiež takí zakríknutí? Lebo tak to väčšinou býva že takí rodičia vychovajú rovnaké deti a dnes je to problém, dnes kto nie je priebojný ho spoločnosť udupe. Každý máme chybičku krásy, niekto veľký nos, niekto odstávajúce uši, vysoké čelo, veľké brucho, veľký zadok, niekto medzeru medzi zubami ako ty. Ale preto sa nemáš prečo cítiť menejcenná, kontruj mu rovnako, určite ani ten čo sa ti posmieva nie je dokonalý vzhľadom. Vždy je to tak že ľudia si k tebe dovolia len toľko koľko dovolíš ty im. A možno popracovať na sebavzdelávani, naučiť sa asertivite, možno nejaký bojový šport, chodiť čo najviac medzi ľudí a naučiť sa vzorce správania a vedieť povedať svoj názor. Je to dlhá cesta, ale nie nemožná.

marcellka32
15. máj 2022

Teraz mi nenapadne meno tej modelky, čo má veľkú medzeru medzi zubami a práve preto je obsadzovana na fotenie ..dnes sa už nenosí dokonalá krása, ale výnimočnosť vo výzore, ďalšej modelke odstavaju uši a má viac ponúk ako tá kráska dokonalá, nerieš ich, škola prejde, hlavne nech ťa to nerozhádže psychicky

syk1122
autor
15. máj 2022

@marsmykkok mám 14 rokov ,

naturalgazda
15. máj 2022

V prvom rade sme duše......ktoré nemajú absolútne s týmto dočasným telom nič spoločné........... to je potrebné pochopiť. Na materialnej urovni je všetko nedokonalé, chvílkové, duálita nonstop nás prenasleduje---štastie nešťastie, chlad-horko, vysoký-nízky a pod. Prečítaj si Bhagavad-gítu, taká aká je...........pomôže ti to určite............

buduciposlanec
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
januska12323
15. máj 2022

@syk1122 nie si škaredá, to ti viem povedať aj bez toho aby som ťa videla, vytlč si to z hlavy, nikto nie je dokonalý, pozorne sa pozri po spolužiakoch, koľko z nich má veľký nos, malé oči, strapaty účes?

kiwi3
15. máj 2022

mozem ta ubezpecit, ze si uplne normalna, niecim podobnym si prechadza vacsina teenegerov, zvlast dievcat a casto aj tych naozaj krasnych. staci jedna hlupa poznamka a zena si to pamata do konca zivota. je uplne normalne o sebe pochybovat, mavaju to hlavne ludia, ktore to nemaju v hlave uplne vybrakovane. pravdepodobne si aj introvert, je to celkom normalne, aj taki ludia musia byt. nie si vobec menejcenna. to ale neznamena, ze ak ti to uz prekaza v beznom zivote, nemozes na tom pracovat. dokonca najlepsie aj s tou odbornou pomocou psychologa.

malapepka
15. máj 2022

Nauc sa mat rada samu seba.
Ludia sa budu na teba pozerat, ale to je normalne. Mozno sa na teba pozeraju, ze sa im pacis, ako dobre vyzeras...
Ked som mala 14-15 rokov, tak som sa hanbila za svoje plne pery. Prvu fotku na obciansky preukaz som mala uplne otrasnu, lebo som pery grimasou zuzila, aby neboli take plne. No fotka na blbecka 🤣🤣🤣 preslo par rokov a zistila som, ze plne pery su moderne a milujem ich take, ake su.
Tym chcem povedat, ze ak sa tebe nieco nepaci, neznamena to, ze to tak vidia aj ostatni.
Ver, ze kazda jedna zena na svete ma nieco, co sa jej na sebe nepaci. A kazda s tym zapasime ci sa ucime zit.
Poradim ti. Daj dolu rusko a usmievaj sa. Nevadi, ze mas stres, ci ti nieco nesedi. Usmej sa. Ludi usmev, priatelskost, laskavy pohlad pritahuje.
A k tvojmu spoluziakovi - vies, chlapci, muzi su z inej dimenzie. Oni tak vnutorne veci neriesia. Mozno ti to povedal, aby si si ho vsimla. Oni si radi rypnu, ale myslia to inak. A ak ti aj chcel ublizit, potom ti nestoji za to, aby si s nim stracala cas.
Znovu opakujem, oces sa podla teba, co ti vyhovuje a tes sa, ako ti to pristane. Oblec sa pre seba a tes sa, ze si v tom pekna. Bud mila a prijemna a ostatne pojde samo. Nikto nie je dokonaly, takze bud v pohode. Zivot je krasny, uzivaj si ho.
A posledne, rozpravaj o tychto pocitoch s niekym - mama, kamoska, psychologicka...

henriettak
15. máj 2022

dobré je neriešiť kto čo hovorí, neriešiť kto si čo myslí. Toto čo ti povedal spolužiak mnohokrát hovorí o ňom. Nie o tebe a zase veľa ľudí za takéto poznámky skrýva svoje vlastné problémy 😉

amiaja
15. máj 2022

@syk1122 vykasli sa na ostatnych. Kazdy den sa pozri do zrkadla a povedz si ze si pekna. Ved sama hovoris ze mas peknu postavu a povedali ti to aj kamaratky. Tak im ver, urcite je vela dievcat ktore ti zavidia a chceli by vyzerat ako ty. A baba nemusi byt dokonala aby bola krasna. Staci byt sebavedoma a usmievat sa. Budes posobit milo a sympaticky. Hlavne zmen pohlad na seba, je to v tvojej hlave.

lucitta9
16. máj 2022

@syk1122 v tomto veku tym prechadza vela dievcat a aj chlapcov, je to normálne a nie si urcite skareda, to ti viem povedat 🙂
ja ked som mala 13, veelmi som sa hanbila za to ze som vysoka a stihla 🙈 pritom nie som extra vysoka, teraz mam 174, len som vtedy prirychlo vyrastla 😉 posmievali sa mi ze som zirafa, tak som chodila vzdy pomaly prihrbena aby som nikde nevycnievala, cop som si nerobila, lebo ma robil vyssou, topanky len sportove nizke, veci o cislo vacsie aby nebolo vidiet stihlu postavu…a presiel mozno rok a to, za co sa mi vysmievali, sa stalo mojou devizou 😉 pekna stihla vysoka postava, mohla som zjest hocico, neriesila som…chlapci na mna pokukovali 😉
Nepojde to hned vsetko naraz, ale pre zaciatok zloz to rusko 😉 tvoja tvar urcite nie je skareda a ak sa obcas usmejes, bude este krajsia 😉 a medzierka medzi zubami je sexi 😉 ma ju aj moj brat a on je teda velky fesak 😀

liljana
8. aug 2022

Prazdniny?

jana_eyre_2
8. aug 2022

@liljana 15.maja neboli prázdniny, reagujes na starú tému.. Ale áno, aj pubertakov dokážu veci trápiť a hľadajú pomoc.. aj cez prázdniny..

santiago_segura
2. jan 2023

Škaredému človeku je to zbytočné. Ja ho mám príliš vysoké až ma často posielajú pozrieť sa do zrkadla, alebo mi povedia: čo chceš týý? Pozri sa na seba! Iné je keď pekný človek má nízké sebavedomie že nejaká raketová ženská jak šupa a tresne že neni som pekná. Ale keď ja si trúfnem na také ženy že krútia očami a čudujú sa že ako vysoko rúbem. Ale potom v praxi sa vždy ukáže keď ma pošlú dokelu. Takže nízke/vysoké vždy sú to rovnaké sra...problémy. Že si sa bála ísť fotiť? Ja zas čo vyzerám ako ošípané a keď sa niekde fotí ešte nahodím pózu, tak ma sami odoženú že nech sa nestrápňujem a nekazím im záber. Tu je rozdiel medzi nízkym a vysokým sebavedomím. Výsledok je vždy rovnaký len cesta je iná.